IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • fon, те онези чакат да им се разработят находищата.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

      А Папата споменал ли е, че Украйна сама се е нападнала за да злепостави Русия? Щото аз не чета ТАСС и сигурно съм пропуснал и това.
      Pope Says NATO Might Have Provoked Russian Invasion of Ukraine


      ROME⁠—Pope Francis said the “barking of NATO at the door of Russia” may have led to the invasion of Ukraine and that he didn't know whether other countries should supply Ukraine with more arms.

      “In Ukraine, it was other states that created the conflict,” Pope Francis said in the interview, without identifying which states. He likened the war to other conflicts that he said were fomented by international interests: “Syria, Yemen, Iraq, one war after another in Africa.”

      https://www.wsj.com/livecoverage/rus...XGK8xNoHxJPQFs
      Last edited by neon7; 03.05.2022, 16:56.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Вместо да свалят турските дронове от небето, подразделенията на ECM блокираха всички комуникации, включително и на руската армия.


        Имам чувството, почти убеденост, че в руските академии офицерите освен 2СВ друго не се изучават.
        Верно че навсякъде по света военните са може би най закостенялата и проста прислойка на обществото, ма май в Русия това важи още повече

        Поне войната Азербайджан-Армения можеше да им светне червена лампичка, имаха почти 2 години за това, ма не би

        Коментар


        • Ако украинците са достатъчно вещи и с малко късмет, Изюмския клин може да се превърне в котле, в което да изпекат над 1/3 от руските сили е Украйна. Което и ще е краят на цялата тази фашизоидна “операция.”

          Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Най-големите загуби на кремълските фашисти през изминалото денонощие се наблюдават в Изюмско направление. Вижда се ясно, че ''чувалът'' с който се хвалиха и българските колаборационисти подкрепящи Путлер и фашизма, започваш от Изюм е бил продънен. Украинската армия е в настъпление, а рашистите отстъпват.


          Коментар


          • БОEВЕ, ПСИХОАКТИВНИ ВЕЩЕСТВА И ВСУ

            Проблемът с любителите на алкохолния допинг в украинската армия е известен отдавна, но засилването на военните действия на територията на Украйна разкри друга опасност – наркоманията, която засяга военнослужещите от въоръжените сили на Украйна и националната гвардия.


            Висшето военно ръководство на Украйна не само одобрява, но и насърчава използването от личния състав на психостимуланти и лекарства, съдържащи наркотични вещества, които повишават устойчивостта към стрес и издръжливостта. Този своеобразен метод за повишаване на морала най-успешно се е вкоренил сред бойците от националистическите части, които вече се отличават с повишен радикализъм и водят най-ожесточените битки.

            В рамките на разглеждания проблем интересен е материалът на изданието INF News https://inf.news/ne/military/bc41bf0...da3729d4a.html

            Това е тайванско издание, което обективно обхваща актуални въпроси от международния дневен ред. В един от материалите на публикацията се съобщава, че руската армия е открила хапчета без очевидни външни характеристики от пленени украински войници, които след подробно проучване се оказали „бойни хапчета“, щедро доставяни на смели бойци от Съединените щати.

            Според свидетелствата на самите представители на въоръжените сили на Украйна, приемането на от една до три такива таблетки на ден гарантирало на украинските военни безпрецедентен прилив на сила, преход към фаза на активна възбуда и загуба на чувствителност към глад и болка.

            Резултатите от анализа на наркотиците, извършен от руската армия, показват, че тези хапчета са форма на метамфетамини. Използването им гарантирало дори на тежко ранените бойци повишаване на физическата и психическата сила в изключителна степен. Въпреки факта, че руската армия превъзхожда украинската по редица параметри, украинските войници отчаяно отивали на сигурна смърт. Много от тях – само на чист допинг, без сън и храна в продължение на няколко дни, продължавали да воюват с въоръжените сили на Руската федерация.

            Последните дълго не могли да разберат каква е причината за озверелите действия на украинските войници, но извършената експертиза много добре изяснява този въпрос. Според изданието INF американците снабдявали украинската армия с лекарства, за да превърнат обикновените й войници в луди.

            Според един от държавниците на Руската федерация, САЩ използват украинците, за да провеждат изпитания върху хора.

            Логично е да се предположи, че наркотичните вещества действат върху украинците така, че им позволяват да изпълняват бойни задачи на предела на човешките възможности за дълго време, без да изпитват чувство на страх, остра физическа болка или други чувства, присъщи на човека.

            Например военнослужещите от 12-та отделна бригада специални части на Националната гвардия „Вишневецки“ използват за влизане в „боен транс“ лекарствата „Кодепсин“, „Кодетерп“, „Т-Федрин“ и „Трифедрин“.

            За степента на ефективност на този допинг може да се съди по естеството на изключително нечовешките действия, които бойците извършват на територията на своята страна.

            В условията на въоръжена конфронтация не е толкова трудно да се „подхвърлят” наркотични вещества, особено като се има предвид, че контрабандата процъфтява на територията на Украйна. В настоящите реалности обаче всичко е още по-просто, тъй като наркотиците редовно постъпват в редиците на въоръжените сили на Украйна от многобройните доброволчески организации, финансирани с чуждестранна материална помощ.

            Това е естеството на подкрепата за украинската армия, за която западните страни така гръмко крещят.

            Тоест, освен че натъпкват Украйна с оръжия, предоставяйки финансова и логистична помощ за по-нататъшно ескалиране и удължаване на конфликта, западните „приятели“ принуждават Киев както да жертва живота на войниците си, така и напълно да пречупи съдбата им в случай на успешен за тях изход от военните действия.

            Ще бъде ли адекватен човек, който редовно приема тежки наркотици за определен период след края на военните действия?

            Едва ли.

            Американците имат опит в тази област: по време на Втората световна война те снабдяват войниците си с вещества, получени на базата на метамфетамини, за да повишат бойните показатели.

            Click image for larger version

Name:	NARKO2.jpg
Views:	1
Size:	45.7 КБ
ID:	3917835
            Click image for larger version

Name:	NARKO4.jpg
Views:	1
Size:	46.3 КБ
ID:	3917836
            Click image for larger version

Name:	NARKO5.jpg
Views:	1
Size:	76.4 КБ
ID:	3917837


            Ярък пример е известната битка при пролива Суригао, в която американците побеждават.

            Изключителната издръжливост и бойната ефективност на войниците от американския флот, както и високата степен на ожесточеност на техните атаки срещу японците, били постигнати именно с помощта на наркотични вещества.

            Пикът на злоупотребата с наркотици в американската армия е по време на войната във Виетнам.

            Няма да говорим за разрушителните последици от наркотиците за хората, отбелязваме само, че и до днес употребата на наркотици в американската армия остава много висока.

            Ситуацията с Украйна е просто подобрена версия.

            Това са евтини, силнодействащи и бързо пристрастяващи наркотици, конфискувани в голям мащаб в Украйна.

            Не по-малко опасното е, както твърди INF, че същите тези вещества са „активни участници“ и в различни „цветни революции“, провокирани от САЩ по света.
            ъединените щати използват тези забранени вещества за своята твърде мръсна и подла игра, за реализацията на външнополитическите си амбиции, пречупвайки съдбата на хиляди и хиляди хора.

            В настоящите условия този щедър акт на отвъдокеанския „приятел“ и куратор не е нищо повече от потвърждение за отчаяната готовност на американските управници, загубили всякаква трезвост, да се „борят с Русия до последния украинец“.

            Украинските военни са поредният разходен материал за ненаситния Запад, за който съдбата на милиони хора на планетата няма значение.

            Особена тревога предизвиква ситуацията сред военните, блокирани на територията на металургичния комбинат „Азовстал“, които вече дълго нямат запаси от гореспоменатите медикаменти.

            Не е тайна, че прекратяването на приема на психостимуланти предизвиква остър синдром.

            Той създава опасност не само за самите украински военни, но и за хората, които може да се намират в тяхното обкръжение – затова главният проблем при наркоманите е непредсказуемото поведение, включително реакциите им при дадени събития.

            Преодоляването на зависимостта в условията на бойни действия е практически невъзможно.

            Наркозависимият е винаги сам на фронта: ако не го догони куршум, то със задачата със сигурност ще се справи наркотикът.

            Киевските власти буквално хвърлят хората си на вярна смърт.

            Киев не се вълнува за съдбата на войниците си, нито за съдбата на европейците, които в близко бъдеще ще се сблъскат с неблагонадеждни социални елементи от Украйна по собствените си улици, които напълно е възможно да бъдат снабдени и с оръжие, доставено от Запада.

            https://theduran.com



            Коментар


            • Руският президент Владимир Путин одобри нов пакет от контрасанкции срещу физически и юридически лица от "враждебните страни", в който се включва и забрана за доставки на петрол и петролни продукти.

              Нефтохима?!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                Папата: Други създадоха конфликта в Украйна. НАТО играе негативна роля в ескалацията на кризата
                А Папата споменал ли е, че Украйна сама се е нападнала за да злепостави Русия? Щото аз не чета ТАСС и сигурно съм пропуснал и това.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                  Е щом ЕС опря до тия пропаднали държави, явно работата много се е сговнила.
                  Как мислиш защо потенциала им е останал незиползван?
                  Тези находища са добре известни, такива има и до Мозмабик и Танзания. Трябват само милиарди за разработки, но Западът ги има. По ми е интересно как селяни с печки на кюмур и отглеждащи кранти си въобразяват, че европейските лидери са по-загубени и от тях и могат да говорят за несъществуващи находища.

                  Коментар


                  • Папата: Други създадоха конфликта в Украйна. НАТО играе негативна роля в ескалацията на кризата

                    Франциск припомня и тезата си за „трета световна война в епизоди“. "Просто констатирам реалността: Сирия, Йемен, Ирак, в Африка има една война след друга. И международните интереси стоят зад всички тях", продължи понтификът. "Други създадоха конфликта в Украйна."

                    Папа Франциск изрази готовността си да пътува до Москва, за да се срещне с руския президент Владимир Путин, за да обсъди споразумение в Украйна, съобщава ТАСС.

                    „Затова помолих кардинал Паролин да изпрати съобщение до Путин след 20 дни война, че съм готов да замина за Москва“, каза папата в интервю, публикувано във вторник във вестник „Кориере дела Сера“. „Все още не сме получили отговор и продължаваме да настояваме, въпреки че се опасявам, че Путин не може и няма да проведе тази среща в момента“, добави той.

                    Папа Франциск каза също, че „все още няма да отиде в Киев“. „Изпратих кардинали Михаел Черни и кардинал Конрад Краевски, които отидоха там за четвърти път. Но чувствам, че няма нужда да ходя. Първо трябва да отида в Москва, първо трябва да се срещна с Путин“, добави главата на Римокатолическата църква.

                    Той добави, че срещата му с руския патриарх Кирил трябва да се състои "в Йерусалим на 14 юни". Както каза по-рано понтификът, дипломацията на Ватикана разбира, че „среща по това време може да доведе до голямо объркване“. В същото време той характеризира отношенията си с предстоятеля на Руската православна църква като „много добри“, добавя ТАСС.

                    Папа Франциск призна, че НАТО играе негативна роля в ескалацията на украинската криза. "[Вероятно] лаят на НАТО на вратата на Русия доведе до реакцията на Кремъл. Гневът, не знам дали е провокиран, но вероятно е допринесъл", каза той в интервюто пред главния редактор на „Кориере дела Сера“ Лучано Фонтана във вторник.

                    Франциск припомня и тезата си за „трета световна война в епизоди“. "Просто констатирам реалността: Сирия, Йемен, Ирак, в Африка има една война след друга. И международните интереси стоят зад всички тях", продължи понтификът. "Други създадоха конфликта в Украйна."

                    Главата на Римокатолическата църква нарече "стар аргумент" реакцията на украинците към събитията в Донбас. „Единственото нещо, за което се обвиняват украинците, е реакцията им на [опитите за независимост] на Донбас, но това беше преди 10 години, това е стар аргумент“, каза той.

                    Коментар


                    • satz, тук да не е по различно, явно има кой да плаща за една седмица почивка 1100 долара, то ако няма ще има ли почивки на такива цени ? В България е същото, в Чехия е същото, в Германия...
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • На всеки ъгъл хохлите крещят фашизирания поздрав Слава Украине /Героим слава .
                        Това е нацистки поздрав а самите украинци при отворен чат не могат да назоват един герой на Украина.
                        Измислена държава измислен народ , използван за чужди цели

                        Коментар


                        • Мдаа, тоя сезон най-евтина седмична почивка в Русия - 110000 рубли. Медианна заплата - <36х. (hermes ще го сметне в евро )
                          крьшнам получилось https://www.youtube.com/watch?v=sd4dljyDuyE

                          Коментар


                          • Jay Gould, какъв ЕС, не виждаш ли какво става - който е имал пак си има, който 32 години е бил в калта пак кални бани получава. Виждаш ли как газта за Германия не се спира дори да не се плати !
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                              Цитат от лиосоченото матрялче
                              "Когато руските танкове обстрелваха ядрения реактор ​​на Запорожската електроцентрала с бойни снаряди, не всички снаряди избухнаха, защото бяха твърде стари и вече негодни. Тази история, разказана ми от Пьотр Котин, ръководител на компанията, която е собственик на завода, е метафора за войната на Владимир Путин срещу Украйна."
                              Никой никога не е твърдял или показвал че е стреляно по реакторите на въпросния АЕЦ. Имаше обстрел от малокалибрено оръдие по учебен корпос встрани от реакторите.
                              Ако руските снаряди не се взривяват, кой тогава причинява разрушеннията, които всеки ден ни показват по телвизията?
                              Я си изберете една версия и се дръжте за нея, че иначе ви идва много сложно!
                              Все едно си бил там, обаче цитираш това което ти е изгодно, а за окопите какво ще кажеш?
                              http://skandalno.net/
                              От тук черпим информация! ))))

                              Коментар


                              • Най-големите загуби на кремълските фашисти през изминалото денонощие се наблюдават в Изюмско направление. Вижда се ясно, че ''чувалът'' с който се хвалиха и българските колаборационисти подкрепящи Путлер и фашизма, започваш от Изюм е бил продънен. Украинската армия е в настъпление, а рашистите отстъпват.



                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X