Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
На 1 февруари 1941г. между Царство България и Третия Райх се подписва спогдобата за издръжка на германските войски в България.
Тази спогодба е позната под името „Нойбахер”. Измисля се някакъв много странен курс на левът към райхсмарката от 32 левчета за една измислена райхсмарка, а по-късно набъбват на 39 лева. Тази марка никой не я иска. Германия отдавна е фалирала и няма ниакакво покритие тази марка. Цялата издръжка на германската пасмина в България струва от уж 500 млн. лв ние плащаме в брой 7,039 млрд. лв (7 милиарда и 39 милиона лева).
Ето откъде тези наперени дойчовци са имали пари за парфюми, изгладени, подстригвали са се, имали са за маникюри, да тракат там с токовете, раздавали са дребни стотинки и шоколади на децата - с нашите пари.
Има и друга причина, освен парите, и тя е, че това е ставало по заповед. Германеца живее по заповед. И да отиде до тоалетна не може без да направи протокол за случката.
В България германските войници са имали заповед да се отнасят любезно с туземците. В Югославия са имали друга заповед - трепете! И те са го правили, а ние сме им помагали.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...85%D0%B5%D1%80
Това е то германския башибозук.
Левски го е казал най-добре: „Германците са по-турци и от турците”. Това е поробител, който изпозлва народа. Където и да са били - Африка, Китай, навсякъде са си показвали рогата. Същото го правят и днес, но икономичеки.
Това е дъното на българското достойнство:

Ето до това са ни докарали тези хуни германците.
Относно икономическото развитие на България, както казах данните не са мои. Значи, хем разни тука тролят като ми дават за пример пак на същите стъкмистики, но чувствителна ли е темата - не може. Тема табу. Двоен аршин.
Сега даже знам и каква (ще използвам вашия език) „опорка” ще ми се извади. Че била фалирала държавата, работело всичко на загуба и разчитало на субсидии... Я, колко интересно, че то същото се случва и в момента. Всяка голяма икономика си спасява фирмичките, ако са достатъчно големи, и веднага субсидиране. Германия направи това за Луфтханза, САЩ спасиха General Motors, Китай субсидира с кредитни пари всичките си технологични гиганти.
За мен БВП е най-измамния показател, защото цялата световна икономика е на дотации, но разликата тогава и сега е, че 70-те години България е имала индуструия и производство, и то дори на високотехнологични за времето си продукти, може да са били всякакви, но го е имало, а после е било опоскано или харизано.
Коментар