IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://t.me/uniannet/79879
    Байдън е недоволен от изявлението на Мили относно преговорите на Украйна с Русия

    Според CNN ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Мили смята (https://bit.ly/3trbDnS), че украинците трябва да "използват момента", за да прекратят войната по дипломатически път.

    Позицията на Мили обаче не се споделя от съветника по националната сигурност на Джо Байдън Джейк Съливан и от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Те смятат, че преговорите ще бъдат от полза за изтощената руска армия и дестабилизирания режим в Кремъл.

    Коментар


    • Щатите са направили в Норвегия изпитания на нова ракетна система, която не се нуждае от пускови устройства и съоръжения. Това е революционна система, която позволява ракети да бъдат изстрелвани от всяка една точка на земята, включително и от самата граница на Русия или на която и да било друга страна. Така времето за реагиране на ПВО или ПРО става много малко, което автоматично прави почти невъзможно унищожаването на тези ракети.

      Накратко:
      С най-обикновен самолет, военно-транспортен или дори граждански, летящ в неутрално въздушно пространство, просто се отваря люка и се изхвърля във въздуха една касетка (метална рамка с ракети). Те просто падат към земята и близо до нея се отваря парашут. След това ракетите започват една по една да изпадат от касетата, да палят двигателите си, да разперват крилете си и да политат към заложената в паметта им цел. Летят ниско над земята по релефа на местността и така е много трудно да бъдат забелязани. Освен това непрекъснато си променят курса, така че дори и да ги забележат, трудно ще може да се проследят и да бъдат прихванати някъде от ракета на ПВО или ПРО. Всъщност на противниковите радари се вижда ракета, появила се от нищото във въздуха, и след това тя отново изчезва от радарите.

      От този момент нататък Путин вече не трябва да се беспокои колко държави-членки на НАТО има по границите си, защото така или иначе 100% от цялата му граница може да стане източник на летящи към него ракети, за които той ще разбере чак когато са навлезли дълбоко в територията на Русия, а за някои от тях ще разбере чак когато се взривят и унищожат целта в Русия. Също така Путин няма да знае откъде ще му дойдат тези ракети, така че няма как правилно да разположи ПВО и ПРО системите си. Тоест отпада възможността за създаване на дълбоко ешелонирана ракетна защита. Остава му само възможността за защита на конкретни цели, като например Москва, но хиляди други цели ще останат незащитени, а така ще станат и лесна плячка за НАТО в случай че се наложи.



      ПП: Иран вече няма да дава на Русия дронове и ракети. Каквото било, било, но от тука нататък Путин ще духа супата. Има и други хубави новини - просто изгледайте клипа докрай.
      Last edited by Mateev; 13.11.2022, 10:35.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        ПУТИНА В ГААГУ! ПАРЕНЬ СОРВАЛ ПРЯМОЙ ЭФИР! (10.11.2022)
        РЕЧЬ ШАРА.ХНУЛА НА ВСЮ СТРАНУ!

        Коментарии към видеото:
        • Друзья, ПРАВДУ ДОЛЖНА ЗНАТЬ ВСЯ СТРАНА! Максимально распространите материал и ПОДДЕРЖИТЕ РОЛИК ЛАЙКОМ.
        • Вставай страна огромная!!!! Хватит!!!
        • "правоохранительные" органы, которые устраивают проблемы таким людям, тоже в гааге должны объясняться..
        • Парню РЕСПЕКТ !!! В первый раз слышу настолько эмоциональную, правдивую , открытую в лоб , смелую речь. Крик души. Господи, прошу , сохрани его ! Пусть все ангелы хранители станут на твою защиту !
        • Милый мой мальчик!!! Ты даже не представляешь какой ты человек, не герой, а просто Человек с большой буквы. Ведь есть же в России передовые ребята, с умной головой, со светлыми мыслями. Целую тебя, сынок и крепко обнимаю Я не плачу, просто слезы льются градом. Береги себя, пожалуйста.
        • Смелый молодой человек.
        • Парень правильно всё розмышляет! И если Путин не будет на скамье подсудимых в Гаагском суде, то будет дальше ещё больше прогибать населения среди гражданских!!!
        • Господи!!! Наконец -то люди стали правильно думать!!! Парень -просто умница и герой вашего времени!!
        • От души,сказал то что мы боимся сказать в слух!
        • ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
          ...Само ядрените анимацийки ви останаха. Да не се окажат и те пълен т*ш*к. Както и да е, не се пъни....
          Кхъ Кхъ,
          какво ли говори липсата на подземния руски ядрен взрив, вече 180 дни

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

            ВСЕКИ може да греши и да недооцени някого. Правилно, Путин може да е НЕдооценил другите и може тюТЕ да се окажат И по-глупави, И по-зависими, И по-податливи на шантажи и т.н. И преценката на другите за Украйна, също, изхожда от ТЕХНИТЕ интереси и това, че целят да я използват срещу кръвните и роднини. Последното обаче, не намалява количеството бой, което, се стоварва на главите им.
            Викаш украинците са глупави, че не се надупиха на Путин, а се бият и загиват за Родината си.Ами то и въстаниците от Априлското въстание са били глупави, че вместо да кротуват са се опълчили на Османската империя. Както е казал Дон Кихот:"Свободата ,Санчо ,е едно от най-ценните блага,с които небесата са дарили хората. С нея не могат да се сравняват нито богатствата, които крие земята, нито тези,които таи морето".Аз бих добавил, че свободата изисква жертви. И афганистанците имаха избор да се бият за свободата си,ама се предадоха пред талибаните. И сами са си виновни за участта си.

            Коментар


            • ПУТИНА В ГААГУ! ПАРЕНЬ СОРВАЛ ПРЯМОЙ ЭФИР! (10.11.2022)
              РЕЧЬ ШАРА.ХНУЛА НА ВСЮ СТРАНУ!


              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Сега ми дойде нещо на ума- защо говедарите се завърнаха към инспекциите на ядрените оръжия- при това по тяхна инициатива

                Разправят че засекли мисля че беше буревестник- последната подводница, при излизане и при влизане и чрез разни формули определили че е изстреляла 2 ракетки без ядрени глави от около 1600км под вода които са се взривили на около 600км от брега на говедария. Всъщност са засекли и тези подводни взривове, та така се усетили че май не е каквото си представят за руснаците
                Тинка, само това ви остана. На всички вече е ясна силата на руските конвенционални оръжия. От тук нататък ще ги продавате само на някоя забутана в дълбока Африка държава. Само ядрените анимацийки ви останаха. Да не се окажат и те пълен т*ш*к. Както и да е, не се пъни. Ядрена война не може да бъде спечелена и това много добре го осъзнават и руснаци и американци. Само в заблудената главичка на някой русофил, може да се прокрадне мисълта, че Могучая ЩЕ излезе победител в такъв конфликт.
                Не е препоръка за каквото и да било.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                  Нищо смешно не виждам. Жест на добра воля е това.
                  Тия дни явно, няма да насмогваме на клоуните

                  Click image for larger version

Name:	tupaci.jpg
Views:	1
Size:	39.3 КБ
ID:	3989132

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

                    А имперските му амбиции идват от невъзможността му да прецени реалното състояние на нещата. След като няма багаж в главата за оценка на оръжия, армия, хора, икономика и какво ли още не, а само схеми от соц КГБ, то как сам да си помогне руския полицай. Не всички по света са толкова глупави като него, не всички ще се поддадат на подкупи и шантаж, не всички вярват на филчетата за лудите успохи на русия през последните 20 години. Явно на други места по света са преценили, че Украйна има шанс да се отърве от руското влияние и сега го прави.
                    ВСЕКИ може да греши и да недооцени някого. Правилно, Путин може да е НЕдооценил другите и може ТЕ да се окажат И по-глупави, И по-зависими, И по-податливи на шантажи и т.н. И преценката на другите за Украйна, също, изхожда от ТЕХНИТЕ интереси и това, че целят да я използват срещу кръвните и роднини. Последното обаче, не намалява количеството бой, което, се стоварва на главите им.
                    Last edited by Pyramid; 13.11.2022, 10:24.

                    Коментар


                    • Mateev, те грузинците какви майстори на диктатурата са, пък украинците са ненадминати - Хрушчов, Брежнев. Проблема е че те не могат да се управляват по друг начин, защото рискуват да избират диктатори по за 5 години. Един пожизнен диктатор е по добър от всеки краткосрочен. Той диктатора не е такъв, ако в ръцете му няма концентрирана голяма власт и центъра да е силен и това произтича от структурата на управление на държавата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
                        А имперските му амбиции идват от невъзможността му да прецени реалното състояние на нещата. След като няма багаж в главата за оценка на оръжия, армия, хора, икономика и какво ли още не, а само схеми от соц КГБ, то как сам да си помогне руския полицай. Не всички по света са толкова глупави като него, не всички ще се поддадат на подкупи и шантаж, не всички вярват на филчетата за лудите успохи на русия през последните 20 години. Явно на други места по света са преценили, че Украйна има шанс да се отърве от руското влияние и сега го прави.
                        Човешката история помни много диктатори и при всичките тях историята се развива по един и същи начин, все едно четат един и същи НАРЪЧНИК НА ДИКТАТОРА. Първо завземат власта и после я укрепват посредством репресии на собствения си народ и всяване на страх сред населението. В един момент обаче този метод изчерпва ефективността си и тогава идва момента на следващия метод - измисляне на външен враг, борбата с който трябва да обедини населението и да повиши доверието в диктатора, който се "бори" с този външен враг. В началото "борбата" е само идеологическа, но след това задължително става физическа - тоест започване на война с измисления външния враг.

                        Воденето на тази война с измисления враг има за цел да се отклони вниманието на народа от вътрешните проблеми, както и да се намери занимание на армията, която иначе може да се обърне срещу диктатора. Допълнителна екстра е и въвеждането на военно положение, под прикритието на което не само да се плашат, а направо да се изтребват физически всички вътрешни врагове на диктатора, както и техните съмишленици.

                        Снощи по Discovery даваха филм за Уганда и за нейния бивш диктатор Иди Амин. Гледах филма и през цялото време правех асоциация с Путлер и с Русия. Ами историята е буквално същата и се развива по буквално същия сценарий. Сетих се и за Садам Хюсеин, че историята при него пак е същата, както и сценария е същия. Сетих се и за други сценарии от други диктатури - всичките са като две капки вода и всичките задължително водят до ИСТИНСКА ВОЙНА С ИЗМИСЛЕН ВРАГ.

                        https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98...BC%D0%B8%D0%BD

                        Тоест войните в нашия свят винаги се започват от самозабравили се и самоповярвали си диктатори, които сами си измислят някакъв външен враг, за да си решат някакви вътрешни проблеми. Така е било в цялата човешка история, така вероятно ще продължи и за в бъдеще.

                        ПП: Цитат от Википедия:
                        Амин се слави като създател на един от най-жестоките тоталитарни режими в Африка[1], управлението на който е ознаменувано с усилването на екстремисткия национализъм и трибализъм. Съгласно изчисленията, направени след свалянето на Амин, потенциални жертви на неговите репресии са станали от 300 хил. до 500 хил. граждани на Уганда (~ 1,58 – 2,63 % от 19-милионното население), като не по-малко от 2000 души е убил лично[2][3].
                        Last edited by Mateev; 13.11.2022, 08:55.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          В основата на този копнфликт са имперските амбиции на Путлер, неговото бандитско и терористично мислене,и разбира се поддръжката му от страна на бандата престъпници около него.
                          А имперските му амбиции идват от невъзможността му да прецени реалното състояние на нещата. След като няма багаж в главата за оценка на оръжия, армия, хора, икономика и какво ли още не, а само схеми от соц КГБ, то как сам да си помогне руския полицай. Не всички по света са толкова глупави като него, не всички ще се поддадат на подкупи и шантаж, не всички вярват на филчетата за лудите успохи на русия през последните 20 години. Явно на други места по света са преценили, че Украйна има шанс да се отърве от руското влияние и сега го прави.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            В основата на този копнфликт са имперските амбиции на Путлер, неговото бандитско и терористично мислене,и разбира се поддръжката му от страна на бандата престъпници около него.
                            Забравяш да добавиш и поне 100млн идиоти. Без тяхната подкрепа и одобрение случващото се през последните 8 месеца шеще да е невъзможно.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz

                              Ще пада смя с новите православни указания https://twitter.com/TpyxaNews/status...mJWJfVFN1d8XNg
                              Нищо смешно не виждам. Жест на добра воля е това.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                В основата на този копнфликт са имперските амбиции на Путлер, неговото бандитско и терористично мислене,и разбира се поддръжката му от страна на бандата престъпници около него.
                                В основата е това мислене- https://t.me/zloy_zhurnalist/1446- виж само как се е ухилил, затова такива............

                                Коментар

                                Working...
                                X