IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Съседа ти има право да си прави свинарник в неговата си собственост. (стига да има там разрешителни от МЗ, БАБХ или каквото там трябва) Ти - също. И никой не обича съседи, които идват и му заповядват да не си боядисва стената зелена, щото не го кефи и щото "познава едни хора и на сутринта може къщата да я няма". Никой.
    ОК

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

АБЕЕЕ интелигентни, мислещи хора сте, не мога в никакъв смисъл да ви го отрека, а някакви очевадни ситуации отказвате да ги признаете, да ги проумеете или що ли. Ако съседа ми иска да прави свинарник точно до оградата ми, на няколко метра от къщата ми. Ще му кажа, ще го предупредя. Ще се опитам да се разбера с него. А ако не става, ако продължава да иска да си прави свинарника, и ако няма механизъм да го спра - нищо чудно и да го зашамаря. Нещо като Русия с Украйна и Нато -хм, базите.
      Съседа ти има право да си прави свинарник в неговата си собственост. (стига да има там разрешителни от МЗ, БАБХ или каквото там трябва) Ти - също. И никой не обича съседи, които идват и му заповядват да не си боядисва стената зелена, щото не го кефи и щото "познава едни хора и на сутринта може къщата да я няма". Никой.

Коментар

https://tass.com/world/1135615

Чак пък седяла настрана ...
        Е до едно време нямаха "мерки" и истерия, вече не помня дати, не ми беше важно. Но си спомням преломния момент, и как си казах - а, сега и тия играятл Не ми се рови, някой ако помни, да каже, иначе - все тая е за дискусията

Коментар

Ама не ви казват от ТЕЛЕВИЗОРА та не знаете.
          По твоя ТЕЛЕВИЗОР казват ли за редовните руски войски нахлули в Донбас и Луганск през 2014? Споменават ли, че цивилните жертви са от обстрел между две воюващи страни, т.е. половината поне не са на сметката на украинците. А случайно да казват колко са цивилните жертви в Украйна през 2022 и 2023? Може и само Мариопул да вземеш. После може да си ги сравниш с тези данни и да прецениш, кое всъщност е геноцид, руски геноцид. За разрушените градове, отвлечените деца и изнасилените жени въобще няма да говорим. Геноцид в Украйна има, но той е дело на Русия.

Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

НАИСТИНА ли мислиш така? Лошо говори за теб.
            Все още мога да мисля отвъд DW и ТАСС, благодаря.

Коментар

Знаем, нали цяла "Алея на ангелите" има от нарочно неевакуирани деца от фронтовата линия. Стар руски трик - нападаш с няколко провокации, после при ответния отговор оставяш старци и деца под кръстосан огън и обявяваш, че има геноцид над рускоговорящите, след което влизаш с танковете. Кавказки истории, макар, че в една Будапеща танкове са влизали и без първата част
              Мистерия остава как Донецк, на 15 км от украинските позиции, е невредим след "тежките бомбардировки", но може Феята на самогона всяка нощ да е възстановявала разрушените през деня сгради, при това - в оригиналното им състояние и амортизация
              Водите са дълбоки и съм далеч от мисълта, че в калното корумпирано блато Украйна има невинни, включително и Зеленски. Но ядрена държава нападна неядрена с обвинение, че просто прави превантивен удар, за да се защити. Това е такъв пълен абсурд, че няма накъде повече. Слон напада катерица, защото иначе щяла да го изяде. А ние седим и даже анализираме ...
              АБЕЕЕ интелигентни, мислещи хора сте, не мога в никакъв смисъл да ви го отрека, а някакви очевадни ситуации отказвате да ги признаете, да ги проумеете или що ли. Ако съседа ми иска да прави свинарник точно до оградата ми, на няколко метра от къщата ми. Ще му кажа, ще го предупредя. Ще се опитам да се разбера с него. А ако не става, ако продължава да иска да си прави свинарника, и ако няма механизъм да го спра - нищо чудно и да го зашамаря. Нещо като Русия с Украйна и Нато -хм, базите.

Коментар

А, виж, тук стана интересно - Русия даже седеше настрана от ковидизмишльотината, докато имаше една от срещите на ОЧЗтата - не помня коя, но и това пазя - и Путин присъства, и после Русия внезапно стана 100% в ковидизмишльотинските игри, локдаони, принудителни инжекции и тн. Та доколкото мога да преценя, твърде вероятно е цялата работа е един голям WWF спектакъл.

Абе чували ли сте за вечната война. На Океания срещу Евразия май беше. Доста често се чудя дали не сме свидетели на това как започва тя.
                https://tass.com/world/1135615

Чак пък седяла настрана ...

Коментар

Знаем, нали цяла "Алея на ангелите" има от нарочно неевакуирани деца от фронтовата линия. Стар руски трик - нападаш с няколко провокации, после при ответния отговор оставяш старци и деца под кръстосан огън и обявяваш, че има геноцид над рускоговорящите, след което влизаш с танковете. Кавказки истории, макар, че в една Будапеща танкове са влизали и без първата част
                  Мистерия остава как Донецк, на 15 км от украинските позиции, е невредим след "тежките бомбардировки", но може Феята на самогона всяка нощ да е възстановявала разрушените през деня сгради, при това - в оригиналното им състояние и амортизация
                  Водите са дълбоки и съм далеч от мисълта, че в калното корумпирано блато Украйна има невинни, включително и Зеленски. Но ядрена държава нападна неядрена с обвинение, че просто прави превантивен удар, за да се защити. Това е такъв пълен абсурд, че няма накъде повече. Слон напада катерица, защото иначе щяла да го изяде. А ние седим и даже анализираме ...
                  НАИСТИНА ли мислиш така? Лошо говори за теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

За жалост и аз мисля, че всичко е договорено включително и изгубените животи за да има драматизъм
                    Когато всичко свърши американците ще са продали за години напред техния ВПК, а Русия ще е взела каквото иска от Украйна. Европа ще е на колене и всички ще са "доволни"
                    БРИКС ще е набрал сили и ще се развива до следващия сблъсък, който ще е Китай -САЩ и техните сателити, Брикс и Нато, тогава ще е голямата касапница и началото на новия ред.
                    Няма да е прецедент. Не е като да не се е слувало и после след много време да се е разбирало.
                    Знаем как се случват тези неща - Горбачов, Тито, Тодор Живков, Луканов.

Коментар

Аз съм особен вид идиот и не само помня, ами и пазя видеата от преди няколко години, как пищят и реват на руски пред панелните блокове в източната част на Украйна, докато изнасят разпарчетосани трупове от обстрелваните от украинците апартаменти. Та така. Малко трудно ми работи сега пропагандата за завоевателите-руснаци и окупираните източни части на Украйна. По-дълбоки са водите. Ама не ви казват от ТЕЛЕВИЗОРА та не знаете.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Сега ми се изясни, мерси. Русия е нападнала Украйна за да може Брикс да се развива и Европа да е на колене. Това е дълбокият смисъл. А аз наивно си мислех че откачил вожд на неуко, безпросветно и алкохолизирано племе е решил да влезе в учебниците по история. Както и в тези по психиатрия.
                        Друго написах ама ще го видиш, ако си извадиш главата от задника.

Коментар

Русия игра яко в Ковид-цирка (за разлика от Беларус впрочем), така че не може да се изключи всяка хипотеза. Просто наистина не вярвам Путин да е чак такъв дебил. Не ставаш руски самодържец 23 години с глупост.
                          А, виж, тук стана интересно - Русия даже седеше настрана от ковидизмишльотината, докато имаше една от срещите на ОЧЗтата - не помня коя, но и това пазя - и Путин присъства, и после Русия внезапно стана 100% в ковидизмишльотинските игри, локдаони, принудителни инжекции и тн. Та доколкото мога да преценя, твърде вероятно е цялата работа е един голям WWF спектакъл.

Абе чували ли сте за вечната война. На Океания срещу Евразия май беше. Доста често се чудя дали не сме свидетели на това как започва тя.

Коментар

• GiRo, не се притеснявай от руска окупация, не си заслужава и те нямат идеология която да ти наложат. Ще дойдат и ще си идат. Западния свят сме в безобразна финансова криза на идеи в тази сфера. Това нещо - 0 ла лихва не работи. То си одначаваше банките просто да събират, събират пари и въобще да не се впускат да правят нещо с тях, защото би било начин да си усложнят живота, а кой доброволно би пожелал ? Всеки иска да е добре и се движи по пътя на най малкото съпротивление - добре да е и да е лесно. Сега САЩ ако вдигнат лихвата и тя ще им помпи дълга и се получава механизъм при който правиш дълг, задължаваш се финансово абстрактно да ги връщаш някога и то пари от които не си имал 1мм полза. Разбирам че защитаваш украинците, но те имат много проблеми които ако не си решат не може да се разчита на тях, ако бяха ги решили Русия пада без война обаче. Как се превземат територии и се прави държава която да става все по голяма - създаваш в пъти по добри условия и те идват сами да чукат на вратата да се влеят в нея.
                            Друтия вариант е обличаш един зелен анцуг и заемаш много бойна поза и почваш да си вярваш че ако имаш ф16 ставаш силата която ще помете онази военна сила която е с традиции от 800 години. Хора нямаш подготвени да карат самолети, но понеже ти самия можеш и си карал там самолет на сцената това е лесна работа, значи имаш хора които да ги карат тези самолети колкото искаш украинци.
                            Сега решили че всичко ако е частно и се оправят нещата с икономиката. Нищо не се оправя особенно с техния манталитет. Неизбежно има неща които са общи в една държава и ти трябват подготвени хора които да умеят да я вършат тази обща работа. Откъде ще ги вземеш ? От частния сектор в който всички се конкурират като хиени..ами не са уменията които трябват да се управляват такива неща. Единственния вариант е да създаваш такива подготвени хора в държавния сектор и после да ги използваш за държавните служби. Държавната служба конкуренция като в бизнеса няма, конкуренцията и е чак в друга държава в която ще ти избягат хората ако при другите тя ряботи по добре и като избягат ти бяга държавата и я загубваш. Държавен сектор който да е много здрав трябва да има. Кой ще се справи с това нещо което идва на границита на САЩ, някой частник няма да може, никой частник. А това е 90% с мислене - ганг, то от такива държави идва. Това ще трябва да го направят американци които са държавници.
                            D.Y.F-091066

Коментар

Амаразбира се. Направо да отменят изборите за всички държави в Източна Европа и Кремъл да избира президент, правителство и парламент. Първо искаха независимост, после - избори, накрая - четирицифрени заплати. И Украйна - и тя поиска. Аман! Нищо, да се надяваме великодушните руски олигарси да позволят на самозабравилите си украинци да бачкат двойни смени за нови Поршета, че старите ги запорираха соросоидите.
                              Аз съм особен вид идиот и не само помня, ами и пазя видеата от преди няколко години, как пищят и реват на руски пред панелните блокове в източната част на Украйна, докато изнасят разпарчетосани трупове от обстрелваните от украинците апартаменти. Та така. Малко трудно ми работи сега пропагандата за завоевателите-руснаци и окупираните източни части на Украйна. По-дълбоки са водите. Ама не ви казват от ТЕЛЕВИЗОРА та не знаете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

От самолет е видно, че това беше поредица от подли действия от страна на САЩ, чрез една от всичките ѝ сателитни организации, и по-точно военната ѝ такава - НАТО. Проблема да се прецени доколкото можем да разберем мотивите на хора като Путин е, че историята е доказала, че наистина има някакъв нищожен процент от психопатите социопати мизентропи, които се добират до власт с благословията на владетелите на света, това са около не повече от 1% държавни глави, крале, президенти, ключови политици, прочее, които се вземат насериозно и прецакват каквото е намислено по план.
                                И тук е въпросът на въпросите - Путин такъв ли е или играе с останалите? Но ако играе, за да е реалистична играта се налага понякога нещата да загрубеят.
                                Ще дам много тъп пример, но току-що се сетих докато писах.
                                Нали помните кеча WWE(Световна федерация по кеч)? Разбиване и братята на унищожението(Гробаря и Кейн). Пълен цирк и театър. Е, да, ама хората там репитират предварително, тренират усилено, за да са във форма, учат се на актьорско майсторство как да изиграят добре ролята, сценично поведение и т.н.
                                Шоу, обаче понякога си причиняват без да искат физически щети, неумишлено чупят крайници или те самите се потрошават, защото се подхлъзват лошо, а има случаи на някакви, които спират да играя по театър и тестват колко време на другия ще му издържат нервите преди тупаниците да станат истински.
                                Русия игра яко в Ковид-цирка (за разлика от Беларус впрочем), така че не може да се изключи всяка хипотеза. Просто наистина не вярвам Путин да е чак такъв дебил. Не ставаш руски самодържец 23 години с глупост.

Коментар

Working...
                                X