IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Гледам, гледам и какво да видя- на много хора путин е виновен за несгодите в живота- на някой за високите сметки, на други че съществува, а на трети хептен тъпанари- русия е виновна откакто са се родили- тоест виновна е защо са се родили

    Коментар


    • Цетановое число

      • Для минерального дизтоплива 42-45,
      • Для биодизеля (метиловый эфир) не менее 51.
      https://ria.ru/20220624/biotekhnologii-1797663592.html

      По шкале урсуле докога ще е евтин слънчогледа и дизелете с предвпръскване ще се движат ли?

      Коментар


      • vikhunter, ами да и аз мисля че да купуваме газ от който и да е Джан, не ни приляга точно на нас.

        Коментар


        • Добре сега украинците вече имат победа, да вземат да седнат да преговярят ...какво чакат, нали големия зор беше да имат победа, върнаха територии, едни хора им махат като освобидители..те биха махали на всеки който мине от там но..Какво повече им трябва, нищо ценно няма в тази земя за която се пролива кръв. А те земя имат да раздават, хора нямат.

          Коментар


          • Борис Немцов беше убит на 27 февруари 2015 г. пред Кремъл. Ето негови пророчески думи:

            "Без Путин всичко ще е по-хубаво.
            Ще харчим пари не за война със съседите, а за болници и училища.
            Няма да се борим с Америка, а с бедността.
            Ще търгуваме не със суровини, а с технологии.
            Няма да мислим как да се харесаме на китайците, а за нашата роля в европейската цивилизация.
            И ще се заемем с промяна в собствената си страна, а не със завоюване на чужди земи.
            Омръзна ни тази параноя и омраза към целия свят.

            Няма Путин - има Русия, има Путин - няма Русия..."

            Коментар


            • Русия и Украйна: това са две съвсем различни цивилизации
              Евгений Дайнов

              От началото на войната в Украйна има сблъсък на две цивилизации. Едната е руско-съветската - изградена върху лъжи, бутафория, насилие. След време ще се питаме: как да бъде преработена Русия, че да служи за нещо полезно?

              След седмица обяснителна паника, руската пропаганда почти призна украинското настъпление и руското отстъпление в Харковска област. Пропагандата обаче - особено в примитивния си вид, в който е упражнявана в Русия - задължително трябва да може да скрие лошата новина в голяма къделя от розов захарен памук. Тези дни се появи първият опит в тази посока: позорното бягство на руската армия е наречено "великий отход", в приблизителен превод - "великото изтегляне".

              Сблъсъкът на цивилизациите

              От първите часове на войната ние виждаме това, което тези дни наблюдаваме и на бойното поле. Сблъскват се две различни цивилизации. Едната, руско-съветската, е изградена върху лъжи, бутафория, насилие и пак лъжи. Другата, украинската, макар и тя инак деформирана в голяма степен, се разкрива като западно-демократична.

              Очевидни са разликите в методите за информиране, използвани от двете страни. От първия ден украинците канят всички възможни световни медии, за да отразяват тяхната версия. Руснаците не канят такива медии в завладените от тях територии. От Украйна всекидневно извират десетки и стотици видеоматериали на очевидци и участници. От руска страна - почти нула, до тези дни, когато дисциплината рухна и отделни клипчета започнаха да се появяват.

              Там, където руснаците успяха да завладеят територии, те моментално спуснаха онова, което Чърчил още през 1947 година нарича "Желязна завеса" - плътно информационно затъмнение, заменено с пропаганда. Украинците заложиха на друго - на максимална отвореност, целяща спечелването на "сърцата и умовете" на света.

              "Сърцата" бяха спечелени в първите минути, тъй като Русия нападна Украйна без обявяването нито на война, нито на casus belli. И започна с бомбардировки на жилищни квартали. "Умовете" започнаха да проглеждат още от момента, в който украинският президент Зеленски заяви, че не иска от ЕС убежище, а оръжия.

              Днес, половин година след избухването на войната, виждаме разликата между примитивна пропаганда от началото на 20-и век и борбата за сърцата и умовете със средствата на 21-ви век. Образът на много от замесените във войната руснаци е на дрипави и диви мародери, ценящи откраднатата пералня повече от човешкия живот. Образът на украинците, от друга страна, е не само на хора от 21-ви век, но е образ цветен, дори - искрящ. Войници, натоварени с целия си боекомплект, танцуват брейк не по-зле от Майкъл Джексън. Озвучават клиповете на настъплението си с AC/DC, Iron Maiden, Metallica. Спират джип, за да избутат от пътя заблуден таралеж (който руснаците биха смачкали, както мачкат своите си хора в паническото си бягство). Избухват в искрен смях, когато пред тях руски войник захвърля "калашника" в храстите и си тръгва, псувайки през рамо целия свят (нито го пленяват, нито му правят нещо - прекалено заети са да се смеят).

              Всеки обитател на 21-ви век, като погледне украинците, си казва: "Това са моите хора…" Поглеждайки към руснаците - потръпва: "Тези от мрака на кой век нахлуха?"

              Светът ще се запита: в какво да бъде преработена Русия?

              Да се върнем към "великий отход". Малко хора знаят, че в белогвардейската митология така се нарича хаотичното отстъпление на адмирал Колчак, тръгнал от Сибир да завладява болшевишка Москва, но избутан обратно зад Урал от болшевиките. Месеци наред неговите войници и офицери на все по-малки групи и накрая сами се скитат из степите на Централна Азия, докато накрая не изчезват. Очевидно днешните кремълски пропагандатори не са запознати с тази история. Ако бяха, щяха да са наясно, че след "великий отход" няма "великая победа", а само унизителна и мъчителна смърт.

              Коментар


              • Днес видях един въпрос във ФБ. Защо ще купуаме газ от Азърбйджан след като те нападнаха Армения и избиха 40 - 50 войника. Те не са ли агресори?
                Вижда ми се правилен въпроса.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Обърнете внимание къде е първата международна визита (след ковида) на главния китаец Си - Казахстан.
                  Путин си мисли, че всичко в азия му е бащиния, но не е познал.
                  ти да не лъскаш обувките на ВВП та му знаеш мислите

                  до към втората минута казахския президент ни информира за девствената си наивност. прото седесар от 90-те години

                  Путин в ШОКЕ от НАИВНОГО заявления президента Казахстана
                  https://www.youtube.com/watch?v=7P-nDMU27Pk
                  Last edited by Макс; 14.09.2022, 20:44.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                    bertram, нищо няма да произлезе, тази война между Украйна и Русия ще остане в тлеещо положение, както конфликта Азербейджан - Армения. По скоро ще се добавят нови конфликти още.
                    новите конфликти са добавени,, таджиките/перси/ срещу киргизи/турки/, сърби срещу шиптари, предлагам да наблюдаваме внимателно в приднестровието... Батко пали конфликти по целия периметър на границите и интереси на Русия


                    Коментар


                    • Обърнете внимание къде е първата международна визита (след ковида) на главния китаец Си - Казахстан.
                      Путин си мисли, че всичко в азия му е бащиния, но не е познал.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Фон дер Лайен: "Изпращайте сметките за ток и газ в Москва на истинския виновник!"
                        поредния бисер на гинеколожката Уршула Фондер-Мондер... е много ясно, Путин-враг номер едно на Тутраканската селищна система

                        Коментар


                        • bertram, нищо няма да произлезе, тази война между Украйна и Русия ще остане в тлеещо положение, както конфликта Азербейджан - Армения. По скоро ще се добавят нови конфликти още. Те го правят за прехвърляне на дълговете, но те не могат тези дългове да се прехвърлят. Китай е с огромен кредитен балон, има и дълг но и държи всички тези пари от търговските дефицити на други..на САЩ, това което е дефицит за САЩ е профицит за Китай. Това нещо по този начин не може да се оправи. Войните ще побутнат производството на оръжие, но ето Полша ще плати не на САЩ за оръжие, а на Южна Корея..пак в Азия ще отидат пари, които поляците ще дължат. А Русия как ще плати репарации, това е възможно но след 1000 години.

                          Коментар


                          • Фон дер Лайен: "Изпращайте сметките за ток и газ в Москва на истинския виновник!"

                            Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни сметки на изнемогващи частни потребители пред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ѝ отвърна, че истинският виновник за покачването на цените е Владимир Путин, предаде Франс прес. "Знаете ли какво? Изпратете ги в Москва!", отговори Фон дер Лайен. Междувременно Европейската комисия предложи държавите в ЕС да пестят поне пет процента от тока, използван във върховите часове, съобщава БТА.



                            По време на дебатите в Европейския парламент след годишната реч "За състоянието на Съюза" на Урсула фон дер Лайен лявата евродепутатка Манон Обри взе думата, като размаха сметки за енергийни разходи, изпратени от нейни сънародници. Обри даде пример със сметката за ток на Жил, която се е увеличила със 113 евро на месец и сега човекът не е сигурен, че ще може да се отоплява през зимата. Тя прочете и друга фактура, 2300 евро за газ за шест месеца, а също и въпрос от потребител, дали ще трябва да спре да яде или да не си пуска осветлението през зимата.

                            "Тази криза не е резултат единствено на войната в Украйна и на мерзкия шантаж на Владимир Путин, а е продукт на икономическа система, чиито пропуски трябва да признаете", обърна се Манон Обри към председателката на комисията.

                            Минути по-късно, взимайки отново думата пред евродепутатите, Урсула фон дер Лайен контраатакува. "Госпожо Обри, сметките, които показахте, да, те са непосилни, вярно е! Но знаете ли какво? Изпратете тези фактури в Москва, там е виновникът", заяви германката, която представи предложения на Еврокомисията за овладяване скока на цените на газа и електричеството.



                            Междувременно Европейската комисия предложи днес държавите от ЕС да се съгласят да въведат задължително пестене на ток в часовете, когато цените са най-високи. Предложението на комисията предвижда спестяване на поне пет на сто от потреблението в 3-4 часа от денонощието, както и държавите да се стремят да постигнат 10-процентни икономии до края на първото тримесечие на следващата година.

                            Предлага се европейските правителства да получат правото да събират временен данък от дружествата в областта на петрола, газа, въглищата и рафинериите. Ще бъдат облагани печалбите, които представляват над 20 на сто повишение на приходите спрямо данните на дружеството в предишните три години.

                            Комисията предвижда да се наложи таван на печалбите на производителите на ток до 180 евро за мегаватчас. Над този праг печалбите ще бъдат прехвърляни към държавния бюджет за преразпределяне като помощи за уязвимите потребители.

                            Според разчетите на ЕК временните мерки ще осигурят на бюджетите 117 милиарда евро от допълнително облагане на проивзодителите на ток и 25 милиарда евро от данъците върху другите посочени дейности в енергетиката. Комисията предвижда като начин да се насърчи по-ниското енергийно потребление, да бъдат въведени поощрения в цените за потребителите.

                            Предложенията на комисията целят овладяване на енергийната криза, предизвикана от войната в Украйна и подлежат на одобрение от Съвета на ЕС. Очаква се въпросът да бъде обсъден на второто за септември извънредно заседание на европейските енергийни министри, насрочено за края на месеца. Предвижда се промените да бъдат въведени от 1 декември и да останат в сила до края на март догодина.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                              Май пропускате значението на цветовете на картата.
                              Но разкажете как превземате Одеса без кораби като молим погледнете разхода на корабната артилерия при Мариупол
                              Защо бе да не би одеса да е на остров

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                                Новата преговорна позиция на Украйна – кошмар за Кремъл

                                Членство в НАТО, изтегляне на Русия до границите преди инвазията от 2014 г., репарации
                                това не виждам как ще се случи... по-скоро ще шокат репата на путин и протежетата му докато русите се надигнат и ги прочистят
                                после ще има компромиси с плащанията.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X