IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Понеже живеем в демокрация и сме лишени от правото да имаме свободен достъп до информация, бих искал да ви споделя някои неща относно продължаващата война в Украйна между НАТО и Русия. За славните украински лъвове, които се описват медийно в две състояния – контраатака или изтегляне, моля да забравите временно! Те никога не са победени в битка, нито пък има на света армия, която може да ги победи.

    Истината, поне според моите информатори от мястото на събитията, ама не от мястото, където няма война и са изпратени нашите „журналисти“, нещата стоят така. На Източния фронт истинската украинска армия не разполага с нито един натовски патрон, нито имат такова въоръжение. Лекото им въоръжение са древни руски пистолети, стари автомати „Калашников“ и леки картечници. Защитните им средства са меко казано открития на украинската археология, а тила им на практика не съществува. В общи линии нямат нищо общо с видеоклиповете разпространявани за пропагандни цели.

    Добре въоръжени са наемниците, джихадистите и нацистите, но те нямат нищо общо с редовната армия. За тях не важат също конвенциите на войната и те знаят какво ще се случи, когато бъдат заловени в сражения или по друг начин. Относно управлението и използването на високотехнологичните натовски играчки, които най-често летят, операторите им не се намират на украинска територия, нито са украинци. В сравнение с истинската украинска армия всички тези взети заедно са по-малко от 3%. Така стоят нещата на фронта и няма как да е тотална война, защото целите са наемниците и нацистите!

    Какво искам да кажа с това?

    Никой истински българин не мрази украинците, защото те всъщност са руснаци, хванати в плен на политически и професионални терористи. Точно както сме хванати и ние! Повечето от украинците мобилизирани на фронта са с руско самосъзнание, но ако кажат и дума затова биват осъждани по военновременните закони. Бързата процедура!

    Това е скрит геноцид, който реално може да се случи и у нас. Това е и причината за забавянето хода на военните действия, защото руснаците знаят много добре, че срещу тях стоят по принуда в окопите други руснаци – техни братя, сестри, братовчеди, тъстове и приятели. Всякакви.

    Този сценарий е най-мръсния и на практика представлява заложничество в полза на терористи!!! Нито един руски войник не иска да прегази милиони свои на фронтовата линия! Иска да ги изведе от там и предпази, но това става много много трудно.

    Хайде сега си представете ако това наше престъпно държавно управление на Крил Петков да обяви мобилизация на всички мъже от 18 до 60 години и ни изпрати на война срещу руснаците! Колко от тия хиляди български мъже ще искат да се бият с руснаците? И досещате ли се какво ще стане ако откажем да воюваме – полеви военен трибунал и смърт чрез разстрел. И защо? Само защото тези, които ни изпращат на война са национални предатели и целта им е братоубийствена война.

    Не американци, англичани и франзузи да умират в бой, а славянските православни народи да се самоунищожат. Който откаже да убие брата си – разстрел. Незабавен, неотменим и наплно законен разстрел!?

    Сега разбирате ли какво се случва в Украйна? И за какво сме им ние, българите.

    Николай Марков

    Коментар


    • Нещо не е както трябва с „украинския мирен атом“

      Ядрената индустрия беше смачкана от американците


      Снимка: ЕРА/БГНЕС
      Факти

      ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

      Информационният поток относно военните действия в Украйна заобикаля важен за сигурността на хората от Източна Европа въпрос. А именно: състоянието на украинските атомни централи, които в страната наброяват 4 на брой с 15 енергоблока. Една от тях е Запорожската с 6 енергоблока и е най-голямата в Европа (като цяло по брой енергийни реактори Украйна заема пето място в Европа).

      Към април 2022 г. от 15 реактора в Украйна работят само 7 и причината не са военните действия на Русия, а кризата в ядрената промишленост на Украйна, което по време на война е изпълнено с необратими последици не само за украинците, но и за европейците, живеещи в Черноморския регион, включително и българите.


      Украинската ядрена енергетика е в треска от 2014 г., когато Киев, прекъсвайки всички връзки с Москва, подписа споразумение с американската електрическа компания Westinghouse Electric за доставка на ядрено гориво до 2020 г. Преди това, въпреки факта, че САЩ и Украйна подписаха протокол за намерения за сътрудничество в ядрения сектор още през 1994 г., Вашингтон и Киев не реализираха никакви съвместни проекти. Ядреното гориво идваше от Русия, но след Евромайдана ядрената индустрия беше смачкана от американците.

      Няма нищо бунтарско в плановете на Киев да преориентира напълно ядрената енергия към американските стандарти. САЩ са професионалисти в развитието на мирния атом. Но световно признатите експерти в областта на ядрената енергетика вече няколко години предупреждават МААЕ – налице са критични системи грешки в ядрения съюз между САЩ и Украйна. Без да се навлиза в техническата джунгла може да се отбележи следното: американското ядрено гориво, което доставя Westinghouse Electric, може да работи с украинските реактори от тип ВВЕР (водо-воден енергиен реактор) единствено в случай, че процентното съотношение на горивните елементи, произведени от САЩ и Русия, ще са сравнително малко. В противен случаи украинските реактори могат да бъдат сериозно повредени.

      Подобни провали е имало. Въпросът е, че през 2008 г. Westinghouse Electric навлизаше в Украйна. Тогава американците подписаха договор с украинския държавен концерн „Енергоатом“ за стратегическо сътрудничество, съгласно който САЩ се задължиха да доставят до 2015 г. 630 комплекта американско гориво. Още през 2012 г. бяха отчетени отклонения от работата на горивните системи Южно-Украйнската АЕЦ, която беше „захранвана“ с американско гориво. В крайна сметка Westinghouse Electric по своя инициатива прекрати сътрудничеството, обявявайки, че няма намерение да нагажда своето производство на ядрено гориво към украинските стандарти на ВВЕР. А през 2017 г. Westinghouse Electric обяви фалит, но не прекрати сътрудничеството си с Киев. Редица експерти възприеха това като опит американската финансова компания да реши своите финансови проблеми за сметка на „украинските туземци“. През 2021 г. Westinghouse Electric подписа с „Енергоатом“ меморандум за строителството на нов блок в Хмелницки АЕЦ на стойност 30 млрд. USD. Както се казва „it's just business“.

      През последните 4 години в украинските АЕЦ са регистрирани редица инциденти. През 2018 г. имаше авария в Южно-Украйнската и Ровенската АЕЦ, а през 2019-та – поредица от аварии в Хмелницкия АЕЦ. През миналата година отново аварийно бяха изключени енергоблоковете на Хмелницки АЕЦ, поради отказ на редица системи.


      Сега когато в Украйна се води война АЕЦ.те могат да се окажат обект на провокации, които да доведат до големи технологични катастрофи. Не е изненада, че САЩ плюят на елементарната екологична безопасност при експлоатацията на украинските АЕЦ, преследвайки своите цели. Например, използват станции в качеството им на полигони за упражнения на американски военни ядрени технологии

      Поради това, важен днес е не само международния контрол от страна на Международната агенция по атомна енергия, но и обективното общоевропейско европейско информационно проследяване на работата на украинските атомни електроцентрали.

      Коментар


      • Край Белогоровка, Луганска област, украинските военни разбиха цял батальон на фашистите. Преди това от 74-та мотострелкова бригада не бе останало почти нищо. От 70 единици оборудване повече от 50 бяха загубени, а през март разузнавателния взвод на батальона се бе предал на украинците. А Чернобаевка е наречен "чистилище" за жива сила и гробище за военна техника от самите руснаци.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Путин, неговият вътрешен кръг, генералите му, партията му и колаборационистите в другите страни, които го подкрепят (Хитлер е имал своя 5 колона в цял свят) отразяват идеологията на фашизма. Тя обаче няма бъдеще и няма нито една успешна война в миналото, водена от нацисти.

          Империалистически свят, в който един човек може да диктува правилата си на цялата планета и този път не успя.

          Украйна в крайна сметка триумфира в тази война. Русия загуби в битката при Киев, нейните сили бяха отхвърлени от столицата, в Черниговска и Сумска области, а Путин трудно ще създаде някаква победа в Украйна, предвид грешките, които допусна. Украйна започна и да строи със скорост, с която Русия се мъчи да унищожи всичко - болници, училища, университети, детски градини, заводи. В Буча, градът се възроди, пазарът е отворен, огромните ями по пътищата, по които падаха снаряди, са асфалтирани. Влакът за Киев тръгва отново. Водоснабдяването и електричеството в голяма степен са възстановени. Планира се 100% електрозахранване в Буча да бъде възобновено до 15 май. Семействата се завръщат.

          Победата на Украйна и безусловната капитулация на путинския, фашистки режим, денафикацията на Русия, нейно пълно разоръжаване, нов Нюрнбергски процес, забрана на нацистките партии подкрепяли войната в Русия и чужбина, съдебно преследване на колаборационистите в ЕС и на медии получавали пари от фашисткия режим в Кремъл и неговите посолства, са единствения начин за постигане на мир и сигурност в Европа. Държава която в чиито планове са да убие поне 2 милиона човека и поне 30 г. да тероризира останалите жители, не заслужава бъдеще. Страна шантажираща цялата планета с ядрено оръжие, не го заслужава и следва да бъде лишена от него.
          Last edited by Jay Gould; 12.05.2022, 18:15.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Цитат(Mr.N @ May 12 2022, 13:31)
            Германия току що заяви че Русия превръща газта в икономическо оръжие .

            Нито дума за това обаче че първо - Украйна спря газта и второ - санкциите на ЕС съшо бяха използвани като икономическо оръжие

            Още газови новини - На Газпром е забранено да пренася газ през полската част на тръбата.

            Нещата в ЕС не отиват на добр , още една тръба спря



            Усещам как на СП-2 му идва реда! (I

            Коментар


            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
              Доста по-зле било +70 едини техника https://twitter.com/Blue_Sauron/stat...42847664173057
              това само които се виждат на фотките...

              Дет се казва, още 20 дни война останаха после ще има отстрел на НоСърчета
              Така като гледам ще поставиш рекорд на форума- обем глупости за ден

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Твърди се, че украинските разведчики са забелязала строежа на понтонния мост, съобщили са на началството, наблюдавали са строежа и са изчакали, докато мостът е бил практически готов. И тогава са ударили.

                Унищожени са 6 танка, 21 APC-та и има 500 убити руси.
                Доста по-зле било +70 едини техника https://twitter.com/Blue_Sauron/stat...42847664173057
                това само които се виждат на фотките...

                Дет се казва, още 20 дни война останаха после ще има отстрел на НоСърчета

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                  Опишете дечица, какво виждате в каросерията на камиончето

                  часовникарски инструменти

                  Коментар


                  • РуZия води война в Украйна от малко повече от два месеца. Това не е особено дълго време. Корейската война продължи три години, Втората световна война - шест. Арабско-израелските войни, от друга страна, отнеха само няколко дни.
                    За продължителността на една война допринасят различни фактори. Размерът на бойното поле е само един от тях. Колкото по-малко е бойното поле, толкова по-малко войници могат да се поберат на него и като цяло толкова по-кратка е войната. В Украйна бойното поле е огромно. Само според този критерий войната там може да продължи с години.

                    Също толкова важни са и силите, които са изправени една срещу друга. И трите оси на първоначалната атака на РуZия - срещу Одеса, Луганск и Киев, се провалиха поради логистични трудности. Линиите на нападение разчитаха предимно на пехота с поддържаща артилерия и въздушни удари, но основният стратегически принцип остана същият. Те продължиха да се опитват да превземат градове, а не да унищожат украинската армия. Така, около месец след като Москва изключи Киев като основна цел, тя все още не е ликвидирала съпротивата на изток и юг. Отчасти това е свързано с факта, че градовете са трудни бойни полета. Предимство има защитникът, който познава добре града и може да формира стратегия, основана на тези знания.

                    Продължаващият проблем за РуZия обаче е, че вместо да концентрира силите си върху една критична цел, за да създаде оптимални условия за победа преди да се насочи към друга цел, тя все още се ръководи от основната си мисия и визия, голяма част от които се основават на предположението, че украинската армия е незначителна и може да бъде победена, докато се превземат градове. Всъщност идеята за превземането на градове като оперативна задача идва от руската цел за завладяване на цяла Украйна. В преследването на тази цел има логика да се разгроми украинската армия и да се окупират градове.

                    Но Москва неправилно изчисли първоначалния проблем. Украйна е голяма, а силите ѝ се сражават от разпръснати и тактически мобилни позиции - точно такъв вид отбрана, с която РуZия не е пригодена да се бори. Украинците можеха да откажат да се бият там, където руснаците решат, и да атакуват в избрано от тях време. РуZия разполагаше с тонове броня, но бронята не е толкова полезна срещу разпръсната пехота или при градски бой.

                    РуZия също така предупреди Украйна за намеренията си и разположи силите си по такъв начин, че Киев да може да подготви силите си за нападение. Изглежда, че украинците са се разпръснали така, че да лишат Русия от център на тежестта, който да атакува. Украинците приеха ограничен стратегически контрол върху силите си, като същевременно предоставиха тактически контрол на местните сили. Това означава, че руснаците бяха лишени от основно предимство: възможността да унищожат всяка военна концентрация или да попречат на комуникациите в областта. Украинците не създадоха уязвими командни центрове или комуникационна мрежа, която да може да бъде заглушена. Пехотните екипи с различна големина можеха свободно да се разгръщат и да нанасят удари въз основа на тактическата възможност. С други думи, силите, запознати с обстановката, не бяха под непрекъснатия контрол на централно командване. Руснаците не можаха да окупират Украйна с един удар, както очакваха. Оттогава Москва се опитва да води война на изтощение. Проблемът е, че тази война на изтощение струва на руснаците толкова, колкото и на украинците, а в някои отношения и повече.

                    Украинците имаха второ предимство: Великите Съединените Американски щати. САЩ искаха и ще действат така че руската инвазия да се провали. Ако Украйна падне, тогава руската армия щеше да се изправи лице в лице с НАТО, от Полша до Румъния. Руските намерения винаги са били неясни, но ако приемем най-лошия вариант, Русия може да последва успешното нахлуване в Украйна с нов поход на запад, за да възстанови позициите си отпреди 1991 г. Тогава Вашингтон неминуемо ще бъде въвлечен в пряк конфликт с Русия. А САЩ не искаха да разполагат войски в бойни действия. Обстоятелствата диктуваха Украйна да не бъде победена и американските войски да не бъдат въвличани в бойни действия.

                    Това, от което се нуждаеше Украйна, беше масирано вливане на модерни оръжия. Войните се променят. Това, което беше ефективна пехотна операция, трябваше да бъде подсилено с противотанкови, противовъздушни и модерни разузнавателни системи. Сега срещу руската армия се изправя същата пехота, която се е сражавала с нея докрай, в съчетание с модерни оръжия и боеприпаси. Те трябва да се управляват от централно командване, което променя украинските операции, но излага РуZия на риск при всяка стратегическа офанзива.
                    СЛЕДВА РАЗПАД за маскавията наричана още "нигер със сняг"

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Е, че ти редовно казваш на бялото черно и обратно, какво да ти обяснява човекът?
                      Въобще не ме интересува какви ги плещи един неонацист (ти също). За целия свят отдавна е ясно, че Путлер е неонацист. Ненонацисти са и всички, които го поддържат, включително и пишещите (лъжещите) в този форум...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Е, вие така и не вдянахте, че сте жертва на пропагандна манипулация та, май наистина не си заслужава да ви се обяснява каквото и да е. Който има очи, ще види.
                        Опишете дечица, какво виждате в каросерията на камиончето

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          Стига си плещил глупости на търкалета. Първо ми обясни какъв грездей дирят руснаците в Буча и въобще в Украйна, и после ми разправяй кой бил крив и кой - прав.
                          Е, че ти редовно казваш на бялото черно и обратно, какво да ти обяснява човекът?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                            [ATTACH=CONFIG]n3921731[/ATTACH]
                            Виж каква хубава работа ви върши ,а вие го плюете от сутрин до вечер !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                              Пак издънка - защо ще мъкнеш 60 кила, ако ти трябват само платките/чиповете???
                              Е, вие така и не вдянахте, че сте жертва на пропагандна манипулация та, май наистина не си заслужава да ви се обяснява каквото и да е. Който има очи, ще види.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от neon7
                                Адриен Боке, бивш боец от френският спецназ, който преживя 14 дни в Украйна се завърна във Франция и в интервю в ефира на Sud Radio разказва за военните престъпления на ВСУ, на неонацистите от Азов, както и за снабдяването с оръжия от Запада.

                                Боке разказва за Буча. Истината за всички!

                                „С пълна отговорност казвам това, което видях! Военни престъпления не извършват руснаците, а се вършат от украинските военни! Бях ужасно потресен! Между това, което гледах по телевизията и това, което видях там има огромна пропаст и за мен това е отвратително! Потресен съм как Запада дава на неонацистите оръжие!

                                В Буча украинците обстрелваха с малки снаряди местата, СЛЕД като са минали руснаците, американските журналисти заснемат филми и приписват всичко извършено от украинците на руснаците!

                                Знаете ли къде се съхранява оръжието изпратено от Запада? В домовете на хората!

                                видео :

                                https://svobodnoslovo.eu/от-първо-ли...а-за-бу/
                                Стига си плещил глупости на търкалета. Първо ми обясни какъв грездей дирят руснаците в Буча и въобще в Украйна, и после ми разправяй кой бил крив и кой - прав.

                                Коментар

                                Working...
                                X