Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Last edited by Pyramid; 09.09.2022, 08:34.
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеТepix, да ти е направило впечатление, че Китай винаги отиграва правилно ситуацията за разлика от Русия и Запада ? Също какво би станало, ако се променят нещата и интересите на някои от групата на Биг корпорациите бъдат засегнати ? Например в енергетиката, появи се начин да се задоволят енергийните потребност с някаква нова технология. Запада и Русия ще скочат на амбразурата, да не я допуснат..Китай обаче въобще няма да си мръдне пръста да ги пази. Китай и това което той постигна е дело на ГК. Запада и Русия трябва да преживеят голяма трансформация, създават проблем и то голям. Европа, Русия и Америка са заедно в това нещо и въобще да не хранят илюзи, че ще им се размине, много скоро ще са много по кротки и смирени.
Само това обаче сякаш не е достатъчно.
Има много проблеми в китайското общество, много.
Коментар
� -
Тepix, да ти е направило впечатление, че Китай винаги отиграва правилно ситуацията за разлика от Русия и Запада ? Също какво би станало, ако се променят нещата и интересите на някои от групата на Биг корпорациите бъдат засегнати ? Например в енергетиката, появи се начин да се задоволят енергийните потребност с някаква нова технология. Запада и Русия ще скочат на амбразурата, да не я допуснат..Китай обаче въобще няма да си мръдне пръста да ги пази. Китай и това което той постигна е дело на ГК. Запада и Русия трябва да преживеят голяма трансформация, създават проблем и то голям. Европа, Русия и Америка са заедно в това нещо и въобще да не хранят илюзи, че ще им се размине, много скоро ще са много по кротки и смирени.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЯ! Кралица Елизабет втора е починала
Чарлз прилича на телеграфен стълб и има и сходно излъчване.
Глобалната ситуация е прекалено сложна, за да може краля на Англия да няма обединителски заложби и да е просто изпълнител на церемониални дейности.
Тука спешно трябва да се абдикира в полза на Уилям, който англичаните обожават, но надали дъртия вампир ще пусне кокала (короната), която чака от 40 години.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Казвал ли съм че,за Русия, Е проблем слабото развитие на средния и дребен бизнес, концентрацията върху енергоресурси, олигархията и изоставането в електрониката?
- Казвал съм го, неведнъж.
Твърдял ли съм, че пиенето не им е проблем?
- Не съм. Само подсказах че, има и по- пиещи от тях ( последната класация която гледах, бяха на 7-мо /СЕДМО,А НЕ ПЪРВО!/ място по употреба на алкохол).
Казвал ли съм че, СПИН е огромен проблем там?
- Ако ми разровиш внимателно постовете - ДА, казвал съм.
Отчитал ли съм че, Китай далеч не е безопасен за тях ?
- ДА, съвсем наскоро.
...
Е, не можеш да ме обвиниш, че съм кон с капаци. Спорим, караме се - ДА, ама това променя ли фактите?
НЕ.
И да, вниквам. Друг въпрос, че не споделям фобии. Защо?
- АМИ ИМАМ СИ СВОИ БЕ!
...Ох. Уморих се.
Обаче само си виж коментара - "Абе не отричам, че нямат среден и малък бизнес, имат проблем с алкохолизъм и СПИН, изостанаха в технологиите, олигарсите държат всичко, "произвеждат" само добив и Китай им диша във врата, ама иначе ...".
Ами, пирамиде, то не остана за "иначе" ...
Да беше Русия в положение да е алтернатива на Запада ... то тя има повече минуси, отколкото може да си позволи един обръщач на световни редове))
В тая връзка Китай може да е заплаха за западната хегемония, но първо трябва да реши какво ще прави 200-те си милиона работещи бедни, какво става с имотния й пазар, САЩ враг ли са или основен клиент и редно ли е да се прави локдаун с дронове.
- 1 like
Коментар
� -
Като казах, че единствения начин Украйна да получи пари е да се разбере с Путин и той да и даде газ на по ниски цени, който тя да продава на Европа, много добре знам от къде там могат да дойдат пари, от където са идвали и преди и винаги. Те обаче са се фиксирали да го свалят, но на тях Навални ако вземе властта в Русия няма да им даде абсолютно нищо, защото според неговите разбирания Русия като раздава по този начин бива ограбвана и затова руския народ живеел в нищета.
Коментар
� -
Какви инвестиции за лихва от 2-3%, ти не си добре. Той пък си мисли, че в банките има 350 милиарда евро, които те се чудят на кой да ги дадат, да го обезщетят, защото били ги блокирали. Руснаците пък странно казаха, че някакви заводи тогава ставали техни, щом не могат да получат тези пари, банките пък казаха, че в момента в който ги обезщетят , веднага ще изплатят парите на Украйна да я обезщетят с руските пари и те не лъжат и ще го направят. Правителствата казаха, ние предпочитаме направо на Украйна да ги дадем тези пари, дето ще ги даваме на банките че те да...Точно такава е механиката, но тези пари сега ще се изпарят защото правителствата закъсват поради наложените санкции и ситуацията им се влошава. Ако ЦБ емитира за тази цел пари, те веднага ще ги използват да запушат дупките в бюджетите и икономиките си. Имат големи концерни, които не само че няма да внесат пари в бюджета, но увеличават социалните разходи за неработещи, защото стоят на трупчета поради поскъпналите суровини и липса на пазар за продукция на тези цени. Тях кой ще ги обезщети, репарира ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЯ! Кралица Елизабет втора е починала
Коментар
� -
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеmikomikov, въобще няма такива инвестирания в ценни книги и сметки на други държави в банки. С тях се балансират, изравняват някакви пари кои са минали в обратната посока. Тези пари на Русия въобще не съществуват като дисбаланс, тя да ги е дала срещу нищо. Същите банки които и ги блокират, имат инвестиции на тази стойност в Русия. Затова като им казаха да дадат парите, те отвърнаха - компенсирайте ни за загубите ни в Русия и ще ви ги дадем веднага. Никой не ти два и 1-2 милиона без сериозни гаранции, а за милиардите нещата са изпипани откъм гаранции до най малката подробност.
ОставИ, моля тия ТВОИ измишльотини с "гаранциите" за това, когато ти "дават" милиардите, защото сме го обяснявали вече много пъти...
Само за теб: милиардите (обикновено) носят ("гарантиран") доход - годишен, шестмесечен... Ето това е причината, за да финансират нечий дълг, а в края на срока на емисията - получават главницата... Всичко това зависи от условията на емисията дългосрочни дългови ценни книжа...
Тези казаха, другите отговориха... Хайде по същество, а? Ограничи се до горните реалности и излез от фантазиите "казал - рекъл", освен ако не искаш да получиш тук инфо "даром", защото не ти се чете, ама - хич!
Кажи му "трейдър" и повече не го обиждай!))
Коментар
� -
mikomikov, въобще няма такива инвестирания в ценни книги и сметки на други държави в банки. С тях се балансират, изравняват някакви пари кои са минали в обратната посока. Тези пари на Русия въобще не съществуват като дисбаланс, тя да ги е дала срещу нищо. Същите банки които и ги блокират, имат инвестиции на тази стойност в Русия. Затова като им казаха да дадат парите, те отвърнаха - компенсирайте ни за загубите ни в Русия и ще ви ги дадем веднага. Никой не ти два и 1-2 милиона без сериозни гаранции, а за милиардите нещата са изпипани откъм гаранции до най малката подробност.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеИнтересна гледна точка: "Всички свободни хора ЩЕ продължат да депозират в Западните банки "
Спор няма: почти всички свободни хора ще депозират.
Я сега да ни кажеш - 300 милиарда - според твоите фантазии - колко "свободни хора " са ги инвестирали?
А може би ще ни кажеш и колко свободни хора от Китай са инвестирали 900 милиарда?
За Япония - да питам ли - над 1 трилион (1000 милиарда)?
Аве, дали не се замисляш, какви "свободни хора" - СПОРЕД ТЕБ - "депозират в Западни банки" подобни суми?
Сещаш ли се, или трябва да ти се каже, че МНОГО страни ДО СЕГА инвестираха в американски дългови ценни книжа? Ти, като "свободен човек" - колко милиона би могъл да отделиш за подобна инвестиция?
СмЕх в залата! Участваш ли е подобни аукциони? Още по-гоУем смЕХ!
А сега да кажеш, колко ЩЕ бъдат "ценни" в бъдеще подобни "ценни книжа", с които се финансира някое правителство и какво се получава, когато няколко трилиона се изтеглят от подобни "ценни книжа" - и това - както е тръгнало - ще бъде за десетилетия.
Иначе съм съгласен, че всички свободни хора ще инвестират в банки, но милиардите и трилионите са важни за подобни дългови ценни книжа.
А ти се опитвай да бъдеш "духовит" - не пречиш никому. Само не опростявай нещата в този форум, където, изглежда САМО ти не си чувал подобни елементарни неща...
............
Иначе, Путин е лош, за да води тази война, но има свои причини, за да я води, които ние не разбираме. Ама - напада "независима" страна. Така е - съседна страна ..
Докато САЩ нападнаха Виетнам - "на другия край на света"... И те да имали причини, разбира се...
-
Заради своеволията, които, си позволиха държавите им.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Мне, просто се опитай да вникнеш в моите доводи и истини, както аз се опитвам да вникна в твоите/вашите.
Защото никога едната страна не е напълно грешна и другата - напълно права.
- Казвал съм го, неведнъж.
Твърдял ли съм, че пиенето не им е проблем?
- Не съм. Само подсказах че, има и по- пиещи от тях ( последната класация която гледах, бяха на 7-мо /СЕДМО,А НЕ ПЪРВО!/ място по употреба на алкохол).
Казвал ли съм че, СПИН е огромен проблем там?
- Ако ми разровиш внимателно постовете - ДА, казвал съм.
Отчитал ли съм че, Китай далеч не е безопасен за тях ?
- ДА, съвсем наскоро.
...
Е, не можеш да ме обвиниш, че съм кон с капаци. Спорим, караме се - ДА, ама това променя ли фактите?
НЕ.
И да, вниквам. Друг въпрос, че не споделям фобии. Защо?
- АМИ ИМАМ СИ СВОИ БЕ!
...Ох. Уморих се.
Коментар
�
Коментар