IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от super99 Разгледай мнение
    Gerasim_Burgaski, китайците на практика 100% са превзели Монголия и управляват там, война не е имало и оплаквания от монголци май няма, а учели усилено китайски и ще стане официален език там.
    КАКВО общо има това с Украйна ?
    и РАЗПАДА на расйката?

    Коментар


    • Gerasim_Burgaski, китайците на практика 100% са превзели Монголия и управляват там, война не е имало и оплаквания от монголци май няма, а учели усилено китайски и ще стане официален език там.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
        Абе всичко ок, но вече си мисля, че без ТЯО няма да минем.
        Русия наистина не може да спечели тази война (и ситуацията й става все по-лоша), но не може и да я загуби.

        Залозите се вдигнаха твърде много, точката на пречупване е мината, при това отдавна.
        Жалко. Много жалко.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от super99 Разгледай мнение
          Mateev, и аз така ще направя, ще взема една кола и ще мина през Габрово със 100кмч и там вилаета става мой след това..да не забравя да си взема знаме да го забия до табелата на Габрово.
          Пробвай да обстрелваш Габрово, после да минеш през него, да сложиш едно кенийско знаме на сградата на общината и после президента на Кения да издаде указ, че Габровска народна република се анексира от Кения.
          Няма как да не мине номера.

          Коментар


          • Украинците въобще не се сещат че тези които им дават нещата които искат понякога за да им дадат едно, на тях им струва 10. Мъск им туитнал да направят референдум там за тези хора в тези провинции, да питат украинския народ дали не е съгласен те да се отделят..Олексей разправя - той Мъск не ги разбира тези работи, той е бизнесмен и разбира от бизнес и разликата между тях и него била само че Мъск имал много пари. Явно е пропуснал да види как Мъск се изказва за парите, има как казва - на мен лично много пари не ми трябват..а на украинците все им трябват и все им дават, но не могат да пораснат май.

            Коментар


            • Не е препоръка за каквото и да било.

              Коментар


              • Mateev, и аз така ще направя, ще взема една кола и ще мина през Габрово със 100кмч и там вилаета става мой след това..да не забравя да си взема знаме да го забия до табелата на Габрово.

                Коментар


                • Гиркин в шоке: Нас оттеснили ВООБЩЕ БЕЗ БОЕВ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Пак приказки на килограм. "Най-доброто", във всеки един случай, е СПЕЦИФИЧНО. И никой не е абониран. И кой бил щял да загуби, и да загуби какво, е въпрос отделен, когато Войната е ОСНОВНО за преразпределяне на света. Така или иначе, Русия си добави територии, а ресурсите на Украйна, ще се сринат отведнъж, когато Западът се раздроби. Процесът вече започна, индустриалният капитал в Щатите, с устата на Мъск, вече им отправи поредното послание, а демократите, я спечелят следващите президентски избори, я-не.
                    В Масква си за рождения ден??? Гледай да не лепнеш някоя повиквателна!!!

                    Коментар


                    • От HIMARS честитят рождения ден на г-н Путин, с пожелания да се прибира по-бързо в кочината и да слага масата, скоро идват на гости!!!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                        17 HIMARS системи на САЩ унищожиха повече от 5000 руски военни машини /РАЗЛИЧЕН вид/без нито една от тях да бъде унищожена, и то с ниво до 70 км на поразяване.
                        В САЩ има още 530 бройки, повечето от които са до 340 км, а в продукция има още над 110............................................... ......
                        Хаймарсите са едни и същи, далекобойността зависи от пакета с ракети- от 70-80 докъм 500 километра.

                        Коментар


                        • 17 HIMARS системи на САЩ унищожиха повече от 5000 руски военни машини /РАЗЛИЧЕН вид/без нито една от тях да бъде унищожена, и то с ниво до 70 км на поразяване.
                          В САЩ има още 530 бройки, повечето от които са до 340 км, а в продукция има още над 110............................................... ......

                          Коментар


                          • Китай има десет пъти по-голям БВП и население от това на Русия. Китай произвежда почти всичко, а руснаците не произвеждат почти нищо, освен петрол, газ, метали и дървен материал. Русия има почти два пъти по-голяма площ от тази на Китай (или САЩ, или Канада), но половината от страната (Сибир и руският Далечен изток) има по-малко общо население от китайския град Шанхай.

                            Руската армия се е доказала като некадърна и корумпирана и вероятно би била лесна плячка за китайските военни. Вероятно тайванците биха могли да дадат на китайската армия много по-тежък отпор, отколкото руската.

                            Русия се превърна в най-голямата държава в света по отношение на територията, защото беше безкрайно експанзивна след окончателното отхвърляне на Златната орда (монголите) през 1480 г., които контролираха Русия от 1237 г. По това време Русия се състои от Московското княжество и няколко други града. Различните царе зашиват Европейска Русия, а след това придобиват владяната преди това от Швеция територия до днешна Финландия. Придобити са също Беларус, балтийските страни, половината от Полша и някои от независимите днес страни край Черно и Каспийско море.

                            Докато американците придобиваха и окупираха земи на запад от река Мисисипи, руснаците бавно се насочваха на изток, за да завладеят района от Урал до Тихия океан. В Сибир е имало няколко малки племена от местното население, но подобно на американските индианци те са били завладени. В същото време групи китайци се отправят на север в Сибир и Далечния изток на Азия до тихоокеанското крайбрежие. Те също се сблъскват с малки племена от коренното население, с които често съжителстват. Както можело да се очаква, руснаците и китайците имали поредица от сблъсъци и битки за това кой ще контролира Далечния изток.

                            През 2019 г. Херман Пирхнер, президент на Американския съвет за външна политика и експерт по Русия, написа книгата „След Путин: приемственост, стабилност и бъдещето на Русия“.

                            Следващите изключително навременни (предвид случващото се) два параграфа са от книгата на Пирхнер: „След разгрома на руските войски от Китай през 1685 г. при Албазин, Пекин печели голяма част от тогавашната аборигенна територия, която сега обхваща голяма част от руския Далечен изток и част от Източен Сибир. Китайският суверенитет над тази област е официално признат от руско-китайския Нерчински договор от 1689 г. Към 50-те години на XIX в. обаче Китай става твърде слаб, за да защитава тези територии, и Русия ги завладява. Новият суверенитет на Русия е официално признат с договори от 1858 г. и 1860 г.


                            Независимо от китайско-руския договор от юли 2001 г., който урежда нерешените гранични спорове между тях, картата, илюстрираща "Китайските територии, завладени и окупирани от царска Русия", продължава да виси във Военния музей в Пекин няколко години след това. Всъщност, както авторът наблюдава по време на няколко пътувания от двете страни на руско-китайската граница през 2000 г., съществува усещането, че в даден момент Китай ще се опита да си върне загубените територии“.

                            Балансът на силите отново се е изместил между Русия и Китай, като този път силата отива в полза на Китай. След като в началото на 80-те години на миналия век пътувах както до Съветския съюз, така и до Китай, много ясно се виждаше, че Съветският съюз (макар и беден по стандартите на САЩ) е много по-богат и много по-развит от Китай.

                            По време на многобройните следващи пътувания през следващите десетилетия ми стана ясно, че Китай бързо настига Русия, като е възприел свободните пазари с много по-голям ентусиазъм и в крайна сметка изпреварва Русия в много важни области. (Както официалните, така и неофициалните данни показваха едно и също нещо.) В началото китайците разчитаха на руски оръжия и оръжейни проекти за своята армия. Сега китайците изпреварват руснаците в повечето видове въоръжение - по отношение на иновациите, качеството и количеството. Китайците са се научили да произвеждат и предлагат на световния пазар почти всичко. Кога за последен път си купихте продукт, произведен в Русия, в Walmart или Home Depot?

                            Много китайци смятат, че руснаците са откраднали Източен Сибир и Далечния изток, по същия начин, по който са смятали, че португалците са откраднали Макао, а британците - Хонконг, по време на техния период на слабост. Китай успя да си върне Макао и Хонконг без нито един изстрел, тъй като нито Португалия, нито Великобритания се смятаха за готови да изразходват кръв и средства, за да ги запазят, което вероятно щеше да бъде загубена битка.

                            Войната в Украйна отслабва Русия и вероятно няма начин, по който тя да спре китайската окупация на Източен Сибир и Далечния изток. Така че президентът Си вероятно ще трябва само да отправи надеждна заплаха за военна окупация, за да разбере Русия реалността и да започне да признава определени икономически и политически права на китайците, които решат да се преместят в спорния район. По политически и лични причини руското ръководство би имало нужда китайците да направят разумни, спасяващи лицето отстъпки в замяна на бавна окупация - което би могло да бъде направено.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid
                              За кого "кочинката", а за кого - Родина. И ще ти прегризат врата само да ти чуят скапания речник. С основание, ще ти го прегризат.
                              Не знам старшинка. Същите тези Z патриоти, стават много хрисими щом пресекат границите на Грузия, Казахстан, Монголия и ЕС.
                              Last edited by GiRo; 07.10.2022, 10:27.
                              Не е препоръка за каквото и да било.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

                                Може ли да конкретизираш "пуч срещу него"? Според теб/ него пуч ли е това ако украинци навлизат все повече в техните земи /визирам петте окупирани територии/? Тогава би ли използвал ядрено оръжие и какво би последвало от НАТО в този случай?
                                Путин е подписал указ за прекратяване контранастъплението на украинската армия

                                Коментар

                                Working...
                                X