IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Украинската младежта е била подготвена през последните 10 години да мрази и убива руснаци или рускоговорящите, които са живели в Украина.. Сега всичко това се реализира.



    https://twitter.com/i/status/1593502481077731328

    Коментар


    • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

      Съществува.... но ще трябва да си ревизираш позицията за: Русия да взима каквото иска от Украйна, нас кво ни интересува.
      Ами интересува ни....създава се опасен прецедент най-малкото.
      За нас е по-добре Русия да загуби и тази война.
      Иначе започваш да приличаш на разни елементарни българи ура руски патриоти.....като Марков и сие например.
      С останалото, което пишеш, аз съм съгласен.
      Интересно ми е, защо насила се правиш на луд и подменяш и ти нещата. Много добре знаеш, как и защо започна войната и че не е за това, "Русия да си вземе" нещо. Съответно, и няма нищо по-лошо за България от нейния разпад (освен Ердоган са влезе и да си откъсне живо месо от България) но, никога няма да си признаеш. Накратко, Митко, ако ще казваш нещо ново давай, или поне, не се излагай.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

        Добре де, има ли вариант, в който да кажа нещо различно от жу су иии, без да съм обвинен, че съм копейка? да си ме чул някога да кажа, че съм против ЕС или НАТО и трябва да излизаме от ятх? Но не и с политика със свалени гащи и жу су иии, а с ясна и точна пробългарска позиция. И тя е да тръгуваме, точно както Борис Три можеше да търгува, та си върнахме поне Южна Добруджа, а не като сегашните, които търгуват само за сосбтвената си сметка - и Курните, и жу су ии-та, и Бх-та, и Копейки, и който там се сетиш. Толкова ли е трудно да се разбере?

        Колкото до орки2 - ми да, орки2 са си. Няма такова нещо като украинска нация, както няма и севернофиромска - и ти го казвам като човек, който не само се интересува от история, ми е чел оригинални украински учебници преди 20 години. Дивотиите в тях надминаваха севернофиромската олигофрения. Това не са опорки, това е историческата истина. И това не значи, че путлерчо следва да ги нападне и избива, но истината си е истина.

        И финално, че излизам за един обяд - за изрязването на пъпната ни връв с Кремъл си на 100% прав, но без да го заменяме с пъпна връв към Запада със същото сервилничене. само ми е интересно, дали повечето от вас се замислят, като се махне путлерчо, дали ще дойде по-добър от него? И някакси упорито се забравят едни нюкчета. Но всичко е точно
        Съществува.... но ще трябва да си ревизираш позицията за: Русия да взима каквото иска от Украйна, нас кво ни интересува.
        Ами интересува ни....създава се опасен прецедент най-малкото.
        За нас е по-добре Русия да загуби и тази война.
        Иначе започваш да приличаш на разни елементарни българи ура руски патриоти.....като Марков и сие например.
        С останалото, което пишеш, аз съм съгласен.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Охо, пак сте се дърляли

          Тепкси, брат, нещо ти става напоследък - ти мразиш орките повече, отколкото аз маляките или шумадийците. Разборам, че избиваш някакъв комплекс на тема "тате беше правоврен комунист, но се разочарова", което е нормално (и не го казвам с насмешка), ама чак пък толкова? Двойният ти аршин тук прилича на нашите противници в темата за ковида, а на тема уотабоутизъм достигаш абсурдни висоти. Понеже си на неопределена за мен възраст (аз съм на 44 вече), може би си гледал едно сАвеЦко "мултики" - там имаше един котарак Леополд май беше, дето все казваше "Ребята, давайте жить дружно" или нещо от сорта. И твоята такава - ми няма значение какво е било преди, дайте сега да се прегърнем и да пеем песнички за възхвала на жу су ииии. Ми не става така, брат - и ти го пиша това, щото си умен човек, с критично мислене и не ти отива да драскаш подобни глупости - и сам знаеш, че всяко действие си има причина. Вече дали действието е с използване на "прекалена сила" или е в "момент на афект" са допълнителни неща.



          !
          Както неведнъж съм писал - ако еврогениите не ни бяха поднесли двегодишния цирк с "вагони без говорене", затворени танцови школи, но отворени балетни такива и забрана за разходка в планината сам, вероятно броят инфектирани с картинки с фалшиви цитати на Путин а-ла Дичка Тодорова щеше да е по-малък. Не обвинявам напълно всички тези хора - когато две години Урсула и Жан Мишел са ти обяснявали глупости, си недоверчив дори ако заявяват, че водата е мокра. А голяма част от българите нямат нито време, нито знания да се информират от място, различно от фейсбук.

          Но точно там идва критичното мислене - ако Урсула каже "Водата е мокра", да кажем ли, че греши, само защото излиза от нейната уста?

          Напомням само, че "алтернативата на Запада" предложи експерименталния Спутник, забрана за работа за една цяла работна седмица и уволнение на небоцнати в Петер. Отделно Москва също си беше в пълен локдаун.

          В началото на 30-те съм и факт, че житейския опит на баща ми и неговия сблъсък с БКП ми е повлиял много. Факт е, че разочарованите от една кауза и движение обикновено стават негови противници.
          Факт е и също, че неговите бивши червени съмишленици днес са уредени великолепно, единия прати дъщеря си в гаден загниващ Лондон (впрочем честа дестинация за ком-наследнички), а другия въртеше успешен бизнес с финансов консултинг, преди да се оттегли да си гледа старините.

          Грую, честно казано аз не виждам уатабаутизма при себе си - по моему това е "Понеже САЩ свалиха Саддам, сега чеченците на Кадиров може да избиват християни". Смея да кажа, че при мен тази "връзка" я няма - не желая злото на нито един руснак. Любимият ми филм е руски, любимите ми писатели повечето са руснаци, като дете запях "Ну, погоди", а един от любимите семейни моменти е как заедно гледаме "Кавказка пленница" и "Операция Ьи".
          Но трябва да умеем да разграничаваме романтичната представа за огромна Русия, нейните отрудени бабушки и малките дървени къщички насред брезови поляни от диктуващите нейния дневен ред - мазните олигарси от Единна Русия - с едната ръка горейки знамето на ЕС, а с другата правейки си селфи с детето и жената по време на семейната ваканция на вилата в Кан.

          Стана дълго, но чистосърдечно - това, което идва, е за маратон, а не за спринт. Пази си нервите, информирай се от повече от един източник, следи за несъответствие между думи и дела и се затвори в кръга семейство, приятели и читави колеги. Излизай от него само, за да направиш добро или да участваш в благотворителност. Няма чувствителен или емоционален човек, който да не ми е казал, че усеща някаква промяна в начина, по който функционира света около нас. Нещо се случва.
          Last edited by Tepix; 07.02.2023, 12:04.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Добре де, има ли вариант, в който да кажа нещо различно от жу су иии, без да съм обвинен, че съм копейка?
            Всичките ти коментари повтарят едно и също от месеци. По същество 1:1 с широко ширещата се руска пропаганда по нашите земи. Да не говорим, че искаш да въртиш бизнес със занулен диктатор и даже не разбираш къде бъркаш Като "бизнесмен" би трябвало да знаеш накъде са основните търговски потоци на България, съответно нейните интереси. Със сигурност не са към Русия. За "десен" би трябвало да знаеш, че именно десните ги наричат умнокрасиви. Терминът който ти много обичаш да използваш под път и над път. Незнайно защо, незнайно за кои За плана за възстановяване защо се сърдиш на ЕС? Този път тези пари се дават за реформи и така трябва. Идеята е не отново свързан с ДС роден политик да ги изпапа. ЕС не ти е виновен в случая. Сърди се на НС, което месеци не може да приеме механизъм за контрол на главния прокурор. В 21 век прокуратурата ни е от сталински тип! Но иначе хартиените бюлетини са много важни и трябва да ги върнем, че да си въртим изборите както ни отърва. Хайде кажи ми сега, колко си десен за 365-ти път. Като същевременно оплюеш здравата ЕС, Запада и умнокрасивите и всичко това в един пост.
            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
              ... Не знам защо хора, които защитават домовете и земята си, трябва да бъдат наричани орки....
              Мдам. на Грую май това му е основния проблем.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Охо, пак сте се дърляли

                Тепкси, брат, нещо ти става напоследък - ти мразиш орките повече, отколкото аз маляките или шумадийците. Разборам, че избиваш някакъв комплекс на тема "тате беше правоврен комунист, но се разочарова", което е нормално (и не го казвам с насмешка), ама чак пък толкова? Двойният ти аршин тук прилича на нашите противници в темата за ковида, а на тема уотабоутизъм достигаш абсурдни висоти. Понеже си на неопределена за мен възраст (аз съм на 44 вече), може би си гледал едно сАвеЦко "мултики" - там имаше един котарак Леополд май беше, дето все казваше "Ребята, давайте жить дружно" или нещо от сорта. И твоята такава - ми няма значение какво е било преди, дайте сега да се прегърнем и да пеем песнички за възхвала на жу су ииии. Ми не става така, брат - и ти го пиша това, щото си умен човек, с критично мислене и не ти отива да драскаш подобни глупости - и сам знаеш, че всяко действие си има причина. Вече дали действието е с използване на "прекалена сила" или е в "момент на афект" са допълнителни неща.

                Фонче (соси), така кажи де, важно е да знаем с кого си хортуваме из форума - не виждам нищо страшно и срамно да се заяви, за което адмирации. Сега, що си направил нов ник, т.е. станал си многоников още преди 5 години, е въпрос, на който само ти можеш да отговориш, както и защо ти е изчезнал стария ник (вероятно баннат). Аз уважвам всяка позиция, но подкрепям само пробългарската такава - ти явно си емигрант (от писанията ти), с много тежки, почти еничарски наклонности, дори може би имаш някакъв грях (скрит дълбоко в душата ти), че си заебвал родителите си в "кочината", за да може "прошляците тук" д аим плащат пенсиите. Така го разбирам - както еничарите и потурнаците са били "по-турци от турците", така и ти си по-Аврупеец от страндартните жу су иии-та. Не те обвинявам, ти си избрал да бъдеш такъв, остави ни нас да изберем какви да бъдем.

                Конкретно за войната - не виждах и продължавам да не виждам вариант, в който орки1 губят от орки2 и не изоставят част от територията си (поне 4-те области) на победителя. Очеизвадно е. Също е очеизвадно и че сега, с тази война, се създава една нова нация - украинската, която пак щеше да се създаде, но в по-дълъг период от време (по-подобен начин в момента тъпият бг умнокрасивитет от жу су ии-та създава окончателно северофиромската нация). Тази нова украинска нация вече няма да е орки2, както е била 1000 години, а нещо ново, което ще мрази френетично орки1, точно както родните емигранти мразят нашата родина - и точно за тези неща е борбата. Да има още една мразеща в червата си държава, която да огражда орки1 откъм запад, югозапад, заедно с Прибалтика и Полша. И за това си е виновен само другарят Путлер (в момента), макар че то така или иначе беше незибежно, затова и той се старае да откъсне колкото се може повече от орки2, за да нямат те големи съпровителни сили в бъдеще.

                Въпросът е как ние да минем между капките и да не си прецакаме съвсем икономиката. За всичко останало ми е все тая. И вариантът е само един - да търгуваме. Ето ви оръжие за орки2, пуснете ни в Шенген. Пляскаме каквито искате санкции на орки1 - ебете майката на северна фиромия. Отказваме се от оркски нефт и уран - влизаме в еврозоната. Ама не, случи се точно обратното - ние дадохме всичко, което ЕС, като колония на краварите ни поиска, а в замяна те не сцепиха задника - нито в Шенген, нито в еврозоната, разбиха ни родовата памет на тема северна фиромия (предателство, равно на това на комунистите преди 70 години) и за капак ни орязаха парите за плана за възстановяване.

                Благодарим ви, умнокрасиви жу су иии-та и гоу хоум, т.е. там, откъдето изпълзяхте, скапани небългарски отрепки!
                Груев,ако питаш мен,северна фиромия за нас отдавна е кауза пердута...Както казваш,последния и най-масивен пирон го забиха комунистите преди 70 години...И хубаво,че след това се изпокараха с Тито,че не съм убеден,какво щеше да се случи и с Пиринския край,че и него го бяха нарочили....Болшинството от макетата,са вече наследници на Алекс Македонски и нас не ни имат за хора...
                Почти идентична е и ситуацията при орки1 и орки2,както ги наричаш ....Дано само да не се сгомняса съвсем ситуацията и да излезе тотално извън контрол,че може и да подобрим броя жертви от войни в 20 - ти век...А възможности имаме,не е като да нямаме...
                Много интересни са ми хората ,дето са си внушили,че в 21-век хората са станали по-миролюбиви,по-добри и по-по- най от хората от 1- ви век,да кажем....Ама историята сочи точно обратното....В 20-ти век,в двете световни войни,които са продължили 10 години общо,са загинали около 100млн.души....Горе-долу,съвсем грубо, толкова е било цялото население, живяло на Земята в 1-век....Единственият човек,за когото нямам никакави притеснения при евентуален ядрен конфликт/Пази Боже!/, е Матеев...Той си има гайгеров брояч.....Нямам думи....


                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                  "Хочется, да не можется"="ИМПОТЕНЦИЯ".
                  Може да почнеш да правиш видео скечове на руски... много е смешно

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    Ти не виждаш, ама тука на една Zетка глей какво и се случило в Путлеристан https://youtu.be/ltZkor-cyV8?t=312 някви руснаци я изгонили поради что е интересното..
                    Ти сега, при Грую Далаверата недей да търсиш мисловна дейност, а далавера. Не го гледай, че е със скъсани гащи, той си е далавераджията на селото и ако искаш да правиш далавери, към него се обръщай, но сигурно няма да ти е безплатно.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

                      Не знам какво имаш предвид под "уважавам всяка позиция" след като си грабнал да громиш ник по ник участниците в темата. Включвам се само за да изразя шока от това, което прочетох от теб. Наистина не го очаквах...

                      Копейката може да ти опакова излизане от ЕС като пробългарска позиция. Купуваш ли?

                      Пробългарската позиция е да останем в западната и в частност на европейската сфера на влияния след прокарването на задаващата се нова желязна завеса. Не знам защо хора, които защитават домовете и земята си, трябва да бъдат наричани орки.

                      Да твърдиш, че няма украинска нация е дугинова философия. В прав текст казваш, че споделяш доктрината за руския свят на Дугин.

                      Няма никакакъв, ама абсолютно никакъв шанс България да стане по-читава страна, докато дори и образовани хора, заможни хора, не могат да се ориентират в собствените си интереси и по онтошение на околния свят. Интересът на България е тотална капитулация на Кремъл и изрязване на пъпната ни връв.

                      За да ги няма тези безобразия, като пропагандните акции на вражески посланик пред 11-окласници и на постетителите във варненско читалище. Eй така ако го разбираш българския интерес като скрийншота по-долу, ебаси...



                      [ATTACH=CONFIG]n4022534[/ATTACH]
                      Добре де, има ли вариант, в който да кажа нещо различно от жу су иии, без да съм обвинен, че съм копейка? да си ме чул някога да кажа, че съм против ЕС или НАТО и трябва да излизаме от ятх? Но не и с политика със свалени гащи и жу су иии, а с ясна и точна пробългарска позиция. И тя е да тръгуваме, точно както Борис Три можеше да търгува, та си върнахме поне Южна Добруджа, а не като сегашните, които търгуват само за сосбтвената си сметка - и Курните, и жу су ии-та, и Бх-та, и Копейки, и който там се сетиш. Толкова ли е трудно да се разбере?

                      Колкото до орки2 - ми да, орки2 са си. Няма такова нещо като украинска нация, както няма и севернофиромска - и ти го казвам като човек, който не само се интересува от история, ми е чел оригинални украински учебници преди 20 години. Дивотиите в тях надминаваха севернофиромската олигофрения. Това не са опорки, това е историческата истина. И това не значи, че путлерчо следва да ги нападне и избива, но истината си е истина.

                      И финално, че излизам за един обяд - за изрязването на пъпната ни връв с Кремъл си на 100% прав, но без да го заменяме с пъпна връв към Запада със същото сервилничене. само ми е интересно, дали повечето от вас се замислят, като се махне путлерчо, дали ще дойде по-добър от него? И някакси упорито се забравят едни нюкчета. Но всичко е точно
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Вчера съдът в Тбилиси остави в затвора тежко болния Михаил Саакашвили. Защо не е пуснат и няма да бъде пуснат според мен е ясно и на факушките и имхотепите .
                        Това очаква за в бъдеще всеки продажен соросоид

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                          я пак?????????????????

                          Бюджeтният дeфицит нa Pycия зa янyapи възлизa нa 69% oт плaнa зa цялaтa гoдинa в paзмep нa 2,93 тpилиoнa pyбли и aнaлизaтopитe oчaĸвaт дeфицитът дa ce paзшиpи дo пoвeчe oт 5 тpилиoнa pyбли, aĸo нacтoящитe ycлoвия ce зaпaзят, пpeдaвa Poйтepc.

                          Cпaдът нa eнepгийнитe пpиxoди и pязĸo нapacтвaщитe paзxoди дoвeдoxa фeдepaлния бюджeт нa Pycия дo дeфицит oт 1,76 тpилиoнa pyбли (24,78 милиapдa дoлapa) пpeз янyapи, тъй ĸaтo caнĸциитe и paзxoдитe зa вoeннaтa ĸaмпaния нa Mocĸвa в Уĸpaйнa зaдyшaвaт пepcпeĸтивитe нa иĸoнoмиĸaтa.
                          Πoзoвaвaйĸи ce нa пpeдвapитeлни дaнни, pycĸoтo финaнcoвo миниcтepcтвo зaяви, чe пpиxoдитe oт пeтpoл и гaз ca били c 66,4% пo-ниcĸи дo 426 милиapдa pyбли пpeз янyapи в cpaвнeниe cъc cъщия мeceц нa минaлaтa гoдинa, ĸoeтo ce дължи ocнoвнo нa пo-ниcĸи цeни зa pycĸaтa cмec Уpaлc и пo-ниcĸи oбeми нa изнoca нa пpиpoдeн гaз.

                          Πpиxoдитe, paзлични oт нeфт и гaз, ca c 48% пo-ниcĸи дo 981 милиapдa pyбли, ĸoeтo ce дължи нa пo-ниcĸитe вътpeшни ДДC и дaнъци въpxy дoxoдa.

                          Kaтo цялo бюджeтнитe пpиxoди зa мeceцa ca нaмaлeли c 65,1%, дoĸaтo paзxoдитe ca били c 78,7% пo-виcoĸи пpeз янyapи 2023 г., възлизaйĸи нa 3,12 тpилиoнa pyбли, ĸoeтo e пoвeчe oт 10% oт плaнa зa paзxoдитe зa цялaтa гoдинa.

                          Mocĸвa paзчитa нa пpиxoди oт пpoдaжбa нa пeтpoл и гaз, зa финaнcиpaнe нa бюджeтнитe cи paзxoди и e пpинyдeнa дa зaпoчнe дa пpoдaвa мeждyнapoдни вaлyтни peзepви, зa дa пoĸpиe дeфицитa, yвeличeн oт цeнaтa нa ĸoнфлиĸтa в Уĸpaйнa. Πpeз минaлaтa гoдинa пpиxoдитe oт пpoдaжбa нa eнepгийни изтoчници възлизaт нa 11,6 тpилиoнa pyбли.

                          Дoĸaтo няĸoи pycĸи oфициaлни лицa ce oпитвaxa дa oмaлoвaжaт eфиĸacнocттa нa цeнoвитe тaвaни и eмбapгoтo въpxy pycĸия eнepгиeн изнoc, миниcтъpът нa финaнcитe Aнтoн Cилyaнoв минaлaтa гoдинa cпoдeли, чe тaвaнът нa цeнитe нa pycĸия пeтpoл мoжe дa yвeличи бюджeтния дeфицит пpeз 2023 г.

                          Bcлeдcтвиe нa caнĸциитe Mocĸвa бeшe пpинyдeнa дa пpoдaвa eнepгия c гoлямa oтcтъпĸa и въпpeĸи чe бюджeтът зa 2023 г. ce ocнoвaвa нa цeнa нa Уpaлc oт 70,10 дoлapa зa бapeл, cpeднaтa цeнa зa ocнoвния тип pycĸи пeтpoл cмec пpeз янyapи бe 49,48 дoлapa зa бapeл, ĸoeтo e cпaд c 72% cпpямo янyapи 2022 г.
                          раZZпада на "нигериясъсСНЯГ-руZия" ЗАПОЧНА
                          "Хочется, да не можется"="ИМПОТЕНЦИЯ".

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            ...

                            Конкретно за войната - не виждах и продължавам да не виждам вариант, в който орки1 губят от орки2 ..
                            Ти не виждаш, ама тука на една Zетка глей какво и се случило в Путлеристан https://youtu.be/ltZkor-cyV8?t=312 някви руснаци я изгонили поради что е интересното..


                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Въпросът е как ние да минем между капките и да не си прецакаме съвсем икономиката. За всичко останало ми е все тая. И вариантът е само един - да търгуваме. Ето ви оръжие за орки2, пуснете ни в Шенген. Пляскаме каквито искате санкции на орки1 - ебете майката на северна фиромия. Отказваме се от оркски нефт и уран - влизаме в еврозоната. Ама не, случи се точно обратното - ние дадохме всичко, което ЕС, като колония на краварите ни поиска, а в замяна те не сцепиха задника - нито в Шенген, нито в еврозоната, разбиха ни родовата памет на тема северна фиромия (предателство, равно на това на комунистите преди 70 години) и за капак ни орязаха парите за плана за възстановяване.

                              Благодарим ви, умнокрасиви жу су иии-та и гоу хоум, т.е. там, откъдето изпълзяхте, скапани небългарски отрепки!
                              Как ти личи, знаеш ли
                              Не е препоръка за каквото и да било.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Охо, пак сте се дърляли
                                Аз уважвам всяка позиция, но подкрепям само пробългарската такава - ти явно си емигрант (от писанията
                                Не знам какво имаш предвид под "уважавам всяка позиция" след като си грабнал да громиш ник по ник участниците в темата. Включвам се само за да изразя шока от това, което прочетох от теб. Наистина не го очаквах...

                                Копейката може да ти опакова излизане от ЕС като пробългарска позиция. Купуваш ли?

                                Пробългарската позиция е да останем в западната и в частност на европейската сфера на влияния след прокарването на задаващата се нова желязна завеса. Не знам защо хора, които защитават домовете и земята си, трябва да бъдат наричани орки.

                                Да твърдиш, че няма украинска нация е дугинова философия. В прав текст казваш, че споделяш доктрината за руския свят на Дугин.

                                Няма никакакъв, ама абсолютно никакъв шанс България да стане по-читава страна, докато дори и образовани хора, заможни хора, не могат да се ориентират в собствените си интереси и по онтошение на околния свят. Интересът на България е тотална капитулация на Кремъл и изрязване на пъпната ни връв.

                                За да ги няма тези безобразия, като пропагандните акции на вражески посланик пред 11-окласници и на постетителите във варненско читалище. Eй така ако го разбираш българския интерес като скрийншота по-долу, ебаси...



                                Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	1
Size:	63.7 КБ
ID:	4022534


                                Коментар

                                Working...
                                X