IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • sosi, стига с тези внушения, при Киев руснаците се отеглиха и ги съжалиха, един снаряд не са изстреляли танковете им...храбрите украинци...дъра дъра.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Арестович казва че те нямат друг избор освен да станат втори Израел, не могат да разчитат на външна подкрепа завинаги, тя е временна. Трябва икономиката им да започне да расте с бесни темпове, а основния им проблем е украинците да се върнат обратно в Украйна. Вече са загубили и продължават да губят трудоспособното си население, то е ясно че с пенсионери икономиката им не може да расте. Според него дори да надделеят със сила сега над Русия, ще има втора война както с Чечения - първа чеченска и после втора чеченска и Украйна ако иска да продължи да стои на тази си позиция, Русия да не си я върне цялата трябва много силно да расте икономически и връщане на хората. Не съм съгласен, защото тези неща са неосъществима утопия - да си върнат хората е много трудно, всеки украинец който е избягал дори през рамо няма да иска да погледне назад, те са в страни с 20 пъти по висок стандарт, не 2 пъти а 20 пъти, само луд би се върнал в Украйна. Тази силна икономика как ще я направят - с бабите и дядовците ? Варианта е преговори с които трябва да се гарантира че войната няма да се повтори, това означава и в Русия да няма промени в личния състав, защото тези които сега се мъчат едва ли ще повторят кошмара по собствено желание, но ако се сменят не се знае новата смяна какво ще и хрумне. Т.е. трябва да се преговаря и това да е с по младите хора от колективния Путин, те трябва да излъчат по млади хора за преговорите специално. Украйна ще трябва да отстъпи, най добре е да не влиза в НАТО и да се подготви да е сама точно както Израел.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

        Те укрите живеят в страх от това откъде ще им дойде относително от доста скоро когато руснците смениха стратегията. Голем военен стратег с опит си явно и ги знеш нещата. Моята препоръка е да намалиш малко самооценката си. Ще ти помогне ментално за некои последици от случващото се.
        Отскоро, така наречената армия "За три дни в Киев" смени стратегията си с пълно окопаване и отбрана по целия фронт. Не виждам как това би увеличило страха на смелите украинци, които не се огънаха при Киев с мижаво въоръжение. А оня ден, когато украинските танкове се оказаха на южния фланг на Бахмут, имаше видео как руснаците бягат като лъвове от окопите си.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          С това "Трябва ни още време преди да почнем" укрите изглежда просто успиват рашагите, а реално са ги подпукали вече.

          https://www.actualno.com/europe/rusk...s_1967748.html

          Да им пожелаем успех и тотален разгром над агресора РФ!
          е тука малко да си обогатиш представите
          https://www.dw.com/bg/7000-%D1%81%D1...%BC/a-57880607 7000 страници тайни документи: лъжите на САЩ за Виетнам

          Юлия Кастайн АРД

          14.06.202114 юни 2021


          Години наред американското правителство е лъгало собствения си народ за хода и целите на Виетнамската война, за жертвите в тази касапница. Истината излиза наяве с "Пентагон пейпърс" - над 7000 страници тайни документи Без фотокопирната машина, която по онова време все още е сравнително нова технология, този скандал едва ли щеше да придобие такава публичност: преди 50 години, през 1971, репортерът на вестник "Ню Йорк таймс" Нил Шиън се сдобива с хиляди страници от строго секретен доклад на военното министерство във Вашингтон. Но Шиън иска не просто да ги прочете, каквато е уговорката с източника му, а да разполага с копие на всички тези документи. В крайна сметка успява да ги преснима, което в онези години е било истинско предизвикателство.
          "Това си беше чисто убийство"
          Неговият източник е бившият съветник в Пентагона Даниел Елсбърг, който е знаел отлично, че правителството не казва истината за войната във Виетнам. По-късно самият Елсбърг разкрива какво го е накарало да се реши на тази стъпка: „Как трябваше да постъпя, след като знаех, че моята страна подклажда една нелегитимна война? А жертвите - цивилните, но и войниците - това си беше чисто убийство".

          препоръка е

          Коментар


          • Нямат друга възможност освен да преговарят, само Русия може да върне украинците които избягаха обратно в Украйна като им плати да го направят. Трябва да се договорят за възтановяване на руския износ на газ към Европа, да се поправят газопроводите и Русия да даде ББД на всеки украинец за известно време с пари от износа на газ, същото нещо и за руснаците в Русия трябва да го направят. Те си загубиха хората, загубиш ли си хора и държавата ти е пътник, просто е въпрос на време Украйна да я няма и да се самораздроби. Най малкия и проблем ще са отцепилите се области сега и Крим пък въобще. Русия трябва да продължи да плаща на Крим, защото тогава на САЩ ще им се стъжни, планета ще им се окаже малка - трябва да се местят в Африка американците и тогава ще видят останките от клана Зулу как воюват точно до последния човек. Тези са способни да обезлюдят Америка, никой няма да иска да стои да чака да му паднат бомбите на главата, всеки който може да избяга ще си плюе на петите. Няма ПРО което да може да сваля тези ракети, дано да не са дали на Иран нещата с които могат да си направят атомни бомби. Употребата на ядрено оръжие е унищожаване на територии които поне няколко столетия ще останат необитаеми или който го споходи ще стрябва като японците да си живее с радиацията и многото заболявания, там и в момента се раждат много хора инвалиди по рождение, а иначе другите живеят по 90 години масово. Абсурд е да има бели които да останат на заразени територии като японците там, а и те ще са много по сериозно заразени. Употребата на ядрено оръжие по територия на САЩ означава тя да се обезлюди, армията им играе опасна игра.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • За размисли и страсти на ребятките подсказка - досега унищожените PzH2000 са... НУЛА
              (сменят си позицията докато трите изстреляни снаряда са във въздуха )
              Click image for larger version

Name:	tapv2atnik.jpg
Views:	1
Size:	28.4 КБ
ID:	4062295





              бре на зъбчето на бахмутските клещи, нещо двоен кариес му се появил


              Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Last edited by satz; 12.05.2023, 09:04.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                Зеленски: Украйна не трябва да избързва с контраофанзивата

                https://news.bg/int-politics/zelensk...fanzivata.html

                Уж контраофанзивата ще е забавят още малко.
                Ще ги подпукат с новите ракети с обсег >250км ,ще имат време да получат още самолети,да се подготвят по-добре, и не на последно място ще държат клетия орк в паника.
                Те и сега са в такава и бягат от областните градове,а какво остава да не знаеш кога ще дойдат да те убият и да чакаш
                Изненадата е голям коз в една война
                Даже мисля,че именно заради тези ракети отлагат офанзивата.Първо ще ги поразцепят с тях,орка иска, не иска, трябва да си мести депата и щабове извън тази зона.Окопаните и те ще трябва да се местят.А какъв по-добър ход от това да накараш окопаните да се местят/бягат и да не знаят кога и от къде ще им дойде.
                С подобни стратегически ходове я печелят война украинците още от самото начало.
                Те укрите живеят в страх от това откъде ще им дойде относително от доста скоро когато руснците смениха стратегията. Голем военен стратег с опит си явно и ги знеш нещата. Моята препоръка е да намалиш малко самооценката си. Ще ти помогне ментално за некои последици от случващото се.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                  Зе-Ля-Ля, просто няма полезен ход. Само мога да си представя, какво му е нашепнал другарят Си и за какви детайли го е открехнал, на този фон. Като например да се огледа, как е Западът с финансите, колко съюзници са предали, в какви лайна са затънали и кой единствен, може да му спаси остатъците от държавата след края на месомелачката. Накратко, За-Ля-Ля, да не вземе да изтрезнее и да търти, преди да са го пушнали янките.
                  Ау, тема чук! Какво е да си приятел на САЩ, историята блика от чудни примери … Невъзможно е да се опишат всички предателства на тази гадна и мръсна държава, която я чака разпад!

                  Коментар


                  • Ама ха, злодеи.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      С това "Трябва ни още време преди да почнем" укрите изглежда просто успиват рашагите, а реално са ги подпукали вече.
                      Да им пожелаем успех и тотален разгром над агресора РФ!
                      Зеленски: Украйна не трябва да избързва с контраофанзивата

                      https://news.bg/int-politics/zelensk...fanzivata.html

                      Уж контраофанзивата ще е забавят още малко.
                      Ще ги подпукат с новите ракети с обсег >250км ,ще имат време да получат още самолети,да се подготвят по-добре, и не на последно място ще държат клетия орк в паника.
                      Те и сега са в такава и бягат от областните градове,а какво остава да не знаеш кога ще дойдат да те убият и да чакаш
                      Изненадата е голям коз в една война
                      Даже мисля,че именно заради тези ракети отлагат офанзивата.Първо ще ги поразцепят с тях,орка иска, не иска, трябва да си мести депата и щабове извън тази зона.Окопаните и те ще трябва да се местят.А какъв по-добър ход от това да накараш окопаните да се местят/бягат и да не знаят кога и от къде ще им дойде.
                      С подобни стратегически ходове я печелят война украинците още от самото начало.
                      Last edited by petrg5s; 12.05.2023, 08:15.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

                        Батя, да ти имам изтошниците на информация!

                        А какво ще кажеш когато кандидат президент - за Кенеди от демократичната партия говоря, каже в прав текст че вече 300,000 украински военни са убити и цитира изтекли документи от Пентагона и в допълнение че съотношението на загубите е 6-7 към 1 в полза на Русия! И тоя сигурно е проклет пропагандатор!
                        С какво ще громят агресорора? Нямат самолети, имат само 300 нови западни и стари руски танка останали. Загубили са над 100,000 военни автомомобила - по колко души са се возизли вътре ти ми кажи. Не смятам че Путин направи най-гениалния си ход, но и не смятам че Русия има какъвто и да е шанс да загуби. Не те знам кой набор си, и аз не съм толкова стар че да знам от първо лице какво е било по времето на войната във Виетнам.... но навсякъде се пише че до последно Американците са прпагандирали, че войната се развива добре... докато един ден не са казали стига толкова.... Така е с американците.... Гледай само като стане това да не крашне цялата западна финансова система че и ние с нея.... Според мен и това ще стане, но понеже много хора го чакат да стане едва ли не днес, вероятно ще се забави известно време
                        Зе-Ля-Ля, просто няма полезен ход. Само мога да си представя, какво му е нашепнал другарят Си и за какви детайли го е открехнал, на този фон. Като например да се огледа, как е Западът с финансите, колко съюзници са предали, в какви лайна са затънали и кой единствен, може да му спаси остатъците от държавата след края на месомелачката. Накратко, За-Ля-Ля, да не вземе да изтрезнее и да търти, преди да са го пушнали янките.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                          че вече 300,000 украински военни са убити и цитира изтекли документи от Пентагона и в допълнение че съотношението на загубите е 6-7 към 1 в полза на Русия!
                          С какво ще громят агресорора? Нямат самолети, имат само 300 нови западни и стари руски танка останали. Загубили са над 100,000 военни автомомобила - по колко души са се возизли вътре ти ми кажи.
                          Добре,верно ли ги вярвате тея глупости.Глава имаш ли на главата? Някакъв мозък вътре за разсъждава ?
                          Все малоумни неща чета я тоя форум,но откъде извира толкова идиотизъм?
                          БГ е загубена държава

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                            Хахахяхяахя, най-вероятно Зелята бочи кока или нещо силно.
                            Да беше ти на негово място 2 камиона памперси да си напълнил.
                            Иначе човека не спи по 18 -20 часа и колко работи/отговорности/животи са му на главата,бедна ти е фантазията(макар и много силно развита
                            Докато такива като теб си лежат спокойно в леглата и си мислят,че "нещо разбират" .

                            Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                            Важното е да се протака.
                            Протакат по друга причина.Ако досега не ти се е изяснило,няма за кога.
                            Last edited by petrg5s; 12.05.2023, 07:46.

                            Коментар


                            • Хаймарсите се чупели, като го подкарат силно след като си изстреля ракетите и влиза за ремонт, американците са големи майстори на трансмисиите. Украинците четох разказват как ги поправят и повече нямало да се счупят, добре че са те да ги поправят, горди украинци, славни..и пак се чупят.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Kris_, американците имат 5 бомбардировача на кръст, а в Русия има над 1000бр., спътници от които да виждат имат и руснаците и май и други неща качени на тях. Бронираната техника на американците е с отвратителни трансмисии, трошливи, а руснаците ако са успяли и има голяма вероятност са махнали немските автоматични кутии които се чупят лесно, имат нови техни които нямат счупване. Пълни са с тези ракети с които са ударили бункер на 120 метра под земята, като са го удряли с ракети една след друга, а Пейтриът нищо не са направили, сваляли са ракети произведени преди 40 години пуснати за примамки. 0-ла шанс за успех на ВСУ, дано не ги пуснат въобще да атакуват, все едно ги погребват. Руснаците се скараха с тези в Крим, те всеки момент могат да ударят Украйна и тях пък никой не може да ги спре, на тях не им се копаят окопи че да се бият с танкове и някаква война по правилата на слабите духом. При тях дядо му е бил военен, баща му е бил военен, сега той. Ако нападнат Украйна ще я разпорят, а от спътниците само ще гледат какво става и нищо. Голяма глупост е американците да тръгнат да се занимават с тях, те не закачат никой..просто не се занимаваш с тях, Русия им плаща заплатите и толкова. Те тръгнали да се връзват на украинския естествен неинтелект.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X