Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Щото в ЕС следва да сме незаивисими държави, нали? А не някакви безгласни субекти тип когато бяхме в СИВ и Варшавския договор. И не, не говоря за излзиане от ЕС и НАТО (това само малоумния Копейкин може да го мисли), говоря за това да сме равноправни субекти, а ние не сме. Ми като не сме - жу су и и да си ЕПМ и едните, и другите. да се оправят - ако САЩ предложат по-добри цени на газа, да се купува от тях, ако е Путя - от него. С останалите суровини е същото - а сега си помислете какво ще стане, ако Путя се врътне и рече, че не само няма да ни доставя свежо ядрено гориво(щото нас газа не ни брига особено - 2-3 завода и 2-3 Топлофикации, все тая) и още по-важното, щото ядрено все ще намерим - ако откаже да го складира в Русия. Тогава какво правим? Къде ще го складираме? На жълтите павета? Или под тепетата? Не, май САЩ щели да го вземат - ей така, на добра воля.
Сатс, знаеш, уважавам мненията ти, имаме си закачките и засега всичко е било точно. И сега е така - не ми пука за войната, просто гледам стртегически - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграма
Коментар