Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Международният колумнист на "Ню Йорк Таймс" Томас Фридман публикува колонка със заглавие
"Владимир Путин е най-опасният глупак в света".
Томас Фридман е трикратен носител на наградата "Пулицър"
Журналистът пише, че Путин е разчитал на бързо превземане на Киев без резервен план, а сега, затънал в боеве, се е вкарал в безнадеждна ситуация.
"Путин сам се вкара в ситуация, в която не може да спечели, не може да загуби и не може да спре. Той вече не може да завладее цяла Украйна. Но в същото време не може да си позволи да загуби, след всички похарчени богатства и животи. Така че той не може да спре", пише журналистът.
За това, че Путин никога не е имал резервен план в главата си, според Фридман, подсказва настоящата изтощителна война на изтощение, а именно ракетните атаки срещу украинските градове и гражданската инфраструктура. Тези удари се нанасят с надеждата да изтощят украинците и да изчерпят резервите на западните съюзници, така че "те да му дадат достатъчно голямо парче от рускоезична Източна Украйна, което да продаде на руския народ като велика победа".
План Б на Путин е да скрие факта, че план А се е провалил. Ако тази военна операция имаше име, тя щеше да се нарича операция "Спаси лицето ми". Това я превръща в една от най-безсмислените войни на съвремието: лидерът на една държава унищожава гражданската инфраструктура на друга държава, докато това не му осигури достатъчно прикритие, за да прикрие факта, че е бил голям глупак.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеКато цяло за деня - ами дълго време говорихме за гражданска война и за разпада на Русия. Ами ето я - Гражданската война вече е факт. Началото на разпада на Русия също вече е факт (обявена е нова Белгородска република).
Нещо повече - Завладяването на ядрено оръжие от бунтовниците ще стане факт още тази нощ.
Какво ли ще ни донесе утрешния ден?
Ядрени бунтовници срещу ядрен диктатор-психопат?
На кого първи няма да му издържат нервите? Къде ще избухне първата атомна бомба - в Белгород или в Кремъл?
Коментар
-
Седем украински разузнавачи взеха в плен 22-ма руски бойци от елитните специални сили, т. нар. спецназ.
Мястото на случката не се уточнява, но видеото от резила на "русские никогда не сдаются" бе споделено в Телеграм от украинския командир с позивна Мадяр, чиято част действа в покрайнините на Бахмут.
Офицерът Мадяр (Унгареца) посочва, че цялата операция по пленяването на руските спецназовци е била записана от дрон. Той призова да се обърне специално внимание на това колко професионално се справят украинските защитници с руските окупатори.
"22-ма души от специалните сили на група "Буря" бяха "детоксикирани" (внимание!) от 7 разузнавачи от нашата 59-а отделна моторизирана пехотна бригада. Седем (7), правилно прочетохте", отбелязва командирът.Не е препоръка за каквото и да било.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Не сме в 19-ти век. Показни превземания на две будки за вестници, преди четата да бъде унищожена до крак, са по-скоро в стила на руснаците, за които човешкия живот дори на своите не струва и 10 копейки.
Не знам, дано да греша, но за мен това е излишно прахосване на хора, които с подходящата техника и подкрепа биха били значително по-ефективни около Авдеевка например.
Освен това, украинците не искат и педя руска земя.(бил на по-малко от 20км. от Легионите)
Безспорен вече ефект от акцията е демонстрацията, какво могат "драконовите зъби" - нищо повече от...плацебоLast edited by satz; 23.05.2023, 10:37.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
По-скоро това нападение е един тест доколко на руснаците им е писнало от Путин и дали са готови да вземат оръжие в ръце и да се надигнат на бунтове из цялата страна. Не е важно колко села ще превземат. Важен е единствено факта на отразяването на новините по цялата територия на РФ. Тоест атаката е преди всичко медийна и информационна, а не военна. Тест на народа, тест на самата власт колко бързо може да се организира и да противодейства на такива бунтове.
Не знам, дано да греша, но за мен това е излишно прахосване на хора, които с подходящата техника и подкрепа биха били значително по-ефективни около Авдеевка например.
Освен това, украинците не искат и педя руска земя.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеНа мен на първо четене белгородската чета ми звучи като някалъв безсмислен курбан на едни 200-300 човека. Какво се очаква, да превземат Москва с автомати?!?
Силно се надявам да има нещо повече отвъд информация по телеграм и фейсбук групи, иначе звучи като група мравки, нападащи жираф с копия от листа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
На мен на първо четене белгородската чета ми звучи като някалъв безсмислен курбан на едни 200-300 човека. Какво се очаква, да превземат Москва с автомати?!?
Силно се надявам да има нещо повече отвъд информация по телеграм и фейсбук групи, иначе звучи като група мравки, нападащи жираф с копия от листа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
ГИРКИН плюется СЛЮНОЙ от злости! Бездарный план ПУТИНА в БАХМУТЕ
Гиркин описва каква е реалността в руската армия след "победата" в Бахмут. Според него това е пълна катастрофа, плод на бездарното водене на войната от страна на Герасимов, Шойгу и останалите генерали около тях. Единственото, което постигнаха, е да унищожат огромно количество човешки животи на руснаци. Армията се е обезлюдила, а нови постъпления няма. И вместо РФ да помогне на ДНР и ЛНР всъщност ги унищожава, постепенно превръщайки ги в разрушения и изтребвайки населението им.
Хубаво е да изгледате клипа, за да чуете гласът на отчаянието. Това, което е в устата на Гиркин, вече е в главата на целокупния руски народ. Отчаяние, злоба и надигаща се решителност за сваляне от власт на Путин и бандата главорези около него.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеКато цяло за деня - ами дълго време говорихме за гражданска война и за разпада на Русия. Ами ето я - Гражданската война вече е факт. Началото на разпада на Русия също вече е факт (обявена е нова Белгородска република).
Нещо повече - Завладяването на ядрено оръжие от бунтовниците ще стане факт още тази нощ.
Какво ли ще ни донесе утрешния ден?
Ядрени бунтовници срещу ядрен диктатор-психопат?
На кого първи няма да му издържат нервите? Къде ще избухне първата атомна бомба - в Белгород или в Кремъл?
Несвързани плямпания подкрепени с 5 лайка ?!?!?!
Д-р Цветослава Гълъбова няма да може да е от полза , тъй като при нея става със предварително записване ! Но пък за тежки случай - кой знае , може и да прояви някаква хуманност
- 1 like
Коментар
Коментар