IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Gerasim_Burgaski, те мислят по правилно искат по голяма федерация, ЕС, Те и Китай и другите в Азия. Сащ вместо да се присъединят се страхуват да не вземе да се случи. Има държави които ще формират другия полюс на Света - Африка, Латинска Америка не са по малко като територия. Но частна държава и огромна е нещо безсмислено, държавата си е държава, частната собственост е нещо съвсем друго.
    После всички мислят за големите бизнеси, с голяма принадена стойност а те не могат да създадат заетост и сигурност. Трябва да има и таван на богатството, прекомерното е безсмислица, някаква диктатура а те не се развиват и когато падат създават големи проблеми.
    Може, може, но има и една интересна екранизация именувана "Титаник".

    Сега в ролята на "Титаник" е бившето СеСеСеРе, именувано "Ра$$ийска fедерация" чието будушче е от ясно по-ясно - под водата, на гости на непатопяемий карабль "Мацква".

    Останалото е патриотарски вицове и надуване на червени балони.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      А тези в Киев въобще не си мръднали пръста да спасяват хора, чета украинците коментират и са възмутени от поведението им по време на наводнението.
      Ето откъде ЕС може да вземе пример:

      „Казахстан конфискува имущество на руския оператор на космодрума в Байконур
      Решението е взето след натрупан дълг на руската държавна компания в размер на 13,5 млрд. тенге (29,7 млн. долара) към казахстанско-руското съвместно предприятие „Байтерек“.“, 14.03.2023 г.
      https://www.svobodnaevropa.bg/a/32317381.html

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Ако стане авария там ще е защото на никой не му пука, те с това че я превзеха попречиха на ВСУ да я взриви, имаше и заплахи че ще го направят. Каховка е била повредена от ВСУ, по всичко личи че не са я взривили руснаците.
        Ами да благодарим на късият блатен червей, че вместо за наука и образование, вместо за медицина и за култура, трябва да даваме пари за танкове и снаряди, че да могат украинците да се бранят от ордите му.
        Но не ми се свидят, всеки лев даден за претрепването на путинските нашественици е добра инвестиция. Мога да не ям, мога да стоя на студено, но по-важно е да разкараме руската чума от Европа.

        Коментар


        • Gerasim_Burgaski, те мислят по правилно искат по голяма федерация, ЕС, Те и Китай и другите в Азия. Сащ вместо да се присъединят се страхуват да не вземе да се случи. Има държави които ще формират другия полюс на Света - Африка, Латинска Америка не са по малко като територия. Но частна държава и огромна е нещо безсмислено, държавата си е държава, частната собственост е нещо съвсем друго.
          После всички мислят за големите бизнеси, с голяма принадена стойност а те не могат да създадат заетост и сигурност. Трябва да има и таван на богатството, прекомерното е безсмислица, някаква диктатура а те не се развиват и когато падат създават големи проблеми.
          D.Y.F-091066

          Коментар




          • Само началото:
            защо след аварията в електроцентралата в Каховка
            може да се случи трагедия в АЕЦ


            Това не е първият път, в който Русия използва чекистки метод,
            за да подготви информационно света за своите престъпления.

            Взривяването на Каховската ВЕЦ е било подготвено предварително. Тя беше минирана още през октомври, в навечерието на "жеста на добра воля" на окупаторите в Херсонска област. Дори не беше тайна, че взривните вещества не са били разположени на повърхността, а дълбоко в машинното отделение. Нещо повече, руските пропагандни канали разпространяваха информация, че ще взривят тези експлозиви, ако ВСУ премине в настъпление... Тоест те изпълняват това, което вече са казали. Престъпление, за което е съобщено предварително.

            Трагедията в Каховската ВЕЦ обаче е само началото. За съжаление, не бива да отхвърляме подобна опасност и за Запорожската АЕЦ. Няколко признака сочат, че това може да се случи.
            • На първо място, отново е в ход някаква подготовка. Така например през май, в продължение на почти половин месец, окупаторите изпратиха по-голямата част от персонала на Запорожската АЕЦ извън централата. И там се правеше нещо "без никакви допълнителни очи". Моите източници ми казаха, че по това време някакви камиони КАМАЗ с накланящи се врати влизали на площадката на АЕЦ "Белене" и докарвали нещо дори през нощта. Сега руснаците отново намаляват броя на персонала на централата за периода от 8 до 12 юни. Под претекст за някакъв федерален празник те оставят минимален брой служители в АЕЦ.
            • Второ, на 30 май в коментар за медиите Владимир Путин отново спомена за "мръсна бомба" и свърза създаването ѝ със ЗНЯО и намеренията на украинските въоръжени сили да деокупират ЗНЯО.
            • На трето място, на същия 30 май е издадено постановление на руското правителство, в което се посочва, че свързаните с военни цели техногенни аварии на териториите, окупирани от Русия, не се разследват. Какво ме разтревожи? Работата е там, че това постановление ще бъде в сила до 1 януари 2028 г. Но тази дата не е избрана случайно. Това е датата от указа на Владимир Путин от 5 октомври 2022 г. "за прехвърляне на ЗНЯО в собственост на Руската федерация". По-специално, в него се казва, че украинските лицензи за експлоатация на Запорожката АЕЦ, както и тези на персонала на централата, ще останат в сила до 1 януари 2028 г...
            • Четвърто, миналата седмица в Енергодар настъпи важна суматоха, като местните телеграфни канали съобщиха, че "отново е пристигнал някакъв руски "голям човек". Това била Вероника Скворцова - ръководител на руската Федерална медико-биологична агенция (бивш отдел 3, който по съветско време се занимаваше с използването на оръжия за масово унищожение). Според съобщения в руските медии делегация под нейно ръководство е проверила радиационния фон и е открила "специализирано отделение" с 10 легла за приемане на жертви на радиационни аварии. След това това "звено" за аварийна готовност започва денонощно дежурство в Енергодар и "е" в постоянна готовност за предотвратяване и ликвидиране на последствията от аварии с радиационен характер на територията".
            С други думи, те се подготвят. Всички тези косвени признаци показват, че окупаторите няма просто да оставят нещата на мира. Те увеличават степента на ескалация. Следователно взривяването на язовир "Каховка" е само началото. Следващата стъпка ще бъде АЕЦ.

            Коментар


            • А тези в Киев въобще не си мръднали пръста да спасяват хора, чета украинците коментират и са възмутени от поведението им по време на наводнението.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Поначало нещо не е наред с експлоатацията на тази централа, има причина да не може да се извади горивото от реакторите. Би трябвало да може, но защо не може никой не ти казва. Ако атомните централи ще се експлоатират така е по добре затворяне на всичките.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Ако стане авария там ще е защото на никой не му пука, те с това че я превзеха попречиха на ВСУ да я взриви, имаше и заплахи че ще го направят. Каховка е била повредена от ВСУ, по всичко личи че не са я взривили руснаците.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Gerasim_Burgaski, така федерация не се прави, хайде да направим федерация щото иначе ще те набия. Голяма държава се прави като създадеш хубав живот за хората в нея и идват хора и се присъединяват без войни и простотии.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Исторически руснаците са популация (не мога да ги нарека народ), която е много склонна към бунтове и възстания, но те никога не са били за идеи, били са за хляб.
                      Самия Путин много се бои от бунт, но според него причината за бунтовете в РуZия все е била "отслабената централна власт".
                      Очевидно не е (само) това, но и неговата власт забележимо отслабва.
                      Всъщност голямата опасност за Путин е Пригожин и въпроса е защо още той е жив.
                      Или Путин не може да го отстрани, или го смятя за полезен като плашило за запада.
                      Както и да е - руZия се движим към гражданска война и разпад .AMIN

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        melon, и аз се чудя що стоят тука, има и за Украйна, има и за Русия. Особенно момчета търсят. Руската армия в началото като се застоя и украинките я разбиха, ама не се е чуло мъжете които си намериха да са ги предали, крият ги добре.
                        Случи се още едно събитие.
                        Армията минира пътя за отстъпление на главорезите от Вагнер. И когато последните започнали да разминират полосата, войниците открили огън по тях. Завързала се престрелка, в която главорезите пленили цял командир на бригада и го показаха на цял свят как са му смачкали фасона.
                        Какво предстои?
                        Май скоро украинците няма да имат нужда да влизат в бой с мужиците.
                        Те започнаха да се самоизтребват.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Gerasim_Burgaski, Германия, Франция, Белгия...са излезли със становище - те оръжие на Украйна да влиза с него и да окупира руска територия не са давали, това всъщност е новината а не падналала стена на язовира която ВСУ при отстъплението си е разрушила - взривила частично и сега май просто падна защото е придошла вода.
                          Чудим се дали като се разпадне *Нигер със сняг* дали да не признаем бързо Вложка България и да направим една федерация, с тях.
                          хем те ще станат европейци в ЕС хем ние ще имаме бая подземни богатства .

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                            Руските войски, разположени в Белгород, изпращат своите поздрави на терористичните групи, които Украйна и НАТО изпращат в района на Белгород

                            Добри пожелания с особенностите на Руския език , това е просто предупреждение към всеки, който си мисли, че може да влезе и да излезе жив. 500+ ликвидирани и нарастват.


                            https://twitter.com/i/status/1666075541030551554
                            Водещият на Solovyov Live, Роман Голованов, има точното решение за предотвратяване на бъдещи презгранични нахлувания в Русия:

                            "Трябва да качим икони на Св. Троица на военните въртолети, заедно със свещенници и да летят над границата и позициите ни."


                            https://twitter.com/francis_scarr/status/1661648323231506432

                            Коментар


                            • Дорогие друзья, вижте мнението за вас в ЕС през 2021 и сега. Най-интересното е, че сами си го направихте, както винаги. После се чудите, защо руснак било мръсна дума
                              Броят на европейците, които смятат Русия за противник или съперник се е удвоил от 2021 година насам. Това сочат данните от най-новото проучване на аналитичния център „Европейски съвет за международни
                              Не е препоръка за каквото и да било.

                              Коментар


                              • Украйна е просто инструмент на НАТО (САЩ), тези във Вашингтон ще пожертват всичко, всички, всеки васал, за да защитят своята хегемония.





                                Коментар

                                Working...
                                X