IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Върха на хипер инфлацията беше долар над 3000 и буквално само за един ден. Пътувах до съседен град и се прибрах с влак, защото автобусите спряха заради цената на билета.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

      А сега защо е доооста повече, според теб?
      Сложен въпрос за някой къде не помни, че върхът на хиперинфлацията беше 97-ма, а не 96-та

      Бюджетите на ВСИЧКИ руски болници са изчерпани. Все по ПЛАНУ !!! златни рубли има
      и един факт за осмисляне - путлерастите не желаят да вземат труповете на другарите си от украинските морги ъъъ хладилни вагони де.
      (документиран труп е минус 3млн. рупли...)

      Коментар


      • Например пари ако се създадат нови, да не евро, да не е долар и да не е рубла. На територията където са приети ще има икономически бум. Кой ще го направи обаче ?
        Last edited by supertrader; 28.08.2022, 12:20.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Важното е че войната свърши , сега ако искат да я запалят наново, не знам какво ще родят. При всички положения ще стане по лошо, направят ли го, много неща ще си обещаят и накрая изпълнено нито едно. 2008ма какво стана, Китай спечели. Сега пак така.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Колко време бе това, и цените бяха такива че с толкова пари купуваш много малко, но тези които произвеждат нещата, за един ден той произвежда повече от 10 долара. Така че парите все пак са според производителността. За да се осъществи тази търговия , тя може да е с обем 500 но може 10 пари да свършат елемента на опосредствянето и, един купи, другия който ги получи ги изхарчи, новия им собственик и той има нужда да купи и парите се завъртят и свършат работа за 500 оборот. Така че това което може да стане е при една девалвация компаниите да си сменят собствениците, например компании за трайни стоки автомобили, при липса на пари които могат да опосредствят оборота, хората няма как да си ги купят, банките си искат вноските по кредитите и като няма вземат обезпечението. Те какво ще ги направят, е общи линии се унищожава. В САЩ 2008 ма , вземаха нови камиони в Чикаго, паркират ги на едни паркинги до бензиностанции, те банките и паркинги нямат а за тези машини паркинг няма и собственика, така че това е мястото където паркират по паркингите на големите две вериги са бензиностанции. И нови машини ги обезкостиха с кражби, разбиха ги, в същото време има стари по пътя но собственика няма кредит за него и си го кара.Безполезно упражнение, но банката това може.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              МОре, недей. Имаше 1996-та. По едно време, точно навръх хиперинфлацията, офицерската ми заплата, беше 7 долара НА МЕСЕЦ. Тъй че, по-полека.
              А сега защо е доооста повече, според теб?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                ... Обработвай повече новини от различни източници, за да те уважават! И гледай в собствената си паничка!

                Нищо не ви се разбира, но поне следвайте собствените си съвети. Наратива за собствената паничка е базова манипулация на ВСЕКИ крадец
                Хем различни източници да се ползват, хем в друга паничка да не се гледа

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Бетер, никога не се е живяло в БГ с 10 долара за месец, а за ден.
                  Хаха, сериозно? 96-97 нашите взимаха точно толкоз. Ти може би си бил в детската градина, и нензаеш.

                  Коментар


                  • Русия на 100 процента не е враг на САЩ, ако нещо стане примерно с голяма бомба няма да е Русия наистина, ще е някой друг. Сега възможните места са много, включително и от най бедните в Азия може да дойде, какво например ако е от там, те бедни но имат тези технологии.Всъщност не знам, може и от Африка, от всякъде може.

                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Ами не ги обичат американците никъде където съм бил, как може да се промени това не знам. Предполагам че ако направят нещо добро, но добро и зло също са относителни, трябва да е нещо което откъдето и да го погледнеш да изглежда като добро. Нещо в областта бедни и богати, ако е няма как да стане. Кризата от 2008 свършва , когато богатите си загубели парите, това е по теорията за черния лебед. На практика значи и руските олигарси да си загубят парите, но и всички други олигарси..те няма да го харесат този лебед и така до последния олигарх. Елиминации по скоро. Според мен нищо няма да стане, просто Китай ще излезе още по силен с най последните американски и руски и европейски технологии преминали в негово владение вече, те ще ги развият..с много приложения. Дори има вече нещо, което другите стискат, а те са го пуснали шир потреба. Всичко ще получат, технология за поливане, за машини които ще се управляват много по лесно, стига да има кой да мисли и да създава. По умен е китаеца от мен, колкото повече хора толкова повече гениалност, питайте някой китаец.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Дали сме им, то по страшно е като няма кой да ти вземе, кой да ти отвори вратата, много малко сте живяли.
                        То насила може само да се вземе, не може да се даде....затова не ги искаме руснаците.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                          Много просто бе Прости. Защото за полезни и никой не е обявил Китай или даже Русия за враг! Вие сте обявили запада за враг, който искате да унищожите, но най-нагло му ползвате "произвденията" и даже си пращате децата там. Защо?

                          Ама, когато си прав, копче не може да ти каже човек, ве!
                          Русия не е враг на НАТО (никой не го е обявил!!!)... Е, що па да не ти вярвам? Аз съм в страна, член на НАТО - затова не мога да не ти вярвам, нали!

                          1. Как обаче разсъждава Джуджака - това е друг въпрос. Очевидно - 8 години е стискал зъби, когато е виждал, че суверенната държава се въоръжава и обучава от НАТО. Е, защо, при тия условия (Джуджака така разсъждава!) - Русия трябвало (според теб) - да се обяви за враг? Съвсем нормално е да се въоръжава Украйна, като не се спазва Минското споразумение... Е, въоръжава се Украйна и Путин е приятел на НАТО! ЖеУезна логика!

                          А кВо мисли Путин - и мен не ме интересува! Никой не го е обявил за враг - основна теза!

                          2. Как го докара до там, че ние сме обявили Запада за враг - това не ти се разбира. Ние сме членове на НАТО и Западът ни е приятел! Путин казва, че Западът МУ е враг - при горепосочените условия. Е, Путин ще трябва да убедиш, че Западът НЕ му е враг!
                          И също - Путин води война, а войните са лошо нещо, защото се използват цивилни хора и деца като жив щит. Никой не излиза да воюва на голо поле, а се крие между болници, учебни заведения и квартали, населени с цивилни - откъде ги взаимствана тия цинични прийоми на "военни действия"? Ние сме честни и коректни натовски съюзници. ., за някои прийоми научаваме в движение и от "недемократични" източници...

                          3. За това, че някой (напр. Путин) ползвал нечии "произведения" - има си лицензи, които се плащат, за да се ползва нещо, като има и правораздавателни органи, които раздават справедливост по Международното право! В цената на даден продукт се включва и правото законно да бъде ползван същият. Ако някой не си е платил - съдиШ го (ако имаш нерви и достатъчно средства за това).
                          Хайде да не мяташ незаслужени обвинения към целокупния, български (натовски) народ, а? Търси отговорност на правилните хора!

                          4.И, - отново ти казвам, че може да решаваш САМО своите и на семейството ти разходи, вкл. - кой-къде праща децата си да учат! Обработвай повече новини от различни източници, за да те уважават! И гледай в собствената си паничка!

                          Last edited by mikomikov; 28.08.2022, 08:44.

                          Коментар


                          • Дали сме им, то по страшно е като няма кой да ти вземе, кой да ти отвори вратата, много малко сте живяли.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Чухте ли за операция
                              "Укрощение Бледной Моли" = "Укротяване на бледия молец"
                              Сега последната руска опорка е, че са забавили настъплението за да няма цивилни жертви и да пазят руските войничета. Даже тик токъра Кадиров се ядосва, че Путин не му дава заповед да превземе Киев

                              Коментар


                              • Такава дефлация ще издумкат, ще бъде страшно. Хранилищата са празни, защото кой може да купи газ по 2500 евро, то и да може после кой ще му я купи на него.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X