IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    Русия вече е 150 милиона. Пък нощни смени откога не съм карал. Нещо пак си пикал накриво.
    Е това вече си е СИЛА! Упс, някой май не е сметнал загиналите във войната + избягалите 2 милиона ръшки, но нищо. Надеждата умирала последна казват
    Не е препоръка за каквото и да било.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      ... НАТО, ама наистина, беше СИЛА ,през 80-те години на миналия век. Немците , защо ще връщат наборната служба, ако СЕГА са по-силни отпреди? ТОВА, обмисли ли го?
      Въпрос на елементарни сметки. 80-те години СССР гонеше 300 милиона + още да кажем 130 милиона от Варшавския договор. Сега Русия е 145 милиона, при това намаляващи, а останалите 130 милиона + Финландия и Швеция ги пиши на сметката на НАТО. Та какво казваш за силата на Русия днешни дни Не става само с анимацийки, старшинка
      Не е препоръка за каквото и да било.

      Коментар


      • Как танковете Leopard, Abrams и Challenger ще променят хода на войната на Украйна срещу -империята на Zлото-р00сия

        В началото на февруари украинските военни започнаха да овладяват западни танкове . По този начин дългогодишната епопея под условното име „Партньори, Украйна има нужда от танкове!“ стигна до своя край.
        Месеци наред почти целият западен свят убеждаваше Берлин да даде "зелена светлина" за реекспорта на танкове Leopard 2 за Украйна. В крайна сметка канцлерът Олаф Шолц се отказа. Германия не само даде необходимото разрешение , но и обеща, че ще предаде на Украйна 54 "Леопарда" от една от най-новите модификации.
        Предпазливата позиция на Берлин, който не бързаше да предостави на Киев тежко въоръжение, беше нарушена благодарение на създаването на т. нар. „танкова коалиция“ от 12 държави. Те изразиха готовност да предоставят танковете си веднага щом Германия разреши прехвърлянето. А някои, като Полша, бяха готови да споделят оборудване дори въпреки решението на Германия.
        Друг фактор бяха изявленията на Великобритания, която първа реши да прехвърли 34 от тежките си Challenger 2 . А САЩ от своя страна обещаха да доставят на Украйна 91 танка Abrams .
        Такива революционни промени в позицията на Запада предизвикаха еуфория в украинското общество. Мнозина започнаха да се питат колко бързо западните танкове ще позволят на Украйна отново да премине в контранастъпление, как въоръжените сили на Украйна ще „смажат“ руснаците и кога най-накрая да очакваме победа.
        "Украинска правда" анализира колко важни са западните танкове за промяна на хода на войната, кога въоръжените сили ще могат да овладеят нова техника, както и какви трудности могат да възникнат при приемането на различни видове чуждестранни превозни средства.
        Колко танка наистина може да получи Украйна?
        Преди обявяването на решението за "танковата коалиция" и непосредствено след това имаше различни оценки за броя на превозните средства, които Украйна може да получи.
        Според изчисленията на украински и европейски медии Украйна трябва ще около 240 единици Leopard 2 само на първия етап. Въпреки това, подобни оценки трябва да се третират с повишено внимание.
        Например в Испания, която обяви готовност да предаде Leopards през лятото, местните медии споменаха 53 коли , които могат да се окажат в Украйна. Всъщност се оказа, че това е общият брой машини, които са налични за съхранение в испанската армия. Реално Мадрид все още може да достави не повече от един взвод (4 единици) танкове, тъй като останалите са в лошо състояние.
        Трудна история и с холандските "леопарди". Амстердам е готов да предаде на Киев 18 машини. Но първо трябва да се купят от същата Германия, от която Холандия ги наема.
        Такива "но" или резерви има в почти всяка коалиционна страна.
        Според министъра на външните работи Дмитро Кулеба, Украйна очаква да получи 120-190 модерни западни танка от Запада в първата вълна . Трябва да се отбележи, че сред автомобилите, посочени от украинския дипломат, са не само Leopards, но и френски Leclercs, решението за прехвърлянето на които дори не е обсъждано в Париж.
        Днес най-реалистична изглежда цифрата от два съвременни танкови батальона Leopard 2 (по стандарта на НАТО това са 80 машини), споменатите вече 91+ Abrams и рота (54 машини) британски Challenger 2s.
        В допълнение към съвременните западни образци, събирането на танкове от съветски тип, които все още са в експлоатация или се консервират, не спира в цяла Европа.
        На първо място се споменават танковете Т-72, ​​които се модернизират в завода Excalibur Army в Чехия за сметка на САЩ и Холандия . Като цяло Прага планира да модернизира 190 бойни машини , част от които трябва да бъдат доставени на въоръжените сили през декември 2022 г., а останалите през 2023 г.
        Полша също е готова да предаде своите останки от съветска бронирана техника . В момента има 160 машини, 30 от които са танкове PT-91 Twardy, които са модернизация на лицензната версия на съветската бойна машина T-72M1.
        Все по-шумни са и разговорите за готовността на Дания, Германия и Белгия да предадат на Киев стария модел Leopard 1 , който може да бъде закупен и от частни компании. По-специално Германия вече е одобрила доставката на Украйна на 178 танка Leopard 1 от своите резерви.
        Леопард 1 е почти 20 години по-стар от Леопард 2 и е произведен за противодействие на съветските Т-55 и Т-62, така че тяхното състояние и бойни способности може да предизвикат въпроси.
        Какви са съвременните западни танкове
        Abrams е основният боен танк на американската армия, който се произвежда серийно от 1980 г. Теглото му е повече от 65 тона, има усъвършенствана система за управление на огъня: лазерни далекомери, устройства за нощно виждане, бордови компютър, който помага да се избират цели и да се насочват към тях.
        При първите опити на Украйна да се договори за получаване на "Ейбрамс", САЩ заявиха, че е доста трудно да се управлява такава машина. Очевидно поради размерите си не е много подходящ за работа в украински офроуд условия, има газотурбинен двигател, който работи предимно на авиационно гориво и не е най-оптималния вариант за Украйна.
        Вместо това Въоръжените сили увериха партньорите си, че ще се справят с всички тези нюанси, само и само легендарният танк да попадне на въоръжение в украинската армия.
        Логиката на украинските военни е повече от ясна. По едно време "Абрамс" бяха създадени като противодействие на съветските танкове, които в момента са на въоръжение в Русия (и Украйна). На бойното поле тези танкове се срещнаха в конфликти в Близкия изток и както показа опитът, по-специално войната в Ирак, американците разбиха челно съветските Т-72 на армията на Саддам Хюсеин.
        Leopard 2 , подобно на Abrams, изстрелва 120-милиметрови снаряди по стандарта на НАТО, така че не би трябвало да има проблеми с доставката на боеприпаси.
        Германските танкове са малко по-леки от американските и за разлика от Abrams имат дизелови двигатели, което ще улесни използването им в Украйна.
        Най-важното предимство на "германците" е, че те са най-разпространеният модел в армиите на европейските страни, които имат на въоръжение около 2,4 хиляди машини от този тип.
        Полша, Норвегия, Португалия, Испания, Финландия и Холандия вече декларираха готовност да изпратят Leopards в Украйна, а Канада дори имаше време да докладва за изпращането на първите бойни машини.
        Европейските армии са въоръжени основно с Leopard 2 версия A4. Въпреки конвенционалното ниво на оборудване от 90-те години, те разполагат с термовизионни камери, цифрови системи за управление на огъня и други елементи, характерни за съвременните танкове.
        Германия възнамерява да достави на Украйна поне 14 танка от по-модерната версия на Leopard 2 A6. За разлика от A4, танкът от това поколение е оборудван с нова система за управление на огъня, не хидравлични, а електрически задвижвания, панорама на командира, допълнителна резервация на кулата.
        В допълнение A6 разполага с ново оръдие Rh-120 L/55 с удължена цев, което увеличава началната скорост на снарядите и бронепробиваемостта.
        В същото време теглото на автомобила е около 64,5 тона, което е със 9,5 тона повече от A4.
        Британският Challenger 2 , подобно на американските и германските си колеги, има 120-милиметрово оръдие L30A1 от 55 калибър. Въпреки това, за разлика от "Абрамс" и "Леопард", той не е гладкоцевен, а нарезен и използва неунифицирани на НАТО боеприпаси с разделно зареждане:
        бронебоен подкалибър;
        осколково-фугасна;
        уникални бронебойни високоексплозивни снаряди HESH, които могат ефективно да унищожават отбранителни укрепления и леко бронирани превозни средства на противника на разстояние до 9 км.
        Друга важна разлика на "британците" е теглото му. С допълнителни резервни модули базовите 64 тона могат да се увеличат до 75 тона, което го прави най-тежкият в бъдещия флот на Въоръжените сили.
        Като цяло теглото, което се обяснява с допълнителното оборудване и повишеното ниво на защита, силно отличава западните танкове от руската и съветската техника, която в повечето случаи не надвишава 50 тона.
        Кога ще дойдат западните танкове
        Сроковете за предаване на танкове са един от честите въпроси, които чуват представители на отбранителните ведомства на Украйна и партньорските страни.
        На фона на изявленията за вероятно ново голямо настъпление от страна на руснаците , което „предстои да започне“ или вече е в ход, украинците биха предпочели да получат бойни машини „тук и сега“, но не всичко е толкова просто.
        Най-спорна се очертава доставката на американските "Ейбрамс". Проблемът е, че американските танкове ще пристигнат като част от Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна (USAI). Ако се преведе от бюрократичен на човешки език, това означава, че бойните машини ще бъдат закупени от индустрията, а не директно изтеглени от складовете на Пентагона.
        Според американското издание "Вашингтон пост" реалните срокове за доставка може да се отложат до края на 2023 г. Американски служители са съгласни, че доставките може да отнеме "много месеци" , но не назовават конкретни срокове.
        Единственото нещо, което Белият дом подчертава е, че обучението на украинските военни за работа с "Ейбрамс" ще започне през следващите седмици, а не месеци.
        По-оптимистични прогнози се чуват по отношение на немския "Леопарди 2". Според германския министър на отбраната Борис Писториус те трябва да се очакват във въоръжените сили не по-късно от март .
        През 2023 г. около 39 000 украински войници ще преминат обучение във Великобритания. И ако вземем предвид, че Лондон планира да прехвърли в Киев не само танкове, но и самоходни оръдия AS-90 и бронетранспортьори FV430 Mk3 Bulldog, може да се предположи, че цялата тази техника, заедно с военното, може да стане основата на отделна механизирана бригада, базирана изключително на британска техника.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

          Не бе старшинка, Русия с нейните 145 намаляващи милиона ще победи. Ще опердаши всички поред. 2135 година ще е на Ламанша. След това започва десанта през Аляска. 3826 година ще забучи знамето на асвабадителите над Статуята на Свободата. Мумията на Путлер ще бъде преместена във Вашингтон. Венсеремос, старшинка! Най-много ме радваш след нощна смяна. Изморен ли си, махмурлия ли си не знам, но бисерите вървят един след друг
          Русия вече е 150 милиона. Пък нощни смени откога не съм карал. Нещо пак си пикал накриво.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
            Лойд Остин: Украйна ще започне офанзива през пролетта./ЗА ruZZофиллийките-да се чете:раZпада на "империята на Zлото-русийкта е БЛИЗО.МНОГО БЛИZО"/
            Генерал Мили: Русия вече загуби- ОЧАКВАНО и zАДЪЛЖИТЕЛНО за цивилизованите!
            14 февруари в 22:35 ч
            На съвместна пресконференция с генерал Марк Мили в Брюксел шефът на Пентагона Лойд Остин каза, че Украйна ще започне офанзива през пролетта.
            „Затова Украйна иска да създаде условия на бойното поле, които да са благоприятни за нея“, каза Остин. „И така ние и всички партньори в контактната група по въпросите на отбраната на Украйна работим усилено, за да й осигурим бронирания капацитет... от който се нуждае.“
            Във вторник руските войски обстрелваха градове по фронтовата линия в източната част на Донецка област.
            Междувременно западните съюзници на Украйна се събраха в Брюксел, за да обсъдят изпращането на още оръжия.
            Украинските военни съобщиха във вторник, че са отблъснали атаки на пет места в Луганск и шест в Донецк през последните 24 часа, включително района на Бахмут. Те също така са отбили нападение срещу град в Харковска област, се казва в изявление на украинските въоръжени сили.
            Бахмут, град в Донецка област и основна цел на руската инвазия, се оказа в трудна позиция.
            „Няма нито един квадратен метър в Бахмут, който да е безопасен или да не е в обсега на вражески огън или дронове“, каза областният управител Павел Кириленко.
            С наближаването на първата годишнина от руската инвазия, Кремъл засили операциите в огромна част от Южна и Източна Украйна. Базираният в Киев военен анализатор Александър Мусиенко каза пред Ройтерс, че руските действия в района на Бахмут, Въгледар и Адвиевка може да отбележат началото на голяма офанзива.
            Преди срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че западните страни трябва да увеличат доставките на боеприпаси за Киев.
            „Не виждаме признаци, че президентът Путин се готви за мир. Ние виждаме обратното, той се готви за нова война, за нови офанзиви и нови атаки“, каза той пред репортери.
            Украйна също поиска от Запада да предостави бойни самолети.
            Столтенберг каза, че освен обсъждането на нови оръжия за Киев, е необходимо да се поддържа ефективността на вече доставените оръжия. Той каза, че чака въпросът със самолетите да бъде разрешен, но сега Украйна се нуждае от подкрепа на земята.
            Германия обяви подписването на договори с Rheinmetall за възобновяване на производството на боеприпаси за зенитни оръдия Gepard, които доставяше на Киев.
            Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили на съвместна пресконференция с Остин коментира ситуацията на фронта по следния начин:
            "Путин си мислеше, че може да спечели лесна победа във войната срещу Украйна и да раздели НАТО, но сгреши - почти година след нападението Украйна остава свободна и независима", каза Мили.
            „НАТО и тази коалиция никога не са били по-силни и Русия сега е глобален парий. И светът продължава да се вдъхновява от украинската смелост и устойчивост… Русия загуби – те загубиха стратегически, оперативно и тактически и плащат огромна цена на бойното поле.“
            Според американския генерал западните съюзници ще подкрепят Украйна с оборудването и способностите, от които се нуждае, за да се защитава, докато Путин прекрати войната.
            „Украйна има една цел – да изхвърли нашествениците от своята територия. За Украйна това не е агресивна война, а война за самоотбрана. За Русия това е агресивна война“, каза Мили.
            Той добави, че представители на 54 държави са се срещнали на 14 февруари на срещата в Рамщайн, за да "се уверят, че Украйна може да защити както себе си, така и водещите принципи на модерността"
            Украйна - "независима", НАТО -"никога не е било по-силно от сега"... Пич, наистина ме развесели. УКРАЙНА +-НЕЗАВИСИМА, а наркоманът не се спря- от просИя, на просИя, на просИя... Украйна, мой човек, е на изкуствено животоподдържане вече година, а НАТО, ама наистина, беше СИЛА ,през 80-те години на миналия век. Немците , защо ще връщат наборната служба, ако СЕГА са по-силни отпреди? ТОВА, обмисли ли го?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение


              РУСИЯ ще е ПОБЕДИТЕЛ . Всичко е ясно и предначертано .
              сащ и ес ще пеживеят крах и ще се разпаднат
              Слава на РУСИЯ
              Click image for larger version

Name:	331111603_926395251829748_1106991983534425714_n.jpg
Views:	1
Size:	68.0 КБ
ID:	4026492

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Ако си мислите че, с това, щатите ще победят...
                ...или Украйна? Абе много яки веселяци сте вие.
                Не бе старшинка, Русия с нейните 145 намаляващи милиона ще победи. Ще опердаши всички поред. 2135 година ще е на Ламанша. След това започва десанта през Аляска. 3826 година ще забучи знамето на асвабадителите над Статуята на Свободата. Мумията на Путлер ще бъде преместена във Вашингтон. Венсеремос, старшинка! Най-много ме радваш след нощна смяна. Изморен ли си, махмурлия ли си не знам, но бисерите вървят един след друг
                Не е препоръка за каквото и да било.

                Коментар


                • На 10 февруари 1992 г. лошия,коварният блок НАТО нахлува в Русия с множество самолети.
                  Започва операция „Дай надежда“ – над 5000 тона храна и лекарства са доставени от САЩ в Русия.
                  Операцията се проведе под мотото "Да помогнем на руснаците да оцелеят............................... зимата".
                  Тогава се сблъскаха НАТО и войниците на съветската империя - последните разтоварваха хуманитарна помощ, за да не умре от глад част от великата империя.
                  горното е лесно Проверимо:
                  Click image for larger version

Name:	331216605_922978298721456_3967897886803872838_n.jpg
Views:	1
Size:	60.2 КБ
ID:	4026488

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Т.Т.Г.(Д.)Тежка Терминална Глупост, Доказана: Неумение за четене с разбиране, + нежелание за мислене:
                    1.НАПИСАНО беше : Способност да произведе ДО 6000 бронирани бойни машини, от които, до 1320 танка. Т.е., ДО 1320, което е доста но, по-малко от 6000.
                    2.СПОСОБНОСТ, НЕ ЗНАЧИ НЕПРЕМЕННО И НА МИГА ИЗПОЛЗВАНА (ДО КРАЙ), т.к заводът има друго основно производство (транспортни средства) а ВВП ясно заяви че, целта е да се запази мирното производство, което освен разходи, носи и приходи от по-широки продажби.
                    3.Не знам, колко точно са произвели (не следя) но, руснаците имат яки договори за износ, които, продължават да изпълняват а, значи, не всичко произведено отива към собствените въоръжени сили.
                    4.Да вкараш танкове от склада в бой значи, много по-бързо и евтино а също, освобождаваш капацитет за наистина нови. Към момента - ако се вярва на анализаторите, Голямата Война, ще е малко по-нататък, с много нови и по-опасни противотанкови оръжия още та, трябва и за тогава да се мисли.
                    5.Прочее, по ТВ показваха и доста ешелони с НОВИ танкове та, разполагат с всички необходимо.
                    ...
                    ...казваш че, си на 47 години. Пък ето, тези неща, още ти убягват.
                    Е, да доказвам ли още, колко зле разбираш нещата, или пак сам ще скочиш да се пънеш, като петле? То много мозък за целта не се иска, някакви 2 грама...
                    1. Нали бяха само 60%, имаше и едни други 40%, че и други заводи. За да се чете с "разбиране" изнасяй "информацията" структурирано. Какво си ми се разписал като в бакалски тефтер.
                    2. ВВП-то вече вкара икономиката на военни релси. Чакаме 60-те % от хилядите машини скоро
                    3. Не знаеш, ама плющиш от въздуха едни числа и проценти, че и спориш. А случайно да знаеш, че руснаците загубиха огромна част от експортните си договори, включително и с Индия
                    4. Да вкараш Т-62 в бой означава само едно. Не цениш живота на войниците си. За теб са просто пушечно месо.
                    5. Не е важно руската ТВ какво показва, а какви руски танкове се унищожават на фронта. Предимно Т-62 и Т-72. Та накъде отиват тези "ешелони" и има ли ги изобщо, божа работа.

                    Старшинка, станал си на 57 почти, а сравняваш хората по години. Под теб малки, над теб изкуфели. Порастни, държиш се като обидено малко момченце. Да попитам, твоята възраст ли е идеалната
                    Не е препоръка за каквото и да било.

                    Коментар


                    • Лойд Остин: Украйна ще започне офанзива през пролетта./ЗА ruZZофиллийките-да се чете:раZпада на "империята на Zлото-русийкта е БЛИЗО.МНОГО БЛИZО"/
                      Генерал Мили: Русия вече загуби- ОЧАКВАНО и zАДЪЛЖИТЕЛНО за цивилизованите!
                      14 февруари в 22:35 ч
                      На съвместна пресконференция с генерал Марк Мили в Брюксел шефът на Пентагона Лойд Остин каза, че Украйна ще започне офанзива през пролетта.
                      „Затова Украйна иска да създаде условия на бойното поле, които да са благоприятни за нея“, каза Остин. „И така ние и всички партньори в контактната група по въпросите на отбраната на Украйна работим усилено, за да й осигурим бронирания капацитет... от който се нуждае.“
                      Във вторник руските войски обстрелваха градове по фронтовата линия в източната част на Донецка област.
                      Междувременно западните съюзници на Украйна се събраха в Брюксел, за да обсъдят изпращането на още оръжия.
                      Украинските военни съобщиха във вторник, че са отблъснали атаки на пет места в Луганск и шест в Донецк през последните 24 часа, включително района на Бахмут. Те също така са отбили нападение срещу град в Харковска област, се казва в изявление на украинските въоръжени сили.
                      Бахмут, град в Донецка област и основна цел на руската инвазия, се оказа в трудна позиция.
                      „Няма нито един квадратен метър в Бахмут, който да е безопасен или да не е в обсега на вражески огън или дронове“, каза областният управител Павел Кириленко.
                      С наближаването на първата годишнина от руската инвазия, Кремъл засили операциите в огромна част от Южна и Източна Украйна. Базираният в Киев военен анализатор Александър Мусиенко каза пред Ройтерс, че руските действия в района на Бахмут, Въгледар и Адвиевка може да отбележат началото на голяма офанзива.
                      Преди срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че западните страни трябва да увеличат доставките на боеприпаси за Киев.
                      „Не виждаме признаци, че президентът Путин се готви за мир. Ние виждаме обратното, той се готви за нова война, за нови офанзиви и нови атаки“, каза той пред репортери.
                      Украйна също поиска от Запада да предостави бойни самолети.
                      Столтенберг каза, че освен обсъждането на нови оръжия за Киев, е необходимо да се поддържа ефективността на вече доставените оръжия. Той каза, че чака въпросът със самолетите да бъде разрешен, но сега Украйна се нуждае от подкрепа на земята.
                      Германия обяви подписването на договори с Rheinmetall за възобновяване на производството на боеприпаси за зенитни оръдия Gepard, които доставяше на Киев.
                      Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили на съвместна пресконференция с Остин коментира ситуацията на фронта по следния начин:
                      "Путин си мислеше, че може да спечели лесна победа във войната срещу Украйна и да раздели НАТО, но сгреши - почти година след нападението Украйна остава свободна и независима", каза Мили.
                      „НАТО и тази коалиция никога не са били по-силни и Русия сега е глобален парий. И светът продължава да се вдъхновява от украинската смелост и устойчивост… Русия загуби – те загубиха стратегически, оперативно и тактически и плащат огромна цена на бойното поле.“
                      Според американския генерал западните съюзници ще подкрепят Украйна с оборудването и способностите, от които се нуждае, за да се защитава, докато Путин прекрати войната.
                      „Украйна има една цел – да изхвърли нашествениците от своята територия. За Украйна това не е агресивна война, а война за самоотбрана. За Русия това е агресивна война“, каза Мили.
                      Той добави, че представители на 54 държави са се срещнали на 14 февруари на срещата в Рамщайн, за да "се уверят, че Украйна може да защити както себе си, така и водещите принципи на модерността"

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                        те са толкоз секретни че никой не знае за тях
                        Ба. Я само гледай, с един балон ги направиха смешни...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                          Конструкторът на стратегическите бомбардировачи Ту-160 поиска убежище в САЩ.
                          Главния Инженер, работещ върху руския стратегически бомбардировач Ту-160, дойде в Съединените щати в края на декември миналата година и поиска убежище в замяна на информация, представляваща интерес за NATO ...
                          Избягал е НЯКАКЪВ. Нито единствен, нито по-по-най. Съдейки по това, на колко години са самите ТУ-160, едва ли първа младост човек, а концепцията (Главната мисловна линия, по която са строени), вече е известна на всички в руските КБ. Ако си мислите че, с това, щатите ще победят...
                          ...или Украйна? Абе много яки веселяци сте вие.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                            Ами старшинка то от началото на войната мина една година.Защо не произведоха 6000 нови танка?Ами вкарват в боя танкове Т 62 от 60-е години?
                            Т.Т.Г.(Д.)Тежка Терминална Глупост, Доказана: Неумение за четене с разбиране, + нежелание за мислене:
                            1.НАПИСАНО беше : Способност да произведе ДО 6000 бронирани бойни машини, от които, до 1320 танка. Т.е., ДО 1320, което е доста но, по-малко от 6000.
                            2.СПОСОБНОСТ, НЕ ЗНАЧИ НЕПРЕМЕННО И НА МИГА ИЗПОЛЗВАНА (ДО КРАЙ), т.к заводът има друго основно производство (транспортни средства) а ВВП ясно заяви че, целта е да се запази мирното производство, което освен разходи, носи и приходи от по-широки продажби.
                            3.Не знам, колко точно са произвели (не следя) но, руснаците имат яки договори за износ, които, продължават да изпълняват а, значи, не всичко произведено отива към собствените въоръжени сили.
                            4.Да вкараш танкове от склада в бой значи, много по-бързо и евтино а също, освобождаваш капацитет за наистина нови. Към момента - ако се вярва на анализаторите, Голямата Война, ще е малко по-нататък, с много нови и по-опасни противотанкови оръжия още та, трябва и за тогава да се мисли.
                            5.Прочее, по ТВ показваха и доста ешелони с НОВИ танкове та, разполагат с всички необходимо.
                            ...
                            ...казваш че, си на 47 години. Пък ето, тези неща, още ти убягват.
                            Е, да доказвам ли още, колко зле разбираш нещата, или пак сам ще скочиш да се пънеш, като петле? То много мозък за целта не се иска, някакви 2 грама...
                            Last edited by Pyramid; 15.02.2023, 07:58.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                              те са толкоз секретни че никой не знае за тях
                              Те разполагат с подробни данни от МОСАД за убитите,какво остава за това

                              Коментар


                              • Конструкторът на стратегическите бомбардировачи Ту-160 поиска убежище в САЩ.
                                Главния Инженер, работещ върху руския стратегически бомбардировач Ту-160, дойде в Съединените щати в края на декември миналата година и поиска убежище в замяна на информация, представляваща интерес за NATO ...
                                Last edited by Gerasim_Burgaski; 15.02.2023, 08:09.

                                Коментар

                                Working...
                                X