IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
    Вчера разговарях с човек с много контакти в Русия и роднински връзки в Украйна. Бях сащисан като ми каза че жертвите (убити) на войната от Украинска страна са вече над 150,000 човека. Каза че в херсонска област имало и американски наемници при офанзивата, които яко са ги разгромили и пленили доста - в Кримски болници са но нищо не се разкрива. Разбира се не му повярвах, защото каза че на практика почти цялата първоначална войска на Украинците е елиминирана и това което е на фронта не е точно войска....
    Абсолютни глупости

    Коментар


    • Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
      Вчера разговарях с човек с много контакти в Русия и роднински връзки в Украйна. Бях сащисан като ми каза че жертвите (убити) на войната от Украинска страна са вече над 150,000 човека. Каза че в херсонска област имало и американски наемници при офанзивата, които яко са ги разгромили и пленили доста - в Кримски болници са но нищо не се разкрива. Разбира се не му повярвах, защото каза че на практика почти цялата първоначална войска на Украинците е елиминирана и това което е на фронта не е точно войска....
      Разбира се - всички украински войници, които виждаме на клипчета в нета са холограми.

      Вълнуващо е как едни руски източници говорят, че Украйна е останала без армия, а други - че в контранастъплението има 800 000 души.

      И не само американски наемници - и американски генерали има, даже от 6 месеца са пленени и ги разпитват.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение
        Украйна от самото си създаване е руски проект и само от руското благоразположение зависи какви територии ще има или няма да има. Историята това го е показала и през 1918 и през 1945 и през 1954 - когато се сдобива с Крим и през 1992, когато Русия благосклонно и остави земи и материални блага, към които украинския етнос не е имал никога никакво отношение. Но укрите се показаха като черни неблагодарници и сега ще ги загубят. ЗАВИНАГИ. Дори след като Украйна отново бъде абсорбирана в Руската империя, тя вече никога няма да получи като подарък земи населени с етнически руснаци Причината е проста - тези подаръци са раздавани от болшевики безродници, а днешна Русия се управлява от национално осъзнал се елит.
        А що се отнася до евтиния газ от Газпром, никога не съм казвал че този газ е евтин, казах че сме купили по- скъп. А е по-скъп просто защото си е същия газпромски газ, но купен през посредници, т.е. с надценка в размера на техните комисиони. И тази тъпотия не я дължите на въображаемите предатели, които ще дадат Варненска област на Русия, а на мекеретата дето нейно превъзходителство Мустафа и президента льотчик Румборак ни курдисаха за управници. И о да тия мекеренца всъщност поддържат войната в Украйна, не само на думи но и с дела. За съжаление не чак до там, че да нахлузят по една бронежилетка и с по едно РПГ-7 да се срещнат с някой руски аналогов Т72.
        Пич, извинявай и не го приемай лично, но неграмотността ти е крещяща. Моля, вземи и научи историята в тази част на света, научи от кога в изворите се говори за Киевска Рус, какви са впечатленията дори на Волтер от тези земи, от кога в източниците се появяват данни за украински език и украинци, и прочее. Например, можеш да научиш и за Московското княжество или за това в Нижний Новгород. Препоръчвам, също така, да прочетеш какво казват наши съвременници като Андрей Козирев / министър на външните работи на Русия от 1991 до 1996 / и Сергей Ципляев / член от Върховния съвет на СССР / относно разделянето на съветските републики. А също така и да прочетеш мемоарите на Юрий Воронцов - последния представител на СССР в ООН. Тези хора са преки очевидци на разпада на СССР и от първа ръка разказват как са се разделили републиките. Това е станало в рамките на час, никой не е имал териториални претенции спрямо другия, като всички са се съгласили териториите на независимите държави да останат тези, които са на републиките към момента на разделянето, т.е. руснаците без възражения са приели Крим да е част от Украйна. По същия начин се договарят Русия да е приемник на всички задължения на СССР в замяна на което да получи цялата собственост на Съветския съюз по света. Мирно, тихо и без караници. И когато днес някой започне да разправя басни без дори поне малко да е наясно какво точно коментира, това дразни, доколкото го четат и хора, които не знаят и може и да повярват на тези глупости. Русия дори не е била самостоятелен член на ООН, а такива са били Украйна / с Крим, между другото, като междунардно призната територия / и Беларус. А Русия става правоприемник на СССР в Съвета за сигурност след съгласие от страна на САЩ, Великобритания и Франция. Възразяват Китай, които днес уж са първи приятел и съюзник. Това не го казвам аз, а Юрий Воронцов, за който писах по-горе. Той взима една предварително направена месингова табела с надпис "Россия", поставя я на масата на мястото на тази, на която пише "СССР" и пита представителите на САЩ, Великобритания и Франция дали имат възражения, като му се отговаря, че нямат. Китай е тази държава, която изразява несъгласие.

        То бива неграмотност, ама тук нивото е като на това в dir.bg - пълно отчаяние.

        Коментар


        • Вчера разговарях с човек с много контакти в Русия и роднински връзки в Украйна. Бях сащисан като ми каза че жертвите (убити) на войната от Украинска страна са вече над 150,000 човека. Каза че в херсонска област имало и американски наемници при офанзивата, които яко са ги разгромили и пленили доста - в Кримски болници са но нищо не се разкрива. Разбира се не му повярвах, защото каза че на практика почти цялата първоначална войска на Украинците е елиминирана и това което е на фронта не е точно войска....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение

            Не е временно, за постоянно е, откога атакуват. Сега тази територия е честа на която влизат, но ще почнат да им гостуват доволни местни жители и срещу тях хаймарсите няма да помогнат, пък и са цивилни сигурно, освен да почнат да прочистват цивилното население т.е. да го премахнат. Така де, земята е важна.
            Това цивилно население ли?

            https://www.svobodnaevropa.bg/a/32033709.html
            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар


            • Tepix, ето това с трите букви, другото не може да стане. Става въпрос пак за еднополюсни модели, на тях времето им е изтекло. Има един руснак живял в Китай 24 години, той в някакви видеа които пуска казва - Китай не е съгласен да сподели с Русия индустриалните си способности. Русия все пак е синя, светлосиня. Добре дават я на Китай, ще я разфасоват и така ще я дадат..какво да ти кажа. Сега двете страни в конфликта не виждат ли, че постъпват лошо с хората които живеят на тези територии, виждат. Решава се по формулата която е прилагана в Европа много пъти, дори между Германия и Франция. После се прави такъв съюз между трите букви и Китай не се напада военно, спира се с тези неща, като целта е да се поправи икономиката на трите, защото е много лоша.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Не разбирам какво толкова подскачате- според путин руснаците са взели 115000кв.км земя- приемаме че лъже с 20%- остават около 95000. Зеленски казва че са върнали 6000км земя, приемаме че не са му докладвали всички увеличаваме с 20% - 7500кв.км. Пита се в задачата колко настъпления трябва да направят войските на зеления наркоман и дали руснаците само ще бягат. Според хвалбите ви тук брилянтно разузнаване е казало напредвай в тази посока. Дотук добре, но там е нямало руснаци според всички анализатори- имало е някакви мобилизирани дядковци да пазят лозята. Ами отишли 300000 човека, ударили им по един шамар, стрелнали са ги в коленете, други са ги кастрирали и хоп- 7500кв.км. Ееееееееее, дали фира около 10000, ама какво са 10000 на фона на 7500кв.км.Ама на другите фронтове май не минават тези неща.
                ОК, приемаме, че изложеното отговаря на истината. А как точно си представяш, че ще продължи руската офанзива занапред? С какви ресурси, с какъв човешки потенциал? С Чечения Русия води две войни, а чеченците са една шепа хора, като населението на Харков и въпреки това не само руснаците оставиха десет хиляди техни войници, ами реално загубиха втората война, като в момента Русия плаща на Кадиров, за да държи мирна републиката. Украйна е най-голямата държава в Европа с население от 40 млн. души, като в момента получава подкрепа от всички държави в НАТО за разлика от Чечения, която воюваше с "Калашников". Как точно си представяш Русия да предприеме офанзива срещу подобна държава към днешна дата? За град като Харков ти трябват поне 100.000 души обучена армия, а за Киев - двойно. Къде са тези военни съединения, които ще свършат тази работа? За последните две години "Сухой" е произвел осем самолета за руската армия, а в СУ - 34 и СУ - 35 само метала е руски, доколкото огромна част от авиониката и електрониката са компоненти, доставени от Япония, Нидерландия, Германия, Франция и Тайван. Как мислиш, как ще продължи производството на тези самолети към днешна дата? БМП-3 не може да дори да стреля, ако не разполага с компоненти от френски компании. Мислиш ли, че тези компании ще продължат с доставките? Уралвагонзавод е единствения производител на танкове в Русия и произвежда между 45 и 50 танка на година. Мислиш ли, че с тези темпове на производство ще бъдат попълнени загубите, които носи Русия? А как точно си представяш, че ще воюват мобилизирани, които или не са хващали оръжие в ръка или са го правели три пъти, като срещу тях ще се изправят хора, които в момента се обучават от инструктори на НАТО във Великобритания, Испания и Германия, а още повече, че са десет пъти повече мотивирани да воюват, защитавайки страната си? Една ракета "Калибър" струва 6.5 милиона долара и половината й компоненти са внос от западни страни. Мислиш ли, че тези доставки ще продължат? На хартия ситуацията може да ти изглежда ОК, но реалността е много по-сурова и случващото се е катастрофа за Русия, като поне според мен това е известно на руския Генерален щаб. Апропо, още преди войната шефа на руската организация на запасни офицери генерал Леонид Ивашов публикува една статия, в която посочи, че война с Украйна ще е катастрофа за Русия, а това мнение беше подкрепено от публикация на полковника в оставка Ходорьонок - бивш ръководител на отдела по стратегическо планиране към ГЩ на руската армия. Това са много сериозни неща, а не ти е елементарната пропагадна в стил доцент Вацев, проф. Иво "Перчема" Христов или коментари на старшината от запаса "Пирамида". А още повече, че американския Land Lease дори не е започнал, доколкото старта му е от първи октомври. Това не ти е Берлин, 1945г., когато зад СССР стои САЩ с цялата си мощ на своята индустрия, а Русия, която днес е сама. Защото РСЗО "Катюша" е на шаси "Студебейкър", камионите на Червената армия са Ford и Jeep, ботушите на войниците са американски, а също така и барута. А в ръцете им са автомати "Томпсън". Да не говорим, че прословутата тушонка и консервирано мляко / доставки по Ленд Лиз / е изхранвала войниците на тази армия, стигнала до Берлин / вж. публикации на руския историк Георгий Мирский /. Нещо да ти говори фразата "Без САЩ нямаше да спечелим ВСВ" и знаеш ли кой е нейния автор?
                Last edited by cherney; 15.09.2022, 22:00.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                  след съвместното патрулиране на ВВС на Русия и Китай, съвместно патрулиране се очаква и на ВМС, нарасналия търговски оборот за миналата година е 80%, за тая година 30%, предвижда се нов газопровод през Монголия и т.н. имай малко търпение, скоро ша гътнем Батко!

                  аз ще ти обясня защо ти ти правят впечатленията изразите, които имат сходство с речника на европолитиците.

                  1. когато на мен някой ми заговори за Демокрация-за мен това означава, че тоззи някой иска да ме краде, да ме измами. Да ме учи как да живея;

                  2. когато ми заговори за Ценности-за мен това означава, че иска да ме излъже и да ме вкарат в някоя лева схема;

                  3. когато някой ми заговори за Солидарност-за мен това означава, че този някой искат да ме набута да плащам некоя ЕвроКъорсофра
                  Имаш проблем! Можеш да живееш и без Демокрация, нямам представа защо го рекламираш тук?

                  Коментар


                  • Да се върнем към началото на войната, ракетите джавелин изстрелвани към нападателите т.е. към танкове и бтр'и...,. това оръжие обезсмисля нахлуването в чужда държава по този конвенционален начин.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение

                      Не е временно, за постоянно е, откога атакуват. Сега тази територия е честа на която влизат, но ще почнат да им гостуват доволни местни жители и срещу тях хаймарсите няма да помогнат, пък и са цивилни сигурно, освен да почнат да прочистват цивилното население т.е. да го премахнат. Така де, земята е важна.
                      В паниката си написал нещо, което не е свързано с нищо, надявам се да не си под обстрел.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Важното е че, е по-интелигентни от вас
                        Това от старшинка си е направо комплимент.
                        Не е препоръка за каквото и да било.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          Нищо де, той наркоманът веки марширува по червения площад, чувам
                          Трай, че да не стане някоя грешка ...

                          Click image for larger version

Name:	photo_2022-09-12_08-16-46.jpg
Views:	1
Size:	58.8 КБ
ID:	3965221
                          Не е препоръка за каквото и да било.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                            И в крайна сметка Китай не е пратил на Русия дори една купа с ориз.

                            "Дух на сътрудничество", "решителни промени", "стабилност в бъдещето", "основа за разбирателство" ... и дотам.

                            Какво става ся, БРИКС ще почва ли вече да работи? Айде, че ми дотегна с тоя досегашен световен ред.
                            след съвместното патрулиране на ВВС на Русия и Китай, съвместно патрулиране се очаква и на ВМС, нарасналия търговски оборот за миналата година е 80%, за тая година 30%, предвижда се нов газопровод през Монголия и т.н. имай малко търпение, скоро ша гътнем Батко!

                            аз ще ти обясня защо ти ти правят впечатленията изразите, които имат сходство с речника на европолитиците.

                            1. когато на мен някой ми заговори за Демокрация-за мен това означава, че тоззи някой иска да ме краде, да ме измами. Да ме учи как да живея;

                            2. когато ми заговори за Ценности-за мен това означава, че иска да ме излъже и да ме вкарат в някоя лева схема;

                            3. когато някой ми заговори за Солидарност-за мен това означава, че този някой искат да ме набута да плащам некоя ЕвроКъорсофра

                            Коментар


                            • Е как така? Нали брат за брата в борбата за двуполюсен свят?!? Какви са тия пари, където са намесени идеали? Това са 3,3 млрд души, които са много повече от 1 млрд. !

                              Коментар


                              • Tepix, те на всички пращат, ако си платиш първо. ДА.

                                Коментар

                                Working...
                                X