IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

    Кочината вече разчита не само на турско, но и на иранско "високотехнологично" въоръжение. И аз се спуках от смях като прочетох новината, прочетох я втори път за да проверя да не съм се объркал нещо. А я виж, какви постове и възхвали се леят тук за савецкото оръжие, като в sci-fi филми.
    Нещо не разбирам сарказма ти. РУснаците имат мисля орион - безпилотник, но е с доста по лоши характеристики от това което купуват от иран. Защо трябва да измисляш топлата вода за да се окъпеш , ако някой друг преди теб я е измислил

    В случай че не си доволен от обяснението ми- може да прочетеш рекламите на патриота и след това англоезичните коментари

    Коментар


    • [QUOTE=Tepxi;n3952063
      В същото време под дърво и камък търся хубав анализ за икономическата ситуация в Китай и намирам само сухи статистики, които не ми вършат работа.
      А реално само те от големите сили не е ясно дали са в рецесия.

      [/QUOTE]

      гОВЕДАРИЯ бяга на спринт с 2,5% покачване на производството, китай разочарова с едва 8% покачване. На бас че това четеш

      Коментар


      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

        Прочитане на някой друг доклад по реколтата за тая година, може би ще ви помогнат да не сте смешен. Зърно има достатъчно. Препоръчвам анализ, защо САЩ и Канада са получили едни +десетки милиона тона (кога какви действия е имало, че да имат тоя резултат )
        )
        Я го дай този анализ, че аз от други места чета за катастрофална реколта БЕЗ РУСКИТЕ ТОРОВЕ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

          Прочитане на някой друг доклад по реколтата за тая година, може би ще ви помогнат да не сте смешен. Зърно има достатъчно. Препоръчвам анализ, защо САЩ и Канада са получили едни +десетки милиона тона (кога какви действия е имало, че да имат тоя резултат )



          Имат откъде да го пълнят. По-важното е, че толко пробита от путлерите държава прави такива действия...
          (ако не знаете, Австрия е има/ла дерогации и по Шенген и по НАТО заради руснята, пък какво и става сеги )
          Georgi Kadiev

          5 мин ·
          Според анализ на Брюгел, много реномиран изследователски център, базиран в Брюксел, "заместването на руския газ с втечнен газ достигна своя предел. Липсващият внос от Русия може да бъде посрещнат само чрез намаляване на потреблението на газ в ЕС чрез общо намаление през следващите 10 месеца с около 15% в сравнение със средното търсене през 2019-2021 г. За отделните страни от ЕС (подредени в регионални групи) необходимото намаление варира от нула до 54%."
          България е в регионалната група, която трябва да намали потреблението си с 49%(!). Което няма как да стане, освен ако не спрем едновременно Топлофикация-София и Лукойл, т.е. останем без парно и бензин.
          Ето такава каша ни оставиха сегашните.

          Коментар


          • briko, не вярвай на глупостите на пропагандата. Там руска армия която да е концентрирана вече няма, ще ги уцелиш с ракети - как.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

              130 милиона души могат щастливо (по руски стандарт) да живеят с малко елда, малко пелмени, евтино отопление, самогон и водка по празниците. Я опитай да пробуташ такъв начин на живот на французин или холандец?

              Холандците наистина още държат стандарт, но явно идея си нямаш с какви лишения живее средният французин. Очевидно не си осъзнал какъв живот беше "пробутан" на Запад покрай Ковид е зеленията. Не съм виждал призиви на властта към руснаците да се къпят по-рядко.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                Ако подлия путлер беше обявил война и Украйна по някакъв начин се беше подготвила..............още на 300 км. от общата им граница щеше да приключи с тази агресия!

                Коментар


                • Съединените щати нямат икономика

                  Автор: Пол Крейг Робъртс
                  Мнения
                  09:00
                  28.07.2022



                  Офшорното изнасяне на американското производство, извършено под прикритието на „глобализма“, унищожи американската икономика и данъчните основи на градовете и щатите

                  По-високите цени са резултат от прекъсванията на доставките, причинени от ковид карантините от страна на Вашингтон и от руските санкции

                  Финансовият сектор на САЩ отдавна е ограбил другите страни. Редица автори са описали този процес. Първо една държава е примамвана с подкупи на лидерите да изтеглят заеми, които не могат да бъдат обслужвани или върнати. След това идва МВФ. На населението се налага икономически ограничения. Обществените услуги и заетостта се съкращават до ресурсите необходими за обслужването на дълга, а публичните активи се продават за изплащането на заема. Стандартът на живот пада и американските корпорации поемат икономиката на страната.

                  След като чуждите правителства, са преживели или са били свидетели на икономическата касапница и се страхуват да поемат отговорност, те са по-малко склонни да бъдат подкупвани, за да задължат своите страни, и сега американските финансии прилагат тази техника към американците. Противно на наратива във финансовата преса, Федералният резерв (Фед) не повишава лихвените проценти, за да се бори с инфлацията. Абсурдно е да се мисли, че три четвърти от един процент увеличение на един много нисък лихвен процент ще има някакво въздействие върху 9,1% ниво на потребителската инфлация или тази спекулация, че Фед има предвид други три четвърти от един процент, вероятно последван от половината от един процент, и в това е включена антиинфлационна политика. Ако се появят всички тези увеличения, това все още оставя лихвен процент под нивото на инфлация.

                  Освен това, както вече обясних, инфлацията не е парична. По-високите цени са резултат от прекъсванията на доставките, причинени от ковид карантините от страна на Вашингтон и от руските санкции. Производството е спряно и веригите за доставки са прекъснати.

                  Повишаването на лихвените проценти на Фед е просто продължение на неговата политика за концентриране на доходите и богатството в ръцете на единия процент от населението. Количественото облекчаване беше прикритието на Фед да отпечата $8,2 трлн. нови пари, които бяха насочени или намериха своя път в цените на акциите и облигациите, и по този начин обогатиха малкия брой, които притежават повечето от тези финансови инструменти. След като се постигна максималното по този път на концентрация на богатството, Фед сега повишава лихвените проценти, за да се увеличат разходите по ипотечните кредити за амбициозни собственици на жилища. Фед изтласква хората от пазара на жилища, за да се освободят имотите за фирмите с „частен капитал“, които да изкупуват жилищата срещу наемната им стойност. Това, че фирмите за частни капиталови инвестиции виждат приходите от наеми от съществуващия фонд от къщите като най-добрата възможност за инвестиция, ни казва, че икономиката на САЩ се е разиграла. Когато инвестициите отиват в съществуващите активи, а не в производството на нови активи, икономиката спира да расте.

                  Политиката на Обама за спасяването на финансовите измамници, отговорни за катастрофата от 2008 г., като същевременно възбрани правата за техните жертви, намали собствеността на американските жилища от 70% на 63%. Urban Institute прогнозира още спадове. Днес капиталът на собствениците на жилища е намалял от 85% след Втората световна война до една трета, като две трети от капитала на собствениците са останали в ръцете на кредиторите. Това прави напълно ясно, че една финансирана икономика задлъжнява хората в името на рентиерския доход на онзи един процент от населението. Всъщност финансираната икономика, създадена от Фед, наложи отново класовата система, подобна на поземлената британска аристокрация, която беше свалена. Наистина имаме икономически най-лошата класова система. Поземлените британски аристократи произвеждаха храната, която изхранваше нацията. Американската класова система произвежда само лихви и такси за финансовата система.

                  Както Майкъл Хъдсън ни показа, това е икономика без растеж и е крайният резултат от една финансирана икономика. Финансираната икономика е тази, в която доходът на потребителите се отклонява от увеличаването на дълга далеч от покупката на нови стоки и услуги и отива към обслужването на дълга и таксите или лихвите по ипотеките, заемите за автомобили, дълговете по кредитните карти, дълговете по студентските заеми. С такъв голям дял домакинствата, изразходват доходите си за обслужването на дълга, и малко остава за тласкането на икономиката напред.

                  Ако американските икономисти бяха в състояние да избягат от своята неолиберална икономика-боклук, те щяха да осъзнаят, че „най-голямата икономика в света“, която се приписва на САЩ, е пълна измислица. Факт е, че САЩ нямат икономика. Корпорациите, управлявани от Уолстрийт, локализираха американското производство в Азия, така че онзи един процент от населението да може да се възползва от по-високите печалби при по-ниските разходи за труд, докато изоставените градове и щати трябваше да продадат своите приходи, като например приходите от паркоматите в Чикаго за 75 години, на чужденците за едно еднократно изплащане на едногодишната бюджетна криза.

                  Офшорното изнасяне на американското производство, извършено под прикритието на „глобализма“, унищожи американската икономика и данъчните основи на градовете и щатите. Докато реалната икономика запада, Демократическата партия, се стреми към една постоянна власт, и наложи политиката на отворените граници за имигрантите-нашественици. Как тези милиони хора могат да се издържат от една икономика, чийто производство е преместено в чужбина? Как може едно население, изоставено от американските корпорации, да преживее дефлацията на дълга, да поеме разходите за социална подкрепа и социална инфраструктура за десетки милиони имигранти-нашественици от третия свят?

                  Никога няма да го чуете това от преститутките от финансовата преса, но САЩ са на прага на икономически и социален колапс. И какво правят глупаците във Вашингтон? Идиотите подклаждат войни с Русия, Китай и Иран.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

                    Украйна няма много време основно по политически причини.

                    Малко тършуване из социалните мрежи и виждаш, че западняците не са доволни от инфлацията и решенията на властимащите, а симпатията към Украйна си остава точно на ниво "ех, горките хора, де да имаше някой да им върне спокойствието и мирния живот".

                    Преди малко гледах репортаж за Филаделфия в Ютуб - коментарите отдолу са смразяващи.
                    Хората си обяснява как са живели преди десетилетия, какво са си позволявали с тогавашните заплати и как е сега.
                    Както и предполагах, ситуацията в САЩ е на предела от социална гледна точка. А хоризонт от да кажем 5 години е буквално плачевен.

                    Русия видно затъна военно и тактически в Украйна, но не руснаците са тези, които ще се впечатлят от лишения и галопиращи цени наесен. Те са страшно силни в това колко базисно и елементарно могат да живеят и това да не ги притеснява, а тук пропагандата ще помогне достатъчно. 130 милиона души могат щастливо (по руски стандарт) да живеят с малко елда, малко пелмени, евтино отопление, самогон и водка по празниците. Я опитай да пробуташ такъв начин на живот на французин или холандец?

                    В тази връзка - Русия може и да загуби в тази война, но и Украйна не може да я спечели.

                    Според мен има по-малко от 3 месеца за някакво по-решително раздвижване на дипломацията.

                    В същото време под дърво и камък търся хубав анализ за икономическата ситуация в Китай и намирам само сухи статистики, които не ми вършат работа.
                    А реално само те от големите сили не е ясно дали са в рецесия.
                    Tи да видиш...Не знам какво си пил или пушил ама продължавай уцелил си тоя път.Та продължаваш ли да си мислиш че си умен и кадърен и на Запад ще успееш ако дойдат лошите руснаци..Само не си мисли че на руснаците не им трябват кадърни и работливи хора...
                    Last edited by X_Y; 28.07.2022, 12:02.

                    Коментар




                    • Днес Украинската авиация нанесе пет удара по противника и унищожи склад за конвенционални и полеви боеприпаси в Чернобиловка и Билохирка.

                      "Бяхме информирани, че над 75 000 руснаци са убити, над 80% от сухопътните им войски са блокирани и са уморени", заяви пред CNN членът на Камарата на представителите от Демократическата партия (https://bit.ly/3cP3wwo) Елиса Слоткин.

                      Също така по време на брифинга Слоткин отбеляза, че и двете страни подкрепят изпращането на ракети с голям обсег на действие, известни като ATACMS, които могат да поразяват до 180 мили (повече от 280 км) в Украйна. От месеци украинците настояват САЩ да предоставят тези системи, тъй като високомобилните артилерийски ракетни системи HIMARS могат да се използват само на разстояние около 49 мили (повече от 78 км).
                      Last edited by barbaron; 28.07.2022, 11:29.

                      Коментар


                      • fon, пресметни си колко топлина трябва да се произведе за да се втечни газта която ползва Европа..има снимки на съоръжения които са се запалили, не ми се търсят, едва ли са фалшиви новини. Атомни централи има които също им намаляват мощноста като скочат температурите на околната среда, охлаждането на промишлени съоръжения въобще не е шега..по високата цена е намалила в пъти количествата газ които ще се използват. Не може да спреш войната със санкции, санкциите са работещи като санкции, забрави че не работят защото изстрелват цените в космоса. Война се спира само с интелект и се случва поради липса на интелект.
                        Сега икономиката на Европа ще бъде ударена от енергийна криза и никакви помощи за възтановяване на Украйна няма да могат да предоставят. Полша която позира, като се стигне да се отдели от ядрото на ЕС ще направи рязък завой, защото е залепена за ЕС..ти представяш ли си всички поляци да се приберат в Полша, всички гастърбайтери какво ще стане там със заетостта и доходите. Интелекта побеждава, с война никой не е направил траен съюз защото като свърши войната и се разпада веднага. Това нещо че който направи изкуствен интелект който превъзхожда човешкия, а това не е невъзможно, ще контролира Света е вярно. Какво ще направиш с глупави войни - нищо..
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          18 завода за втечняване на метан в САЩ са претърпели пожари. При втечняването се произвежда темрература, това оборудване грее и има нужда от солидно охлаждане при количествата газ които се втечвяват да се охлажда въобще не толкова лесно. Инцидентите се случат когато се повишат температурите, сезонно. Просто не е възможно да се доставя газ до Европа, които да е втечнен...авариите ще са през ден. Трябва да се направи нещо друго.
                          А бе направо в САЩ, покрай Хюстън и Луизиана се виждат само някакви огньове. Затова износа на газ от САЩ хвърчи
                          https://www.eia.gov/dnav/ng/hist/n9133us2m.htm
                          Ще те оставя да си превърнеш сам мерните единици, вместо да ръсиш тук умните си заключения

                          Интересно е, че запасите на ЕС се запълват съвсем нормално и без руски газ, въпреки постоянните охкания на журналисти.
                          https://agsi.gie.eu/#/

                          И все пак, трябва да призная, че ме е много яд да чета ежедневно как ЕС ограничавал потреблението на газ за да блокира въоръжаването на Кочината, а действителността е съвсем друга. За пет месеца война, ЕС не ограничи на практика изгарянето на газ за електричество и с един грам. Явно нечии бизнес интереси надделяват над проблема колко украинци умират всеки ден на фронта. Западът пак ще спечели войната, но хиляди украинци ще загинат заради това лицемерие
                          https://windeurope.org/about-wind/da...lectricity-mix

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                            Преди някоя и друга година това щеше да го приема като виц, но се видя до какъв 'прогрес' може да доведе 30г олигархичен модел на управление в стил бели араби.
                            Кочината вече разчита не само на турско, но и на иранско "високотехнологично" въоръжение. И аз се спуках от смях като прочетох новината, прочетох я втори път за да проверя да не съм се объркал нещо. А я виж, какви постове и възхвали се леят тук за савецкото оръжие, като в sci-fi филми.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                              Мдам, един комуняга от Севастопол, дето през час пишеше за путлеровите успехи, вече 100 часа няма "новини" от фронта, нооо яко взе да бълва за полит. обстановката в САЩ. Залогът според мен, вече е основно на тръмп.

                              Украинците нямат много време, наистина трябва да приключат до зимата. Енергодоставките ще бъдат спрени навсякъде където путлеристите могат,това ще им е главния натиск в/у западните правителства, няма да се учудя и на преки саботажи по генерации и/или нова терористична вълна в Европа.

                              Австрия въведе принципа или пълниш или губиш и отне газохранилището на Газпром.
                              Украйна няма много време основно по политически причини.

                              Малко тършуване из социалните мрежи и виждаш, че западняците не са доволни от инфлацията и решенията на властимащите, а симпатията към Украйна си остава точно на ниво "ех, горките хора, де да имаше някой да им върне спокойствието и мирния живот".

                              Преди малко гледах репортаж за Филаделфия в Ютуб - коментарите отдолу са смразяващи.
                              Хората си обяснява как са живели преди десетилетия, какво са си позволявали с тогавашните заплати и как е сега.
                              Както и предполагах, ситуацията в САЩ е на предела от социална гледна точка. А хоризонт от да кажем 5 години е буквално плачевен.

                              Русия видно затъна военно и тактически в Украйна, но не руснаците са тези, които ще се впечатлят от лишения и галопиращи цени наесен. Те са страшно силни в това колко базисно и елементарно могат да живеят и това да не ги притеснява, а тук пропагандата ще помогне достатъчно. 130 милиона души могат щастливо (по руски стандарт) да живеят с малко елда, малко пелмени, евтино отопление, самогон и водка по празниците. Я опитай да пробуташ такъв начин на живот на французин или холандец?

                              В тази връзка - Русия може и да загуби в тази война, но и Украйна не може да я спечели.

                              Според мен има по-малко от 3 месеца за някакво по-решително раздвижване на дипломацията.

                              В същото време под дърво и камък търся хубав анализ за икономическата ситуация в Китай и намирам само сухи статистики, които не ми вършат работа.
                              А реално само те от големите сили не е ясно дали са в рецесия.

                              Last edited by Tepxi; 28.07.2022, 10:42.

                              Коментар


                              • 18 завода за втечняване на метан в САЩ са претърпели пожари. При втечняването се произвежда темрература, това оборудване грее и има нужда от солидно охлаждане при количествата газ които се втечвяват да се охлажда въобще не толкова лесно. Инцидентите се случат когато се повишат температурите, сезонно. Просто не е възможно да се доставя газ до Европа, които да е втечнен...авариите ще са през ден. Трябва да се направи нещо друго.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X