Vesselina Sedlarska
Преди няколко години работих по тази книга като редактор. Написана е от племенницата на Доналд Тръмп, тя е доктор по клинична психология. Тогава си мислех, че описаният от нея "чичо социопат" вече няма да е проблем на света, а само на семейството. Имала съм някакво доверие в разума на хората. Вече нямам.
"ЧИЧО ми (Доналд) е социопат.
Той още страда от Нарцистично разстройство на личността (NPD).
Има и недобре изследвана Неспособност за обучение (LD)."
"Тръмп остана едно малко дете в кожата на възрастен човек: със силно его, изпълнен със свръхопасения и свръхнесигурност, винаги търсещ внимание, погалване, ласки. Несигурността му, дълбоко вкоренена, създаде черна дупка в него, изпълнена с нужда постоянно да получава комплименти. Но щом веднъж получи дозата комплименти и ласкаене, тя попива и изчезва. До следващия път.
Психологически брутализиран и увреден от родителите си. Родителите и дедите му бяха сурови, командващи, отнасящи се към децата си не с любов, каквато нямаха, и не според техните, а според своите нужди и без изпитване на съчувствие: типичните признаци на социопатия, вградена надолу по линията.
Доналд наследи и скъперничеството пряко от дядо си. Веднъж, той и Ивана ми подариха подаръчен комплект от бикини-бисквити-хайвер. От него обаче бе отнета кутийката хайвер.
Чичо ми има и силен проблем с дисциплината. Осъзнава и се стреми да се измъкне ненаказан от нередни неща. Мърляч, отказващ да оправя нещата след себе си, независимо, че майка му се стремеше да го дисциплинизира дори със заплахи." :
Мери Лий Тръмп, р. 1965 г., племенница на президента Доналд Тръмп (дъщеря на големия му брат). Доктор по клинична психология.
Из многото ѝ изявления и книгата ѝ за Доналд Тръмп "Твърде много и никога достатъчно: Как моята фамилия създаде най-опасния човек на света".
Коментар