IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
    Чувам, че са видели яхта с украински водолази до язовира преди да думне
    Украйна дефакто е в НАТО. Благодарение на орките, прочее.

    Смърт на рашизма!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

      ПУШЕЧНОТО МЕСО Е НА ПРИВЪРШВАНЕ !

      Около 20 души на ден биват задържани в Украйна, когато се опитват да преминат незаконно границата, на още около 150 души всеки ден се отказва излизане от страната, опитвайки се да я пресекат законно, заяви Андрий Демченко, говорител на Службата за държавна гранична охрана на Украйна.

      „Всеки ден граничарите задържат около 20 души, които нелегално се опитват да преминат границата. Това е извън КПП-тата и директно на КПП-тата. Всеки ден на 120-150 души се отказва разрешение да преминат границата“, каза той.

      Според него тези, които искат да напуснат Украйна, се опитват да представят фалшиви документи, които биха могли да им дадат право да напуснат.

      Това право имат мъже, представили документ за смърт на съпругата, бащите, които имат три деца под 18 години и са негодни за военна служба по медицински причини.

      Колко, чудите се, успяват да си тръгнат? И какви методи използват?

      Поне 20 милиона души са напуснали Украйна от началото на 2022 г. и въпреки че повече от половината от тях са се върнали, милиони украински граждани все още остават в чужбина“, казва политологът, ръководител на проекта "Отворена аналитика" Роман Травин.

      - Що се отнася до това къде отиват украинците, Русия остава на първо място, където вече има под три милиона бежанци, на второ място са Полша и Германия, всяка от тези страни има повече от милион украинци.

      На този фон двадесет и сто и петдесет души на ден не е много забележима цифра. Друго е, че това са само тези, които в крайна сметка не успяха да си тръгнат. Все още излизат на свобода - а по официални данни това са десетки хиляди души на месец, хората търсят вратички, включително корупционни, и се опитват да ги използват.

      В същото време има много повече хора, които искат да напуснат, и ако нямаше достатъчно строги ограничения, тогава това биха били поне стотици хиляди, а може би и милиони допълнителни емигранти от Украйна.

      Разбира се, не всички граждани на Украйна споделят позицията на бандата на Зеленски и западните куратори „да се бият до последния украинец“, казва Павел Екатеринин, заместник-ръководител на Центъра за изследване на гражданските и военни конфликти (ЦИГиВК).

      - Въпреки гръмките заявления, че „няма загуби“, хората виждат огромен брой свежи гробове на украински военнослужещи.

      В момента голям брой граждани искат прекратяване на това кръвопролитие, но тяхното мнение не влияе на позицията на властите, които са готови да погубят живота на още стотици хиляди мъже.

      Поради тази причина много хора просто нямат друг избор, освен да избягат от страната. Иначе ги чака съдбата на "пушечно месо" и това го разбират всички.

      Според мен числата са значително подценени. Колко - не мога да кажа със сигурност, но очевидно не 20 души на ден.

      Това несъмнено ще се отрази на демографията. Украйна вече загуби около 8 милиона жители на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области.

      Добавете към това стотици хиляди убити и ранени по време на военните действия, както и огромен брой граждани, напуснали страната. Украйна чака демографска катастрофа в близко бъдеще.

      Всеки ден украинските власти затрудняват мъжете във военна възраст да напуснат Украйна“, каза Лариса Шеслер, председател на Съюза на политическите емигранти и политическите затворници на Украйна.

      Цената на фалшивите документи за оправдаване на правото на напускане достига 8-10 хиляди долара.

      Това са фалшиви удостоверения за болест, фалшиви удостоверения за състава на семейство с деца и документи за придружаване на близък роднина с увреждане. Мнозина се възползват от това и продават документи, чиято фалшивост лесно се проверява при напускане.

      Тези неудачници или лековерни съставляват огромното мнозинство от тези, които са задържани на границата. Има още много хора, които са напуснали. Въпреки това аз познавам няколко души, жители на Киев и Одеса, които успяха да избягат от Украйна за много пари.

      Някои, рискувайки живота си, преминават границата нелегално. Разбира се, има малко такива смелчаци, но като цяло десетки хиляди мъже във военна възраст вече са напуснали страната, а милиони вече са били извън Украйна до февруари 2022 г.

      Миналата година имаше друг начин да напуснат Украйна. Хората са пътували през Запорожка област, уж за да вземат възрастните си роднини от Херсон, но след като са преминали демаркационната линия във Василевка, никога не са се връщали в Украйна.

      Основната част от тези, които бягат все още го правят с помощта на закупени медицински свидетелства и т.н.

      Къде бягат най-често?

      Отпътуване е възможно само в посока Европа - към Полша, към Молдова, към Румъния. Вече оттам бежанците се преместват в Германия, Обединеното кралство, САЩ или Канада. Много от Европа идват в Русия.

      Основният мотив за бягството, разбира се, е желанието да се избяга от войната. Ето защо хората не заминават за някой от роднините или приятелите си, а често на случаен принцип, където има възможност да останат и да намерят поне някаква работа.

      Колко души вече са напуснали Украйна безвъзвратно от февруари миналата година? Ако нещата продължат с това темпо, как това ще се отрази на демографията? Ще има ли пристрастност към пола? Колко души ще останат в крайна сметка?

      Според ООН около 13 милиона души са напуснали Украйна и това е огромна цифра. В Европа най-много бежанци прие Полша - около милион и половина души, Германия - около един милион.

      Всъщност Русия прие най-много бежанци, според някои източници те вече са над 3 милиона. Но трябва да се има предвид, че ООН счита за такива жителите на Донбас, Херсон и други анексирани територии, а в Русия тези хора имат статут на руски граждани.

      Но без значение какъв статут имат бившите жители на Херсон, Каховка или разрушения Лисичанск, всъщност това са хора, които са загубили домовете си и са принудени да търсят безопасно убежище за цял живот.

      Разбира се, сред заминалите за Европа преобладават жените, тъй като за мъжете е много трудно да заминат. Но в същото време Украйна губи мъже, които умират в редиците на въоръжените сили на Украйна.

      Въпросът не е колко хора ще останат в Украйна, а какво ще остане от самата Украйна след завършването на НМВ. Но няма съмнение, че състоянието на демографската криза, което преживява Украйна, може да се нарече само катастрофа.
      да мечтаеш за унищожение на планетата ??? И тези създания са наши сънародници ?? !! Отврат !!

      Коментар


      • Независима експедиция до „Северен поток“ откри улика, пропусната от шведските следователи

        Водолазен ботуш, подобен на тези, използвани от американски военни водолази, е открит близо до един от взривените газопроводи „Северен поток“ в шведската изключителна икономическа зона в Балтийско море, съобщи The Grayzone. Неин кореспондент е взел участие в първата независима, както я нарича медията, експедиция до мястото на саботажа.

        Независимата американска медия публикува видео, заснето от подводен дрон, показващо обект, наподобяващ черно-оранжев водолазен ботуш, лежащ на морското дъно близо до останките от руския газопровод.

        Кадрите са заснети на 24 май, когато Джефри Бродски от The Grayzone пътува до мястото на взрива на борда на „Baltic Explorer“ като част от експедиция, организирана от шведския инженер Ерик Андерсон. Друго видео показа как Андерсон пуска дрона във водата.
        Още по темата: Сиймур Хърш: Шолц е помогнал на САЩ да скрият данни за саботажа на „Северен поток“

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Тези си изпровзривиха всичко в Украйна и кой ще им ги направи наново тези неща, те нямат хора да могат да ги построят следващите 50 години.
          Тъкмо обратното. НАТО осигурява мира по руската граница. Забележи, с Литва. Латвия и Естония всичко е наред. Няма фашисти и наркомани. А именно от тези държави е имало доста активно участие в СС частите през войната. Живееещите там руснаци(не рускоговорящи като в Украйна) явно се чувстват достатъчно добре и не се бунтуват. Няма Нарвенска народна република на трактористите и миньорите. Е, няма и как да се появят бивши служители на ФСБ и цели дивизии с "отпускници". Сега с влизането на Финландия в НАТО се оказва, че Петербург е заграден и от двете страни от натовски държави и е в обсега на артилерията. А руският флот е затворен в Рижкия залив. Но явно Русия не се чувства застрашена. Никой не е да е тръгнал да заплашва Финалндия и Естония и да трупа войски там?
          А Украйна, която не беше в НАТО не беше кандидат за членство и в близките 10 г. едва и щеше да членува изведнъж се оказа фашистка и огромна опасност за "втората армия в света".
          Изводът се налага сам- Русия има нужда от НАТО по границите си, за да е спокойна и да не й се налага да воюва.
          Даже Путин трябва лично да лобира Украйна да влезе в НАТО, а и Грузия.ХАХАХАХАХ

          Коментар


          • Днес изключително много спам от Тинка, Суперчо и компания. Какво ви притеснява дрОгарЕ Осерация на фронта или замазваме нещо
            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар


            • Дневният ток поскъпва с 31%, а нощният със 150%


              Last edited by X_Y; 06.06.2023, 19:37.

              Коментар




              • ПУШЕЧНОТО МЕСО Е НА ПРИВЪРШВАНЕ !

                Около 20 души на ден биват задържани в Украйна, когато се опитват да преминат незаконно границата, на още около 150 души всеки ден се отказва излизане от страната, опитвайки се да я пресекат законно, заяви Андрий Демченко, говорител на Службата за държавна гранична охрана на Украйна.

                „Всеки ден граничарите задържат около 20 души, които нелегално се опитват да преминат границата. Това е извън КПП-тата и директно на КПП-тата. Всеки ден на 120-150 души се отказва разрешение да преминат границата“, каза той.

                Според него тези, които искат да напуснат Украйна, се опитват да представят фалшиви документи, които биха могли да им дадат право да напуснат.

                Това право имат мъже, представили документ за смърт на съпругата, бащите, които имат три деца под 18 години и са негодни за военна служба по медицински причини.

                Колко, чудите се, успяват да си тръгнат? И какви методи използват?

                Поне 20 милиона души са напуснали Украйна от началото на 2022 г. и въпреки че повече от половината от тях са се върнали, милиони украински граждани все още остават в чужбина“, казва политологът, ръководител на проекта "Отворена аналитика" Роман Травин.

                - Що се отнася до това къде отиват украинците, Русия остава на първо място, където вече има под три милиона бежанци, на второ място са Полша и Германия, всяка от тези страни има повече от милион украинци.

                На този фон двадесет и сто и петдесет души на ден не е много забележима цифра. Друго е, че това са само тези, които в крайна сметка не успяха да си тръгнат. Все още излизат на свобода - а по официални данни това са десетки хиляди души на месец, хората търсят вратички, включително корупционни, и се опитват да ги използват.

                В същото време има много повече хора, които искат да напуснат, и ако нямаше достатъчно строги ограничения, тогава това биха били поне стотици хиляди, а може би и милиони допълнителни емигранти от Украйна.

                Разбира се, не всички граждани на Украйна споделят позицията на бандата на Зеленски и западните куратори „да се бият до последния украинец“, казва Павел Екатеринин, заместник-ръководител на Центъра за изследване на гражданските и военни конфликти (ЦИГиВК).

                - Въпреки гръмките заявления, че „няма загуби“, хората виждат огромен брой свежи гробове на украински военнослужещи.

                В момента голям брой граждани искат прекратяване на това кръвопролитие, но тяхното мнение не влияе на позицията на властите, които са готови да погубят живота на още стотици хиляди мъже.

                Поради тази причина много хора просто нямат друг избор, освен да избягат от страната. Иначе ги чака съдбата на "пушечно месо" и това го разбират всички.

                Според мен числата са значително подценени. Колко - не мога да кажа със сигурност, но очевидно не 20 души на ден.

                Това несъмнено ще се отрази на демографията. Украйна вече загуби около 8 милиона жители на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области.

                Добавете към това стотици хиляди убити и ранени по време на военните действия, както и огромен брой граждани, напуснали страната. Украйна чака демографска катастрофа в близко бъдеще.

                Всеки ден украинските власти затрудняват мъжете във военна възраст да напуснат Украйна“, каза Лариса Шеслер, председател на Съюза на политическите емигранти и политическите затворници на Украйна.

                Цената на фалшивите документи за оправдаване на правото на напускане достига 8-10 хиляди долара.

                Това са фалшиви удостоверения за болест, фалшиви удостоверения за състава на семейство с деца и документи за придружаване на близък роднина с увреждане. Мнозина се възползват от това и продават документи, чиято фалшивост лесно се проверява при напускане.

                Тези неудачници или лековерни съставляват огромното мнозинство от тези, които са задържани на границата. Има още много хора, които са напуснали. Въпреки това аз познавам няколко души, жители на Киев и Одеса, които успяха да избягат от Украйна за много пари.

                Някои, рискувайки живота си, преминават границата нелегално. Разбира се, има малко такива смелчаци, но като цяло десетки хиляди мъже във военна възраст вече са напуснали страната, а милиони вече са били извън Украйна до февруари 2022 г.

                Миналата година имаше друг начин да напуснат Украйна. Хората са пътували през Запорожка област, уж за да вземат възрастните си роднини от Херсон, но след като са преминали демаркационната линия във Василевка, никога не са се връщали в Украйна.

                Основната част от тези, които бягат все още го правят с помощта на закупени медицински свидетелства и т.н.

                Къде бягат най-често?

                Отпътуване е възможно само в посока Европа - към Полша, към Молдова, към Румъния. Вече оттам бежанците се преместват в Германия, Обединеното кралство, САЩ или Канада. Много от Европа идват в Русия.

                Основният мотив за бягството, разбира се, е желанието да се избяга от войната. Ето защо хората не заминават за някой от роднините или приятелите си, а често на случаен принцип, където има възможност да останат и да намерят поне някаква работа.

                Колко души вече са напуснали Украйна безвъзвратно от февруари миналата година? Ако нещата продължат с това темпо, как това ще се отрази на демографията? Ще има ли пристрастност към пола? Колко души ще останат в крайна сметка?

                Според ООН около 13 милиона души са напуснали Украйна и това е огромна цифра. В Европа най-много бежанци прие Полша - около милион и половина души, Германия - около един милион.

                Всъщност Русия прие най-много бежанци, според някои източници те вече са над 3 милиона. Но трябва да се има предвид, че ООН счита за такива жителите на Донбас, Херсон и други анексирани територии, а в Русия тези хора имат статут на руски граждани.

                Но без значение какъв статут имат бившите жители на Херсон, Каховка или разрушения Лисичанск, всъщност това са хора, които са загубили домовете си и са принудени да търсят безопасно убежище за цял живот.

                Разбира се, сред заминалите за Европа преобладават жените, тъй като за мъжете е много трудно да заминат. Но в същото време Украйна губи мъже, които умират в редиците на въоръжените сили на Украйна.

                Въпросът не е колко хора ще останат в Украйна, а какво ще остане от самата Украйна след завършването на НМВ. Но няма съмнение, че състоянието на демографската криза, което преживява Украйна, може да се нарече само катастрофа.

                Коментар


                • Братчеди, стягате ли опинците- новият военен министър искал всякаква помощ да бъде оказана от бг на укропия. Така че стягайте се в кръста , пушка на рамо и бегом да трепете руснаците

                  Доколкото си спомням този тагарински не казва да са го уволнили от хохълското всу

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    За последно Лили бе треньорка по художествена гимнастика, но целият й ден бе ангажиран и тя не можела да се грижи за децата си. След като дълго време нямала никакви доходи, а спестяванията й започнали да привършват, легендарната спортистка започнала работа в Спортния тотализатор. Сега отново е без работа и упорито се опитва да намери доходоносна професия.

                    "Настина съм готова на всичко, за да живеят децата ми добре" признава Лили Игнатова

                    Нейният живот е една трагикомедия
                    Художествената гимнастика осакатява психически. Илияна Раева си направи партия, Нешка Робева говори с мъртви, Лили Игнатова вижда как руснаци се грижат за украинците, които сами са ранили... вероятно повечко бухалки са им падали на главите. Или е от глада в пубертета - мозъкът на едно 12-годишно момиче има нужда от глюкоза, иначе не се развива правилно. Златни момичета, трагични съдби. Да не говорим за това момиче, което се хвърли само от балкона.

                    Коментар


                    • Хе, украинците дори не слагат в новините, че са свалили 35 ракети (100%)
                      вероятно защото те сами падат Кой има изгода от това

                      Коментар


                      • Днепър заля град в Херсон след атака срещу ВЕЦ под руски контрол

                        Нивото на водата в река Днепър се е покачило с повече от 10 метра в района на Нова Каховка в контролираната от руските сили Херсонска област след експлозия, която е повредила местната ВЕЦ, съобщиха местните власти във вторник.

                        Пред репортери кметът на града Владимир Леонтиев заяви, че атаката срещу водноелектрическата централа „Каховская“ може да доведе до повишаване на нивото на водата с до 12 метра, но се предвижда тя да се нормализира в рамките на три дни. „Трябва обаче да преживеем тези 72 часа“, каза той.

                        Владимир Леонтиев съобщи, че горната част на ВЕЦ-а е била разрушена при нощен обстрел.

                        „Около 2 часа през нощта бяха извършени многобройни удари по Каховската водноелектрическа централа, които унищожиха това, което обикновените хора наричат ​​клапани. В резултат на това водата от язовир „Нова Каховка“ започна да се изхвърля неконтролируемо надолу по течението“, добави Леонтиев пред репортери.

                        Той каза още, че местните власти са започнали да евакуират жителите от крайречните селища, включително градовете Корсунска и Днесприани, както и прилежащите територии, като около 300 сгради са освободени.

                        Андрей Алексеенко, председател на администрацията на Херсонска област, заяви, че общо 14 населени места с общо население от 22 000 души могат да бъдат наводнени.

                        Според местни служители ключовата инфраструктура е била „разрушена в резултат на удар“ от украинските сили, който е описан от Леонтиев като голям „терористичен акт“. Местните служби за спешна помощ заявиха, че 14 от 28 от участъците на язовира вече са се срутили, като се очаква повече да последват примера.

                        https://obektivno.bg/ataka-sreshtu-v...ruski-kontrol/

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          За последно Лили бе треньорка по художествена гимнастика, но целият й ден бе ангажиран и тя не можела да се грижи за децата си. След като дълго време нямала никакви доходи, а спестяванията й започнали да привършват, легендарната спортистка започнала работа в Спортния тотализатор. Сега отново е без работа и упорито се опитва да намери доходоносна професия.

                          "Настина съм готова на всичко, за да живеят децата ми добре" признава Лили Игнатова

                          Нейният живот е една трагикомедия
                          А твоят пародия, тролска пародия!

                          Коментар


                          • Тези си изпровзривиха всичко в Украйна и кой ще им ги направи наново тези неща, те нямат хора да могат да ги построят следващите 50 години.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              ЛИЛИ ИГНАТОВА: ЕС И САЩ ЛИ ЩЕ ГОВОРЯТ ЗА ХУМАНИЗЪМ? РУСНАЦИТЕ ЛЕКУВАТ УКРАИНСКИТЕ ПЛЕННИЦИ
                              Златното момиче и гордост за България Лили Игнатова не крие позицията... Нещо повече – тя открито заявява, че не може и ден повече да търпи лицемерието и фалшивата „съпричастност“ на Запада. Същият този Запад, който уж се бори против фашизма, а се държи по същия начин с всички руски граждани.
                              Лили Игнатова е потресена от световната несправедливост и лицемерие: „ЕС и САЩ ли ще ни говорят за човещина, за хуманизъм?! Те, които всеки ден, с лека ръка, отказват лечение на болни хора, на деца, само защото са руснаци. Те, които отрекоха таланти на литературата, на музиката, на балета, на спорта – само, защото са се родили на руска земя и имат руска кръв. Те ще ни учат на смирение и обич към ближния…
                              Знаят ли същите, че докато се бият в гърдите какви са радетели за справедливост, руски военни, лекари и сестри се грижат и лично лекуват украински пленници. При това го правят тихо, без да тръбят и без да търсят похвали и ордени за постъпките си.
                              Защото тези хора действат по един закон и това е Законът за човещината и милосърдието. И го правят независимо от това дали ще бъдат сочени с пръст, дали ще изгубят живота си и дали ще бъдат наказани. Защото са хора. В това е „малката“ разлика между Русия и Запада“, коментира Лили Игнатова.
                              И добавя, че за „лошите“ руснаци, всеки човешки живот е ценен и от значение. За разлика от уж демократичния, хуманен свят, който първо гледа националността ти и тогава решава дали да ти помогне и как да се държи с теб.
                              „Всичко, което напоследък прави ЕС, ме навежда на мисълта, че западняците са станали досущ като родните Нане и Вуте. И онази поговорка, че не сакам на мен да ми е добре, сакам на Нане да му е зле.
                              Това правят по отношение на наказанията си към Русия и точно това показва колко огромен е проблемът на Европа. Който, за голямо съжаление, се отразява и все повече ще се отразява на обикновените и невинни хора“.
                              За последно Лили бе треньорка по художествена гимнастика, но целият й ден бе ангажиран и тя не можела да се грижи за децата си. След като дълго време нямала никакви доходи, а спестяванията й започнали да привършват, легендарната спортистка започнала работа в Спортния тотализатор. Сега отново е без работа и упорито се опитва да намери доходоносна професия.

                              "Настина съм готова на всичко, за да живеят децата ми добре" признава Лили Игнатова

                              Нейният живот е една трагикомедия

                              Коментар


                              • Чувам, че са видели яхта с украински водолази до язовира преди да думне

                                Коментар

                                Working...
                                X