IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
    Въпроса е Украйна дали ще продължи да вярва че чрез война може да си реши проблемите, всяко евро което някой и дава на него му струват поне 10 евро. Примерно 1 милиард долара имат цена 10 милиарда за тези които ги дават, 17 милиарда са огромната сума от 170 милиарда и така. За нея е най добре да получи финансова помощ и то колкото може по рано. Ако помоща е от Европа знаете как стои въпроса в контрола над парите, колко бавно тръгват защото това което практикуваха за да са сигурни, че като плащат парите се използват точно за това за което са дадени те първо искат някой с негови пари да направи нещата, те да са готови и след това те проверяват няколко пъти и плащат. Не вярвам тази процедура те да могат да я улеснят или да измислят друг вариант, ако можеха да бяха го направили за страните в ЕС, за фондовете които те получават.
    Продължаваш да плещиш врели некипели, защото не четеш какво пускат другите хора в темата. Причината Русия да нападне Украйна са новооткритите огромни залежи от газ на територията на Украйна, Едното залежище е в околността на Крим - под земята и под водата на Черно и Каспийско море. Второто залежище е под Луганск и Донецк, Харков и донякъде Суми. Точно това са и земите, които бяха и част от които все още са окупирани. Сумарно в тези две находища има толкова много газ, щото Украйна да измести Русия на световните пазари като основен енергиен доставчик. А спрат ли постъпленията на милиардите от газ, Русия ще се превърне в средновековна държава за следващите 100-200 години.

    На фона на тази информация всичко, което плещиш, са абсолютни глупости. Русия води война за своето бъдеще и не може да си позволи да я загуби, дори и ако се наложи да мобилизира 100% от мъжете и да ги прати на заколение на фронта. Приказките за мир от страна на Путин са с цел вече окупираните територии да си останат негови, но това няма как да се случи, защото Украйна също си ги иска. Иска и газа под тях и е в правото си.

    При това положение тази война ще завърши само по един единствен начин - тотална победа над русия, което ще доведе до нейното изпращане в средновековието. Мир не е възможен и няма да има такъв, докато русия не бъде изтласкана от границите на Украйна включително и от Крим. Много кръв ще се пролее в битката за тези находища на газ, като тази кръв ще е основно руска. Друг нячин няма. НАТО, САЩ и Евросъюза са наясно с тези находища на газ. Те също ги искат и под никаква форма няма да ги подарят на Путин, дори и да се наложи да хвърчат ядрени ракети.

    При това положение Путин има само 2 алтернативи:
    1. Губи войната и русия влиза в дълбока депресия за следващите няколко стотин години
    2. Предизвиква ядрена война и отново я губи. Пак ще има депресия, но ще има и десетки милиони избити хора, както и сравнени със земята Москва, Петербург и поне още 10-20 многомилионни други руски градове.
    Last edited by Mateev; 09.11.2022, 19:54.

    Коментар


    • Въпроса е Украйна дали ще продължи да вярва че чрез война може да си реши проблемите, всяко евро което някой и дава на него му струват поне 10 евро. Примерно 1 милиард долара имат цена 10 милиарда за тези които ги дават, 17 милиарда са огромната сума от 170 милиарда и така. За нея е най добре да получи финансова помощ и то колкото може по рано. Ако помоща е от Европа знаете как стои въпроса в контрола над парите, колко бавно тръгват защото това което практикуваха за да са сигурни, че като плащат парите се използват точно за това за което са дадени те първо искат някой с негови пари да направи нещата, те да са готови и след това те проверяват няколко пъти и плащат. Не вярвам тази процедура те да могат да я улеснят или да измислят друг вариант, ако можеха да бяха го направили за страните в ЕС, за фондовете които те получават.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
        Джохар Дудаев: "Россия всегда предлагает переговоры, когда ей тяжело, когда планы рушатся, чтобы выиграть время, подтянуть силы, исправить ошибки, найти слабое место, а потом с новой силой ударить!"
        Преведено от руски от
        Джохар Дудаев: „Русия винаги предлага преговори, когато й е трудно, когато плановете се разпадат, за да спечели време, да стегне сили, да поправи грешките, да намери слабо място и след това да удари с нова сила!“
        Едва ли ще им мине през ума да разпалват война, защото и без това вече икономиките навсякъде спадат от тази криза. Спадът ще е глобален, всички ще бъдат засегнати. Няма да е само в една или няколко държави, няма да бъде и само на един континент, сега икономиките са свързани. А когато след 10-тина години започне да се усеща подобрение последното нещо което ще им минава през ума е войни за територии. Сега това нещо никой не го контролира и не може да го контролира. То е ясно че чрез преговори ще стане. За ЕС не е толкова голям проблем да осигури 300 милиарда финанисиране за Украйна, но понеже икономиките в Европа се влошават бързо ако чакат още това ще стане невъзможно. Сега всички имат нужда от финансиране, от пари, след няколко месеца още по голяма нужда ще има и така. Може би към лятото на следващата година самите европейски икономики всичиките ще са на голям минус и няма да могат да поемат чужди разходи. Така че времето е лекарстово, ако не искат да преговарят пак ще преговарят но няма да са така самоуверени като в момента. А Русия да иска да води войни просто забравете, няма с кой до водят войни, те ще гледат да си стъпят и те на краката.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          РОССИЯ VS США. КТО СИЛЬНЕЕ? Четко и по пунктам



          Сравнение между руската и американската армия. Голям смях.
          Гледайки клипа човек остава с впечатлението, че Путин на гол гъз е сложил чифте пищови от 18-ти век....

          При една евентуална кофронтация с НАТО русия ще бъде пометена за нула време по земя, вода и въздух, и съвсем не е нужно да се използват атомни бомби, за да се случи това. Просто Путин няма никакви шансове, освен 1-2 дена след началото на конфликта да обяви безусловна капитулация. В момента е щастливец, че се бие само с Украйна, но по всичко изглежда, че и с нея ще духа супата.

          Руската армия не е втора в света, а 6-та или 7-ма, а като качество на въоръженията може би е на 20-то място. Като логистика - на 100-тно място, а като високи технологии е едва ли не на опашката. Никога не са имали и нигога няма да имат шанс да победят държава от НАТО или друга малко по-голяма държава. Имат шанс само срещу беззащитни цивилни, срещу деца, жени, детски гранини, училиша, болници и други цивилни обекти. Жалка картинка от долнопробни нещастници, терористи, пияници и мародери. Отвращавам се само като си помисля за тях..
          Бла-бла-бла, празни приказки. И не му омръзва на Матейка да се излага. Старост-нерадост, а?

          Коментар


          • РОССИЯ VS США. КТО СИЛЬНЕЕ? Четко и по пунктам



            Сравнение между руската и американската армия. Голям смях.
            Гледайки клипа човек остава с впечатлението, че Путин на гол гъз е сложил чифте пищови от 18-ти век....

            При една евентуална кофронтация с НАТО русия ще бъде пометена за нула време по земя, вода и въздух, и съвсем не е нужно да се използват атомни бомби, за да се случи това. Просто Путин няма никакви шансове, освен 1-2 дена след началото на конфликта да обяви безусловна капитулация. В момента е щастливец, че се бие само с Украйна, но по всичко изглежда, че и с нея ще духа супата.

            Руската армия не е втора в света, а 6-та или 7-ма, а като качество на въоръженията може би е на 20-то място. Като логистика - на 100-тно място, а като високи технологии е едва ли не на опашката. Никога не са имали и никога няма да имат шанс да победят държава от НАТО или друга малко по-голяма държава. Имат шанс само срещу беззащитни цивилни, срещу деца, жени, детски градини, училища, болници и други цивилни обекти. Жалка картинка от долнопробни нещастници, терористи, пияници и мародери. Отвращавам се само като си помисля за тях..
            Last edited by Mateev; 09.11.2022, 13:34.

            Коментар


            • От 570 войници за няколко дни остават 29 + 12 ранени.
              https://offnews.bg/sviat/ne-iskat-da...-p-789041.html

              Коментар


              • Коментар


                • Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви:
                  "Прекратяването на огъня в Украйна не е първият приоритет на НАТО при сегашните обстоятелства"

                  "Всички искат войната да приключи, но ако Украйна спре да воюва, тя ще престане да съществува като независима държава.
                  Ако Русия спре да воюва, ще има мир", каза той.

                  Според Столтенберг изпълнението на исканията на Москва от страна на Киев
                  би било "катастрофа за Украйна"
                  и заплаха за сигурността на целия блок.

                  Коментар


                  • Джохар Дудаев: "Россия всегда предлагает переговоры, когда ей тяжело, когда планы рушатся, чтобы выиграть время, подтянуть силы, исправить ошибки, найти слабое место, а потом с новой силой ударить!"
                    Преведено от руски от
                    Джохар Дудаев: „Русия винаги предлага преговори, когато й е трудно, когато плановете се разпадат, за да спечели време, да стегне сили, да поправи грешките, да намери слабо място и след това да удари с нова сила!“

                    Коментар


                    • Русия е загубила вероятно половината от основните си бойни танкове, намиращи се на въоръжение в руската армия, в бойните действия в Украйна и е използвала повечето от своите прецизни оръжия.
                      Не е препоръка за каквото и да било.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                        Държавният департамент:

                        Няма да има решителна военна победа на Украйна

                        Няма да има решителна военна победа на Украйна, конфликтът трябва да приключи чрез диалог и дипломация.

                        Това изявление направи вчера на брифинг ръководителят Нед Прайз
                        Чича ти Недко питал ли е Зеленски дали ще преговаря?

                        Коментар


                        • Изключително силно се съмнявам, че републиканците просто ще подарят Европа на Вова.
                          Със сигурност фиксацията на демократите да се бъркат на международно ниво минава много граници, но и Тръмп, и като цяло републиканците осъзнават, че цялата световна система на сигурност ще бъде демонтирана, ако Русия може да си превзема която си държава й скимне. Вероятно парите и оръжията няма да са тези, които би дал Байдън, но нека напомня, че единствената среща на ниво президенти между САЩ и КНДР за цялата им история беше при Тръмп. Да, нямаше някакъв особен резултат, но Дебелия си вдигна охранения от загниващи капиталистически меса и ликьори гъз чак до Сингапур, което си беше постижение.

                          Освен това Вова сякаш го беше страх от Тръмп и неслучайно Дони каза, че ако е бил останал президент, е нямало да има въобще 24.02.

                          Коментар


                          • „Мечтата на Путин е да въвлече НАТО в тази война, за да обяви война и веднага да седне на масата за преговори и, условно казано, да се предаде... Днес Путин е принуден да говори за това, че ако има преговори, то те ще са със Зеленски. И ако въвлече НАТО във войната, тогава преговорите ще са с Джо Байдън. Така Путин става отново световен лидер, което САЩ не могат да допуснат“,

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение


                              .... е държавният департамент на САЩ. Търси там - има качено цялото интервю с въпросния....

                              Опа, забравих, че вие русофобите и падлогите на американците разбирате само руски, а английски не разбирате. Така че и от източника няма да можете да прочетете...
                              Не бой се за английския. Дай да го видим това "интервю". Ако трябва и цялото ще го изгледаме, за да чуем това велико "прозрение". Не се дърпай като ощипана мома.
                              Не е препоръка за каквото и да било.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Russia's Catastrophic Oil & Gas Problem



                                Голата истина защо Русия води война с Украйна и защо въобще е водила всички войни до момента - Газ, Газ, Газ и пак Газ. Откритите огромни залежи от газ в Украйна поставят под угроза целият руски износ на газ. На практика Украйна след като си разработи находищата, може да измести Русия от световната сцена като енергиен доставчик. Заплахата за Русия е огромна, защото когато загуби приходите си от енергийни ресурси, ще се върне в средновековието.

                                Новината според мене е лоша, защото от Русия може да се очаква игра ВаБанк, включително и употреба на ядрено оръжие и предизвикване на трета световна война. Бъдещето на Русия е заложено на карта. В момента тя е превзела над 90% от новооткритите находища на газ и посмъртно няма да се съгласи да ги върне обратно на украинците.
                                То за да има световна война трябва да имаш поне няколко съюзника, които да воюват на твоя страна срещу друга група от държави. В руския случай дори Беларус се дърпа да се включи във войната на тяхна страна пък камо ли някоя друга държава.

                                Коментар

                                Working...
                                X