IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
    Ми именно де - 300к. глави са рядкост и сам пишеш, че една такава не е достатъчна за НюЙорк, а ти трябват поне 10.

И нещо реално - виж експлозията в Бейрут, тя беше над 2Мт - колко бяха жертвите?
    В Бейрут, бяха около 4,5 Килотона, Зацко. (Аз така и не знам колко жертви имаше.). А 300Кт глави са достатъчно, щото има и доста по 750 КТ, има и по 2 МТ. А, в град като Ню Йорк, ако падне такова чудо, минимум, индустрията спира СЪВСЕМ, заради изключването на ел.енергията от ЕМИ. Освен това, с ТАКАВА язва откъм населението, нещата стават чудовищни, щото да няма нищо общо с брътвежите Матейкови.
    Така че, него трябва или в затвора, или в лудницата да го вкарат.
    - Тъй де, за да НЕ носи наказателна отговорност за оправдаване на ядрената война. Аман от психопати.

Last edited by Pyramid; 18.11.2024, 19:14.

Коментар

• Термоядрения синтез има две нива, старите водородни бомби са на първото - отделят се колко там бяха електрон волта, обаче ако отиде на ниво какво беше електронволтовете избухват. Това ИИ може да го накараш да ти го търси и ще го намери обяснявано от умни глави - учени. Защото аз съм го чел някъде, не помня къде. Всъщност това е добра новина за човечеството ако се използва за енергия, защото тези учени точно това пишеха хората. Руснаците нищо не са ми казали естественно, просто наблюдения как много страхливо използват някакви такива мощни бомби, събарят язовирна стена - това е много мощно нещо и винаги се случва взрива във вода.
      D.Y.F-091066

Коментар

• barbaron, Русия няма нито една ядрена бойна глава от тези които обсъждате, техните са малки и леки, но се страхуват да ги използват защото ще бъде експеримен с неясен край. Дори няколко на собствене ненаселена територия да взривят изхода не е ясен, може да е летален за всички. Защото наистина са термоядрени на синтез и температурата е голяма. Единственно ако ги поставят до стената ще използват много малки, ударена военна база просто ще изчезне, няма да има нищо останало - метал няма да има сигурно. Като се сканира Русия , търси радиоктивно излъчване няма нито едно което да може да се засече. Другарете хамериканци светят яко и отдолу на снимката пише - откачалки.
        Last edited by supertrader; 18.11.2024, 18:52.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Based on the search results provided, there is no definitive percentage of the global population that would survive a nuclear war. However, we can draw some key insights:

## Survival Rates Vary by Scenario

The likelihood of survival depends greatly on the scale and nature of the nuclear conflict:

1. In a full-scale nuclear war between the U.S. and Russia:
          - Approximately 360 million people could die directly from the blasts[3].
          - More than 5 billion people might die from subsequent starvation due to nuclear winter effects[3].
          - This suggests a potential survival rate of around 20-25% of the global population.

2. In a smaller-scale nuclear war (e.g., between India and Pakistan):
          - About 27 million people could die directly[3].
          - Up to 255 million might die from famine in the following two years[3].
          - This implies a much higher survival rate, potentially over 90% of the global population.

## Regional Variations in Survival

Survival rates would not be uniform across the globe:

- In the most extreme scenarios, countries like Australia, Argentina, Uruguay, Oman, Brazil, and Paraguay might avoid starvation entirely[3].
          - The Middle East, parts of Central America, and parts of Asia would likely face severe food shortages even in smaller nuclear conflicts[3].
          - The northern hemisphere would be more severely affected than the southern hemisphere[6].

## Long-Term Survival Challenges

While immediate deaths from blasts and radiation would be catastrophic, long-term survival would face significant challenges:

- Global food production could crash by more than 90%[4].
          - Ozone layer depletion could cause additional health and environmental issues[4].
          - Societal collapse and breakdown of infrastructure would pose ongoing threats to survivors[5].

## Expert Opinions on Human Extinction

While a nuclear war would be devastating, complete human extinction is considered unlikely by many experts:

- At a 2008 conference, experts estimated a 1% probability of complete human extinction from nuclear weapons within a century[1].
          - Recent models suggest that parts of the world would remain habitable, making total extinction improbable[1][4].

In conclusion, while precise survival percentages are difficult to determine, current research suggests that even in worst-case scenarios, a significant portion of the global population - potentially 20-25% or more - might survive the immediate and long-term effects of a full-scale nuclear war. However, the quality of life for survivors would be severely compromised, and human civilization as we know it would likely collapse.

Citations:
          [1] https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_holocaust
          [2] https://www.icanw.org/new_study_on_u...ia_nuclear_war
          [3] https://www.cbsnews.com/news/nuclear...-deaths-study/
          [4] https://allianceforscience.org/blog/...to-and-russia/
          [5] https://thebulletin.org/2022/10/nowh...everyone-else/
          [6] https://rethinkingsecurity.org.uk/20...rld-and-after/

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Матеев, твоите " изчисления" съдържат няколко съществени грешки и погрешни схващания за въздействието на ядрените оръжия. Нека разгледаме основните въпроси:

Мащаб и въздействие на ядрените оръжия
            Изчислението силно подценява разрушителната сила на съвременните ядрени оръжия. Една единствена съвременна ядрена бойна глава може да има мощност, многократно по-голяма от тази на бомбите, използвани в Хирошима и Нагасаки14. Например:[LIST][*]300-килотонна бойна глава, взривена над град като Ню Йорк, би могла да убие над 1 милион души в рамките на 24 часа.[*]При сценарий за пълномащабна ядрена война между САЩ и Русия, включващ около 4 400 100-килотонни оръжия, приблизително 360 милиона души биха могли да загинат бързо....
            Ми именно де - 300к. глави са рядкост и сам пишеш, че една такава не е достатъчна за НюЙорк, а ти трябват поне 10.

И нещо реално - виж експлозията в Бейрут, тя беше над 2Kт - колко бяха жертвите?
            Last edited by satz; 19.11.2024, 10:15. Причина: грешка Мт

Коментар

• "Энергетики заживили критическую инфраструктуру на юге Одессы, вода и тепло должны появиться до конца суток, - ДТЭК "

трилион рупли, за да спреш за няма 22 часа топлото на Одеса..и убиеш деца.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                ...
                разни глупави сметки и прогнози (бел.ред.)
                Матеев, твоите " изчисления" съдържат няколко съществени грешки и погрешни схващания за въздействието на ядрените оръжия. Нека разгледаме основните въпроси:

Мащаб и въздействие на ядрените оръжия
                Изчислението силно подценява разрушителната сила на съвременните ядрени оръжия. Една единствена съвременна ядрена бойна глава може да има мощност, многократно по-голяма от тази на бомбите, използвани в Хирошима и Нагасаки14. Например:
                • 300-килотонна бойна глава, взривена над град като Ню Йорк, би могла да убие над 1 милион души в рамките на 24 часа.
                • При сценарий за пълномащабна ядрена война между САЩ и Русия, включващ около 4 400 100-килотонни оръжия, приблизително 360 милиона души биха могли да загинат бързо.
                Глобални последици
                Изчисленията не отчитат глобалните последици от една широкомащабна ядрена война:
                • Ядрена зима: Широкото използване на ядрени оръжия би могло да доведе до тежки климатични последици, потенциално водещи до глобален глад1.
                • Сценарий за „ограничена“ ядрена война с около 100 детонации с размерите на Хирошима може да доведе до спад на световното производство на храни с повече от 90 %, което ще доведе до милиарди смъртни случаи от глад.
                Радиация и дългосрочни последици
                При изчисленията се пренебрегват дългосрочните последици от радиацията и замърсяването на околната среда, които биха се разпространили далеч отвъд непосредствените зони на взрива.

Разпределение на населението
                Предположението, че селищата в България са равномерно разпределени и изолирани, е твърде опростено. Градските райони, където живее по-голямата част от населението, биха били непропорционално засегнати58.

Заключение
                Макар да е вярно, че една ядрена война може да не доведе до непосредствено изчезване на човечеството, дългосрочните последици могат да бъдат катастрофални за човешката цивилизация и потенциално да доведат до сценарии, близки до изчезването. Представеното изчисление грубо подценява разрушителния потенциал на ядрените оръжия и не отчита широкообхватните им глобални последици.

Citations:
                [1] https://allianceforscience.org/blog/...to-and-russia/
                [2] https://intapi.sciendo.com/pdf/10.2478/euco-2021-0012
                [3] https://worldpopulationreview.com
                [4] https://www.icanw.org/hiroshima_and_nagasaki_bombings
                [5] https://www.nsi.bg/sites/default/fil...en_3C3NKZD.pdf
                [6] https://sdg.iisd.org/news/global-pop...rospects-2024/
                [7] https://thebulletin.org/2022/10/nowh...everyone-else/
                [8] https://documents1.worldbank.org/cur...shot-PRINT.pdf
                [9] https://www.worldometers.info/world-population/
                [10] https://www.un.org/development/desa/...unedited_0.pdf

Коментар

• Pyramid, в общи линии е така, но Матеев не го осъзнава. Както не разбират тези че ще губят територии населени с хора които са заплашвали, то било нормално да ги заплашат и да се махнат - Зоркин съм гледал как подкрепи тази теза.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Mateev, в природата няма добро и зло, няма добро което да е победило злото. Ти може да си доволен от домати с вкус на тиква, но не всички хора ги приемат по този начин. Когато нямахме така селектрани - получени сортове едни англичани седнаха и изядоха по 3 шопски салати, само домати със сирене и олио една след друга. Хората с които бях казаха - Гледай кои ще дойдат тук от тях въобще, само лудите. Сега знам че това са били добри хора и нормални. Кой мъж с две ръце , ще я иска тая жена с 3 цици....Ще се раждат много жени, много малко мъже след радиоктивно замърсяване. Ако потърсиш истинска статистика - в САЩ вече жените преследвали мъже пишеха, не знам дали е вярно, но и при нас пропорцията без Трета световна ядрена война е нарушена.
                    В природата има всичко. Друг въпрос че, все е въпрос на баланс, т.к.доброто за едного, за други е зло и обратно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Чернобил избухна със сила 400 и замърси земята колкото биха замърсили 400 атомни бомби. И какво сериозно се случи на човечеството?

През миналия век само за нуждите на тестовете са били взривени над 2000 атомни бомби. И какво сериозно се случи на човечеството?

Енергията на самото слънце, с която пече и отоплява 150-те милиона квадратни километра суша, е еквивалентна на взривяването на една атомна бомба като над Хирошима веднъж на всеки 7 минути. Тоест всяко едно денонощие слънцето взривява по 200 атомни бомби над сушата и още 400 атомни бомби над океаните. И какво сериозно се случи на човечеството?

Наистина една ядрена война ще е нещо много лошо, защото ще загинат много хора, но много-много означава 2-3% от населението на земята, предимно руснаци. И нистина тази ядрена война ще направи негодни хиляди декари земя, предимно в Русия, но това също ще е не повече от 1.5% от сушата на земята. Ще има и 1-2 години с 3-4 градуса по-ниски средногодишни температури. И това е всичкото лошо, което може да се случи. Доброто обаче е, че 97% от населението на земята ще оживее и спокойно ще си ползва 98.5% от сушата, но най-хубавото ще е, че в този нов свят Русия като държава няма да я има.

Цитираните от мене цифри са точни, защото многократно съм ги изчислявал.

Жалко за хората, които ще си заминат, но помислете си - в Украйна вече загинаха 1 милион човека (орки+украинци). И какво му се случи на човечеството? Ами нищо. Нищо няма да му се случи и ако загинат 10 милиона, колкото ще загинат при 3-тата световна война. Тъжно, но само това ще е и нищо повече.

Ако искате да сте 100% сигурни, че ще оживеете, напуснете световните столици и се преместете в малък град или на село. Така за войната ще разберете от телевизията, но на вас нищо няма да ви се случи.
                      Аз не знам колко точно души ще загинат но, знам: Това не бива да се случва и всеки, който прави реклама на ядрената война, трябва да гние в зандана. Например, Матеев. Защо? Ами с цел да предпазим нормалните хора от този психопат.
                      Last edited by Pyramid; 18.11.2024, 16:29.

Коментар

• Грую Груев, ами няма как тези отцепниците да се върнат в Украйната, те им говорили най официално при това - власта там.
                        - Да се махат защото иначе ще ги избият.
                        Те от Москва може да им кажат, че ги зарязват, но няма да го приемат. На тях им е предлагано да бягат в Русия, да зарежат каквото имат, но те не искат. След 2014 година това са им предлагали от Русия. А украинците им казват - да ви няма от Украйна.
                        За разлика от теб нямам нищо против да им помагаме, на Онзи Свят се връщало ако си помагал .
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Mateev, в природата няма добро и зло, няма добро което да е победило злото. Ти може да си доволен от домати с вкус на тиква, но не всички хора ги приемат по този начин. Когато нямахме така селектрани - получени сортове едни англичани седнаха и изядоха по 3 шопски салати, само домати със сирене и олио една след друга. Хората с които бях казаха - Гледай кои ще дойдат тук от тях въобще, само лудите. Сега знам че това са били добри хора и нормални. Кой мъж с две ръце , ще я иска тая жена с 3 цици....Ще се раждат много жени, много малко мъже след радиоктивно замърсяване. Ако потърсиш истинска статистика - в САЩ вече жените преследвали мъже пишеха, не знам дали е вярно, но и при нас пропорцията без Трета световна ядрена война е нарушена.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Алеле, майко, тук някой много сериозно е препил с медовина от захванвани с фалшива захар пчели, за да напише чак толкова много глупости, при това на търкалета, че даже и да се води математик!!! Баце, ми ти се беше тотално изпонаакал от един най-обикновен грип, който дори не доведе до намаляване на населението в световен мащаб, напротив, то се увеличи, обаче сега хич не ти дремело, че евентуално щели да се гръмнат 100-200-1000 нюкчета и да изчезнело 50% от населението на бялата земя, че за черната ми е все тая?

И съшият този "богаташ" водеше жена си на държавна болница, за да я лекува, понеже, обаче и защото - пази, Боже, сляпо да прогледа....

П.С. За да не съм офтопик, макар много рядко да се включвам в темата - наистина не разбирам как си го представяте това орки1 да загубят войната от орки2? А даването на допълнителни оръжия води само и единствено до удължване на агонията именно на орки2 - разбирам, че са прецакани, разбирам, че са жертви на агресия, разбирам, че не е редно, ама пишем едно жусуи и да с е оправят. Все някой трябва да е прецакан, и докато това не сме ние, ми е все тая дали са орки1 или орки2 - тази война трябва да спре, а не да екслаира допълнително, а чии са Донбас и Крим ми е абсолютно все едно. Ние се нуждаем от евтини ресурси, без значение дали са руски или украински, пък ако ще да са и талибански или американски, и бачкери, по-възможност бели. И ако руснаци или украинци искат да бачкат у нас и да развиват законен бизнес - добре дошли са - екскурзианти, дето ние да им плащаме настаняването по курортите не ми трябват

П.П.С. И задължително трябва да си върнем българите от Молдова, Украйна и Русия, ако те искат да си дойдат тук, а не да мрат за чужда война - това е важното, а не разни копейки или сороспии да ми драскат безумия за едните или другите. Хеле пък такива предобрили с менте медовина
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Преговарят и Украйна вади тези области от състава си, поема ги ЕС в тази им част която не е разрушена от война. Украйна не може да ги задържи свои, те са им говорили да се махат, да освободят земята им..такива работи. Няма да се държат добре с тях. Затова както в момента има ДНР, така може да ДР, ЗР....и за тях да се погрижи ЕС, ако украинците им пречат да заживеят в мир ще видят пари от ЕС през крив макарон. Това е варианта в момента, значи Херсон може да стане европейски много преди Украйна.
                              Те може след време ДНР и ДР да решат да се обединят, Русия няма да им пречи ако ще са добре. Разбира се в тези области притежанието дори на огнестрелно оръжие ще трябва да се забрани.
                              Last edited by supertrader; 18.11.2024, 15:40.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Матеев, какво мислиш за това филмче?
                                Ти беше "пресметнал", че атомните бомби не са толкова страшни
                                Да кажа и за мутациите, които би ги имало след едно глобално радиоактивно заразяване в зоните, близко до епицентъра на взривовете. Ами мутация означава, че гама излъчването е повредило един или повече от 3-те милиарда човешки гени, намиращи се във всяка една негова клетка. В общия случай това не е чак толкова страшно, дори и при радиоактивен фон, 10 000 пъти по-голям от съществуващия. Да, могат да се появят някакви генетични заблоявания, но забележете - всяка една повреда на някой ген с 50% вероятност е лоша, но с другите 50% вероятност е добра. Тоест ще има и хора, които ще получат някакви ползи от това облъчване.

Само за пример - как си мислите, че Монсанто и другите генетични лаборатории успяват да селекционират семена на растения с много висок добив? Ами именно с гама облъчване. Правят стотици експерименти, и после унищожават лошите образци и започват да развиват добрите, като върху тях отново се правят гама облъчвания, за да ги подобрят още повече. И това, което естествената еволюция го постига за милиарди години с ниския радиоактивен фон, Монсанто го постига само за 2-3 години с висок радиоактивен фон.

Колкото до поколението при хората след една ядрена война - при него ще има проблеми само ако се промени някой ген в яйцеклетката или в оплождащия сперматозоид. Но дори и тогава 50% от промените ще доведат до нещо лошо, а другите 50% - до нещо добро. И после в следващите поколения естествения подбор ще подтисне лошите генетични промени и ще засили добрите такива.

Например жените с 3 крака никой няма да ги иска, но тези с 3 цици ще се котират много и ще станат мнозинство след няколко поколения. Голям кеф, нали? Да не говорим колко много Айнщайновци ще се народят. Въобще при текущото поколение след войната няма да се забележат никакви разлики, при следващото поколение ще има разни изненади, както добри, така и лоши, а след още 10 поколения естествения подбор ще остави само добрите модификации, и като цяло ще се окаже, че третата световна война е повлияла положително на разцвета на човечеството, защото многократно е ускорила положителните модификации, за които иначе трябваше да чакаме милиони години..
                                Last edited by Mateev; 18.11.2024, 15:56.

Коментар

Working...
                                X