Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
(1) Няма кой (освен най-големите жусуи-та) да се съгласи с твърдения, за които не е приведено дори едно доказателство. Например ти твърдиш, че има "робската подчиненост и зависимост на колонията (ЕС)". Понякога се оказваш в ролята на по-голямо жусуи от всички твои събеседници, особено когато не боравиш с факти, а с чувства и усещания. Троловете са ти набили в главата, че е фондерлайнен, и са спечелили ума и сърцето ти. Евала, за това все пак се развиват тролските ферми - за да има например полезни идиоти като Боян Рашев и цялото котило на ЕКИП, които боравят само и единствено с булшита, който визирах в предишния коментар.
Je suis е френско спрежение - ето я графиката на френската следвоенна икономика, при това деноминирана в долар. Ето ги фактите. Дай Боже на всяка "колония" подобен икономически разцвет...
[ATTACH=CONFIG]n4256671[/ATTACH]
(2) Разбира се че русите няма да приемат, а и да приемат, ще го нарушат същия ден. Разбира се, че искам и винаги съм искал НАТО да се намеси и ако редовните армии не са достатъчни (а ако е така, защо е така?), няма проблем да се търсят и доброволци. От март 2022 г. съм хардлайнер в това ми виждане и проточилата се война само налива вода в мелницата на моята правота. Понеже Западът не се намеси, сега хората усещат и пишат за "робско подчинение". За да ти променят мнението, макар че съмнявам това да е възможно, трябваше ЕС да проектира сила. Но понеже Унгария е пробита и има вето, Полша, ЮК и Франция, а доскоро и САЩ не можаха да разбият 100-те хиляди руски кратуни да речем грубо в рамките на 2022 г.
Сега мироналагащата мисия изглежда по-трудна, защото в САЩ си ЕПМ... И затова се формира и групата с обществено мнение като твоето.
(3) Не ни разсмивай, човече. Малко факти:
* 12 HIMARS пристигнаха през юли 2022 г. със силно ограничен обем боеприпаси.
* Няколко ракети Storm Shadow са доставени с право за ползване в международно признатите граници на Украйна (?защо?) през м. май 2023.
* "Коалицията F-16" е формирана на 11 юли 2023 г. Първите изтребители Украйна получава, и то само за ПВО (?Защо?) във втората половина на 2024 г., т.е. преди няколко месеца.
Суровите факти горе, срещу твоето жусуи и усещане, че Западът е въоръжил навреме Украйна. Аз казвам, че и до ден днешен Западът се подиграва с крайно недостатъчни доставки.
(4) Изобщо не е само Матейко готов за световна война, много сме. Аз също я виждам като вече трудно избежна заради липсата на интервенция навреме (март 2022 г.). Смятам, че това ще е последното мирно лято на ЕС, в това число и на България. Можем да опитаме да я избегнем с примирие сега, укрепяване на фронта с коалиция на желаещите (силно препоръчително е България да участва) и гарантиране, че Одеса не е плацдарм за подготовка на атака срещу Полша и Балканите (RO+BG), които не преклоняват достатъчно главица пред Москва (цитат по Радев).
Коментар