IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • barbaron, по Киев просто никога не са стреляли, те удряха около Киев разни трансформатори които снабдяват с ток ремонтни работилници..те украинците май друго и нямат, заводите си ги били изместли в Китай - като старо желязо.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Великобритания е снабдила Украйна с крилати ракети с голям обсег Storm Shadow преди очакваната контраатака. Това съобщи CNN, като се позова на високопоставени западни служители.

      Storm Shadow е крилата ракета с голям обсег на действие със стелт възможности, разработена съвместно от Великобритания и Франция, която обикновено се изстрелва от въздуха. Тя има обсег на действие над 250 км.

      Според MBDA Missile Systems, европейската компания, произвеждаща ракетата, Storm Shadow е "оръжие за дълбоки удари", способно да "действа денем и нощем при всякакви метеорологични условия", оборудвано с усъвършенствана навигационна система, която гарантира точност. "След като бъде изстреляна, тя се снижава до височина, на която се следва терена, за да се избегне откриване".

      Коментар


      • Tepix, защо трябва да се пенсионираш на 60 и да умреш на 65 ? Не може ли да се пенсионираш на 60 и да умреш на 87 ?
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Процентът на прихващане на руски ракети в Украйна е близо 90-100%, въпреки че в началото на войната бяха прихванати само половината от тях, The Washington Post

          Според вестника украинските военни са успели бързо да се прегрупират, възползвайки се от факта, че руснаците не са успели да продължат въздушните си атаки след първите дни. А с пристигането на западните системи за противовъздушна отбрана в Украйна ситуацията започнала да се променя, тъй като военните придобили повече опит в боравенето с тях.

          Например в първите месеци на войната Украйна сваляше поне 50% от изстреляните ракети, ако не и по-малко, а сега цифрата е близо 90% за цялата страна и 100% за Киев.

          Коментар


          • Руското министерство на отбраната е набрало до 10 000 затворници през април 2023 г. - британско разузнаване

            Така от лятото на 2022 г. затворниците са основната сила за операциите на ЧВК "Вагнер" в Украйна, но от февруари същата година компанията губи достъп до затворниците, вероятно поради враждебност с Министерството на отбраната на рф.

            Вместо това Министерството на отбраната започна да набира затворници, а подобна кампания е част от по-широки и по-интензивни усилия за укрепване на армията на рф. В същото време разузнавателната служба отбелязва, че ведомството се опитва да избегне повторното въвеждане на задължителната мобилизация, която е станала изключително непопулярна сред руснаците.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              1. Коментират се и...КАКВО? Нещо разумно, като следствие? Някакво претеглено, обмислено решение? - НЕ. Поредни глупости.
              ​​​​​​2. Съгласен. Проблемите, са в следствие решенията и действията на все по-откровено глупавите "елити". Тези, и без войната, си съсипват икономиките. Наистина, не им трябва война да правят глупости, иде им отвътре.
              Пот.3., да оставим времето да реши. Само за миналата година, употребата на алкохол в русия, счоред злите езици, била спаднала рязко, т.е.от 7-мо място по пиене на глава от населението, може и на 8-мо или 9-то да са слезли. Междувременно, средната температура в руските домове ПРЕЗ ЗИМАТА, е 23°С, срещу 19 ° в щатите и Канада и срещу...ЗАПОВЯДАНИТЕ 17°С в Европа. Лют късмет и беше топлата зима, ама гаранции, че и следващата ще е такава, никакви няма.
              По 1. Има си глупости, евробюрократщина и корупция, има си и добри решения, има си и неоправими неща, като например пенсионната възраст във Франция. Или се пенсионираш на 60 и умираш на 65, или се пенсионираш на 65 и живееш до 80. Аз все пак, за протокола, предпочитам втория вариант.
              По 3. Гарантирам ти, че в Европейските домове не е било 17 Градуса тази зима. В офисите бяха заповядали 19 градуса, ама тая повеля издържа 5 седмици, докато не се оказа, че хранилищата са пълни. Информацията е от първа ръка.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                Ай честито- вече официално британски ракети storm shadow( ватата да се запознае с техническите характеристики на ракетата) са пристигнали в Украйна тамън за контранастъплението. Както казват хората отвъд голямата вода it's a game changer
                Този на снимката по долу още не е дал нито едно интервю след ракетния удар, преди устата му не се затваряше. Сега единственно може да се намери че се изказал в НАТО. Но така да каже нещо, да коментира последните събития които се знаят..нищо няма.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                  Язък за историческите ти "познания". Ла Рошел, Льо Авър и Дюнкерк са освободени 1944. Я кажи кой точно остров в Ламанша държат швабите до края на войната, без флот и доставки, че ми стана интересно
                  Кво рече за Дюнкерк и Ла Рошел? И двете са освободени след 08.05.1945, за Льо авър си прав - моя грешка. Кой остров държат ли - Джърси, Гърнси. Алдърни - добре ли е? Кво викаш, не е вярно ли - да давам ли линкове, или и сам ще си ги намериш.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Аминте, на УрсуЗа, втора година и искат оставката в ЕС заради "дребните" злоупотреби покрай ваксините и...НИЩО.
                    Те просто са поразгледали политическата и кариера, не е само за ваксините, при нея празно няма и преди да я изберат на поста. И нямат там лидер който да иска да се покаже че говори с нея, защото си прави веднага такава антиреклама че кариерата му ще приключи. Макрон няма такива провали, затова с него може..Но другарката Урсула е направо уникат и при толкова много информация , интернет..не може да се скрие.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Ай честито- вече официално британски ракети storm shadow( ватата да се запознае с техническите характеристики на ракетата) са пристигнали в Украйна тамън за контранастъплението. Както казват хората отвъд голямата вода it's a game changer

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                        Вече могат да атакуват и Кримския мост



                        Last edited by petrg5s; 11.05.2023, 15:15.

                        Коментар


                        • Tepix, запада се подпира само на няколко свои военни способности, ако с тях нещо се обърка - жална ни майка, както казват !
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Tepix, те проблемите с коментиране не се решават, трябва някой нещо да направи. Например един проблем е тази Фон дер Лайен, в Китай не само че не е била поканена и на летището е пътувала с пътникопотока, то това не срамно, но и са казали защо ! Да си чул нещо, защото там се е казало нещо по въпроса ? Няма смисъл да се коментира.
                            Ами те, на УрсуЗа, втора година и искат оставката в ЕС заради "дребните" злоупотреби покрай ваксините и...НИЩО.
                            Last edited by Pyramid; 11.05.2023, 15:07.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                              Ама не, почва да става вече комично. Каквито и проблеми да има Запада (те не са малко, нека сме честни):

                              1. Те се коментират, обсъждат и за тях се протестира свободно, на моменти крайно.
                              2. Нито един от тия проблеми НЕ Е следствие на войната в Украйна или на санкциите срещу Русия. Изключително е спорно дали дори инфлацията е следствие на хеликоптерните ковид-пари, на икономическото отваряне или на орязания достъп до видно заменимите незаменими руски ресурси.
                              3. "Шамаросваният" Западняк продължава да живее в пъти по-добре, по-здраво, по-дълго и по-щастливо от традиционно-консервативните потребителите на домашен самогон и евтини бързи въглехидрати.

                              Толкова за "шамарите". Не бях чувал маризеният да е по-добре от маризещия, ама ей го на.
                              1. Коментират се и...КАКВО? Нещо разумно, като следствие? Някакво претеглено, обмислено решение? - НЕ. Поредни глупости.
                              ​​​​​​2. Съгласен. Проблемите, са в следствие решенията и действията на все по-откровено глупавите "елити". Тези, и без войната, си съсипват икономиките. Наистина, не им трябва война да правят глупости, иде им отвътре.
                              Пот.3., да оставим времето да реши. Само за миналата година, употребата на алкохол в русия, счоред злите езици, била спаднала рязко, т.е.от 7-мо място по пиене на глава от населението, може и на 8-мо или 9-то да са слезли. Междувременно, средната температура в руските домове ПРЕЗ ЗИМАТА, е 23°С, срещу 19 ° в щатите и Канада и срещу...ЗАПОВЯДАНИТЕ 17°С в Европа. Лют късмет и беше топлата зима, ама гаранции, че и следващата ще е такава, никакви няма.

                              Коментар


                              • Tepix, те проблемите с коментиране не се решават, трябва някой нещо да направи. Например един проблем е тази Фон дер Лайен, в Китай не само че не е била поканена и на летището е пътувала с пътникопотока, то това не срамно, но и са казали защо ! Да си чул нещо, защото там се е казало нещо по въпроса ? Няма смисъл да се коментира.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X