IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Согласно двум недавним сводкам Oryx (от 8 и 10 июня),

    российские потери в военной технике составляют:
    на 8 июня - 56 ед.;
    на 10 июня - 32 ед.
    Всего: 88 ед.

    Украинские потери в военной технике:
    на 8 июня - 53 ед.
    На 10 июня - 30 ед.
    Всего: 83 ед.



    Теперь отдельно по танкам:

    РФ - 18 ед., в основном Т-72Б3 и Т-80БВ.
    Украина - 13 ед., из них один Leopard 2А4 и два 2A6.

    По БМП, БТР и прочих ББМ:
    РФ - 33 ед.
    Украина - 40 ед., в т.ч. 11 "Бредли".


    По артиллерии (ствольной и самоходной):
    РФ - 14 ед., в том числе ТОС-1А.
    Украина - 4 ед.

    Коментар


    • Коментар


      • От сутринта руснаците въртят филмче, с пленен, цял целиничък "Леопард- 2А6", от тази модификация въобще не са обявявали, че ще дават на Украйна и съм сигурен че танка вече е качен на влекач и е на път за "Уралвагонзавод", най-ценната му част и секрет е състава и устройството на бронята, разбира се

        Дотук видяхме леопард 2, остава да видим къде ли се крие леопард 4, за абрамсите няма да питам. Те са при бойковите самолети, за чалънджъра също, на него му забраниха да се показва от дупката

        Украинците признават за един леопард и 2-3 брадлита унищожени, само че искат още 100 леопарда

        Даже по немските канали въртят инфо- https://www.youtube.com/watch?v=Dsmli6HceNk Leo 2A6 zerstört, schwere ukrainische Verluste, ist die ukrainische Gegenoffensive gescheitert?

        Last edited by v_tin; 13.06.2023, 13:53.

        Коментар


        • Click image for larger version

Name:	viber_изображение_2023-06-12_09-20-00-030.jpg
Views:	2
Size:	23.1 КБ
ID:	4076826

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
            В светлината на огромните загуби, повече войници не искат да умрат глупаво: Цял взвод от Въоръжените сили на Украйна се предаде в посока Авдиевка.
            Командирът на взвод на едно от подразделенията на 110-та механизирана бригада влиза във връзка с руснаците. Той искаше да спаси личния си състав, тъй като имаше много ранени, а командването им отказа да се евакуира.
            След преговори пълното подразделение на ВСУ се придвижи на БМП към руските войски. Оказана е помощ на ранените.
            "Два танкера са се сблъскали на река Лена в Иркутска област в Русия. В следствие на сблъсъка във водата са се разлели десетки тона бензин. Капитанът на един от плавателните съдове е бил пиян, съобщава телеграм-каналът Baza. Екологичната катастрофа е станала вечерта на 12 юни край селището Алексеевск. Танкерът "Ерофей Хабаров" е превозвал над 2 хил. т. бензин, когато се е сблъскал с танкера "ТР-900", който е бил на рейд."

            МАшинисти, шофьори, капитани, пилоти - всичко работи пияно-заляно! Баси пропадналата ДНК .редниче ГО

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

              Отиди в Кабул и Ханой и им обясни колко е безсмислена съпротивата срещу по-мощен противник, опитващ се да те превземе. Късмет!
              И в Кабул, И в Ханой, имаше по някой Голям Батко зад местните. Във възход.
              Провери.

              Коментар


              • Много интересна статия, за съжаление трябва преводач- https://warnews247.gr/giati-synetriv...der-romanchuk/

                Коментар


                • Най-високата сграда в света - небостъргачът Бурж Халифа в Дубай - беше боядисана - в Деня на Русия.

                  https://twitter.com/i/status/1668327818608902172

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Ако имотите им в Украйна струваха пари, тези които се смятат за руснаци биха могли да ги продадат и да се изнесат, обаче в Украйна нищо не струва нищо и затова война, която била уж справедлива. Да кога Украйна смята да я кара БЕЗ ПАРИ. Дайте ни коридор за износ на зърно, зърното изнесено а държавата иска пак 2 милиада от МВФ, изнесено е зърно за 20 милиарда евро.


                    [COLOR=#FF0000][B]Тия блатни идиоти не оставиха нищо неподпалено. То бива пушене, ама чак толкова. Щях да кажа, остава и Кремъл да запалят, ама и това вече направиха, макар и засега само част от покрива.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      GiRo, руснаците които са по ракетите пишат в интернет че не им дават никакви истински ракети да изтрелват защото ги пазят като дойдело НАТО. В Киев по Патриотите само примамки са изстрелвани и дори с едната ударили едната установка, защото видяли че пробиват лесно и да пробват може ли. Те не искат да се бият, НАТО защо се напъва толкова много ?
                      Това ще е някаква нова гениална тактика на Шойгуто - пали рафинерията, лошите украински нацисти идват да злорадстват и да си правят селфита, и той веднага БАМ! ги залавя всичките докато са разсеяни, и така контра-офанзивата ще се провали.
                      За нас без съмнение е огромна чест да живеем на една и съща планета с такъв тактически колос.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение

                        Мда в тази вашата паралелна реалност явно чувството ми за хумо, и ироничните ми коментари са трудно разбираеми. Та затова да ти го кажа съвсем диектно. Цифрите на Геро Бургаски са абсурдни. Ако бяха вярни кк си обясняваме факта че руснаците са на територията на Украйна вече повече от година и славните ВСУ немогат да ги помръднат от позициите им. Имам предвид значимите за СВО позиции.
                        В крайна сметка всеки от нас живее в своята субективна версия на реалноста ама все пак при повечето хора тази субективна представа поне донякъде кореспондира с обекивната реалност, и по-важното в субективната им версия на реалноста, господстват същите закони на логиката и на природата, които и в обективната реалност. Във вашата реалност обаче действат някакви други закони. Такива според, които една слаба и обрулена държава с вонна техника втора ръка, събрана от кол и въже ще победи държава с петкратно по голямо население с неизмеримо по големи природни ресурси, със стабилна и функционираща икономика, с мащабен воннопромишел комплекс.
                        В момента украинското ръководство извършва геноцид, изпращайки на смърт десетки хиляди свои граждани. Това контранстъпление е безперспективно. То няма как да успее, и това е ясно на всеки военен специалист. То е ясно и на всеки, който може да събере две и две. След края на войната хората, които са решили и провели това контранастъпление, спокойно могат да бъдат съдени като военопрестъпници. И то не за щети нанесени на руската страна, а за престъпление срещу собствения си народ.
                        Абсурдно и престъпно е да провеждаш контранастъпление при положение, че неможеш да осигуриш всичките необходими ресурси. Очевидна е липста в операцията на украинска авиация, което е критично важен за успеха, компонент в настъпателната операция. Това е все едно да се опитваш да направиш маса с четири крака, спестявайки четвъртия.
                        Ако прочетеш доклада на Елвира Набулина - шефа на Руската централна банка, ще разбереш, че дори и издърпване на дизела не им е необходим. Според нея, рязкото падане на Рублата заедно с нарастващия недостиг на работна ръка ще увеличи инфлавията до опасни нива. Зато пада рублата и защо няма хора за работа ... мисля че всеки нормален човек сам може да си отговори на тези въпроси.
                        А априте които горят във войната помагат малко за инфлацията и сриването на икономиката сега, но не са решаващи. Те ще станат решаващи след няколко месеца, когато процеса на съсипване на икономиката им стане необратим. Тези икономически процеси са бавни, средния човек не ги забелязва лесно но са много опасни. както казват - Военната икономика работи, докато изведнъж спре да работи. Тук не говорим за циклични кризи или циклични рецесии както на запад. Военната икономика е съвсем друго животно. За момента изгмажда че само Набулина и Мишустин разбират какво става. Останалите гьонове в "елита" нямат идея какво се задава. Погледни Зимбабве, Венецуеела, Куба, С. Корея

                        Коментар


                        • Само за няколко дни от контранастъплението
                          #Украйна си върна повече територия,
                          отколкото #Русия е завладяла през цялата 2023 г.

                          Руски военни източници твърдят, че
                          #украинските въоръжени сили се приближават към Токмак,
                          последното голямо селище на 63 км северно от Мелитопол,
                          и Волноваха, последното голямо селище на 65 км северно от #Мариупол

                          Коментар


                          • Tepix, след като удобно забравиш че те поставиха някакви условия преди да влязат в Украйна ?
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Коментар


                              • "Украинските войници напредват в посока Бахмут,
                                врагът губи позиции по фланговете" - командващият сухопътните войски Сирски

                                Той придружи поста си с видео,
                                в което е записано изявлението на британското министерство на отбраната,
                                че Русия губи по един войник на всеки 48 см територия в направление Бахмут.

                                P.S. Внимание, видеото не е за хора със слаби сърца!
                                https://t.me/uniannet/101519

                                Коментар

                                Working...
                                X