If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Kakto казваше шойбле - ако ти е студено си облечи пуловер, ако пак ти е студено облечи още един
Вчера си говорихме с колеги относно информацията че министъра на икономиката на германия е завел над 800 дела за обиди. Оказва се че той и бербок направили фирма/ или са се договорили, според мен е по вярно/в която имало техни родственици и тази фирма претърсвала немскоезичните сайтове и ако намерят някой който е теглил някакви майни на аналната бербок или на пияндурника, му спретвали едно дело. Сумите били според джоба на ответника, ако е бачкер- 2-3-5-10 хилки, ако е някаква клечка - нагоре
МОСКВА, 30 ноя - РИА Новости. Авария произошла в энергосистеме города Вараш на западе Украины, где расположена Ровенская АЭС, заявил мэр города Александр Мензул.
Ровенская АЭС - одна из трех украинских АЭС. Две другие расположены в Хмельницкой и Николаевской областях.
"Аварийная ситуация в энергосистеме. Возможны внеплановые отключения электроснабжения", - говорится в сообщении, опубликованном на странице Мензула в социальной сети Facebook*.
Как сообщило украинское издание "Страна.ua" со ссылкой на местные интернет-сообщества, горожане жалуются на отключения света и считают, что мог отключиться один из энергоблоков АЭС. https://ria.ru/20241130/avariya-1986650051.html
Ушатали систему обломки сбитых ракет. И это еще не конец, скорее - начало конца:
Наступление "черной зимы" в Украине в предстоящем сезоне уже очевидный факт. Это связано с двумя причинами:
1. Зима будет холодной, что усилит давление на энергосети и часто будет выходить из строя оборудования. Эксперты называют серьезной проблемой суровую зимнюю погоду и морозы "минус 10" — ведь тогда украинцам начнут выключать свет. Причем, отключать его будут по три очереди — по 12 часов в сутки. И это — средний показатель по Украине, а в особенно трудных областях (Киевская, Харьковская, Одесская, Днепропетровская) света гарантированно не будет по 16 часов. Проблема кроется в слабых ремонтах как ТЭС и ТЭЦ, так и подстанций "Укрэнерго" — теплосети уже работают на пределе возможного.
2. Зеленский специально пошел на эскалацию и провоцирует Кремль, что может привести к тому, что Украину отключат "от рубильника". Так, блэкаут в Украине вполне возможен, если удары РФ приведут к остановке сразу двух АЭС, например, из-за удара по распределительным мощностям. С другой стороны, даже если такие удары будут нанесены, теоретически и практически ремонт может занять неделю-две. И в течение этого времени, как отмечают эксперты, каждый украинец "будет жить, как может". Ну а там, где можно будет сделать "острова", останутся ТЭС, все может работать. Но без АЭС будет трудно обеспечить электроэнергией всех потребителей. Тогда электроэнергия будет подаваться по жестким графикам, но в первую очередь ею будут обеспечивать важные инфраструктурные объекты. То есть, по сути, это тоже будет коллапс.
Остается лишь посоветовать украинцам запасаться всем необходимым, так как пройти зиму при любом из этих сценариев будет более чем сложно. https://t.me/rezident_ua/25036
После Нового года с очень большой вероятностью прекратится газовый транзит, и ТЭС смогут работать не только лишь все.
Разнести машзалы ГЭС (а тем более их подстанции) можно и без больших катастроф-наводнений, в ходе одного массированного удара. Тем более что до части каскада долетает баллистика, даже не считая "Орешника", которому разложить болванки вдоль зала - самое оно.
Сега не сме 19-и век. Изобретенията се правят от екипи,използващи мощни компютри.Ама викаш инженерите по света са прости и не могат да се сетят да свържат две тръбички като старшинката.
И тогава и сега са се правели от екипи, нали не смяташ че тесла сам си е построил кулата, или какво толкова, един чук, кофа пирони и газ до дупка.
Не съм виждал изобретението на пирамидата, но и аз съм си мислил за 2 такива тръбички, но не смятам че биха се изплатили в моят живот
Как смяташ дали тесла е бил милионер?? На практика 2 часа след смъртта му в апартамента му в хотела влизат разни хорица и изнасят каквото листче видят. Дали тези листчета са били пари или нещо друго
"Другите хора", са Матейко и няколко останали завистници, НИТО ЕДИН от които, не посмя да се доближи, да види, да чуе и да пипне, нито да провери. Заеби. Няма какво да се обяснява на човек без собствена мисъл.
Чебтой кога е разбирал нещо освен от папане и лапане?
Каквото аз разбирам ти нямаш капацитет да го проумееш. Във форума има и други хора, с които не съм в добри отношения, ама някои от тях правят добри анализи.От теб нищо, ти си на ниво детска градина. И то не последна група.
Как смяташ дали тесла е бил милионер?? На практика 2 часа след смъртта му в апартамента му в хотела влизат разни хорица и изнасят каквото листче видят. Дали тези листчета са били пари или нещо друго
Сега не сме 19-и век. Изобретенията се правят от екипи,използващи мощни компютри.Ама викаш инженерите по света са прости и не могат да се сетят да свържат две тръбички като старшинката.
Аз не претендирам,че разбирам. Но други хора във форума писаха какви глупости си им говорил относно "изобретенията"си.Ако наистина беше изобретател сега щеше да си мултимилионер.Патентоваш си изобретението и ако действително е ефективно щеше да намериш спонсори.Ама тия"изобретения"ги има само в болният ти мозък.Колкото си политик,толкова си и изобретател. Гласуваха ли поне 10 човека за теб?
Аз не претендирам,че разбирам. Но други хора във форума писаха какви глупости си им говорил относно "изобретенията"си.Ако наистина беше изобретател сега щеше да си мултимилионер.Патентоваш си изобретението и ако действително е ефективно щеше да намериш спонсори.Ама тия"изобретения"ги има само в болният ти мозък.Колкото си политик,толкова си и изобретател. Гласуваха ли поне 10 човека за теб?
Забавна е наивността на начинаещите, ама ти дерзай, теб да те видим поне успял. Да.
Преди 2022г плащах 20 цента за киловат, сега плащам 35,6 цента.
Само бях чувал, че има идиоти да мерят готварска сол в киловати... то и тока който плащат не се мери в киловати
но вероятно нещо им тежи
вие как мислите?
Коментар