IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Може да се спрат, като се прекратят доставките на оръжие и сраженията за тези обезлюдени територии, те са и сериозно минирани..после някой ще трябва да ги разминира, няма да му бъде лесно. Доверието е на нула, затова няма да се случи Русия да даде нещо с цел да получи отстъпки, те не вярват че ако дадат суровини, доставки на суровини срещу тях ще получат някакви отстъпки или друго отношение, напротив смятат че ще бъдат измамени и излъгани. Те така мислят. Но дават рецептата за деескалация, спират се доставките на оръжие и изпращане на войници на фронта.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

      Къде отидоха времената кога всичко го бяхте прочели
      сега само на слухов апарат ли ше го карате?

      След Соледар няквото ви домино падна ли, какво става с туй Бахмут,Краматорск,Славянск ? Картата погледнахте ли след Бахмут какво иде
      еееххх какво домино имаше навремето - падаше за секунди - вашето някакво гейско са ви го набутали

      Сега те чакат да съберат още украинци насила и да ги направят войници, после те ще попаднат в плен и след това вече с желание като истински войници и мотивирани ще попаднат пак на фронта, но се бият срещу това което се е нарекло ВСУ. Не им достигат войниците, но от Киев пак ще запретнат ръкави да им доставят. Там от едната страна са украинци и от другата страна украинци, така подмятат в случайни минали между капките на цензурата в интернет изказвания.
      Last edited by supertrader; 27.02.2023, 10:13.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Лопатата е универсално помощно средство в русия.Използват ги като оръжие срещу танкове и се хранят с тях като животни.
        Прехода към демокрация на тези останали в 18 век полухора,полуживотни ще е труден .Но друг изход нямат !


        https://pauluskp.livejournal.com/649298.html






        Last edited by petrg5s; 27.02.2023, 14:30.

        Коментар






        • Last edited by petrg5s; 27.02.2023, 10:03.

          Коментар


          • https://www.youtube.com/shorts/4CebWfHdh64, ето това искат и те си решават.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

              Ima разни информации за 30000 убити поляци, литовци, немци, говедари, англичани - всякакви войници, така че не е като да няма мераклии да умрат. ...
              Къде отидоха времената кога всичко го бяхте прочели
              сега само на слухов апарат ли ше го карате?

              След Соледар няквото ви домино падна ли, какво става с туй Бахмут,Краматорск,Славянск ? Картата погледнахте ли след Бахмут какво иде
              еееххх какво домино имаше навремето - падаше за секунди - вашето някакво гейско са ви го набутали

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                https://www.dialog.ua/russia/268713_1677401968


                ​Путин вслед за Медведевым заговорил о распаде России: "Будут московиты какие-нибудь, уральцы и т.д."
                Диктатор РФ Владимир Путин пугает россиян перспективой распада Российской Федерации.

                А защо не ги оставят да си минат към Китай, а трябва да бъде изнервен и да ни спре тока, да ни върне 30 година назад ?
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                  Принудете противника да се разшири безразсъдно, за да го разбалансирате и след това го унищожете. Това не е описание на джудо захват, а план срещу Русия, разработен от Rand Corporation, най-влиятелният мозъчен тръст в САЩ. С екип от хиляди експерти, Ранд се представя като най-надеждният източник в света за разузнаване и политически анализи за лидерите на Съединените щати и техните съюзници.

                  Rand Corp се гордее с това, че е допринесла за разработването на дългосрочна стратегия, която позволи на Съединените щати да спечелят Студената война, като принудиха Съветския съюз да изразходва собствените си икономически ресурси в стратегическата конфронтация.

                  Именно този модел беше вдъхновение за новия план, Overextending and Unbalancing Russia , публикуван от Rand [1].

                  КЛИКНЕТЕ ЗА ДОСТЪП до пълния документ на RAND май 2019 г





                  Според техните анализатори Русия остава мощен противник на САЩ в определени фундаментални сектори. За да се справят с тази опозиция, САЩ и техните съюзници ще трябва да следват съвместна дългосрочна стратегия, която използва уязвимостта на Русия. Така Ранд анализира различните средства, с които Русия да бъде дисбалансирана, като за всеки посочва вероятностите за успех, ползите, цената и рисковете за САЩ.

                  Анализаторите на Rand изчисляват, че най-голямата уязвимост на Русия е тази на нейната икономика поради силната й зависимост от износа на петрол и газ. Приходите от този износ могат да бъдат намалени чрез засилване на санкциите и увеличаване на енергийния износ на САЩ. Целта е да се задължи Европа да намали вноса на руски природен газ и да го замени с втечнен природен газ, транспортиран по море от други страни.

                  Друг начин за дестабилизиране на руската икономика в дългосрочен план е насърчаването на емиграцията на квалифициран персонал, особено на млади руснаци с високо ниво на образование.

                  В идеологическия и информационния сектор би било необходимо да се насърчи вътрешната конкуренция и в същото време да се подкопае външен вид на Русия, като се изключи от международните форуми и се бойкотират международните спортни събития, които организира.

                  В геополитическия сектор въоръжаването на Украйна ще позволи на САЩ да използват централната точка на външната уязвимост на Русия, но това ще трябва да бъде внимателно изчислено, за да се държи Русия под натиск, без да се подхлъзне в голям конфликт, който тя ще спечели.

                  Във военния сектор САЩ биха могли да се радват на големи ползи, с ниски разходи и рискове, като увеличат броя на сухопътните войски от страните от НАТО, работещи в антируска функция.

                  САЩ могат да се радват на големи шансове за успех и големи ползи, с умерени рискове, особено като инвестират главно в стратегически бомбардировачи и ракети с голям обсег на нападение, насочени срещу Русия.

                  Напускането на Договора за РСМД и разполагането в Европа на нови ядрени ракети със среден обсег, насочени към Русия, би довело до голяма вероятност за успех, но също така би представлявало големи рискове.

                  Чрез калибриране на всяка опция за постигане на желания ефект – заключават анализаторите на Ранд – Русия ще плати най-скъпата цена в конфронтация, но САЩ също ще трябва да инвестират огромни ресурси, които следователно вече няма да бъдат налични за други цели. Това също е предварително предупреждение за предстоящо значително увеличение на военните разходи на САЩ/НАТО в ущърб на социалните бюджети.

                  Това е бъдещето, което е планирано за нас от Rand Corporation, най-влиятелният мозъчен тръст на дълбоката държава – с други думи подземният център на реална власт, обхванат от икономическите, финансовите и военните олигархии – който определя стратегическите избори не само на САЩ, но и на целия западен свят.

                  „Опциите“, заложени в плана, в действителност не са повече от варианти на една и съща военна стратегия, чиято цена в жертви и рискове се плаща от всички нас.
                  Манлио Динучи
                  Много правилна стратегия.Империята на злото трябва да се унищожи. И след това Русия да се превърне в цивилизована държава, която не е заплаха за света и собствените си граждани.

                  Коментар


                  • https://www.dialog.ua/russia/268713_1677401968


                    ​Путин вслед за Медведевым заговорил о распаде России: "Будут московиты какие-нибудь, уральцы и т.д."
                    Диктатор РФ Владимир Путин пугает россиян перспективой распада Российской Федерации.


                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                      [h=1[B]Когато Червената армия "освобождаваше" България[/B]

                      Многобройни са свидетелствата за изнасилвания, грабежи и убийства извършвани от руски войници в окупираните от тях територии в края на ВСВ
                      Добре, на количество "чаршафи" вече го докара, но на качество - все още ти е трудно!

                      Коментар


                      • Ребята, тъжна новина ...
                        Новината беше съобщена първо от разследващия журналист на Bird.bg Атанас Чобанов
                        Не е препоръка за каквото и да било.

                        Коментар


                        • Принудете противника да се разшири безразсъдно, за да го разбалансирате и след това го унищожете. Това не е описание на джудо захват, а план срещу Русия, разработен от Rand Corporation, най-влиятелният мозъчен тръст в САЩ. С екип от хиляди експерти, Ранд се представя като най-надеждният източник в света за разузнаване и политически анализи за лидерите на Съединените щати и техните съюзници.

                          Rand Corp се гордее с това, че е допринесла за разработването на дългосрочна стратегия, която позволи на Съединените щати да спечелят Студената война, като принудиха Съветския съюз да изразходва собствените си икономически ресурси в стратегическата конфронтация.

                          Именно този модел беше вдъхновение за новия план, Overextending and Unbalancing Russia , публикуван от Rand [1].

                          КЛИКНЕТЕ ЗА ДОСТЪП до пълния документ на RAND май 2019 г





                          Според техните анализатори Русия остава мощен противник на САЩ в определени фундаментални сектори. За да се справят с тази опозиция, САЩ и техните съюзници ще трябва да следват съвместна дългосрочна стратегия, която използва уязвимостта на Русия. Така Ранд анализира различните средства, с които Русия да бъде дисбалансирана, като за всеки посочва вероятностите за успех, ползите, цената и рисковете за САЩ.

                          Анализаторите на Rand изчисляват, че най-голямата уязвимост на Русия е тази на нейната икономика поради силната й зависимост от износа на петрол и газ. Приходите от този износ могат да бъдат намалени чрез засилване на санкциите и увеличаване на енергийния износ на САЩ. Целта е да се задължи Европа да намали вноса на руски природен газ и да го замени с втечнен природен газ, транспортиран по море от други страни.

                          Друг начин за дестабилизиране на руската икономика в дългосрочен план е насърчаването на емиграцията на квалифициран персонал, особено на млади руснаци с високо ниво на образование.

                          В идеологическия и информационния сектор би било необходимо да се насърчи вътрешната конкуренция и в същото време да се подкопае външен вид на Русия, като се изключи от международните форуми и се бойкотират международните спортни събития, които организира.

                          В геополитическия сектор въоръжаването на Украйна ще позволи на САЩ да използват централната точка на външната уязвимост на Русия, но това ще трябва да бъде внимателно изчислено, за да се държи Русия под натиск, без да се подхлъзне в голям конфликт, който тя ще спечели.

                          Във военния сектор САЩ биха могли да се радват на големи ползи, с ниски разходи и рискове, като увеличат броя на сухопътните войски от страните от НАТО, работещи в антируска функция.

                          САЩ могат да се радват на големи шансове за успех и големи ползи, с умерени рискове, особено като инвестират главно в стратегически бомбардировачи и ракети с голям обсег на нападение, насочени срещу Русия.

                          Напускането на Договора за РСМД и разполагането в Европа на нови ядрени ракети със среден обсег, насочени към Русия, би довело до голяма вероятност за успех, но също така би представлявало големи рискове.

                          Чрез калибриране на всяка опция за постигане на желания ефект – заключават анализаторите на Ранд – Русия ще плати най-скъпата цена в конфронтация, но САЩ също ще трябва да инвестират огромни ресурси, които следователно вече няма да бъдат налични за други цели. Това също е предварително предупреждение за предстоящо значително увеличение на военните разходи на САЩ/НАТО в ущърб на социалните бюджети.

                          Това е бъдещето, което е планирано за нас от Rand Corporation, най-влиятелният мозъчен тръст на дълбоката държава – с други думи подземният център на реална власт, обхванат от икономическите, финансовите и военните олигархии – който определя стратегическите избори не само на САЩ, но и на целия западен свят.

                          „Опциите“, заложени в плана, в действителност не са повече от варианти на една и съща военна стратегия, чиято цена в жертви и рискове се плаща от всички нас.
                          Манлио Динучи

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                            Когато Червената армия "освобождаваше" България

                            [h=2]Многобройни са свидетелствата за изнасилвания, грабежи и убийства извършвани от руски войници в окупираните от тях територии в края на ВСВ[

                            Трети украински фронт (на украински: Третій Український фронт) Кои са изнасилвали ? Май украинци са били..или както ви е удобно !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Някъде споменаваха по интернет миналата година че, именно в приднестровието, били складирани няколко десетки килотона конвенционални боеприпаси от ПСВ и ВСВ та, авторът споменаваше че, от цяла Европа, се боят да не "стане нещо" в тези складове (дочувах нещо от вида на "най-големите в историята" погреби) щото, било щяло да "издуха всичко" в радиус стотици км. Нямам начин да проверя, истина ли е или не но, според автора, съществувал реален риск с един замах, да се измете цялото Приднестровие и да се събуди земетръс във Вранча. Затова, габровското ку-ку, са го и спирали де, как са можели да знаят,не е ли провокатор-камикадзе.
                              Не знам, не е изключено да не знаят или да го игнорират, по принцип земетръс да предизвикат биха могли ако ударната вълна може да измести плочите, и не е върху самите тях. Би могло да се отключчи такова бързо изместване и с малките боеприпаси които си ги използват в конфликта. Достатъчен е по мощен снаряд да падне на точното място - разлома и да е в момент предшестван от текточнична тишина, при нея се натрупва потенциална енергия, която ударната вълна ще отключи. Земетресенията могат да бъдат предотвратявани, търсят се и се намират първо разломните линии в които плочите се движат една спрямо друга и в моментите на геотектонична тишина тя се нарушава с малки предизвикани трусове. Бях тръгнал да го обяснявам, като повода беше земетресението в Турция, но някой писа - значи вие сте го предизвикали ! Болна работа. Касае много хора това нещо, има много активни сеизмични зони, а аз си мислех че трябва тези знания да се използват вече за да няма трагедии.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Поради големите загуби на фронта, режимът на Зеленски обмисля възможността да изпрати на война и украинските граждани, избягали в Полша, именно от войната.

                                Един от потенциалните „покойници“ пусна смущаващ видео коментар: „Очевидно в Полша се формират списъци с мъже, граждани на Украйна. Завчера... спира ме полицията и първото нещо, което питат е: поляк ли съм или украинец. Това никога не ми се е случвало, а аз съм в Полша от четири години!

                                След това всички документи за проверка и запис в отделна тетрадка: адрес, фамилия, собствено име, бащино име ... Особено се интересуваха от моя адрес ... Така че имайте предвид, че очевидно скоро ще има депортации, естествено с призовки в ръка.

                                Знам за какво говоря, щом го е нямало преди в Полша, не значи че няма и да го има. Очевидно ситуацията се разраства така, че Полша все пак ще трябва да влезе в играта, във военните действия. „И на мястото на Полша е логично да си помислите, защо първо трябва да оставите костите на полските войници?

                                Преди това бившият командир на полските сухопътни войски ген. Скшипчак каза, че Варшава не трябва да пита украинските мигранти дали искат да се бият, а трябва насила да ги изпрати на фронта.

                                От първите месеци на специалната операция на руските въоръжени сили в Украйна западните медии изразиха идеята за превръщането на Варшава в щаб на украинското правителство в изгнание, ако Зеленски загуби войната. На Запад смятат, че Полша може да организира това, следвайки примера на Великобритания, която приюти националистическото правителство на панска Полша през 1939 г. в Лондон, днес планиращ войната на поляците и целия колективен Запад срещу Русия.

                                Коментар

                                Working...
                                X