Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеКазваш Жан Виденов с хиперинфлацията по негово време е "отстоявал националния интерес"( освен ако не броиш заплата от 10 долара месечно за национален онтерес) Другите ти 2 твърдения- че сме издържали германската армия по времето на ВСВ, и че сме били на 25 място в света по икономическо развитие по времето на соц- а са такава глупост, че даже не ми се коментират.
Да се взима в ръце,докато е време и да се осланя само на факти и доказателства.Last edited by petrg5s; 27.04.2023, 09:13.
- 6 Харесвания
Коментар
-
На Русия винаги и се получава добре когато "освобождава" ...
"Към днешна дата са регистрирани повече от 80 000 военни престъпления, извършени от Руската федерация в Украйна. Повече от 10 000 цивилни са убити, повече от 13 000 са ранени, повече от 98 000 граждански инфраструктурни обекта са повредени или унищожени", заяви Костин.
И това е преди украинските войски да влязат в Мариопул. Там ще е страшно ...Не е препоръка за каквото и да било.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение...Всичко това съзнателно или подсъзнателно е робско мислене...
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение...според мен е най-добре да си траем...Не е препоръка за каквото и да било.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Ще се опитам да обясня този феномен, макар че предвид какви "радетели" за българските национални интереси има тук съм почти сигурен, че е безмислено.
За последните 33г. може би само веднъж по времето на Жан Виденов е имало опит за отстояване на някакъв национален интерес. И той е под въпрос, но фактите са факти. Но тогава робския народ не го е подкрепил,..
Според ООН, България е била на 25 място в света по икономическо развитие. Имали сме над 2000 завода и те са построени с помощта на СССР.
...
Да ви напомня факта, че ЦЯЛАТА българска жанвиденова хазна не стигаше за ЕДИН супертанкер с нефт,
основните новини бяха кога тоя танкер ще влезе в Нефтохим... а мутрите се забавляваха с отвличане от улицата на ученички и изнасилването им..
Гнусно, но има "хора" харесващи тия времена...
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от АгроНали разбираш че никой не те взема на сериозно с тези глупости! Мисля, че се досещам защо така отчаяно се нуждаеш някой да те цитира, горкият....!Повечето отдавна са го сложили в игнора. Но си имаме нова "неутрална" звезда в стил тежки памфлети без особен смисъл, но пък бълвани 24х7. Пристигнала направо от похода за мир с руско знаме в ръка. Виждам си говорят двамата, диалог се образува някакъв. Разбират се кой какво пише, изобщо идилия. Като се изтърка и новият ще се появи трети. С тази засилена руска пропаганда се чудя мурзилажът къде ли яде бой на фронта, че е така настъпателен зад клавиатурата. Нещо много усилено се подхвана тезата за мир точно преди настъплението на ВСУ. Изведнъж всички товарищи станаха миролюбиви, но никой не се сеща, че просто трябва да си изнесат парцалките от Украйна и ще настане мир
Не е препоръка за каквото и да било.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Ще се опитам да обясня този феномен, макар че предвид какви "радетели" за българските национални интереси има тук съм почти сигурен, че е безмислено.
Вечният български въпрос е с кого да се мъкнем?
България е като вярно кученце на верижка и следва своя господар и радостно маха с опашчица. Особено ако господаря го погали по главичката.
Няма значение, че вървим против своите национални интереси. За последните 33г. може би само веднъж по времето на Жан Виденов е имало опит за отстояване на някакъв национален интерес. И той е под въпрос, но фактите са факти. Но тогава робския народ не го е подкрепил, защото робския народ има нужда някой да го гали по главичката и рита в задните части, и да му дава да яде по три на ден. Сега даже и по веднъж на ден.
Той не е готов за своята свобода, защото свободата е голяма отговорност, защото сам трябва да се препитаваш, а така малко, но сигурно.
Някои казват, че трябва да се стремим към Россия-та, която беше завладяна икономически и фалирала още много преди войната в Украйна, и да станем членове на Евразийския съюз. Какво, да гладуваме? Гладът е полезен и здравословен до един момент.
Други казват, не, ние трябва да вървим с х'американците или с Еврогейския съюз, трети казва с Турция,
а аз считам за най-правилно да си гледаме нашите интереси и да не ни пука с кого вървим в момента.
Защо постоянно въобще трябва да "вървим" с някой си. Ние да не сме кьорави, сакати или кученца?
Трябва да следваме само нашите национални интереси, и ако те в този момент съвпадат с националните интереси на някоя велика сила - хубаво!
Ако ли не - аз лично няма да плача, и нищо не ни пречи да си траем. Историята го е показала, че често се бутаме между шамарите.
Фактите просто отразяват историческите събития, а как се тълкува историята е въпрос на личен вкус.
Ето един пример: На 5 септември 1944г. СССР без никакъв повод и причина обявява война на Царство България. До този момент двете държави са поддържали дипломатически отношения на ниво пълномощни министри. И хоп изведнъж те ни обявяват война!
Не одобрявам издръжката на германската армия, която България е предоставяла и ни е струвала скъпо и прескъпо, по същия начин както не одобрявам и съветската окупация на България, която ни струва над 150 млн. по тогавашния курс.
И сега пак същите хора, които вероятно са харесвали някое от мненията ми, което на теб нещо ти е сговнило душевния мир ще ми кажат ти си от "онези", а онези ми ще ми кажат "браво на тебе!".
Ама хора, аз не съм нито от тези, нито от онези. Това се е случило и аз просто ви го казвам.
Има ли нормален човек на когото да му хареса да му пристигнат неканени въшкари с автомати и тяхното гости да му струва 150 млн. по тогавашния курс? Ами няма.
Минават години, Царство България, царството на дървените рала и газовите лампи се трансформира в соц. режим, който след като консумира властта се превръща в НРБ. Нещо велико в сравнение с това, което имаме сега.
Според ООН, България е била на 25 място в света по икономическо развитие. Имали сме над 2000 завода и те са построени с помощта на СССР.
В този момент, тези допреди това, които на предишното изречение са викали, че съм еди-какъв си гад, сега ще ми кажат "браво", а онези, които са казали "браво" сега ще кажат, че съм егати гадината.
Веднъж така, веднъж онака. Разберете, че това се е случило, и то не зависи от мен или вас.
СССР е бил наша производствена база. Наша суровинна база. Наша банка. Всички тези заводи и блага са били построени с едни хвърчащи кредити от Госбанк, които никога не са били върнати.
Минават още години и историята прави поредния остър завой. СССР вече го няма и има Россия. И тази Русия тук ни наводни с какви ли не агенти и руски граждани по морето и на други места. Днес Русия ни мрази и ни мисли злото. Като използвам думичката „Русия” визирам управляващите тази държава. Ние нищо добро не видяхме от тази Русия след разпадането на социалния и икономически експеримент СССР.
Сега след прочитането на последното отново ще настане обрат и ще бъда разбит от всички страни - едните ще хвърлят камъни по мен, а другите ще казват точно така е най-великия си.
Всичко това съзнателно или подсъзнателно е робско мислене. Моля ви, не се обиждайте. Вие не милеете за България, а за тази страна, която ви е на сърцето. Едните гледате на изток, а другите на запад. Харесвам някои европейски страни, но никога няма да тръгна против България, ако някоя от тези страни иска да ни го нахендри.) Другите ти 2 твърдения- че сме издържали германската армия по времето на ВСВ, и че сме били на 25 място в света по икономическо развитие по времето на соц- а са такава глупост, че даже не ми се коментират.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Те руснаците като ги оставят да изберат друг и украинците щяха него да изберат. В Казахстан нима не избраха нов, който пък сега е против Русия и нейната политика. В Украйна проблема че много е крадена е прекалено сериозен, Арестович се кълне че такива хора трябва да се арестуват веднага и такива не им трябват.
- Правилно, С И ВЪВ Властта.Last edited by Pyramid; 27.04.2023, 08:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение"В госдуме потребовали проверить на русофобию нейросеть сбербанка.
При запросе «Донбасс — это россия» и «Я люблю Донбасс» на картинках преобладают цвета украинского флага; а фраза «я Z-патриот» была проиллюстрирована «изображением существа, напоминающего зомби».
Ну вот, первый доказанный случай, когда ИИ превзошел интеллект"... гуманоидов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеТоварищ Криско, не ви ли се струва изключително странно, че за силно "неутрален" всички руски тролейбуси са хукнали да пеят с вас в един глас
Вечният български въпрос е с кого да се мъкнем?
България е като вярно кученце на верижка и следва своя господар и радостно маха с опашчица. Особено ако господаря го погали по главичката.
Няма значение, че вървим против своите национални интереси. За последните 33г. може би само веднъж по времето на Жан Виденов е имало опит за отстояване на някакъв национален интерес. И той е под въпрос, но фактите са факти. Но тогава робския народ не го е подкрепил, защото робския народ има нужда някой да го гали по главичката и рита в задните части, и да му дава да яде по три на ден. Сега даже и по веднъж на ден.
Той не е готов за своята свобода, защото свободата е голяма отговорност, защото сам трябва да се препитаваш, а така малко, но сигурно.
Някои казват, че трябва да се стремим към Россия-та, която беше завладяна икономически и фалирала още много преди войната в Украйна, и да станем членове на Евразийския съюз. Какво, да гладуваме? Гладът е полезен и здравословен до един момент.
Други казват, не, ние трябва да вървим с х'американците или с Еврогейския съюз, трети казва с Турция,
а аз считам за най-правилно да си гледаме нашите интереси и да не ни пука с кого вървим в момента.
Защо постоянно въобще трябва да "вървим" с някой си. Ние да не сме кьорави, сакати или кученца?
Трябва да следваме само нашите национални интереси, и ако те в този момент съвпадат с националните интереси на някоя велика сила - хубаво!
Ако ли не - аз лично няма да плача, и нищо не ни пречи да си траем. Историята го е показала, че често се бутаме между шамарите.
Фактите просто отразяват историческите събития, а как се тълкува историята е въпрос на личен вкус.
Ето един пример: На 5 септември 1944г. СССР без никакъв повод и причина обявява война на Царство България. До този момент двете държави са поддържали дипломатически отношения на ниво пълномощни министри. И хоп изведнъж те ни обявяват война!
Не одобрявам издръжката на германската армия, която България е предоставяла и ни е струвала скъпо и прескъпо, по същия начин както не одобрявам и съветската окупация на България, която ни струва над 150 млн. по тогавашния курс.
И сега пак същите хора, които вероятно са харесвали някое от мненията ми, което на теб нещо ти е сговнило душевния мир ще ми кажат ти си от "онези", а онези ми ще ми кажат "браво на тебе!".
Ама хора, аз не съм нито от тези, нито от онези. Това се е случило и аз просто ви го казвам.
Има ли нормален човек на когото да му хареса да му пристигнат неканени въшкари с автомати и тяхното гости да му струва 150 млн. по тогавашния курс? Ами няма.
Минават години, Царство България, царството на дървените рала и газовите лампи се трансформира в соц. режим, който след като консумира властта се превръща в НРБ. Нещо велико в сравнение с това, което имаме сега.
В този момент, тези допреди това, които на предишното изречение са викали, че съм еди-какъв си гад, сега ще ми кажат "браво", а онези, които са казали "браво" сега ще кажат, че съм егати гадината.
Веднъж така, веднъж онака. Разберете, че това се е случило, и то не зависи от мен или вас.
СССР е бил наша производствена база. Наша суровинна база. Наша банка. Всички тези заводи и блага са били построени с едни хвърчащи кредити от Госбанк, които никога не са били върнати.
Минават още години и историята прави поредния остър завой. СССР вече го няма и има Россия. И тази Русия тук ни наводни с какви ли не агенти и руски граждани по морето и на други места. Днес Русия ни мрази и ни мисли злото. Като използвам думичката „Русия” визирам управляващите тази държава. Ние нищо добро не видяхме от тази Русия след разпадането на социалния и икономически експеримент СССР.
Сега след прочитането на последното отново ще настане обрат и ще бъда разбит от всички страни - едните ще хвърлят камъни по мен, а другите ще казват точно така е най-великия си.
Всичко това съзнателно или подсъзнателно е робско мислене. Моля ви, не се обиждайте. Вие не милеете за България, а за тази страна, която ви е на сърцето. Едните гледате на изток, а другите на запад. Харесвам някои европейски страни, но никога няма да тръгна против България, ако някоя от тези страни иска да ни го нахендри.Last edited by Kris_; 27.04.2023, 04:55.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма да се стигне до такова развитие, в момента САЩ ги натъпкаха с бронетехника, а тя вече е много уязвима защото се видя какво могат Джавелините. Те имат по добро оръжие от тях вече, дори могат да си позволят да унищожават техниката а да пожалят хората, толкова е точно. И без това украинците не искат да ги мобилизират и да ходят на фронта и какво - нашите ще идат да им помагат и вместо тях да се бият с руснаците, които там са пак украинци, Арестович това нещо го призна, пилота който е нанесъл най големи поражения на ВСУ е украинец, роден там с родители родени там и е свалил колко беше самолети на ВСУ. Нашите ще идат и ще се окаже че ще застанат между украинците, защото риска ВСУ да си загуби бойния състав на бойното поле е много голям и да набере свеж ако тръгне срещу тези в Киев е повече от много вероятен. Там има доста поляци, ще ги избият, но те са на фронтова линия и не са отишли да се разхождат а също да убиват. Вариантите са - претовори и прекратяване, настъпление което ще пропадне или настъпление което не само ще пропадне, а войската ще тръгне срещу тези които я управляват. Влизане на Украйна в Нато не е възможно, тя трябва да остане неутрална за да оцелее, влизане в ЕС също, всички украинци и руснаци трябва да се приберат в страните си, те имат нужда сега от тях за мирния живот който ще дойде там.D.Y.F-091066
Коментар
-
Всъщност, баш пушечно месо в региона, което е в състава на НАТО е Турция. Те са някъде към милион солдати и са доста добре подготвени за разлика от нашите. Трудно ми е да си представя как ще ги накарат да влязат хипотетично в конфликта, но ако следва така градацията първо сме ние с румънците и после са те.
Подобни глупости за „наведената глава” само някой, който не може да разсъждава самостоятелно може да даде като довод, защото хубаво, да кажем бием се. А с какво и с кого? С кой и откъде ще вземем армия? Каква армия въобще имаме? Какво снаражение? Колко от форумните %#!$&, които искат да ходим да връщаме Крим ще заминат? А колко ще избягат? Иначе лаят тук във форума.
Колко от тези, които ще бъдат мобилизирани внезапно допълнително, особено 20 годишните ще отидат да се бият? Как ще се бият като не могат да вървят в пътя или да си вържат обувките? Много малка част ще отиде по желание и повечето ще бъдат насила накарани, защото това ще е заповед, а за неподчинение следват наказания.
Да продаваме оръжие е едно, айде не съм против продаването напълно. Да, не е хубаво, но това е бизнес и е икономически добре за нас, и ако не сме ние ще го набави някой друг, но да пращаме армия е съвсем различно.
Единствения правилен път е да си гледаме икономически интереса и да започне да се съгражда най-сетне България, но ми се струва, че все едно някой трябва да разреши на България да е добре и да се извърши този процес на „преход”. Не знам дали разрешението трябва да дойде отвънка само или много вероятно да има и местни издънки, които да пречат постоянно. Истината е някъде там. Ако следваме парите, т.е. къде е центърът на властта финансово, защото света се управлява основно, чрез финансовата система, то в пирамидата на заемите в дълговата спирала, въпреки че се водим към златния милиард и живеем на гърба на останалия свят сме много надолу и в периферията. Значи, най-вероятно не се позволява за момента да се качваме по-нагоре от определено ниво, а местните падари злоупотребяват допълнително.Last edited by Kris_; 27.04.2023, 01:44.
- 1 like
Коментар
-
"В госдуме потребовали проверить на русофобию нейросеть сбербанка.
При запросе «Донбасс — это россия» и «Я люблю Донбасс» на картинках преобладают цвета украинского флага; а фраза «я Z-патриот» была проиллюстрирована «изображением существа, напоминающего зомби».
Ну вот, первый доказанный случай, когда ИИ превзошел интеллект"... гуманоидов.
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар