Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Абсолютно вярно, само дето има малка разлика - путята твърди, че левобережная е част от Рашата (или поне скоро ще е с измислените рефенедуми), а нито САШ, нито Франция, Нито Малобритания (последните 2 са само номинално в клуба - просто да има) твърдят, че териториалната цялост на Украйна има нещо общо с техните държави...
едната, късогледо е решила да оспорва дефинициите на другите две.
Дали ще бъдат остъклени Думата и Кремъл предстои да видим. Засега е ясно, че путлерите не могат да спрат физически такова остъкляване. Ще има много други неща преди да се стигне до там.
пп
голяма световна война без участие на Китай няма да е голяма световна война. просто ще гледаме как наритват путлеристите обратно в Русия,
защо да го търпиш? Ами десетилетия ще имаш евтин газ/нефт/ресурси, получавани по наложените репарации.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Абсолютно вярно, само дето има малка разлика - путята твърди, че левобережная е част от Рашата (или поне скоро ще е с измислените рефенедуми), а нито САШ, нито Франция, Нито Малобритания (последните 2 са само номинално в клуба - просто да има) твърдят, че териториалната цялост на Украйна има нещо общо с техните държави.
Айде една аналогия с ВСВ, в смисъл - а ние какво печелим. Да си представим, че на човечецът с мустачките му бяха дали Данцигския коридор, какво ли щеше да стане (историята е сходна), дали щеше да има ВСВ? Аз лично не мисля, че щеше да има. Най-много да си посика нещо от Елзас и Лотарингия и толкова. През цялото време той не иска война с Британия и САЩ (и сега путята не ще таква, иска си левобережная).
Нека погледнем и от друг ъгъл - какво спечели УК или Франция от ВСВ? Ок, Немция беше смачкана, но и от техните империи не остана нищо, а държавите им в момента са емигрантска сбирщина и етническите им жители изчезват. Победители - САЩ и СССР от ВСВ/ От сегашната ескалация, ако се превърне в нещо сериозно, защото засега е само жу су и извън Украйна, кой ще спечели - ми пак САЩ, но и Китай, а ще загубят рашките и ЕС. И ако за рашките ми е все тая какво и как ще загубят - ние що ручаме жабетата? Те това се мъча да си отговоря и не намирам отговор - за чий аз трябва да съм зле, заради някакъв си зеленко, дето се репчел на някой си путя, а САЩ седели отстрани и ползвали ЕС за машата, с която да разгарят огъня?
Как се случва тя?
След като Хитлер прави аншлуса на Австрия в Третия райх и анексира Судетската област, а Чембърлейн се прави на гълъба на мира, подписвайки в Мюнхен договор с Хитлер и Мусолини и жертвайки Судетите в името на спокойствие в Европа.
Да ти напомня на нещо?
Филма "Дайте да дадем на диктатора каквото иска, той ще се кротне после" вече сме го гледали. Края не е бил хубав.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеВ тази ти посока по-интересното е доставката на снаряди от Иран и Бразилия на Украйна,
иначе от тия които са извън "опеката на САЩ" ЮАР единствено е интересна (но не съм ги анализирал).
Излизането на китайски фирми от Русия, също е по-интересно, от реакциите в Африка.
А най-вече китайския отказ за заем в юани на Русия (Китай под "опеката на САЩ?")
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
"Как се побеждава ядрена държава?" важи и за двете страни. САЩ, Франция и Великобритания също са ядрени държави.
Айде една аналогия с ВСВ, в смисъл - а ние какво печелим. Да си представим, че на човечецът с мустачките му бяха дали Данцигския коридор, какво ли щеше да стане (историята е сходна), дали щеше да има ВСВ? Аз лично не мисля, че щеше да има. Най-много да си посика нещо от Елзас и Лотарингия и толкова. През цялото време той не иска война с Британия и САЩ (и сега путята не ще таква, иска си левобережная).
Нека погледнем и от друг ъгъл - какво спечели УК или Франция от ВСВ? Ок, Немция беше смачкана, но и от техните империи не остана нищо, а държавите им в момента са емигрантска сбирщина и етническите им жители изчезват. Победители - САЩ и СССР от ВСВ/ От сегашната ескалация, ако се превърне в нещо сериозно, защото засега е само жу су и извън Украйна, кой ще спечели - ми пак САЩ, но и Китай, а ще загубят рашките и ЕС. И ако за рашките ми е все тая какво и как ще загубят - ние що ручаме жабетата? Те това се мъча да си отговоря и не намирам отговор - за чий аз трябва да съм зле, заради някакъв си зеленко, дето се репчел на някой си путя, а САЩ седели отстрани и ползвали ЕС за машата, с която да разгарят огъня?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение.. Не ми отговори за санкциите - колко са страните, наложили санкции на мурзилките, без да са под пряката опека на САЩ?
иначе от тия които са извън "опеката на САЩ" ЮАР единствено е интересна (но не съм ги анализирал).
Излизането на китайски фирми от Русия, също е по-интересно, от реакциите в Африка.
А най-вече китайския отказ за заем в юани на Русия (Китай под "опеката на САЩ?")
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение:конституции югославская федерация определялась как государственное содружество добровольно объединившихся народов и их социалистических республик (Босния и Герцеговина, Македония, Сербия, Словения, Хорватия и Черногория), а также социалистических автономных краёв Воеводины и Косова.
за гласуването, на КОД (Москов) какво му е?
Република Фиромия няма, или поне не е субект на международното право. Както няма република Бавария, да речем. нищо че държавата е ФРГ. Не ми отговори за санкциите - колко са страните, наложили санкции на мурзилките, без да са под пряката опека на САЩ?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение... така че Украйна държава не е имало до 1991.
"3. Суверенитет союзных республик ограничен лишь в пределах, указанных в настоящей Конституции, и лишь по предметам, отнесенным к компетенции Союза. Вне этих пределов каждая союзная республика осуществляет свою государственную власть самостоятельно; Союз ССР охраняет суверенные права союзных республик."
"4. За каждой из союзных республик сохраняется право свободного выхода из Союза."
първата конституция на СССР е от 1924-та година, че гледам бълнувате 1919/20Last edited by satz; 26.09.2022, 12:12.
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/...en_785763.html
Стотици хиляди ентусиазирани бедняци и скъсаняци от всички краища на РФ с трепет чакат да спрат степанбандеровците и да осигурят на семейства си фантастичната сума от 2700 долара срещу дадения си в името на Родината животец. Слава России!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Русия НЕ МОЖЕ да унищожи запада, защото цялия му арсенал е, като конвенционалия - пълна разсипия, кражби и анимации. На запад всичко се прави прецизно, кадърно и качественно! Отделно запада има няколко степени на защита. Русия няма никаква защита! Пак повтарям никаква! С 400 не е никаква защита, тя не може да спре дори допотоен дрон дет лети със 80 км/ч. В Маскава мн добре знаят колко са назад, затова и само заплашват!
Заплашиха, че Крим ако бъде ударен, ще настъпи края на света. Е удариха го, и кво стана? Настъпи ли?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеПутин многократно предупреждаваше Украйна за опасността да изгуби държавността си и от разпад също. Сами се докараха до там, това да се случи и виновни, са Западът и Зеленски.
Иначе - няма лошо -
Приключват референдумите, и руската армия остава в границите на територията си.
...виж, останалите гости, ще се наложи, да си тръгнат.
По-коректно е само "Ако не ми дадеш ..., ще ти пусна атомна бомба".
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
В случая, никой в Русия, НЕ ЦЕЛИ ДА УНИЩОЖИ Запада. Дори от търговска гледна точка, клиент, все пак. За Русия, напълно достатъъ като да обяви победа е, Западът да престане да се разширява и да се оттегли от границите и. Друг въпрос че, наглеците, целят нанасяне щети на руската икономика и развала на РФ и са го много пъти декларирали. Достатъчно е, ЯО на РФ да ги държи настрани, за да могат руските граждани, да спят спокойно.
Заплашиха, че Крим ако бъде ударен, ще настъпи края на света. Е удариха го, и кво стана? Настъпи ли?
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеПутин многократно предупреждаваше Украйна за опасността да изгуби държавността си и от разпад също. Сами се докараха до там, това да се случи и виновни, са Западът и Зеленски.
Иначе - няма лошо -
Приключват референдумите, и руската армия остава в границите на територията си.
...виж, останалите гости, ще се наложи, да си тръгнат.Last edited by mirodes; 26.09.2022, 12:03.
- 4 Харесвания
Коментар
-
В случая, никой в Русия, НЕ ЦЕЛИ ДА УНИЩОЖИ Запада. Дори от търговска гледна точка, клиент, все пак. За Русия, напълно достатъъ като да обяви победа е, Западът да престане да се разширява и да се оттегли от границите и. Друг въпрос че, наглеците, целят нанасяне щети на руската икономика и развала на РФ и са го много пъти декларирали. Достатъчно е, ЯО на РФ да ги държи настрани, за да могат руските граждани, да спят спокойно.
Та Путин да си се сърди на армията, че не му спечели войната за кратко време. Оказва се,че точно военните са слабото място на Русия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не си мъчи ума с неща за и от друг мащаб. Ти си български гражданин, гледай нещата тук да вървят. Не ги обичаш? - Прекрасно. Виж, тези дето обичаш, да живеят добре.
Жив и здрав!
Успял предприемач, услял семеен човек или успял политик или обществена личност?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар