IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На тая тема ми беше интерсесно да видя как са се развили прогнозите и как тя е могла евентуално да ме насочи към някакво инвестиционно решение. Интересни находки има, но нищо полезно от гледна точка на възможни печалби чрез инвестиции. Ето някои:

Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
    Путин е всичко но не луд. Знае че никой няма да си мръдне пръста за Украйна и се надсмива. Тая година Украйна, догодина Тайван. Докато прогресивният свят е зает със зелен преход, бутане на паметници и депортиране на неваксинирани спортисти.
    Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
    ...
    Да Путин е водил войни, но никога не е влизал във воени авантюри. едва ли ще сбърка сега.
    И така алтернативните методи да постави пдо контрол Украйна ще бъдат с приоритет в действията на Кремъл.

Златна малинка за бисер се пада на следното изказване:

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Русия няма да стигне до Киев, ама Руската армия ще го вземе още на третия ден. Че той се намира само на 250-300 км от руската граница. Темп на настъпление на механизираните части от 100 км на ден е напълно възможен. Та руската армия ще стигне до Киев по суша, по въздух и по вода. За твое сведение руската армия в мирно време е седем ПЪТИ по-многобройна от украинската, а е несравнимо по-добре въоръжена и по-добре обучена.

А бе, Украйна не можа да се справи с опълчението на Луганск и Донбас и затуй сега там се разпорежда Путин, а ти ми говориш, че ще се справи с редовната руска армия.
    Срам нямаш ли?

Бектестът не показа полезност в първите десет страници
    Ни някой каза, че петролните ще изригнат чак пък толкова, нито че януари 2022 г. е бил чудесен момент за покупка на акции от ВПК.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Какво те учудва? Ако България е нападната, няма ли да те приберат, за да я защитаваш? А ако Русия е нападната, а ти живееш там, няма ли да те приберат?
      Идеята е че НЕМА 'ОРА вече.
      650 000 ги ''прибраха'' под земята. Налага се приклещване на младежи тръгнали за хляб и старци излезли на разходка .
      А повиквателни на инвалиди без ръце са абсолютно приемливо нещо , за тукашните патреОтаре , задаващи инфантилни въпроси и готови да скокнат при първа свирка в боя . срещу товарищ Путин

Инвалид без китки , наистина получава повиквателна за слава украина

https://twitter.com/i/status/1616573458900467712

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Сигурно тук не се унижава и унищожава елита,а?? На нашите каквото им свирнат това играят. Кажи им са добри- и те веднага ще се съгласят
        Да ама в Полша и Унгария не могат да ги накарат да мислят така.Като Украйна влезе в ЕС,още по-малко и тях ще накарат.
        Така че алтернатива на джендърите има.Ама НЕ Е Русия.
        Last edited by X_Y; 23.01.2023, 17:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

Разликата е че за Запада все още има надежда. За Русия не....и никога не е имало, разбира се. Анти хуманна е самата и същност. Целенасочено унищожение на прогресивният си елит, резултатът е пред очите ни...
          Сигурно тук не се унижава и унищожава елита,а?? На нашите каквото им свирнат това играят. Кажи им са добри- и те веднага ще се съгласят
          Last edited by X_Y; 23.01.2023, 17:41.

Коментар

Въпросът е защо са съгласни да ги грабят? Дали Путин всъщност не е агент на Запада? Дали не е някаква сценка за пред света? Както знаем и от двете страни на океана управляват евреи. Мислиш ли, че ще рискуват да унищожат планетата вместо да си гледат кефа?
            Никаква сцена не е.Путин не е очаквал такава съпротива и е мислил, че ще превземе Украйна за няколко дни,западняците ще му наложат символични санкции и ще му се размине като при нападението над Грузия и окупацията на Крим.
            И така и щеше да стане. Ама украинците излязоха много корави копелета. И западняците от немай къде си развалиха комфорта и започнаха да подкрепят Украйна.

Коментар

• better, да те приберат да я защитаваш ! До къде стигнахме. Не всички българи на часа трябва да искат от държавата оръжие и да влизат в армията, без дори да са повикани - това е армия която ще си защити отечеството. Това в Украйна е позор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Имат имперски комплекс. Путин им внушава, че Русия е могъща империя и руснаците са съгласни да ги грабят.
                Въпросът е защо са съгласни да ги грабят? Дали Путин всъщност не е агент на Запада? Дали не е някаква сценка за пред света? Както знаем и от двете страни на океана управляват евреи. Мислиш ли, че ще рискуват да унищожат планетата вместо да си гледат кефа?

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Разбрах!Значи ,ако:
                  1.Имам култ към традицията
                  2.Презирам слабите
                  3.Не обичам имигрантите,гейовете и т.н.
                  4.Не приемам нестандартното сексуално поведение
                  5.Имам култ към действието ,заради самото действие
                  6.Имам култ към смъртта и героизма

Шест точки,по малко от половината ......и воала - не съм фашист!
                  Браво! така е според У.Еко!

Но още нещо, Умберто Еко говори за обществото, а не за отделната личност.

Всички тия точки е важно дали са част от пропагандата, те затова, соловьовия наратив е показателен

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    Съвкупност дечица, е когато имате множеството от точките изпълнени.

Множеството пък обикновено се приема че е над 50%

50% = 1/2 - от бабите си сте го чували като половинката

За пак неразбралите - една единствена или пък две точки, от Съвкупност от над 7 нужни - не ви прави фашист.
                    има и още нещо сложно за неразбралките - приоритет на точките. Поради приоритета е смешно също така на лъжеца да кажете фашист
                    Разбрах!Значи ,ако:
                    1.Имам култ към традицията
                    2.Презирам слабите
                    3.Не обичам имигрантите,гейовете и т.н.
                    4.Не приемам нестандартното сексуално поведение
                    5.Имам култ към действието ,заради самото действие
                    6.Имам култ към смъртта и героизма

Шест точки,по малко от половината ......и воала - не съм фашист!

Коментар

Интересно защо не го правят! Няма спор - това е най-богатата страна на света. Защо тези хора не искат да живеят богато?
                      Имат имперски комплекс. Путин им внушава, че Русия е могъща империя и руснаците са съгласни да ги грабят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение
                        Ново !!! 5

Мобилизацията в Украйна върви по план . Този го прибраха шпицкомандите , докато си купуваше хляб

Няма не искам / няма недей - Слава Кокаине

https://twitter.com/i/status/1617182939388809216
                        Какво те учудва? Ако България е нападната, няма ли да те приберат, за да я защитаваш? А ако Русия е нападната, а ти живееш там, няма ли да те приберат?

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение

И аз съм скептичен, като гледам в Украйна как си събират потенциалните герои по улиците. Тези ще ги пратят на фронта, ще им дадат да карат Леопарди и ще направят кръгом към Киев, и после и към България и пак ще ни освободят. Щом великия Запад е стигнал до там, велики украинци да го оправят. Защото в България само първия път идват българите от там да си дадат живота да ни освободят, втория път са 100% украинци..сега третия път ще са украинци хванати по улиците. Не ми прилича да излезе на добър край.
                          Разликата е че за Запада все още има надежда. За Русия не....и никога не е имало, разбира се. Анти хуманна е самата и същност. Целенасочено унищожение на прогресивният си елит, резултатът е пред очите ни...

Коментар

Говоря за случай при бай тошо. По него време такива бяха законите и се спазваха, за разлика от сега
                            Щом за обир на банка някой престъпник е получил 15 години затвор, значи и сега законите се спазват.По време на комунизма много неща се прикриваха. За разлика от сега ,когато и най-незначителното престъпление е водеща новина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ако бях на мястото на Путин, Русия щеше да бъде богата и просперираща държава. Нещо като Дубай, че дори и по-добро място за живеене. Не само че нямаше да има войни, но и щях да направя тотално разоръжаване и утилизация на наличната военна техника. Милиардите, постъпващи от нефт и газ, щях да ги вложа в нови пътища, болници, здравеопазване, образование и повишаване на стандарта на живот на населението. Щях да направя такава райска градина, щото Украйна и другите страни около Русия сами да искат да се присъединят към нея.
                              Интересно защо не го правят! Няма спор - това е най-богатата страна на света. Защо тези хора не искат да живеят богато?

Коментар

Говоря за случай при бай тошо. По него време такива бяха законите и се спазваха, за разлика от сега
                                Спазваха тези, които ги спазват и сега....просто се криеше от народа. Апропо криеше се абсолютно всичко....от стоките под щанда, до прожекциите за избрани...

Коментар

Working...
                                X