IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...ти беше и "направил за тази страна повече" от мен, нали. Сладур мамин сладък.
    Точно така. Хиляди пъти повече от теб.

Коментар

Тук ще ти споделя нещо съвършено вярно: Поне на двама души съм подсказвал да се напечатат и провалил се няма измежду тях, даже това-онова,претърпя и второ издание. Аз също понаписвам но, за киното и явно,откъм пробивност не съм Сила та,я екранизират някога, я- не. Иначе, за да съдиш някого - особено, справедливо - би трябвало доста да походиш в неговите обувки а, като ви гледам тук, дори не сте и опитвали. Оттам насетне, как да ви вземе насериозно човек?
      Тук грешиш - до 17-тата си година слушах руска телевизия ВСЕКИ ДЕН, въпреки, че вече не беше от възторг - Баща ми е бивш член на БКП - идеалист като млад, отвратен до безобразие като възрастен. Като дете ме е влачил по митингите на СДС, даже не помня - беше в такъв потрес от комунистите, че мина отдясно.
      Преди около 20 години отидоха с майка на първото си пътуване в Западна Европа - 3 седмици с кола през 10-на държави.
      Оттогава е още по-върл русофоб.

Чул съм руската гледна точка, видял съм какво предлагат руснаците - и най-вече съм в едно семейство с човек, който е бил като теб, Роднок и вутин. Въпреки всичко той продължи да гледа руска телевизия, защото разбира само руски (и малко немски). Още в края на февруари ми каза, че руснаците са тотал щета като оръжия, стратегия и замисъл и че тая тяхната няма да стане. (Вероятно тогава в целия свят единствените сигурни в украинската победа са били баща ми и Зеленски ).
      Той ми праща и повечето информация, която цитирам тук - за руски ютубъри, статистики на Росстат, новини от Русия и прочее. Аз руски почти не зная, той ми дава основното в кратце.

Та така с "Походи в чуждите обувки", "чуй и другата гледна точка" и "събери всички мнения и тогава отсъди"...
      Last edited by Tepix; 07.01.2023, 17:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Може и да съм воювал.Ти откъде знаеш какво съм правил и къде съм бил?
        ...ти беше и "направил за тази страна повече" от мен, нали. Сладур мамин сладък.

Коментар

Ами не ми се иска.Яд ме и за жертвите и от двете страни. Които загинаха заради Путин .
          Отдалеч си личи, че нищо не разбираш от войни, от техните причини и начина им на водене. ГОЛА ВОДА си, малкия. Образовай се.

Коментар

Иска ви се да са 100000. Но,
            Ами не ми се иска.Яд ме и за жертвите и от двете страни. Които загинаха заради Путин .

Коментар

Като те гледам, И си воювал, И войни си печелил, Ветеран, та дрънкаш.
              ...И НИКАКВИ признаци на зрелост. От "СЪВСЕМ".
              Може и да съм воювал.Ти откъде знаеш какво съм правил и къде съм бил?

Коментар

Накъде да ескалира повече от това при условие, че вече има над 100 хиляди руски жертви?Естествено има много жертви и от украинска страна.
                Това са жертви,невиждани от Втората световна война и ти говориш за ескалиране.
                Иска ви се да са 100000. Но,
                Едно е да искаш, друго е да можеш,
                а трето и четвърто е, да го направиш.

Коментар

Няма логика,щото така война не се печели.Иначе елитните войски от ВДВ и морската пехота ги избиха още в началото на войната.
                  Дори и на мястото на якутите и чеченците да бяха руски мъже,пак нямаше да се бият по-добре,щото не са кадрова армия.
                  Просто се показа, че руската армия е парадна и изобщо не е подготвена за война. С изключение на елитните части,ама те първи дадоха фира.
                  ...да не говорим за "достоверната информация", която цитираш и ползваш. Е.Ж.К - Една Жена Каза.

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                    Нали ако пуснат усилено кадровата армия тази война ще ескалира още в самото си начало, после те имат навика да вземат властта в държавата ако се случи война и следващите 10 години режима там ще е военен.
                    Накъде да ескалира повече от това при условие, че вече има над 100 хиляди руски жертви?Естествено има много жертви и от украинска страна.
                    Това са жертви,невиждани от Втората световна война и ти говориш за ескалиране.

Коментар

Няма логика,щото така война не се печели.Иначе елитните войски от ВДВ и морската пехота ги избиха още в началото на войната.
                      Дори и на мястото на якутите и чеченците да бяха руски мъже,пак нямаше да се бият по-добре,щото не са кадрова армия.
                      Просто се показа, че руската армия е парадна и изобщо не е подготвена за война. С изключение на елитните части,ама те първи дадоха фира.
                      Като те гледам, И си воювал, И войни си печелил, Ветеран, та дрънкаш.
                      ...И НИКАКВИ признаци на зрелост. От "СЪВСЕМ".

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Ти се шегуваш, но не си далеч от истината - наистина съм представял собствени саркастични скечове пред пълна зала. Беше преди много години, отклоних поканата да стана комедиен актьор, имам талант да пиша, не да играя
                        ​​​​​- иронията и малко пиперливите ми коментари се котират доста по-добре в писмен вид. А и сарказъм се играе най-трудно.
                        Тук ще ти споделя нещо съвършено вярно: Поне на двама души съм подсказвал да се напечатат и провалил се няма измежду тях, даже това-онова,претърпя и второ издание. Аз също понаписвам но, за киното и явно,откъм пробивност не съм Сила та,я екранизират някога, я- не. Иначе, за да съдиш някого - особено, справедливо - би трябвало доста да походиш в неговите обувки а, като ви гледам тук, дори не сте и опитвали. Оттам насетне, как да ви вземе насериозно човек?

Коментар

• Нали ако пуснат усилено кадровата армия тази война ще ескалира още в самото си начало, после те имат навика да вземат властта в държавата ако се случи война и следващите 10 години режима там ще е военен.
                          Last edited by DS66; 07.01.2023, 17:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Ами всъщност има логика - пазиш войниците, които някога са хващали пушка за евентуален крах на войната, а в Украйна пускаш бедняци, мюсюлмани, затворници, идеалисти за Русия от Лондон до Сеул, кредитни длъжници, дръпнати сибирци и всякаква друга сган. Да, загубите ти са чудовищни, но пък златните руски 10 милиони са седят в градовете-витрини, а редовната руска армия си бъркат в носовете или в другите си места, чакайки 30 заплати при пенсиониране на 45 и 50 дни отпуска.
                            ​​​​​​

Коментар

Викаш по-добре на фронта да се бият мобилизирани чичовци, които нито имат сили ,нито умения, вместо кадровата армия .Или да вкарват в боя затворници, които изобщо не са надеждни войници. Ти много прости ги изкара руските военни ръководители и Путин лично.
                              Естествено, че са принудени да мобилизират такива,щото голяма част от кадровата армия е избита и тежко ранена.
                              Ами всъщност има логика - пазиш войниците, които някога са хващали пушка за евентуален крах на войната, а в Украйна пускаш бедняци, мюсюлмани, затворници, идеалисти за Русия от Лондон до Сеул, кредитни длъжници, дръпнати сибирци и всякаква друга сган. Да, загубите ти са чудовищни, но пък златните руски 10 милиони са седят в градовете-витрини, а редовната руска армия си бъркат в носовете или в другите си места, чакайки 30 заплати при пенсиониране на 45 и 50 дни отпуска.
                              ​​​​​​

Коментар

Не питаш със сериозна желание да научиш нещо (доказвал си ги неведнъж) но, пак ще опитам: в такава огромна страна,армията е донякъде локализирана по човешки ресурс и на централни доволствие по въоръжение и вещево. Ротират личния състав но, не преиграват и не смятат да се "докарват" пред когото и да е и поддържат регламентирана от ГЩ численост и въоръжение във всички райони на дислокация. Горното, не позволява по-големи размъквания на хора и, затова, а също с цел цялостно повишаване на БГ, ВГК е взел решение че, доколкото по-важен от човешкия фактор няма, е редно да мобилизира 1/3[%] от М-резерва. А от грешки, никой никога и никъде, не е застрахован.
                                Викаш по-добре на фронта да се бият мобилизирани чичовци, които нито имат сили ,нито умения, вместо кадровата армия .Или да вкарват в боя затворници, които изобщо не са надеждни войници. Ти много прости ги изкара руските военни ръководители и Путин лично.
                                Естествено, че са принудени да мобилизират такива,щото голяма част от кадровата армия е избита и тежко ранена.

Коментар

Working...
                                X