IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Твърди се, че украинските разведчики са забелязала строежа на понтонния мост, съобщили са на началството, наблюдавали са строежа и са изчакали, докато мостът е бил практически готов. И тогава са ударили.

    Унищожени са 6 танка, 21 APC-та и има 500 убити руси.
    Доста по-зле било +70 едини техника https://twitter.com/Blue_Sauron/stat...42847664173057
    това само които се виждат на фотките...

    Дет се казва, още 20 дни война останаха после ще има отстрел на НоСърчета

    Коментар


    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

      Опишете дечица, какво виждате в каросерията на камиончето

      часовникарски инструменти

      Коментар


      • РуZия води война в Украйна от малко повече от два месеца. Това не е особено дълго време. Корейската война продължи три години, Втората световна война - шест. Арабско-израелските войни, от друга страна, отнеха само няколко дни.
        За продължителността на една война допринасят различни фактори. Размерът на бойното поле е само един от тях. Колкото по-малко е бойното поле, толкова по-малко войници могат да се поберат на него и като цяло толкова по-кратка е войната. В Украйна бойното поле е огромно. Само според този критерий войната там може да продължи с години.

        Също толкова важни са и силите, които са изправени една срещу друга. И трите оси на първоначалната атака на РуZия - срещу Одеса, Луганск и Киев, се провалиха поради логистични трудности. Линиите на нападение разчитаха предимно на пехота с поддържаща артилерия и въздушни удари, но основният стратегически принцип остана същият. Те продължиха да се опитват да превземат градове, а не да унищожат украинската армия. Така, около месец след като Москва изключи Киев като основна цел, тя все още не е ликвидирала съпротивата на изток и юг. Отчасти това е свързано с факта, че градовете са трудни бойни полета. Предимство има защитникът, който познава добре града и може да формира стратегия, основана на тези знания.

        Продължаващият проблем за РуZия обаче е, че вместо да концентрира силите си върху една критична цел, за да създаде оптимални условия за победа преди да се насочи към друга цел, тя все още се ръководи от основната си мисия и визия, голяма част от които се основават на предположението, че украинската армия е незначителна и може да бъде победена, докато се превземат градове. Всъщност идеята за превземането на градове като оперативна задача идва от руската цел за завладяване на цяла Украйна. В преследването на тази цел има логика да се разгроми украинската армия и да се окупират градове.

        Но Москва неправилно изчисли първоначалния проблем. Украйна е голяма, а силите ѝ се сражават от разпръснати и тактически мобилни позиции - точно такъв вид отбрана, с която РуZия не е пригодена да се бори. Украинците можеха да откажат да се бият там, където руснаците решат, и да атакуват в избрано от тях време. РуZия разполагаше с тонове броня, но бронята не е толкова полезна срещу разпръсната пехота или при градски бой.

        РуZия също така предупреди Украйна за намеренията си и разположи силите си по такъв начин, че Киев да може да подготви силите си за нападение. Изглежда, че украинците са се разпръснали така, че да лишат Русия от център на тежестта, който да атакува. Украинците приеха ограничен стратегически контрол върху силите си, като същевременно предоставиха тактически контрол на местните сили. Това означава, че руснаците бяха лишени от основно предимство: възможността да унищожат всяка военна концентрация или да попречат на комуникациите в областта. Украинците не създадоха уязвими командни центрове или комуникационна мрежа, която да може да бъде заглушена. Пехотните екипи с различна големина можеха свободно да се разгръщат и да нанасят удари въз основа на тактическата възможност. С други думи, силите, запознати с обстановката, не бяха под непрекъснатия контрол на централно командване. Руснаците не можаха да окупират Украйна с един удар, както очакваха. Оттогава Москва се опитва да води война на изтощение. Проблемът е, че тази война на изтощение струва на руснаците толкова, колкото и на украинците, а в някои отношения и повече.

        Украинците имаха второ предимство: Великите Съединените Американски щати. САЩ искаха и ще действат така че руската инвазия да се провали. Ако Украйна падне, тогава руската армия щеше да се изправи лице в лице с НАТО, от Полша до Румъния. Руските намерения винаги са били неясни, но ако приемем най-лошия вариант, Русия може да последва успешното нахлуване в Украйна с нов поход на запад, за да възстанови позициите си отпреди 1991 г. Тогава Вашингтон неминуемо ще бъде въвлечен в пряк конфликт с Русия. А САЩ не искаха да разполагат войски в бойни действия. Обстоятелствата диктуваха Украйна да не бъде победена и американските войски да не бъдат въвличани в бойни действия.

        Това, от което се нуждаеше Украйна, беше масирано вливане на модерни оръжия. Войните се променят. Това, което беше ефективна пехотна операция, трябваше да бъде подсилено с противотанкови, противовъздушни и модерни разузнавателни системи. Сега срещу руската армия се изправя същата пехота, която се е сражавала с нея докрай, в съчетание с модерни оръжия и боеприпаси. Те трябва да се управляват от централно командване, което променя украинските операции, но излага РуZия на риск при всяка стратегическа офанзива.
        СЛЕДВА РАЗПАД за маскавията наричана още "нигер със сняг"

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

          Е, че ти редовно казваш на бялото черно и обратно, какво да ти обяснява човекът?
          Въобще не ме интересува какви ги плещи един неонацист (ти също). За целия свят отдавна е ясно, че Путлер е неонацист. Ненонацисти са и всички, които го поддържат, включително и пишещите (лъжещите) в този форум...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

            Е, вие така и не вдянахте, че сте жертва на пропагандна манипулация та, май наистина не си заслужава да ви се обяснява каквото и да е. Който има очи, ще види.
            Опишете дечица, какво виждате в каросерията на камиончето

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

              Стига си плещил глупости на търкалета. Първо ми обясни какъв грездей дирят руснаците в Буча и въобще в Украйна, и после ми разправяй кой бил крив и кой - прав.
              Е, че ти редовно казваш на бялото черно и обратно, какво да ти обяснява човекът?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                [ATTACH=CONFIG]n3921731[/ATTACH]
                Виж каква хубава работа ви върши ,а вие го плюете от сутрин до вечер !

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                  Пак издънка - защо ще мъкнеш 60 кила, ако ти трябват само платките/чиповете???
                  Е, вие така и не вдянахте, че сте жертва на пропагандна манипулация та, май наистина не си заслужава да ви се обяснява каквото и да е. Който има очи, ще види.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от neon7
                    Адриен Боке, бивш боец от френският спецназ, който преживя 14 дни в Украйна се завърна във Франция и в интервю в ефира на Sud Radio разказва за военните престъпления на ВСУ, на неонацистите от Азов, както и за снабдяването с оръжия от Запада.

                    Боке разказва за Буча. Истината за всички!

                    „С пълна отговорност казвам това, което видях! Военни престъпления не извършват руснаците, а се вършат от украинските военни! Бях ужасно потресен! Между това, което гледах по телевизията и това, което видях там има огромна пропаст и за мен това е отвратително! Потресен съм как Запада дава на неонацистите оръжие!

                    В Буча украинците обстрелваха с малки снаряди местата, СЛЕД като са минали руснаците, американските журналисти заснемат филми и приписват всичко извършено от украинците на руснаците!

                    Знаете ли къде се съхранява оръжието изпратено от Запада? В домовете на хората!

                    видео :

                    https://svobodnoslovo.eu/от-първо-ли...а-за-бу/
                    Стига си плещил глупости на търкалета. Първо ми обясни какъв грездей дирят руснаците в Буча и въобще в Украйна, и после ми разправяй кой бил крив и кой - прав.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                      Е стана ясно защо са крали перални машини, съдомиялни и хадилници .
                      Впрочем навремето Карл фон СИМЕНС препечелва първия си милион в Русия. Та не е зле да се спазва добрия стар принципп - не пикай в кладенец от който си пил.
                      Прочее, "Сименс", НЕ Е "Сименс", а Зименс но, за да го знаеш, би трябвало, да си учил езика...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                        Е стана ясно защо са крали перални машини, съдомиялни и хадилници ....
                        Пак издънка - защо ще мъкнеш 60 кила, ако ти трябват само платките/чиповете???

                        Коментар


                        • Ти изглежда първо си биеш лайковете, после си пускаш картинката.

                          Коментар


                          • Click image for larger version

Name:	Moi-Suomi-Hello-Finland.jpg
Views:	1
Size:	38.6 КБ
ID:	3921731

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

                              Не бих нарекъл Шкварек "невероятен специалист".
                              Преди години беше кандидат на ВМРО и спечели изборите в село Баховица, за което го съсипаха от подигравки и намеци за купен вот.
                              После си пусна спонсорирана връзка във фейса ... с колажи с цитати от Левски и Ботев.
                              Сега е шеф на някакво кухо подразделение на Групата на консерваторите в ЕП за България.

                              Момчето е умно, нагло и се бута доста, но все още е далеч от някаква висота.
                              ​​​​​​
                              Наречи го тогава - бакалин от Баховица, щом това ще те дари със спокойствие. Ти трябва да прочетеш дебелата книга на Давутоглу, за да синтезираш дадените ти наготово две-три изречения, засягащи България и Балканите, които са абсолютна истина. Но ти раздаваш оценки, явно си по-голям капацитет. Само дето не съм те виждал никъде. Винаги съм искал да съм глупак, за да си обяснявам по-лесно и живота, и света около нас. Вече почти съм наясно с нещата, така че съм постигнал целта си.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение

                                Санкциите принуждават Русия да използва чипове от съдомиялни машини и хладилници за части от военното си оборудване.

                                От тази сутрин и Siemens реши да напусне Русия.
                                Е стана ясно защо са крали перални машини, съдомиялни и хадилници .
                                Впрочем навремето Карл фон СИМЕНС препечелва първия си милион в Русия. Та не е зле да се спазва добрия стар принципп - не пикай в кладенец от който си пил.

                                Коментар

                                Working...
                                X