IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Niat Serbu Pasukan Putin, Tentara Ukraina Malah Dihantam Roket dari BM-21 Grad Rusia

    https://www.youtube.com/watch?v=0RPd81NX9cI - матейко отпреди 14 часа е клипа, и за другите малоумници се отнася
    И какво точно да му гледаме на тоя клип, освен клоуна в него? А да и някаква насрана показуха.

    Коментар


    • Vergil1975, всичко имат отпуснато украинците, имат и танкове и много бронирани машини..само авиация нямат, няма кой да пилотира самолетите.

      Коментар


      • Коментар


        • Преди 145 години Русия освободи София от турската власт

          Навършват се 145 години от освобождението на София. В статия от декември 1927 г. вестник „Отечество“, орган на Съюза на запасните офицери, разказва за това важно събитие от нашата история. Поводът тогава е 50-годишнината от този акт:



          „Освобождението на София от нашите братя руси е страница, свързана с кървавата епопея при Плевен. Осман паша, упоритият и героичен защитник на Плевенските висоти и редути, с право смятал, че докато е свързан със София, той ще може не само да брани Плевен, но и да премине в настъпление при удобен случай.

          София преди Освобождението, български турци жители на града

          Действително, докато Плевен бил в непосредствена връзка със София, Османпашовите войски имали в изобилие и хранителни, и бойни припаси. Почти до началото на октомври 1877 г. турците редовно внасяли в Плевен храни и бойни материали по шосето Плевен – Орхание – Арабаконак – София. По това шосе турците до пълната обсада на Плевен били устроили дори няколко укрепени пункта, заети с достатъчно артилерия и пехота. Задачата на тия пунктове била – бранене на съобщенията със София, от която през Орхание (дн. град Ботевград) постоянно сновяли коли с различни и изобилни припаси. Освен това, още при започването на Руско-турската война, в София бил съсредоточен близо 20-хиляден гарнизон под началството на Фарик-Осман паша. По-късно, когато Плевен бил напълно обложен от русите, Осман паша смятал, при един ненадеен излаз, да поеме към Орхание и София. Ако беше сполучил, Осман паша щеше да причини нови и грамадни жертви на русите – първом при Орхание, тоя „втори Плевен“, както тогава го наричали, и после в околностите на София.


          Между това, докато се разигравали кървавите боеве около Плевен, турците започнали и укрепяването на София: ежедневно турските войници заедно със заставените да работят по редутите софиянци, усилено укрепявали Лозенец (Курубаглар), Коньовица и Слатинската висота. Осман паша от Плевен не само настоявал за издигането на нови укрепления, но искал и групирането в Софийско на една 150-хилядна армия. За щастие, Високата Порта отблъснала тоя Османов план, бъдещата българска столица през цялото време на войната останала като военен склад.

          Докато ставали тия събития на стотина километра от София, турските власти в града станали неспокойни. Още от септември започнали арести на подозрени граждани и селяни, а на 15/27 ноември, за да всели ужас у софиянци, в няколко софийски пазарища и махали били въздигнати бесилки – на Куручешме, на Говеждия и Конски пазари, па и на други площади, се залюляли няколко трупа на обесени българи. А на 7 декември, оковани в железа, били подкарани по Цариградското шосе мнозина видни софиянци, пазени от усилена военна стража. Арестите и подир това продължили: нови 50 видни граждани, между които и неколцина учители, турците също тъкмели да интернират, но чуждестранните консули се намесили и осуетили тая мярка.

          Народът, безпаметен от радост, масово се юрнал към Орханийското шосе за среща на самия генерал Гурко. Изпроводили го чак до къщата, отредена за негова квартира (бел. ред. – на ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Алабин“). Победният военен парад бил пред съборната черква „Св. Крал“ (дн. „Св. Неделя“), в която бил отслужен тържествен молебен.

          След заемането на града, генерал Гурко назначил за военен комендант княз Оболенский. Скоро след това обаче дошъл генерал Пьотър Владимирович Алабин, който се заел с уредбата на гражданското управление.

          Така от 24 декември 1877 г./5 януари 1978 г. София заживяла свободно.

          Коментар




          • При война без използване на ядрени оръжия руснаците ще издържат срещу НАТО не повече от месец.Щото мощта на натовските армии и най-вече на САЩ е авиацията. В Украйна украинците почти не използват авиация и въпреки това руснаците търпят поражения.Ако се включи мощта на натовската авиация просто ще ги пометат. Както пометоха иракската армия. А оттогава минаха 20 година и техниката им е доста подобрена оттогава.
            А западните държави отпускат много малко оръжия на Украйна. Без авиация, без танкове.Така че тия опорки как всички воюват срещу Русия са за пред пияните мужици.
            Last edited by X_Y; 05.01.2023, 09:29.

            Коментар


            • Американската „Блек рок“ изкупува Украйна. Защо елитите в САЩ да искат мир при такава сделка?

              Снимка от срещата на Зеленски с главния изпълнителен директор на „Блек рок“ Лари Финк (Снимката е предоставена от официалния сайт на президента на Украйна)

              Автор: Брадли Девлин, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм



              Украйна има нов поддръжник от Запад. Не става дума за национална държава или военен предприемач, а за финансовата компания „Блек рок“. Украйна обяви в сряда, че украинският президент Володимир Зеленски е провел видеоконферентна връзка с главния изпълнителен директор на „Блек рок“ Лари Финк. Двамата очевидно са сключили сделка за координиране на инвестиционните усилия за възстановяване на разкъсаната от войната държава. В съобщението се посочва, че някои ръководители на „Блек рок“ ще посетят Украйна през 2023 г., за да изпълнят консултативните си задължения. "В съответствие с предварителните споразумения, сключени по-рано тази година между държавния глава и Лари Финк, екипът на „Блек рок“ работи от няколко месеца по проект, който има за цел да съветва украинското правителство как да структурира средствата за възстановяване на страната", според украинското правителство

              Едно такова предварително споразумение е меморандумът за разбирателство, сключен между „Блек рок“ и Украйна. Подписан е от украинското министерство на икономиката и BlackRock Financial Markets Advisory във Вашингтон на 10 ноември 2022 г. В него се казва, че BlackRock FMA ще съветва украинското правителство, по-специално Министерството на икономиката, за инвестиционната пътна карта за възстановяване на икономиката на Украйна.

              Прессъобщението на „Блек рок“ за меморандума от 10 ноември е пълно с кухи корпоративни фрази. Компанията ще работи с Украйна "за създаване на пътна карта за прилагане на инвестиционната рамка, включително за определяне на избор на проекти за предвидената организация, структура, мандат и управление".



              За базираната в Ню Йорк инвестиционна компания постоянно се пише в американските медии. Статия на Wall Street Journal от лятото твърди, че „Блек рок“ е една от няколкото големи инвестиционни фирми, причиняващи изкривяване на жилищния пазар. Материалът описва как „Блек рок“ и фирми като нея използват огромните си капитаи, за да купуват еднофамилни къщи, повишавайки цените.

              Има два непосредствени икономически ефекта от гореспоменатите увеличения на цените. Първо, по-високите жилищни разходи облагодетелстват имотите, които вече са собственост на „Блек рок“, особено в райони, където фирмата е инвестирала много.

              Вторият ефект е, че изкуствено завишените цени изтласкват работещите семейства, оставяйки само богатите или инвестиционните фирми с големи капитали като единствени играчи, останали на пазара.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                Бъдещите поколения ще ги е срам да си признаят, че са руснаци. Всеки ден ще пикая на руския флаг, а веднъж в годината в деня на позора ще сера на него.
                Освен ако не стане някакво обратно действие със описаните човешки естествени нужди . Тогава ще си в ''естествена среда''

                Коментар


                • Niat Serbu Pasukan Putin, Tentara Ukraina Malah Dihantam Roket dari BM-21 Grad Rusia

                  https://www.youtube.com/watch?v=0RPd81NX9cI - матейко отпреди 14 часа е клипа, и за другите малоумници се отнася

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                    А старите какво да ги направят- сега ги пускат в боя, другия вариант е да ги претопят
                    Ами на война се използват най-добрите оръжия .И чак ако има недостиг се преминава към по-стари.
                    Което показва,че Русия не е способна да произвежда такива танкове.А прави единични бройки за паради.Разчита се на техника от СССР.

                    Коментар


                    • Хитлерюгенд понася загуби: инструкторът на украинските неонацисти (деца) е унищожен. В района на Бахмут селективният нацист Владислав Швец беше унищожен .
                      Този военнопрестъпник наложи неонацистки идеологии на украинските студенти.









                      Коментар



                      • Ако считаш, че родителите са ти длъжни - ти си дете.
                        Ако считаш, че държавата ти е длъжна - ти си пенсионер.
                        Ако считаш, че светът ти е длъжен - ти си украинец.
                        Ако считаш, че аржентинците са ти длъжни - ти си французин.
                        Ако ти си длъжен на всички и виновен за всичко - ти си руснак.
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                          Къде е "Армата"?Танк без аналог в света,а не е на бойното поле. Та се налага да използват танкове от 60-е години.
                          А старите какво да ги направят- сега ги пускат в боя, другия вариант е да ги претопят

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение
                            Русия ще остане ли без танкове? Някой ден може би , но не и през 2023 г.



                            Къде е "Армата"?Танк без аналог в света,а не е на бойното поле. Та се налага да използват танкове от 60-е години.

                            Коментар


                            • Русия ще остане ли без танкове? Някой ден може би , но не и през 2023 г.



                              Коментар


                              • Това тяхното не е войни, то е разводи с човешки жертви..сега се развеждат с руснаците и пак щели да се женят за поляците. И вечно едни и същи глупости, които са обида за висички нормални хора.

                                Коментар

                                Working...
                                X