IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнение
    То това им остана на рашките - поради невъзможност да си оправят своята градинка, могат да почупат тия на съседите. Уви, 7 декември е, а още няма умрели от глад и студ в Западна Европа.

    Иначе протести, бунтове, фейкнюз, интриги сред обществата и опити за преврати може да се очакват всякакви - никой не може да стигне класата на КГБ по "Сакам на Вуте поне да му е зле" дейности.
    ​​​​​
    ​​​​​
    ​​

    Коментар


    • Опачка
      лавров: "если будет серьезное предложение о том, как остановить конфликт на Украине, мы готовы говорить, но оно должно учитывать интересы России"

      и от преди седмица, същия:
      "РФ никогда не просила о переговорах с Украиной"

      Коментар


      • Междувременно ...

        Турция може да изпрати плаващи електроцентрали в Румъния, които да доставят 300-400 мегавата електроенергия на Украйна. Това заяви в интервю за Анадолската агенция главният изпълнителен директор на Karpowership Зейнеп Харези.
        Не е препоръка за каквото и да било.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

          Как стои пък целия впк? С 10 Хаймарса и няколко системи за пво ли? Смях.
          Пораженията от атаките с дронове са малки, реорганизират ПВО казват и са открили какво индикира атаките и защо дроновете не се засичат от радарите. Нито са глупави, нито са изостанали и въобще не са за подценяване. Чисто обективно мнение.

          Коментар


          • Провалът на Владимир Путин да изпълни първоначалните си военни цели в Украйна е толкова голям, че не е ясно с каква цел се бие Русия, освен за да защити президента си от унижението да признае поражението, съобщава в. "Гардиън".

            Неумението на Путин да разбере издръжливия характер на Украйна като горда, независима държава, е основната грешка на неговата война.
            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар




            • Crude Oil Brent - ICE (CB.F)
              Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
              Ти да видиш ...

              Коментар


              • Добре САЩ искат долара да доминира световната търговия, това не е чак толкова много, ако другите искат да получат добри неща които те също са направили и имат. Обратното е равностойно на незаслужено прецакване и те повече няма да се занимават да развиват такива неща. Русия също може да бъде допусната да има статът на валутата като на много други и тя да е конвертируема и контролирана от нейната банка, иначе Русия защо да сподели постиженията си в областта на атомната енергетика, а това ще има много голям дял в срутването на нивото на емисиите на въглерод. После и руснаците по природа са хора за зелената, чиста енергетика. Народа на Русия го иска, защо това което управлява там няма да го иска. От износа на сурови суровини които добиват те губят много. Ето едно нещо което са направили - хидрокрекинга на горива и това им дава огромно предимство, до степен САЩ да искат да спрат вноса на руски нефтопродукти и Байдън каза че ще ги спрат, само че на другия ден се отметна и каза че е говорил с тези там които ги купуват и те са казали че не могат, предполагам подкрепено с аргументи. По принцип сме против доминацията и зависимостите, но пък се оказва че ако се премахнат няма да има какво да възпира и да крепи мира. Постигането на мир с ракети се оказва мисия невъзможна.

                Коментар


                • Ти да видиш ...

                  Икономиката на Европа се е разраснала повече от първоначално обявеното през третото тримесечие, изпращайки положителен сигнал към Европейската централна банка (ЕЦБ) за своята устойчивост въпреки инфлацията и лихвените повишения.

                  Брутният вътрешен продукт (БВП) на еврозоната е нараснал с 0,3% спрямо второто тримесечие, докато на годишна база повишението е било в размер на 2,3%. Икономиката на Европейския съюз (ЕС) се е разраснала с 0,4% спрямо предходното тримесечие и с 2,5% спрямо третото тримесечие на 2021 г., съобщи европейската статистическа служба Евростат в сряда.

                  За сравнение – предварителните оценки на Евростат бяха за 0,2% тримесечен ръст и за двата блока, докато годишният ръст на еврозоната бе 2,1%, а на ЕС – 2,4%.

                  Лидери по ръст спрямо периода април-юни са Ирландия (2,3%), Кипър (1,3%) и Малта (1,3%), като в челната десетка се нарежда и България на седма позиция с ръст на БВП от 0,6% на тримесечна и 3,3% на годишна база.

                  Не е препоръка за каквото и да било.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Сигурно Украйна е слаба и зад нея, не стои целият ВПК на Запада и неговите финансови ресурси? Ще разкрия ли някаква тайна ако кажа че, Украйна съвсем не е сама? Пък и къде пише, че победите ВЪВ ВОЙНА, а не в една и две битки, идват бърже и какви са дефинициите за скорост? Ето, и щатите, бързо влязоха в Афганистан, биха се "успешно" 20 години...и бега'а, като бити педераси.
                    Как стои пък целия впк? С 10 Хаймарса и няколко системи за пво ли? Смях.

                    Коментар


                    • Путлер подготвя ЕНИЧАРИ !!!

                      Окупаторите отвеждат деца от Луганска област в Чечения за "патриотично възпитание"

                      Според Серхий Гайдай, ръководител на Луганската ОВД, вече има повече от сто такива случая на депортиране на деца (https://bit.ly/3VFdhi5), по-специално на тийнейджъри.

                      Според него рашистите прикриват незаконното депортиране на деца, като казват, че те "спешно се нуждаят от специални медицински грижи". Например, окупационната администрация на Луганска област съобщи, че 15 хил. деца на възраст от 2 до 17 години са преминали през задълбочен медицински преглед, който уж е показал, че 70% от тях се нуждаят от помощ.

                      Хайдай подчертава, че тези деца са възпитавани като убийци, които по-късно ще убиват украинци.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        През ВСВ, Украйна, не е самостоятелен политически субект и няма смисъл да го обясняваш на малоумници. Спри се, почини си. НЕ МОЖЕ да те разбере.
                        Опитвам се да обясня че като се почне с лоши неща и се стига до ескалация на лошите неща, едните направят нещо лошо, другите отвърнат с нещо още по лошо. Май е докато някой се спре и каже - повече не може. Това е същността на войната. Ако с военна победа се постига някакво придвижване напред, то в Африка щяха да са най напреднали, защото се знае че са правили армии и войни и е имало много военни победи, но напредъка не се вижда. Това обаче си има и климатичните предпоставки - не може да се пре тока, не може да се спре храната която лесно се добива, но за малко хора.
                        Last edited by DS66; 07.12.2022, 13:17.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          Пак си гледал в огледалото и бъркаш своите атрибути с чужди но, толкова можеш, знаем. Простено да ти е.
                          Старшинка, днес освен, че си доста нервничък, не си и в кондиция нещо. Ти го питаш за Голодомора, "братята" и руската инвазия в Украйна, то ти говори за атрибути. Стегни се малко.
                          Не е препоръка за каквото и да било.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            "Authorities said among those arrested was "Heinrich XIII P. R," named in German media as Prince Heinrich XIII of the House of Reuss, which ruled parts of Germany until 1918.

                            Prince Heinrich, who still uses his title despite its constitutional irrelevance, is accused of contacting representatives of the Russian Federation both in Russia and Germany in the hope of winning support for the overthrow of the Berlin government.

                            One suspect was also arrested was in Perugia, Italy, while another was in Kitzbühel, Austria. A Russian national named as Vitalia B. is accused of helping the organization attempt to contact Russian officials.

                            German prosecutors note, however, that there is no evidence Russian officials reacted positively to the request. Russia has yet to respond to the story."
                            Жълтата звезда, или лата, е специален отличителен знак още от средновековието, който се е носел от евреите пришит към дрехите, за да се различават и да бъдат контролирани на определена територия.

                            Представлява жълт плат във формата на давидова звезда. Носена е в мюсюлманските и християнските страни.

                            Коментар




                            • Коментар


                              • Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнение
                                "Authorities said among those arrested was "Heinrich XIII P. R," named in German media as Prince Heinrich XIII of the House of Reuss, which ruled parts of Germany until 1918.

                                Prince Heinrich, who still uses his title despite its constitutional irrelevance, is accused of contacting representatives of the Russian Federation both in Russia and Germany in the hope of winning support for the overthrow of the Berlin government.

                                One suspect was also arrested was in Perugia, Italy, while another was in Kitzbühel, Austria. A Russian national named as Vitalia B. is accused of helping the organization attempt to contact Russian officials.

                                German prosecutors note, however, that there is no evidence Russian officials reacted positively to the request. Russia has yet to respond to the story."
                                Last edited by barbaron; 07.12.2022, 12:49.

                                Коментар

                                Working...
                                X