IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Selena2024, не просто има хора които по добре се информират и причината е само тази. То и ти ако искаш ще намериш информация за какво съвсем точно и ясно става въпрос.
    В Русия има такива изказвания в пространството - точно какво трябва да направят за да няма повече конфликт с тях. Те си го казват съвсем директно. Както и много добре знаят каква е целта на конфликта с тях.
    Искат да ги изолират на географски принцип и трафика на износа на суровини от Русия да е през държави посредници - Украйна и Полша. Те ще продават газ на 5 пъти по ниска цена на Украйна и тя ще го продава в ЕС и ще бъдат добре като го постигнат това нещо, в Украйна им е обяснено за какво става въпрос съвсем точно, тези в Киев знаят за какво се борят..не е за Донбас.
    - Затова в Русия има такива които казват да се спира износа от там за Европа, и не само износа, а и добива.
    Доколко е реалистично това което се обещава на украинците ? Мисля че не е. Но да оставят ЕС без суровини и индустрията да се разбие е съвсем реалистично.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Ти пък сега. “Грую” не го знам точно какво му е в черепната кутия, то това си е загадка и за други хора. Проявява синдома на щрауса и му е леко. Главата в пясъка, дупето навън и … късогледа работа. Вари го Грую.

Ти си по-интересен. Навързваш един перлен наниз от хипотези баш като един външен министър и гледаш дали публиката ще клъвне кукичката. Сега, за някои работи си прав. Нещата яко се омазаха. Единствен изход поне за мен е всички големи играчи да отстъпят крачка назаде. Как ще се реши това в практиката ми е дива индия. Затуй рупам марули с чер хейвер и наблюдавам мача. Абсолютно независима. От мен нищо не зависи
      Големите играчи, а това вече е ясно очертано - САЩ, Китай и Русия, вероятно вече са разбрали с жестове и мимики, че трябва някак си да се договарят и работят по въпроса. Достатъчно е само да погледнем как Украйна и Близкия Изток вървят ръка за ръка като проблеми. Иранската сделка, която е гига важна за Израел, е обвързана с Украйна. Мисля, че и Тайван ще бъде решен без въоръжен конфликт, но по може би болезнен в икономическо отношение начин. Но има един тъмен субект, скрит в сенките, и това са британците, чиито натопорчени носове надничат иззад мъглата над Ламанша. Техните доминиони - Канада, Нова Зеландия, Австралия, също трябва да бъдат преразпределени, затова Канада сега се "бори" за камуфлажния си суверенитет. Британците са прътът в колелото. Това е за учудване, като се има предвид, че насреща им са руснаци, китайци и американци. Това предпоставя хипотезата, че американците са били в услуга на британците при новия "Поход на Изток" и всичко е най-вече техен проект. Затова на американците не им е проблем да се врътнат изведнъж, защото така или иначе Украйна не е била техен проблем, а просто - ангажимент. Смешно звучи, но излиза, че американците са били прокси на британците в този смисъл. Но като най-силна военна държава американците са ясно очертани като двигател на конфликта, докато британците едва сега излязоха на светло. Тъй като изобщо не са в ЕС и видимо възниква въпросът за говорещите глави по върховете на брюкселската администрация - от чие име говорят? Може би отегчавам Барбич с тия приказки и той си мери кръвното на всеки два реда, но нещата не могат да бъдат разбрани по друг начин.

Коментар

• barbaron, иди в Украйна на място и сам се убеди говорят ли медиите истината. Няма да ходиш в тези области където е конфликта, в украинската им част и над останалата им територия е напълно безопасно. Защото там на хората други неща им говорят неофициално и те са близки до истината. Ако отидеш там ще научиш истината и не забравяй да се правиш на луд че не си я разбрал, поддържай официалната медийна линия докато си там, защото може да не се прибереш после във Франция.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Ти прочети и разбери аз какво съм написал, а после тая твоя теза:
          - "сблъсък между САЩ и Русия на терена на Украйна"
          си я ... отзад при другите тези на Путлер
          Това е сегашната теза и на самите американци, ти пак си спал тогава следобед. Сигурно Путлер те дебне и под кревата, поглеждал ли си натам?

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Интересно как разбираш Груеца какво пише, а не разбираш ти самият какво приказваш.
            Ти пък сега. “Грую” не го знам точно какво му е в черепната кутия, то това си е загадка и за други хора. Проявява синдома на щрауса и му е леко. Главата в пясъка, дупето навън и … късогледа работа. Вари го Грую.

Ти си по-интересен. Навързваш един перлен наниз от хипотези баш като един външен министър и гледаш дали публиката ще клъвне кукичката. Сега, за някои работи си прав. Нещата яко се омазаха. Единствен изход поне за мен е всички големи играчи да отстъпят крачка назаде. Как ще се реши това в практиката ми е дива индия. Затуй рупам марули с чер хейвер и наблюдавам мача. Абсолютно независима. От мен нищо не зависи
            Last edited by Selena2024; 17.04.2025, 17:32.

Коментар

• bertram, то няма как да просперираш ако изнасяш само, а не внасяш нали ? Те това правеха.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение

Може ли да се разберете и да пишете едни и същи опорки- все пак не е прилично ти да пишеш горното червено, а други да говорят че средната заплата била 100лева в русия. Май посещавате различни сбирки в мазето и при това също и различни лектори
                може да разбереш колко са просперирали по размера на средната пенсия към края на 24-та

~ 252 лева...
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• barbaron, ти като убеждаваш други защо не отидеш в Украйна да поживееш там и да видиш - Те наистина ли искат това което ти си мислиш че искат, и което медиите разпрастраняват. От 2014 година до сега са минали 12 години, след войната Япония е с разрушени заводи понеже са произвеждали оръжие и са станали военни цели, всичко е на земята в руини. Питай ИИ да обясни за колко време те построяват заводите отново и се реиндустриализират, той да ти обясни по историята на японските компании лесно ще засече колко време им отнема. Украйна не иска това което твърди !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  D.Y.F-091066

Коментар

Ами точно това ти обясних, но изглежда току що ставаш от следобеден сън.
                    Ти прочети и разбери аз какво съм написал, а после тая твоя теза:
                    - "сблъсък между САЩ и Русия на терена на Украйна"
                    си я ... отзад при другите тези на Путлер

Коментар

Ти наистина ли не съзнаваш колко си гаден?
                      Всъщност аз би трябвало да съм благодарен на теб, на баща ти и вашите побратими.
                      Отвратен от такива, затова сега живея щастлив и свободен далеч от блатото.
                      Интересно как разбираш Груеца какво пише, а не разбираш ти самият какво приказваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Като с ваксинирането за грипа ли? Да вадя ли ексес морталитито след грипа точно в Западна Европа? И що се получи? И сега е така - ма настина ли е толкова трудно да проумееете, че има разделение на руска кочина и ЕС, а между тях трябва да има буфер. И да, добре е този буфер да е Украйна и Беларус - нищо лично спрямо тях, просто такава е географията им. И че Русия не следва да се закача и да ги оставим да си живеят както си искат в руский мир. Другото са лафчета за наЙвници, които се плашат от сянаката си.

За пореден път - няма абсолютно никакъв шанс за каквато и да е руска инвазия в България. Нулев, даже и под нулев, най-малкото защото нямаме сухопътна граница с тях, а по вода са на майната си. Ние сме в НАТО и ЕС, което ни е предостатъчно и следва да си мислим за нашите си тъмнозелени проблеми, а не да се занимаваме с блатото Украйна - да мрат, да стават руснаци или поляци - все ми е тая. те не са в ЕС и НАТО и не ми пука за тях. Точно толкова елементарно е. Другото е жусуи простотия и социални малоумщини, с които някои индивиди искат да прикрият импотентността си (за макароня иде реч, да не се разпознае някой колега)
                        Ти наистина ли не съзнаваш колко си гаден?
                        Всъщност аз би трябвало да съм благодарен на теб, на баща ти и вашите побратими.
                        Отвратен от такива, затова сега живея щастлив и свободен далеч от блатото.

Коментар

Защо трябваше да изхабиш толкова мастило за нещо толкова просто?

Украинският народ иска да живее без да е зависим и застрашаван
                          от една тероризираща целия цивилизован свят държава - русия.
                          Украинският народ е преценил, че предпочита да влезе
                          в икономически съюз с ЕС и под защитата на чадъра на НАТО.

Това е, друго няма !!!
                          Ами точно това ти обясних, но изглежда току що ставаш от следобеден сън.

Коментар

Чакай сега, ти мислиш, че нашият хубав свят е едно мирно място, дето всеки си знае лехата и ходи и си я оре. Ама няма такова нещо, учил си история, хората са в перманентно състояние на война помежду си, защо е така - това е съвсем друг въпрос. Даже времето след ВСВ се очертава като един от най-мирните периоди в историята, може би заради това, че двете световни войни бяха най-кървавият период в познатата ни история. И сега пак са назрели някои събития и пак завъртаме колелото на насилието. Затова старият и мъдър Хераклит казва още в Древна Елада, че войната е майка на всички неща. Това е, много е просто за обяснение. Ако един ден това се промени, то ще са необходими незнайно колко години и векове, за да се променим. Войната е вътре в нас. Може би защото все още сме някакви животни, които току що са проговорили, погледнато в космически мащаби. Друг е въпросът, че има много хора, които не са съгласни социумът да съществува в такъв контекст. И имат право и така трябва да бъде. Но, както виждаш - животното у човека е доминиращият фактор в неговия модус. Все пак има надежда, че въпреки всичко това, днес е възможно да регулираме този процес на самоизтребване, като проявяваме разбиране за определени неща като интереси на големите държави и интереси на малките държави. Когато големи държави се сблъскат, е ясно, че нещата са изпуснати и не са зачетени нечии интереси. В случая имаме сблъсък между САЩ и Русия на терена на Украйна, което е зачетено като накърняване на интереса от страна на Русия. Ние може да си приказваме всякакви работи тук, но това е неоспорим факт и работите вървят точно в посока на коригиране на на причините за възникване на този конфликт. Американците видяха накъде отиват нещата и направиха крачка назад. Лошото е, че те впрегнаха Европа в своята игра, която сега е оставена да отговаря за глупостите на американците. И тя не може да направи вярната стъпка, защото е нагазила твърде надълбоко в лайната като инструмент за осъществяване на американската политика на накърняване на руските интереси. Отряза си пътищата за евтини суровини, което беше нейно основно завоевание за цели 80 години. И сега пада лесна плячка в икономическо и военно отношение, защото си е мислела, че ще е все така - социална територия, долче вита, долче фар ниенте, с всичките красоти на това.
                            Защо трябваше да изхабиш толкова мастило за нещо толкова просто?

Украинският народ иска да живее без да е зависим и застрашаван
                            от една тероризираща целия цивилизован свят държава - русия.
                            Украинският народ е преценил, че предпочита да влезе
                            в икономически съюз с ЕС и под защитата на чадъра на НАТО.

Това е, друго няма !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Па колико да не са в НАТО?
                              отговор за осмисляне:
                              Колко са натовските държави разполагащи едновременно с: f16, Мираж 2000, стормшадоу, SAAB AWACS, NASAMS, IrisT, Patriot ?
                              м? дали и една ще намериш
                              Дали ще получа отговор на въпроса как ги е платила тази държава- ако искаш да ти припомня какво стана в хотела във варна - слава украина с лайно на стената

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Па колико да не са в НАТО?
                                отговор за осмисляне:
                                Колко са натовските държави разполагащи едновременно с: f16, Мираж 2000, стормшадоу, SAAB AWACS, NASAMS, IrisT, Patriot ?
                                м? дали и една ще намериш
                                А изглежда, че колкото по-голем миш-маш от оръжия държиш, толкоз си по пред затриване. Могат и хиперзвукови чалми и шахеди и ким-чен-унки да си вкарат, могат и нашите ръждавейки от военната академия да вземат.

Коментар

Working...
                                X