Подслушан разговор в руски форум 

- Игор, кажи ми колко си бил потиснат в СССР? А това, че на родителите ти са дали апартамент в Москва, сигурно е било последната капка и не си могъл да простиш такава подлост на Съветския съюз.
- Александър, в началото на 90-те години петролът е 12-15 долара Талони в цялата страна Талоните започват през 83 г. Валутните резерви са практически на нула и никой не дава пари назаем Хората излизат на улицата и искат промени По времето, когато идва правителството на Гайдар, петролът все още е 12-15 долара За да плащаме пенсии, обезщетения и заплати, вземаме заеми от МВФ Цялата индустрия се преструктурира Инфлацията достига 1000 процента. За каква раждаемост можем да говорим? Но ти, умник, приписваш рецесията на либералите, които преструктурираха икономиката и напълниха магазините със стоки. Сега ти, умник, можеш да си купуваш къщи, апартаменти, земя и свободно да напускаш страната и да се връщаш. Ако не бяха либералите, щеше да си седиш в гаден двустаен апартамент и тихо да проклинаш съветския режим, за да не те докладва съседът ти. Но не
, сигурен съм, че такива като теб са били комсомолски и партийни "лидери". Аз сам си заслужих апартамента и си го купих. И то повече от един.
Коментар