Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Написал съм "може би" и че е под въпрос. Да, имало е хиперинфлация и прочиее. Има различни варианти какво точно се е случило.
Факт са няколко неща:
1. Единственият министър-председател в българската политика, който влиза беден и излиза беден, и до ден днешен живее доста скромно в сравнение с всички преди и след него на поста.
2. Има много съмнителна ситуация с недаване на отсрочка по заем на държавата и бомбата за него е заложена още по времето на Луканов и компания.
Казвам "съмнителна", защото тогава за едни държави може компромис, а за нас не. Някак удобно обслужващо специален интерес "съвпадение".
3. Левът е претърпял финансова атака, чрез валутна спекулация на международните пазари.
Несъмнено не се е справил със сигурност, но просто поставям под въпрос той ли е бил наистина причината.
Най-вероятно е бил наивник, който са го използвали около него, които са били пак по нашенски схеми някакви в онея времена и е бил удобния парцал.
Не твърдя, че е на 100% така за него, но това са фактите, а какво точно е било лично аз не знам. Безсмислено е да се изпада в пристрастия, сантименти и всичките останали неща, които не водят до диалог.
Коментар