IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Знаеш, че уважавам хората с лично мнение, а не Упорки, затова на теб и сатз винаги отговарям, ако успея да го видя. Ще пробвам пак:

- няма как, дори и на теория, нещо, което е градено от 80 години, а именно робската подчиненост и зависимост на колонията (ЕС) от метрополията (САЩ) да се прецака за 80 дни, особено с подобни "лидери" в ЕС
    - доларът и платежните системи обаче, са малко друга бира и зависят основно от едно нещо - доверие, като под доверие се разбира доверие да не ти блокират кинтичките, щото някой голям не ти се кефи. А дали парите са на диктатори, или на "трудовите хора" - все тая, не те миришат
    - доларът е нещото, което е налагано и утвърждавано в тези 80 (бох казал 100) години - и няма да бъде прецакан заради някаква пиклива жусуи Украйна. дали е морално и т.н. е друга бира - пари и морал не са особено съвместими понятия

така, разгледах набързо американската гледна точка, през субективното ми виждане на нежусуи реалист. Ще пробвам за войната:
    - дали и как ще се приеме примирие и какво ще е то - предстои да видим - аз лично не виждам причина Русия да го приема при сегашната ситуация, защото те очевидно са в постоянен, макар и много дребен напредък в последните 20 месеца
    - какво ще направи НАТО - ше обяви война на Русия ли? Ти това ли искаш? Ще отидеш ли доброволец да мреш в Украйна?
    - Украйна е бита карта от самото начало - моята версия е, че Путин беше излъган (дали от украинските олигарси, дали от собственото си разузнаване, дали от мегаломоанията си) и тръгна на парад. Смачкаха му колоната около Киев, помощта на страните от ЕС и САЩ беше мълниеносна и достатъчна (точно обратното на глупсотите, които се тиражират, как миата украйна с маънйе и дръвйе се изправила срещу окупатора), а и разбрахме лично от Тръмп, че дори неговата администрация е доставяла Джавелини на Украйна
    - сега ситуацията е на изтощение - очеизвадно е, че руският потенциал е по-голям от украйнския, а единственият шанс да се изравни, е ЕС да мине на бойна нога - искаме ли го? Заради Украйна? А социалките вкъши? Или ще напечатаме ново евро и сме си жик так? И дори и ресурсно да се изравнят нещата, пак е очеизвадно, че на Украйна ѝ свършват войниците - наши ли ще пращаме? Украйна няма и сателити, всичко ѝ е от нас - готови ли сме за още?

И финално за форума - форумът се е доказал като доволно комуноиден - достатъчно е да се види броят фенове на умрялото дружество. А всички деца на бивши комуноидни величия в момента са доволно жусуи. Дори няма да подхващам темата за многоникието, че тя е предостатъчно банална. така че реакцията на форумът е трудно разбираема в такъв момент, а още по-малко пък е представителна!

П.С. И отново да си кажа прогнозата - Украйна ще загуби територии, като въпросът е колко. И дали Одеса ще е част от остатъчна Украйна, или няма да е. Другата опция е трета световна - готови ли сте? Май само матейко е ок, но той е форумна нинджа, която знаем колко беше напълнил гащите покрай грипчето. Здраве и успехи ти желая!
    Баси два милиона Българи решили да станат роби и с нищо не може ги накара да се върнат и освободят ма не само те желаещите робство ако се види статистика на желаещите робски паспорт . Чак Германците затвориха границите поне много желаещи робство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      ... И дали Одеса ще е част от остатъчна Украйна, или няма да е. Другата опция е трета световна -..
      и Китай защо ще се включи?

какъв ще е мотива на Китай да прецака най-големите си клиенти? путлер ще направи свирка на Си, по-добра от на най-добрата гейша?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Слабо Опитай пак, като включиш и тути-квантите
        Това са научни факти и твоите пари като данъкоплатец са отишли за установяването им. Аз също съм скептичен като теб и мисля, че този момент настъпва доста по-рано. Най-драматичното се случва с епифизата, защото тя бива смачквана като "карамел му" в джоба на ухажор от 70-те. Третото око се затваря като на боксьор в десетия рунд, който вижда само звезди и нищо друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

От девет дерета се вади булшит, за да се оправдае липсата на истински сурово наказание на Русия. Оранжевият се опитвал да пресече... Е какво точно пресече, като за три седмици събори цялата глобална архитектура на сигурността (паралелно с доверието в САЩ, местната икономика и пазара)? Сега т.нар. "90% от света" има повече доверие в САЩ, че дори и да си развяват коня, париците няма да се барат, така ли? Че какво му е беше на модела "Ти си бъди диктатор, но си накягай парцалките вкъщи"? На кого не беше изгоден - на русите, които си търгуваха ресурсите; на китюгите, които кротко си продават секс играчките и евтиното карго ли?

Сега русите, като приемат примирието и го нарушат в първите тридесет минути след подписването му, кой и как ще ги накаже? Силен ли ще изглежда оранжевият или тогава вече ще намери рационализация поне да даде боеприпаси за няколкото мостри химарс и Ф-ки в Украйна?

Най-зле са копейките, после след тях са скритите копейки - тези по-грамотните. Мислещите няма какво да ги мислим.

П.П. Социологията на форума и одобрението на репликираното мнение на Бертрам са категорични. И моята лайка е там, както и на уместните питания на satz как путлето ще продаде вкъщи "победата".
          Знаеш, че уважавам хората с лично мнение, а не Упорки, затова на теб и сатз винаги отговарям, ако успея да го видя. Ще пробвам пак:

- няма как, дори и на теория, нещо, което е градено от 80 години, а именно робската подчиненост и зависимост на колонията (ЕС) от метрополията (САЩ) да се прецака за 80 дни, особено с подобни "лидери" в ЕС
          - доларът и платежните системи обаче, са малко друга бира и зависят основно от едно нещо - доверие, като под доверие се разбира доверие да не ти блокират кинтичките, щото някой голям не ти се кефи. А дали парите са на диктатори, или на "трудовите хора" - все тая, не те миришат
          - доларът е нещото, което е налагано и утвърждавано в тези 80 (бох казал 100) години - и няма да бъде прецакан заради някаква пиклива жусуи Украйна. дали е морално и т.н. е друга бира - пари и морал не са особено съвместими понятия

така, разгледах набързо американската гледна точка, през субективното ми виждане на нежусуи реалист. Ще пробвам за войната:
          - дали и как ще се приеме примирие и какво ще е то - предстои да видим - аз лично не виждам причина Русия да го приема при сегашната ситуация, защото те очевидно са в постоянен, макар и много дребен напредък в последните 20 месеца
          - какво ще направи НАТО - ше обяви война на Русия ли? Ти това ли искаш? Ще отидеш ли доброволец да мреш в Украйна?
          - Украйна е бита карта от самото начало - моята версия е, че Путин беше излъган (дали от украинските олигарси, дали от собственото си разузнаване, дали от мегаломоанията си) и тръгна на парад. Смачкаха му колоната около Киев, помощта на страните от ЕС и САЩ беше мълниеносна и достатъчна (точно обратното на глупсотите, които се тиражират, как миата украйна с маънйе и дръвйе се изправила срещу окупатора), а и разбрахме лично от Тръмп, че дори неговата администрация е доставяла Джавелини на Украйна
          - сега ситуацията е на изтощение - очеизвадно е, че руският потенциал е по-голям от украйнския, а единственият шанс да се изравни, е ЕС да мине на бойна нога - искаме ли го? Заради Украйна? А социалките вкъши? Или ще напечатаме ново евро и сме си жик так? И дори и ресурсно да се изравнят нещата, пак е очеизвадно, че на Украйна ѝ свършват войниците - наши ли ще пращаме? Украйна няма и сателити, всичко ѝ е от нас - готови ли сме за още?

И финално за форума - форумът се е доказал като доволно комуноиден - достатъчно е да се види броят фенове на умрялото дружество. А всички деца на бивши комуноидни величия в момента са доволно жусуи. Дори няма да подхващам темата за многоникието, че тя е предостатъчно банална. така че реакцията на форумът е трудно разбираема в такъв момент, а още по-малко пък е представителна!

П.С. И отново да си кажа прогнозата - Украйна ще загуби територии, като въпросът е колко. И дали Одеса ще е част от остатъчна Украйна, или няма да е. Другата опция е трета световна - готови ли сте? Май само матейко е ок, но той е форумна нинджа, която знаем колко беше напълнил гащите покрай грипчето. Здраве и успехи ти желая!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Има защо
            Затова преди Х години на руски четях само публикациите на учените
            от Института по Кибернетика към Украинската АН
            (и от сибирското отделение на АН на СССР)

Американски компании се обръщат към Украйна за помощ в създаването на по-добри безпилотни самолети за Пентагона, съобщи The Wall Street Journal.

В материала на изданието се казва, че американските стартъпи са похарчили милиарди долари рисков капитал с надеждата да разработят малки безпилотни самолети, от които Пентагонът ще се нуждае в бъдеще. Но много от тях произвеждат само скъпи летателни апарати, които не летят много добре. В същото време украинските производители на дронове са усвоили масовото производство на БЛА въпреки ограничените ресурси и търсят нови клиенти и капитали.

Министерството на отбраната изчислява, че САЩ имат възможност да произвеждат до 100 000 безпилотни летателни апарата годишно, а миналата година Украйна е произвела над 2 милиона безпилотни летателни апарата.

„Нито една американска компания не може да се конкурира с Украйна. Знаете, че техните разработки работят перфектно. Те разполагат с най-добрата лаборатория за тестване на всички модели за издръжливост в бойни условия“, казва Нейтън Минц, съосновател на стартъпа CX2.
            Направо на китайските компании да се обадят, едно моторче за дрон не е произвела Украйна, а за цял дрон, дума да не става. Не знаеш ли ? На този капака му за очи е китайско производство. Украйна произвеждаше заплаха за автомобилите на запада и пак добре, защото поляците са още по талантливи след наринатите на италианците една планина пари за лицензно добре оборудвано производство FSO я превърнали в складове и някакъв цех за боядисване на автомобили с боя металик, която естественно внасят отнякъде, те са гениални направо.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

та къде казвате видяхте путираския гарнизон в Запорожие? Или настоявате че Мелитопол е столицата на Запорожие?
              Говоря за територията на левия бряг на р. Днепър от Херсон до Енергодар и надолу до крайбрежието - Мелитопол, Бердянск и т.н. това си е част от Запорожка област, голяма работа че не е цялата, не знам какво се заяждате, нещо ви става, Тръмп ви изнерви доста ми се струва. Мента глог и валериан при тревога, три пъти на ден.
              Putlerastki гарнизон не знам дали има, но като има доста окопани военни части, които не знам как украинците ще ги накарат да се изнесат без много и нови оръжия https://militaryland.net/maps/deployment-map/

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                Не зная дали знаеш, но след 65 годишна възраст съединителната тъкан по шевовете на черепа се вкостенява и главата става крива с времето поради невъзможността да бъдат демпферирани отделните черепни плочи. Това е наблюдаемо и с просто око с времето. Кривата глава променя и геометрията на своето съдържание, мислите започват да изпадат през тила и се озовават чак в петите, където спират, ако са добре вързани обувките. Затова оставаш с горчивото усещане, за което имаш право, защото трябва да внимаваш със събеседниците си.
                Слабо Опитай пак, като включиш и тути-квантите

Коментар

• Има защо
                  Затова преди Х години на руски четях само публикациите на учените
                  от Института по Кибернетика към Украинската АН
                  (и от сибирското отделение на АН на СССР)

Американски компании се обръщат към Украйна за помощ в създаването на по-добри безпилотни самолети за Пентагона, съобщи The Wall Street Journal.

В материала на изданието се казва, че американските стартъпи са похарчили милиарди долари рисков капитал с надеждата да разработят малки безпилотни самолети, от които Пентагонът ще се нуждае в бъдеще. Но много от тях произвеждат само скъпи летателни апарати, които не летят много добре. В същото време украинските производители на дронове са усвоили масовото производство на БЛА въпреки ограничените ресурси и търсят нови клиенти и капитали.

Министерството на отбраната изчислява, че САЩ имат възможност да произвеждат до 100 000 безпилотни летателни апарата годишно, а миналата година Украйна е произвела над 2 милиона безпилотни летателни апарата.

„Нито една американска компания не може да се конкурира с Украйна. Знаете, че техните разработки работят перфектно. Те разполагат с най-добрата лаборатория за тестване на всички модели за издръжливост в бойни условия“, казва Нейтън Минц, съосновател на стартъпа CX2.

Коментар

• Maxar возобновила доступ Украины к спутниковым снимкам

Как сообщает "Мілітарний", речь идет о программе
                    Global Enhanced GEOINT Delivery (GEGD) от правительства США,
                    дающая доступ к коммерческим спутниковым изображениям,
                    которые собраны правительством США.

Транспортировка американского вооружения в Украину через хаб в Польше возобновилась, сообщает заместитель главы Минобороны Павел Залевский

Американские компании обращаются к Украине за помощью в создании лучших беспилотников для Пентагона, - The Wall Street Journal
                    Last edited by barbaron; 12.03.2025, 14:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Кои сме ние, че нещо не мога да разбера? За вас знам, че получавате опорки или космическа информация, ама за себе си не го знаех. Мнението си го изказвам от моя лична гледна точка на фона на какво става в света в последно време. А вие като една развалена латерна всеки ден бълвате едно и също и едни и същи украински канали с бомбастични заглавия на видеата, които в повечето пъти са с непотвърдена информация, която накрая се оказва и не истина. Харесвал съм много от мненията ви, когато са били коректни, но нещо не влагате нищо лично напоследък, като някакъв бот произвеждате мнения "уж" в полза на Украйна и Запада. Явно и не сте чел аз какво съм писал, макар и рядко, като цяло се чудя дали да ви чета изобщо вече писаниците. :thumbdown
                      Не зная дали знаеш, но след 65 годишна възраст съединителната тъкан по шевовете на черепа се вкостенява и главата става крива с времето поради невъзможността да бъдат демпферирани отделните черепни плочи. Това е наблюдаемо и с просто око с времето. Кривата глава променя и геометрията на своето съдържание, мислите започват да изпадат през тила и се озовават чак в петите, където спират, ако са добре вързани обувките. Затова оставаш с горчивото усещане, за което имаш право, защото трябва да внимаваш със събеседниците си.

Коментар

• Те си се бият украинците помежду си, как ще ги спрат ако те не искат. Никой не преговаря с тях. Ще искат ли да им спрат парите от Русия и САЩ, защото ЕС не го включвам, те ще си напишат 800 милиарда евро за себе си обаче. Не е ли по добре вместо мир само да им предложат пари, да ги реформират - да има работа и поминък там различен от война. Как да го разберат това хора, които никога не са оставали с два лева в джоба ? Никакви пари не им предлагат, никаква друга работа. Те ако получават същите пари, които сега им дават без да се трепят няма да има проблем да се възтанови реда там.
                        D.Y.F-091066

Коментар

Аз мисля, че Русия няма да даде превзетото Запорожие ...
                          та къде казвате видяхте путираския гарнизон в Запорожие? Или настоявате че Мелитопол е столицата на Запорожие?

Коментар

Време е да ви ъпдейтнат опорките
                            Вече се разбра - не русия, а САЩ (т.е. Тръмп) вече ръководи Операцията
                            Кои сме ние, че нещо не мога да разбера? За вас знам, че получавате опорки или космическа информация, ама за себе си не го знаех. Мнението си го изказвам от моя лична гледна точка на фона на какво става в света в последно време. А вие като една развалена латерна всеки ден бълвате едно и също и едни и същи украински канали с бомбастични заглавия на видеата, които в повечето пъти са с непотвърдена информация, която накрая се оказва и не истина. Харесвал съм много от мненията ви, когато са били коректни, но нещо не влагате нищо лично напоследък, като някакъв бот произвеждате мнения "уж" в полза на Украйна и Запада. Явно и не сте чел аз какво съм писал, макар и рядко, като цяло се чудя дали да ви чета изобщо вече писаниците. :thumbdown

Коментар

Аз мисля, че Русия няма да даде превзетото Запорожие и Украйна ще трябва да се съгласи с това - те искат сухоезмна връзка с Крим. Главния въпрос Запорожката централа в Енергодар дали ще я върнат на Украйна или ще я вземат. Аз мисля, че Тръмп ще иска сегашните граници да се запазят ил инякакви малки отстъпки - примерно Курското превземане срещу тук-там някое парче земя около Херсон или Харков (+ около АЕЦА евентуално). Няма да има връзка на море оттатък Крим, Русия няма да се съгласи никога.
                              Русия искаше и сухопътна връзка до Приднестровието, ама нейсе, не стана, след време може пак да пробват.

И да допълня - https://www.visualcapitalist.com/map...ral-resources/
                              руснаците са прилапали две от находищата на литий и разни други минерали и суровини - и те допълнително натежават за отказа им от тези територии.
                              Време е да ви ъпдейтнат опорките
                              Вече се разбра - не русия, а САЩ (т.е. Тръмп) вече ръководи Операцията

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Нетърпелив съм да разбера какво спечели Русия? Марипол, Бахмут и няколко стотин по-малко разрушени градчета?
                                Какво ще каже Путин на народа си, който беше готов да преглътне санкции, смърт, инвалиди и 21% лихви в името на руски Киев, Одеса, Харков, Херсон, Запорожие, Днипро? Как да им обясни, че Зеленски си е президент, че украинската армия не само не е разбита, ами удържа паланки като Покровск и до ден-днешен?

Единственият печеливш от безумието на Путин се казва Си Дзинпин. Всички други губят - Украйна губи част от територията си и стотици хиляди мъже, Русия губи стотици хиляди мъже, икономическата си сигурност и спокойствието по западната си граница, ЕС загуби достъпа до руските ресурси, а САЩ - имиджа си на лидер на свободния свят.
                                Украйна загуби земи, дадени й от Съветска Русия. Така, че напиши ода за блудния син.

Коментар

Working...
                                X