IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Проруски телеграм канали и военни пропагандисти бият тревога, оповестявайки тежката ситуация за руската армия в района на Лиман. Военният ТГ канал "Рыбар" (един от най-големите в Руската федерация) съобщава, че части на Въоръжените сили на Украйна са пробили руския фронт в района на Лозовая и застрашават оперативното обкръжение на руската групировка в Лиман. Освен това руски военни източници твърдят, че ако въоръжените сили на Украйна достигнат Сватово , цялата Лиманска групировка на руската окупационна армия ще бъде в оперативно обкръжение.
    читайте подробнее на сайте "Диалог.UA": https://www.dialog.ua/war/259288_1664097129

    Коментар


    • -Колко русофили има в България?
      Отговор:
      Около 2.5млн.,но ако Путин ги поиска да се сражават в Украйна,тогава ще са около 100.
      Възраст над 55
      ПУРКО.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
        " (РСФСР), Украинская Социалистическая Советская Республика (УССР), Белорусская Социалистическая Советская Республика (БССР) и Закавказская Социалистическая Федеративная Советская Республика (ЗСФСР - Советская Социалистическая Республика Азербейджана, Советская Социалистическая Республика Грузии и Советская Социалистическая Республика Армения) об'единяются в одно союзное государство - "Союз Советских Социалистических Республик".

        "3. Суверенитет союзных республик ограничен лишь в пределах, указанных в настоящей Конституции, и лишь по предметам, отнесенным к компетенции Союза. Вне этих пределов каждая союзная республика осуществляет свою государственную власть самостоятельно; Союз ССР охраняет суверенные права союзных республик."

        "4. За каждой из союзных республик сохраняется право свободного выхода из Союза."

        първата конституция на СССР е от 1924-та година, че гледам бълнувате 1919/20
        Бълнуваш ти , и писанията ти го доказат . Дори не можеш и да осмислиш това което съм написал .
        Създава се някакво подобие на държава в размирните времена на Първа Световна Война И Октомврииска революция . Размирни времена , никой не обръща внимание на самопровъзгласило се полскошляхтичко - белогвардейско образувание , наричащо се Украйна .
        И така - 1-2 години . След това СССР я ''кани '' за равноправна република , за да е по голяма бройката . 15> 14 , това сте го учили ,нали . За тези 1-2 години нещото ''украйна '' не е признато от никой , няма договори , няма държавническа дейност . Избиване на кулаци , червени , белогвардейци . Бандера срещу Петлюра , Бандера със Петлюра , заедно срещу Деникин , със Деникин срещу червените - било всичко друго но не и ДЪРЖАВА . Това са тези две години .
        По натам е ясно - Украйна е УССР , за бройка в списъка на социалистическите държави .
        Започва да се брои за държава от 1991 . Което е неправилно . 75 процента от ''украинците '' не знаят украински (диалект между руски и полски ) .
        Това са си и руснаци , но с промити мозъци . Също като македонците , дека водат началото си от Александр Македонскиот . Но и те са от 1991 година ''държава'' . Иначе ги има в списъка на СФРЮ . Но ако ми кажеш , че преди това е имало държава Македония , която е влязла в състава на СФРЮ , вече ще знам че не бълнуваш . Просто толкова си ти е дарата.

        Коментар


        • Понастоящем светът на бизнеса не вярва в рисковете от ядрена война. Така че цените на енергията и суровините се повишиха не заради войната, а заради техния структурен и траен недостиг. Инфлацията несъмнено ще се разпространи, но не заради риска от война... това е начинът, по който икономическата система кара хората да плащат за опазването на планетата или за промяна на географското разположение на производствените центрове. Възобновяемата енергия и домашно произведените продукти са по-скъпи, отколкото си мислехме.

          Другата причина, поради която деловите среди не вярват в ядрената война, е, че по-голямата част от държавите по света се нуждаят от просперитет. Независимо дали тези страни са авторитарни или демократични, те трябва да предлагат на своите граждани просперитет. Независимо дали ни харесва, или не, всички хора искат да бъдат по-добре, а ако това по-добро положение се постига главно чрез използването на материални стоки и услуги, то изисква икономическа ефективност.

          В нито една демокрация не се обсъжда необходимостта от производство на все повече и повече богатство.
          В по-авторитарните страни, включително диктаторските, също има нужда от икономически просперитет. Диктаторите могат да предложат всякаква идеология, всякаква утопия, но тези диктатори трябва да предложат и просперитет на най-голям брой хора.

          Няма диктатор в историята, който да е оцелял след продължителна инфлация, глад или обедняване на провинцията, или дори след масово унищожаване на противници.
          В дългосрочен план диктаторите са принудени да предлагат по-добро здравеопазване, образование и стандарт на живот.
          Индия и особено Китай, които не са пример за политическа свобода, се нуждаят от икономически просперитет. Те трябва да произвеждат храна за над 3 милиарда души. Това е още по-вярно, тъй като благодарение на интернет всеки може да се сравнява с другите по всяко време. Те се нуждаят от абсолютен или относителен просперитет.

          Това е очевидната причина, поради която Си Дзинпин, всемогъщият лидер на Китай, отказа да одобри войната в Украйна. Неговата борба е да развива световната търговия, която да носи просперитет на народа му, и той никога няма да одобри военната авантюра на Путин. Същата предпазливост се отнася и за Индия. Същото важи и за Турция.

          Владимир Путин е в различна позиция. Той не искаше или не можеше да донесе благоденствие на народа си. Той им беше обещал. Но от този просперитет се възползва само неговото обкръжение и елитът, който живее в Москва или Санкт Петербург. Огромното мнозинство от руснаците живеят в бедност. Владимир Путин използва природните богатства на страната (газ, петрол и суровини), за да финансира военния бюджет и вноса на потребителски стоки и оборудване, произведени в чужбина. Tой не е инвестирал в инфраструктура, социални и болнични заведения, жилища или образование. Русия е огромна страна, богата, но с бедно население, което знае за икономическия просперитет и социалния напредък само от чуждестранните примери, които вижда по телевизията или в социалните мрежи.

          След като не успя да предложи икономически и социален просперитет на своите граждани, Путлер им продаде мечтата за величие, власт и слава... без да осъзнава, че светът се е променил и че каквото и да се случи, той се нуждае от икономическо развитие. Русия никога не се е нуждаела толкова много от западни компании, за да продължи да съществува, колкото сега, когато всички мостове са прекъснати.

          Владимир Путин се е откъснал от европейските и американските компании. Ако се надява, че с изпращането на военни в Украйна ще укрепи вътрешната си легитимност и ще възстанови търговските си връзки, той греши и ще се откъсне от народа си, от обкръжението си и от всички свои партньори в чужбина. Дотогава обкръжението му го е защитавало, защото това е било в техен интерес. Този период приключи. Войната е непоносима - от човешка, морална, но най-вече от социална и икономическа гледна точка. Тя увеличава неравенството и разрушава механизмите на прогреса.
          Ако Владимир Путин продължи да отправя ядрените си заплахи, мнозина в Русия ще се опитат да му попречат да ги изпълни.

          Никой друг диктатор по света не би посмял да се изложи на такъв риск. Всички те се нуждаят от планета, която продължава да се върти около слънцето, от хора, които произвеждат и потребяват, от търговски партньори и следователно от глобални предприятия.

          Бизнесът, който по дефиниция е прагматичен, не вярва в ядрената война. Светът на бизнеса, който по дефиниция е много практичен и много оперативен, вярва, че в крайна сметка кризата винаги прави партньорите по-интелигентни.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            .. като "съюзниците" дори не са го изгонили от Украйна, пък какво остава да тропат по букнкера му?

            Иначе с 2 ръце гласувам за варианта, в който рашките са смачкани и получаваме нефт на корем за без пари, ма ми се види утопия някаква
            Как да го изгонят, като дори и сега в момента "обществено мнение" философчи, загрижено за иссконни руски земи? Мани ами Велика България на кои земи е била?

            По-скоро мисли в посока, как путлер ще се наложи на ядрени сили, че цяла Украйна е това дето той казва

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

              Много добре ме подсети за ВСВ.

              Как се случва тя?

              След като Хитлер прави аншлуса на Австрия в Третия райх и анексира Судетската област, а Чембърлейн се прави на гълъба на мира, подписвайки в Мюнхен договор с Хитлер и Мусолини и жертвайки Судетите в името на спокойствие в Европа.

              ​​​​​Да ти напомня на нещо?

              Филма "Дайте да дадем на диктатора каквото иска, той ще се кротне после" вече сме го гледали. Края не е бил хубав.

              ​​​​​
              Ето точно пое по посоката, по която и очаквах. Не, не е Судетите краят и всички са наясно с това. Както са наясно, че ако сега дадат левобережная, ще се иска и Одеса и после няма да се иска нищо друго. Етнически граници бре, етнически. както ние не сме искали чуждото, ми все за Мизия, Тракия и Македония си ревем (и понякога за Солунската митница). Аз поне така си мисля - ако Хитлер беше получил Данцигския коридор, никога нямаше да се обърне на Запад, а дали щеше да се сбие със Сталин, на западните държави им е все тая.

              Въобше ПСВ е една пародия от грешки зардаи алчността на шумадийците, ВСВ е пародия от грешки заради наглостта на шляхтата, надявам се ТСВ никога да няма и последното нещо, заради което да се случи, да е наставническия тон на едно зелено джудже, мерещо си пишката с кремълско такова. Основен въпрос, с ковто спирам за днес, че имам задачи - ние какво печелим? Какво спечели основната причина (като покровител) на ПСВ Рашата след войната видяхме (70 комунизъм), какво спечелиха основните причини за ВСВ (Англия и Франция) след войната, също видяхме (загуба на колонии и целия им имперски блясък), дано никога не видим разрастване на този конфликт и съдбата на "победителите" в него. За победените е ясно, но за тях не ни и интересува - вае виктис...
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                наистина ли го вярваш това - в смисъл, че рашките ще стана послушни овчици като немците? Твърдо вадиш от уравнението ядрената бомба, а не става така - ако Хитлер някога имаше такава, светът щеше да е доста по-различен, особено качена на ФАУ-2 - е, представи си, че сега имаш Хитлер, ама в Москва, как очакваш да свърши всичко, като "съюзниците" дори не са го изгонили от Украйна, пък какво остава да тропат по букнкера му?

                Иначе с 2 ръце гласувам за варианта, в който рашките са смачкани и получаваме нефт на корем за без пари, ма ми се види утопия някаква
                Абе може да бъдат смачкани. От поредица астероидни бомбардировки. Засега, такива няма, а от Земята който посегне, може и да нанесе някой-друг удар. Преди и по време на собственото си изчезване
                Last edited by Pyramid; 26.09.2022, 12:37.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                  Много добре ме подсети за ВСВ.

                  Как се случва тя?

                  След като Хитлер прави аншлуса на Австрия в Третия райх и анексира Судетската област, а Чембърлейн се прави на гълъба на мира, подписвайки в Мюнхен договор с Хитлер и Мусолини и жертвайки Судетите в името на спокойствие в Европа.

                  ​​​​​Да ти напомня на нещо?

                  Филма "Дайте да дадем на диктатора каквото иска, той ще се кротне после" вече сме го гледали. Края не е бил хубав.

                  ​​​​​
                  Даа, това си е път към ада, вече е играно

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                    Ами всъщност три ядрени държави спорят какво означава "гарантираме целостта на територията Украйна"
                    едната, късогледо е решила да оспорва дефинициите на другите две.

                    Дали ще бъдат остъклени Думата и Кремъл предстои да видим. Засега е ясно, че путлерите не могат да спрат физически такова остъкляване. Ще има много други неща преди да се стигне до там.

                    пп
                    голяма световна война без участие на Китай няма да е голяма световна война. просто ще гледаме как наритват путлеристите обратно в Русия,
                    защо да го търпиш? Ами десетилетия ще имаш евтин газ/нефт/ресурси, получавани по наложените репарации.
                    наистина ли го вярваш това - в смисъл, че рашките ще стана послушни овчици като немците? Твърдо вадиш от уравнението ядрената бомба, а не става така - ако Хитлер някога имаше такава, светът щеше да е доста по-различен, особено качена на ФАУ-2 - е, представи си, че сега имаш Хитлер, ама в Москва, как очакваш да свърши всичко, като "съюзниците" дори не са го изгонили от Украйна, пък какво остава да тропат по букнкера му?

                    Иначе с 2 ръце гласувам за варианта, в който рашките са смачкани и получаваме нефт на корем за без пари, ма ми се види утопия някаква
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                      Не, че нещо, но в качеството си на какъв ми го казваш?
                      Успял предприемач, услял семеен човек или успял политик или обществена личност?
                      В качеството си на раздразнен и огорчен. Винаги си бил уравновесен, какво ти стана?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Абсолютно вярно, само дето има малка разлика - путята твърди, че левобережная е част от Рашата (или поне скоро ще е с измислените рефенедуми), а нито САШ, нито Франция, Нито Малобритания (последните 2 са само номинално в клуба - просто да има) твърдят, че териториалната цялост на Украйна има нещо общо с техните държави...
                        Ами всъщност три ядрени държави спорят какво означава "гарантираме целостта на територията Украйна"
                        едната, късогледо е решила да оспорва дефинициите на другите две.

                        Дали ще бъдат остъклени Думата и Кремъл предстои да видим. Засега е ясно, че путлерите не могат да спрат физически такова остъкляване. Ще има много други неща преди да се стигне до там.

                        пп
                        голяма световна война без участие на Китай няма да е голяма световна война. просто ще гледаме как наритват путлеристите обратно в Русия,
                        защо да го търпиш? Ами десетилетия ще имаш евтин газ/нефт/ресурси, получавани по наложените репарации.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          Абсолютно вярно, само дето има малка разлика - путята твърди, че левобережная е част от Рашата (или поне скоро ще е с измислените рефенедуми), а нито САШ, нито Франция, Нито Малобритания (последните 2 са само номинално в клуба - просто да има) твърдят, че териториалната цялост на Украйна има нещо общо с техните държави.

                          Айде една аналогия с ВСВ, в смисъл - а ние какво печелим. Да си представим, че на човечецът с мустачките му бяха дали Данцигския коридор, какво ли щеше да стане (историята е сходна), дали щеше да има ВСВ? Аз лично не мисля, че щеше да има. Най-много да си посика нещо от Елзас и Лотарингия и толкова. През цялото време той не иска война с Британия и САЩ (и сега путята не ще таква, иска си левобережная).

                          Нека погледнем и от друг ъгъл - какво спечели УК или Франция от ВСВ? Ок, Немция беше смачкана, но и от техните империи не остана нищо, а държавите им в момента са емигрантска сбирщина и етническите им жители изчезват. Победители - САЩ и СССР от ВСВ/ От сегашната ескалация, ако се превърне в нещо сериозно, защото засега е само жу су и извън Украйна, кой ще спечели - ми пак САЩ, но и Китай, а ще загубят рашките и ЕС. И ако за рашките ми е все тая какво и как ще загубят - ние що ручаме жабетата? Те това се мъча да си отговоря и не намирам отговор - за чий аз трябва да съм зле, заради някакъв си зеленко, дето се репчел на някой си путя, а САЩ седели отстрани и ползвали ЕС за машата, с която да разгарят огъня?
                          Много добре ме подсети за ВСВ.

                          Как се случва тя?

                          След като Хитлер прави аншлуса на Австрия в Третия райх и анексира Судетската област, а Чембърлейн се прави на гълъба на мира, подписвайки в Мюнхен договор с Хитлер и Мусолини и жертвайки Судетите в името на спокойствие в Европа.

                          ​​​​​Да ти напомня на нещо?

                          Филма "Дайте да дадем на диктатора каквото иска, той ще се кротне после" вече сме го гледали. Края не е бил хубав.

                          ​​​​​

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                            В тази ти посока по-интересното е доставката на снаряди от Иран и Бразилия на Украйна,
                            иначе от тия които са извън "опеката на САЩ" ЮАР единствено е интересна (но не съм ги анализирал).

                            Излизането на китайски фирми от Русия, също е по-интересно, от реакциите в Африка.
                            А най-вече китайския отказ за заем в юани на Русия (Китай под "опеката на САЩ?" )
                            Това са дребни неща, аз за санкции питам, за отказ от търговия и т.н. Иначе, че някой търгувал с Украйна, ако тя си плаща (без значение с какво), какъв да е проблемът? И аз не виждам проблем да продаваме оръжия и боеприпаси на Украйна/Русия - бизнес е, дреме ми. Тия глупости за братските народи и Асвабадители не на мен - и едните, и другите са маскари, мен ме интересува само нашият интерес, а той определено не е Украйна да влиза в ЕС или войната да продължава още много. Чака ни весела зима - дано не са вярни разните теории на конспирациите
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                              "Как се побеждава ядрена държава?" важи и за двете страни. САЩ, Франция и Великобритания също са ядрени държави.
                              Абсолютно вярно, само дето има малка разлика - путята твърди, че левобережная е част от Рашата (или поне скоро ще е с измислените рефенедуми), а нито САШ, нито Франция, Нито Малобритания (последните 2 са само номинално в клуба - просто да има) твърдят, че териториалната цялост на Украйна има нещо общо с техните държави.

                              Айде една аналогия с ВСВ, в смисъл - а ние какво печелим. Да си представим, че на човечецът с мустачките му бяха дали Данцигския коридор, какво ли щеше да стане (историята е сходна), дали щеше да има ВСВ? Аз лично не мисля, че щеше да има. Най-много да си посика нещо от Елзас и Лотарингия и толкова. През цялото време той не иска война с Британия и САЩ (и сега путята не ще таква, иска си левобережная).

                              Нека погледнем и от друг ъгъл - какво спечели УК или Франция от ВСВ? Ок, Немция беше смачкана, но и от техните империи не остана нищо, а държавите им в момента са емигрантска сбирщина и етническите им жители изчезват. Победители - САЩ и СССР от ВСВ/ От сегашната ескалация, ако се превърне в нещо сериозно, защото засега е само жу су и извън Украйна, кой ще спечели - ми пак САЩ, но и Китай, а ще загубят рашките и ЕС. И ако за рашките ми е все тая какво и как ще загубят - ние що ручаме жабетата? Те това се мъча да си отговоря и не намирам отговор - за чий аз трябва да съм зле, заради някакъв си зеленко, дето се репчел на някой си путя, а САЩ седели отстрани и ползвали ЕС за машата, с която да разгарят огъня?
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                .. Не ми отговори за санкциите - колко са страните, наложили санкции на мурзилките, без да са под пряката опека на САЩ?
                                В тази ти посока по-интересното е доставката на снаряди от Иран и Бразилия на Украйна,
                                иначе от тия които са извън "опеката на САЩ" ЮАР единствено е интересна (но не съм ги анализирал).

                                Излизането на китайски фирми от Русия, също е по-интересно, от реакциите в Африка.
                                А най-вече китайския отказ за заем в юани на Русия (Китай под "опеката на САЩ?" )

                                Коментар

                                Working...
                                X