Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Тук ще ти споделя нещо съвършено вярно: Поне на двама души съм подсказвал да се напечатат и провалил се няма измежду тях, даже това-онова,претърпя и второ издание. Аз също понаписвам но, за киното и явно,откъм пробивност не съм Сила та,я екранизират някога, я- не. Иначе, за да съдиш някого - особено, справедливо - би трябвало доста да походиш в неговите обувки а, като ви гледам тук, дори не сте и опитвали. Оттам насетне, как да ви вземе насериозно човек?
Преди около 20 години отидоха с майка на първото си пътуване в Западна Европа - 3 седмици с кола през 10-на държави.
Оттогава е още по-върл русофоб.
Чул съм руската гледна точка, видял съм какво предлагат руснаците - и най-вече съм в едно семейство с човек, който е бил като теб, Роднок и вутин. Въпреки всичко той продължи да гледа руска телевизия, защото разбира само руски (и малко немски). Още в края на февруари ми каза, че руснаците са тотал щета като оръжия, стратегия и замисъл и че тая тяхната няма да стане. (Вероятно тогава в целия свят единствените сигурни в украинската победа са били баща ми и Зеленски).
Той ми праща и повечето информация, която цитирам тук - за руски ютубъри, статистики на Росстат, новини от Русия и прочее. Аз руски почти не зная, той ми дава основното в кратце.
Та така с "Походи в чуждите обувки", "чуй и другата гледна точка" и "събери всички мнения и тогава отсъди"...Last edited by Tepix; 07.01.2023, 17:39.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Може и да съм воювал.Ти откъде знаеш какво съм правил и къде съм бил?
Коментар
-
Ами не ми се иска.Яд ме и за жертвите и от двете страни. Които загинаха заради Путин .
Коментар
-
Иска ви се да са 100000. Но,
Коментар
-
Като те гледам, И си воювал, И войни си печелил, Ветеран, та дрънкаш.
...И НИКАКВИ признаци на зрелост. От "СЪВСЕМ".
Коментар
-
Накъде да ескалира повече от това при условие, че вече има над 100 хиляди руски жертви?Естествено има много жертви и от украинска страна.
Това са жертви,невиждани от Втората световна война и ти говориш за ескалиране.
Едно е да искаш, друго е да можеш,
а трето и четвърто е, да го направиш.
Коментар
-
Няма логика,щото така война не се печели.Иначе елитните войски от ВДВ и морската пехота ги избиха още в началото на войната.
Дори и на мястото на якутите и чеченците да бяха руски мъже,пак нямаше да се бият по-добре,щото не са кадрова армия.
Просто се показа, че руската армия е парадна и изобщо не е подготвена за война. С изключение на елитните части,ама те първи дадоха фира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеНали ако пуснат усилено кадровата армия тази война ще ескалира още в самото си начало, после те имат навика да вземат властта в държавата ако се случи война и следващите 10 години режима там ще е военен.
Това са жертви,невиждани от Втората световна война и ти говориш за ескалиране.
Коментар
-
Няма логика,щото така война не се печели.Иначе елитните войски от ВДВ и морската пехота ги избиха още в началото на войната.
Дори и на мястото на якутите и чеченците да бяха руски мъже,пак нямаше да се бият по-добре,щото не са кадрова армия.
Просто се показа, че руската армия е парадна и изобщо не е подготвена за война. С изключение на елитните части,ама те първи дадоха фира.
...И НИКАКВИ признаци на зрелост. От "СЪВСЕМ".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Ти се шегуваш, но не си далеч от истината - наистина съм представял собствени саркастични скечове пред пълна зала. Беше преди много години, отклоних поканата да стана комедиен актьор, имам талант да пиша, не да играя
- иронията и малко пиперливите ми коментари се котират доста по-добре в писмен вид. А и сарказъм се играе най-трудно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Ами всъщност има логика - пазиш войниците, които някога са хващали пушка за евентуален крах на войната, а в Украйна пускаш бедняци, мюсюлмани, затворници, идеалисти за Русия от Лондон до Сеул, кредитни длъжници, дръпнати сибирци и всякаква друга сган. Да, загубите ти са чудовищни, но пък златните руски 10 милиони са седят в градовете-витрини, а редовната руска армия си бъркат в носовете или в другите си места, чакайки 30 заплати при пенсиониране на 45 и 50 дни отпуска.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Викаш по-добре на фронта да се бият мобилизирани чичовци, които нито имат сили ,нито умения, вместо кадровата армия .Или да вкарват в боя затворници, които изобщо не са надеждни войници. Ти много прости ги изкара руските военни ръководители и Путин лично.
Естествено, че са принудени да мобилизират такива,щото голяма част от кадровата армия е избита и тежко ранена.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не питаш със сериозна желание да научиш нещо (доказвал си ги неведнъж) но, пак ще опитам: в такава огромна страна,армията е донякъде локализирана по човешки ресурс и на централни доволствие по въоръжение и вещево. Ротират личния състав но, не преиграват и не смятат да се "докарват" пред когото и да е и поддържат регламентирана от ГЩ численост и въоръжение във всички райони на дислокация. Горното, не позволява по-големи размъквания на хора и, затова, а също с цел цялостно повишаване на БГ, ВГК е взел решение че, доколкото по-важен от човешкия фактор няма, е редно да мобилизира 1/3[%] от М-резерва. А от грешки, никой никога и никъде, не е застрахован.
Естествено, че са принудени да мобилизират такива,щото голяма част от кадровата армия е избита и тежко ранена.
- 1 like
Коментар
Коментар