IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts



  • Finanz
    На Западе не смогли найти $200 миллиардов резервов ЦБ РФ

    Сотни миллиардов долларов резервов Банка России, попавшие под санкции из-за войны в Украине, оказались фантомом, который ускользает от западных чиновников и само существование которого вызывает вопросы.

    Из $300 млрд российских ЗВР, об аресте которых страны G7 объявили еще весной, фактически найти и заблокировать удалось меньше трети.

    Об этом со ссылкой на чиновников США и других стран сообщает Atlantic Council - аналитический центр при НАТО, который специализируется на отношениях с Европой и Россией.

    Оценка в $300 млрд замороженных резервов основывалась на данных самого российского ЦБ, пишет замглавы Центра геоэкономики при Atlantic Council Чарлз Лихфилд. На деле же термин «заморозка» не совсем корректен, потому что полностью обнаружить активы на эту сумму до сих пор не удалось, указывает он.

    По словам Лихфилда, ведется активная работа, чтобы понять, где могут находиться оставшиеся $200 млрд и какой российский институт ими владеет. Но пока результатов эти поиски не дали, несмотря на то, что санкции против ЦБ действуют уже 9 месяцев.

    Были ли эти $200 млрд в принципе, также неясно. Сам ЦБ РФ отчитался о том, что на 1 января держал в резервах $612,9 млрд. Из этой суммы 15,7% было размещено в Германии, 9,9% - во Франции, 9,3% - в Японии, 6,4% - в США, 5,1% - в Великобритании, 2,7% - в Канаде и 2,5% в Австралии. Итого: 51,6% активов должно было находиться в странах, которые ввели санкции.

    Доля валют, попадающих под блокировку, еще выше - 57,2%, следует из данных ЦБ. Это евро, в который вложено больше трети ЗВР (33,9%), доллар США (10,9%), фунт стерлингов (10,9%). Но по факту в западных банках этих денег не оказалось.

    Санкции заблокировали для российского центробанка возможность проводить операции в ключевых мировых валютах - например, продавать их на бирже, чтобы поддерживать рубль, или наоборот покупать, чтобы его ослабить, пишет Лихфилд из Atlantic Council.

    Тем не менее, указывает он, размер российских ЗВР с начала войны сократился на «гигантские» $90 млрд. ЦБ объясняет это «курсовой переоценкой» активов: подешевели как инвалюты к доллару, так и золото. Но вряд ли это единственный фактор, считает Лихфилд.

    Российская экономика получает избыток валютных доходов, которые некуда потратить из-за рухнувшего импорта: профицит торгового баланса за январь-октябрь достиг рекордных $257 млрд, а платежного баланса - $215 млрд. Валюта, по всей видимости, копится вне баланса ЦБ, пишет Лихфилд. Для этого используются крупные банки, не попавшие под санкции - Газпромбанк, Россельхозбанк и Московский кредитный банк.
    t.me/finanz_ru/15969
    8.7Kviewsedited Dec 5 at 10:17

    Коментар


    • Изглежда оръжейната помощ към Украйна ще бъде по-солидна от очакваното. Към нея ще се прибавят и даренията за генератори. България макар и бавно, заема правилната позиция в историята. Надявам се това не само да продължи, а и да се развие. Браво на хората, които се опитват да помогнат!
      Даренията за генератори за оставената на тъмно и студено от руските удари Украйна са постъпвали със скорост 2 621 лева на час от началото на кампанията на 26 ноември до днес на обед, когато тя приключ
      Не е препоръка за каквото и да било.

      Коментар



      • Американский экономист Нуриэль Рубини (Nouriel Roubini) заявил:
        "Россия совершила экономическое самоубийство <…>
        В долгосрочной перспективе она мертва"
        ("Russia has committed economic suicide … in a long term, it’s dead").
        Last edited by barbaron; 05.12.2022, 16:06.

        Коментар


        • https://offnews.bg/nashite-avtori/8-...as-789563.html

          На 24 февруари 2022 г. Русия извърши пълномащабно нахлуване в Украйна.

          Мнозина погрешно наричат ​​24 февруари началото на войната, но това не е съвсем вярно. Войната в Украйна започна през февруари 2014 г. от момента на окупацията на Крим, когато руските въоръжени сили блокираха военните части на Украйна на полуострова. През април същата година полковникът от ФСБ Игор Гиркин със своя въоръжен отряд незаконно пресича границата на Украйна, където превзема административните сгради на Славянск и блокира военното поделение на украинските ВДВ.

          Така започна периодът, който днес руската пропаганда нарича „Донбас беше бомбардиран осем години“. Основната идея на този лозунг е, че нещастният народ на Донбас, който иска независимост, е бил обстрелван от украинската армия в продължение на осем години. И всичко това не е нищо друго освен гражданска война, в която Русия и Путин не участват. Така ли е в действителност?

          Почти от самото начало на войната, а именно от март 2014 г., в Донбас действа международна наблюдателна мисия на ОССЕ. Тяхната задача беше безпристрастно да записват и документират всичко, което се случва в зоната на бойните действия. Ежедневните доклади и резолюции на ОССЕ бяха публикувани в свободен достъп на официалния сайт на мисията. Тези документи съдържат любопитни факти, като например, че на 28 юли 2018 г. дрон на ОССЕ откри на неконтролирана от Киев територия на Украйна най-новото руско бойно оръжие 1L269 "Красуха-2", "Леер-3" РБ -341V и други, който е на въоръжение само в руската армия. Дори от гледна точка на Кремъл това не може да бъде определено като "законна военна помощ" за сепаратистите, тъй като по това време Русия все още не е признала независимостта на тези територии.

          Това разсея скептицизма относно изтекло видео от 2015 г., на което ясно се вижда как руски Панцир-С1 преминава през град Луганск.

          Русия никога досега не е доставяла Панцир-С1 на Украйна. Такава техника можеше да попадне там едва след началото на войната през 2014 г. през участъка от границата, неконтролиран от Украйна.

          Много любопитна история се случи на 10 ноември в Ростов на Дон, където градският съд осъди руския военнослужещ Вячеслав Забалуев по дело за корупция. На пръв поглед обикновено съдебно дело за кражба в руската армия, но в материалите по делото, публикувани на официалния сайт на съда, има формулировка, която привлече вниманието на журналистите - „храната е била предназначена за изпращане на военни части на Руските въоръжени сили, разположени на територията на ДНР и ЛНР". Тази история получи широк отзвук в медиите, тъй като всъщност за първи път руски официални лица признават присъствието на руската армия в Донбас. Между другото, текстът на тази присъда по-късно беше премахнат от сайта (текстът обаче остана в кеша на сайта, не всичко в интернет може да се изтрие напълно.

          Тези факти сами по себе си показват наличието на руски военни и несъмнено прякото им участие във военните действия. През всичките тези осем години украинската армия воюва с руската армия. Очевидно не е съвсем правилно войната между двете държави да се нарича гражданска. Украйна не „бомбардира Донбас осем години“, а стреля по руските военни и онези, които са воювали на страната на Русия, а те, от своя страна, отвръщат на огъня. За съжаление, това не можеше да мине без жертви сред цивилното население и от двете страни, а Путин цинично се покрива с тези жертви.
          Last edited by GiRo; 05.12.2022, 14:20.
          Не е препоръка за каквото и да било.

          Коментар


          • https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/13236374

            Вероятно не му беше мечтата на еврейчето-комик да влиза в ролята на Чърчил, ама да не се беше кандидатирал за президент. Наградите не топлят (буквално в случая), но пък ти гарантират място в историята.
            ​​

            Коментар


            • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
              Ребята? Что случилось?
              “Враг коварно напал на наши самолеты, мирно бомбившие его города”, — Карел Чапек

              Коментар


              • Ребята? Что случилось?
                Голяма беля е станала на руското военно летище Енгелс, разположено в Саратовска област, а в Украйна коментират, че някой пак е пушил на неразрешено място! Неизвестни дронове са атакували стратегическ
                Не е препоръка за каквото и да било.

                Коментар


                • Според руското издание The Insider на 20 ноември редник Виктор Севалнев, който командва 7-а мотострелкова рота на така наречената народна милиция "ЛНР", се обажда на съпругата си Лилия и казва, че го водят на разстрел. Командването решило да го екзекутира, защото войниците от ротата му дезертирали.
                  "Днес аз, утре друг, това е всичко. Те ни имат за материал за клане. Министерството на отбраната стреля по хора. Те знаят, че ние сме "Груз 200", нищо не сме. Искам да се върна там, където бях, но не ми позволяват. Ако знаех, че е такава война... Аз съм Севалнев Виктор Анатолиевич, роден на 27 септември 1979 г. Не изпращайте хора тук, това е достатъчно. Те искат да убият всички", казва Виктор в последния си телефонен разговор със съпругата си.

                  Тя е записала обаждането и записът е предаден на журналистите от The Insider.

                  На 1 декември чиновник от руското министерство на отбраната е съобщил на съпругата, че мъжът ѝ е загинал в ДНР на 25 ноември от рани от шрапнел и силен удар в главата.
                  Излезе втори случай, при който руснаците са убили с чук по главата завербуван затворник. На съпругата му е било доставено тялото му с разбит череп. По същия начин ЧВК Вагнер наскоро уби друг осъден Ев
                  Не е препоръка за каквото и да било.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                    до ре ми фа соль ля си
                    https://www.bruegel.org/dataset/russ...de-oil-tracker
                    https://www.youtube.com/watch?v=zadZ3b__E1o

                    Коментар


                    • https://flashvideo.rferl.org/Videoro...daf6_1080p.mp4
                      Не е препоръка за каквото и да било.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                        Малко видео от фронта, бре тоя Угледар го бяха превзели, нещо май спукаха гума, и танка нещо не бачка
                        бре Добра Воля си е това по-сложно е от това да спреш тока на деца, пенсионери и болници...
                        https://t.me/milinfolive/93986
                        Само не казвай, че ти пука за тях. Знаем се.

                        Коментар


                        • кАТО не върви - не върви "На аэродроме под Рязанью взорвался бензовоз. Три человека погибли"

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                            Може да се отвори нова тема - Ще има ли термоядрена война ? и там да се обсъжда кога евентуално ще започне и там други подробности.
                            Отваряй и започвай да твориш.Току виж спамът тук намалее ...
                            Last edited by GiRo; 05.12.2022, 10:46.
                            Не е препоръка за каквото и да било.

                            Коментар


                            • Китай купил Сибирь. Путин распродает Россию по модели Аляски

                              Украина ще си върне и Крим, и другите окупирани територии,
                              но Русия няма да си върне нито Аляска, нито Сибир

                              Коментар


                              • Може да се отвори нова тема - Ще има ли термоядрена война ? и там да се обсъжда кога евентуално ще започне и там други подробности.

                                Коментар

                                Working...
                                X