IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

    Много на едро взе да лъжеш. Не са ли те учили в центрата, че това предизвиква обратен ефект?
    Война в Ирак (2003)

    от Уикипедия, свободната енциклопедия
    Тази статия се нуждае от подобрение.
    Необходимо е: обновяване, неутрализация, препратки, разширяване.
    Ако желаете да помогнете на Уикипедия, използвайте опцията редактиране в горното меню над статията, за да нанесете нужните корекции.
    Война срещу тероризма

    Американски хеликоптери UH-60 Black Hawk от 2-ра бригада, 101-ва военновъздушна дивизия се придвижват към Ирак в началото на американската инвазия
    20 март 2003 – 18 декември 2011 г.
    Ирак
    Победа на коалицията водена от САЩ, падане на режима на Садам Хюсеин, последвано от неговото залавяне и екзекуция, американска окупация, иракски въстания, гражданска война, политическа нестабилност, повишаване на броя на американските военни в страната, коалицията се изтегля, Ирак поема контрол върху управлението към 2013 г.
    ~300 000 по време на първите битки, около 1500 танка, 50 000 към август 2010
    ~675 000 (Иракска армия и полиция)
    ~160 000 частни наемници
    ~375 000 по времето на армията на Саддам
    над 70 000 бунтовници (2007), между 1500 и 5000 (2013)
    около 1000 бойци на Ал Кайда (2013)
    между 4 и 8000 кюрди (ПКК)
    4417 (САЩ)
    318 (останалите членове на коалицията)
    27 (Турция)
    над 1300 частни охранители
    над 12 000 иракски полицаи и военни
    ~45 000 убити (докато Саддам е още на власт)
    между 55 и 80 000 бунтовници (след 2003)
    между 200 и 500 кюрди (ПКК)
    между 200 000 и 1 350 000 цивилни жертви
    Война в Ирак в
    Войната в Ирак е името, използвано като описание за конфликта, състоял се през март и април 2003 на територията на Ирак. Мащабните бойни действия официално приключват на 1 май 2003, но скоро след това се появява движение за съпротива и на практика военните действия не са спирали. Войната започва на 20 март 2003, когато САЩ и Великобритания, под претекст че режимът създава оръжия за масово поразяване, атакуват Ирак по въздух, суша и море, подкрепени от Австралия, Дания, Полша и Испания. Започването на войната е силно критикувано от редица държави по света поради липсата на нужната декларация от страна на Съвета за сигурност на ООН, която да узакони инвазията на коалиционните сили. Самата война продължава почти 1 месец и успява да постигне една от двете си основни цели – сваляне на режима на Саддам Хюсеин. Съюзниците обаче не откриват запаси от оръжия за масово унищожение, нито лаборатории за тяхното произвеждане.
    • Салафи (Муджахидински батальони на Салафи в Ирак)
    Жертви[редактиране | редактиране на кода]

    Следната таблица представлява статистика за жертвите на войната. Информацията е обновена за последно на 30 август 2012.
    Ирак Няма цялостно изследване на иракските жертви. Предполагаемия брой на убитите цивилни от началото на войната през март 2003 до април 2009 е най-малко 650 000. Само за периода от март 2005 до юли 2011 при терористични атаки са загинали около 51 000 цивилни. Източници
    САЩ 4486 загинали (най-малко 46 132 ранени) [1][2]
    Войници от други държави от коалицията 318 загинали [3]
    Похитени или безследно изчезнали войници 11 [4][5][6]
    Цивилни лица от други държави най-малко 468 загинали (март 2003 – август 2009)2 [7]
    Журналисти най-малко 164 [8]
    Иракски полицаи или войници 10 125 (март 2003 – юли 2011)3 [9]
    1 На 23 октомври 2006 при операция в Багдад изчезва един американски военнослужещ от иракски произход. 2 Истинският брой на убитите цивилни граждани от други държави вероятно е много по-висок, тъй като не всички компании и организации със служители на територията на Ирак са съобщили конкретния брой жертви и ранени. 3 Става дума за загиналите полицаи и войници от новосъздадени служби, а не тези от времето на режима на Саддам Хюсеин.

    Коментар


    • Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Тези към къде ще ги броим
        Ще ги броим в графа внезапно паднал мост в Германия. Още го чакаме ...
        Не е препоръка за каквото и да било.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
          bota156, религиите са тарикатлък, който ще е до един определен период. Вече знанията са на ръба да се открие какво точно е създало Вселената. Ако преди това тази цивилизация не успее да скочи от някое ниво в друго и това не се осуети. При всички положения диваци които воюват помежду си за да делят някакви глупости няма да се допуснат на следващо ниво. Това нещо с религиите ще премине, разбира се след благоприятен развой на събитията. Молко смешно е да се мисли за Световна военна организация и доминация. Най мощното оръжие, което ще се появи скоро ще е отбранително и само за отбрана..дронове, самолети с бомби, виждат се или не се виждат с радари, когато някъде е инсталирано такова оръжие стават безпредметни и ракетите също.
          Трябва нова доктрина за световен хегемон. Засега все още е БОГ - религията. Ко успеят да наложат нова може - ама длибоко се съмнявам. Таз нова технология е от ЧОВЕК измислена - човек да властва над всички, да замести бог. Я пак си помисли. Много по вероятно е да сме ЕКСПЕРИМЕНТ или остатък на по развита цивилизация (унищожила се или западнала). Та ние още се водим от най ниски и долни животински страсти. Грам не сме се извисили от животните
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            ... мисля че бяха около 5-6 000- да пет-шест хиляди. В действителност са около 500000
            Много на едро взе да лъжеш. Не са ли те учили в центрата, че това предизвиква обратен ефект?
            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар


            • ВСУ убили 2 тыс. мирных жителей в районе Северодонецка

              12.12.2022 - 12:44

              ВСУ убили порядка двух тысяч мирных жителей в районе Северодонецка (ЛНР).

              Речь идёт о количестве жертв в результате обстрелов противника с февраля 2022 года, уточнила советник главы ЛНР, руководитель межведомственной рабочей группы по розыску захоронений и идентификации жертв украинской агрессии Анна Сорока.

              «В агломерации города Северодонецка — Рубежное, Лисичанск, Кременная — по нашим данным, погибли около 2 тыс. гражданского населения», — сообщила Сорока на брифинге в Луганске.


              Тези към къде ще ги броим

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                Противореча си на куков ден. 15 хиляди жертви в Афганистан на СССР за 10 години срещу 100 хиляди жертви на Русия в Украйна за 10 месеца са 6 пъти разлика.
                Kolko sa жертвите във втората война в залива- ако погледнеш уикипедия дето я ремонтират ката ден- мисля че бяха около 5-6 000- да пет-шест хиляди. В действителност са около 500000. И тук е същата работа. Навсякъде се дават тези 100000 но никой не казва че това са украинските сводки/ желанието на укропите/, ако попиташ ГЩ на русия са убити около 2-3 000 руснака

                Коментар


                • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                  Ботче, бобобче, християнската държава в Европа с най-голям процент мюсюлманско население е Русия. Ако изобщо можем да я наречем европейска държава.
                  Та нея ще я делим ли
                  Че тя си е разделена - всякакви блабла стан има. Сигурно са по големи териториално от ЦЯЯЯЯла европа. Ако включим и пакиСТАН и като население. Русия си иска излаз на океан и море, че само северно ЗАМРЪЗНАЛО е кофти за търговията. И 500 години води войни за тез морета - и балтийско, и черно и ИНДИЙСКИ ОКЕАН
                  Last edited by bota156; 12.12.2022, 12:59.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • bota156, религиите са тарикатлък, който ще е до един определен период. Вече знанията са на ръба да се открие какво точно е създало Вселената. Ако преди това тази цивилизация не успее да скочи от някое ниво в друго и това не се осуети. При всички положения диваци които воюват помежду си за да делят някакви глупости няма да се допуснат на следващо ниво. Това нещо с религиите ще премине, разбира се след благоприятен развой на събитията. Молко смешно е да се мисли за Световна военна организация и доминация. Най мощното оръжие, което ще се появи скоро ще е отбранително и само за отбрана..дронове, самолети с бомби, виждат се или не се виждат с радари, когато някъде е инсталирано такова оръжие стават безпредметни и ракетите също.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Ти пък откога си душеприказчик на Русия?
                      Ами интересувам се от руската история.И от процесите в наши дни.И то не се информирам само от официалните руски източници като чугуни като теб. Така че доста добре съм запознат. И аргументирам тезите си.За разлика от теб.И правиш някакви нелепи коментари като ти липсват аргументи.
                      Last edited by X_Y; 12.12.2022, 12:59.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Аха. Ама си ДоЦтоверен бе, малиййй! Сега, остана да ни разкажеш, коя част все пак, от ТОЗИ ти пост, е истина и коя - не точно, т.к.си противоречиш сам.
                        Противореча си на куков ден. 15 хиляди жертви в Афганистан на СССР за 10 години срещу 100 хиляди жертви на Русия в Украйна за 10 месеца са 6 пъти разлика.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Дам. Щото, е с размери на континент.
                          Пак разбрал, недоразбрал, старшинка. Не говорим за размери, а за манталитет. Нищо не каза за процента мюсюлманско население
                          Не е препоръка за каквото и да било.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Например вчера мъскчо се оплакал че му изпържили няколко сателита и да ги наречем ауаксите не са летели вчера.
                            Тази "новина" от тип внезапно паднал мост в Германия ли е? Само старшинката ти се върза гледам
                            Не е препоръка за каквото и да било.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                              Ако се проточи войната и 1 милион могат да станат. В Русия никога не се е ценял човешкият живот.По време на ВСВ са събирали всички трупове на убити войници накуп и са наричали това "братска могила".Сега не е много по-различно.
                              Ти пък откога си душеприказчик на Русия?
                              Last edited by X_Y; 12.12.2022, 12:58.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                                Ботче, бобобче, християнската държава в Европа с най-голям процент мюсюлманско население е Русия. Ако изобщо можем да я наречем европейска държава.
                                Дам. Щото, е с размери на континент.

                                Коментар

                                Working...
                                X