IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение

Миършаймър направо им е разковал кочината на либтардите. Заради тези безумни безумци бодро крачим към ТСВ и ядрена зима. Шефката на разузнаването Тулси Габард си го каза тази седмица, нещата отиват към нюкване.

Това е просто гледна точка.
    Само от това изречение ,,Западът е влязъл в стратегически сблъсък с Русия" става ясно, че човека е дълбоко заблуден за реалността. Гледната му точка е изкривена през призмата на руската пропаганда.
    Западът беше притиснат да реагира на агресията на Русия!
    Западът въобще нямаше никакво намерение да се занимава с Русия. Дори си затвори очите и подмина анексирането на Крим, като се надяваше Русия да се задоволи с това и нещата да си продължат по старо му. Запада си затваряше очите и за предишни руски агресии над суверенни държави, само и само да не влиза в конфронтация с Русия. И когато тоя професор изтърси такава глупост, човек започва да се чуди на кой служи тоя професор.
    ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Прочети книжката на Джон Миършаймър - "Голамата заблуда", която засяга именно този въпрос за баланса на силите и ще се увериш. Той е умен човек и ако се опиташ да го надприказваш, ще се задавиш. Тук можеш да пишеш всякакви глупости.
      Миършаймър направо им е разковал кочината на либтардите. Заради тези безумни безумци бодро крачим към ТСВ и ядрена зима. Шефката на разузнаването Тулси Габард си го каза тази седмица, нещата отиват към нюкване.

Светът плаща висока цена за еднополюсната илюзия, Америка води войни с идеология, но губи с реалност, а Украйна бе подмамена в капан, от който няма изход. Това заяви професор Джон Миършаймър, преподавател в Чикагския университет и един от най-влиятелните американски геополитически анализатори, в обширно интервю пред проф. Иво Христов. Разговорът е по повод българския превод на книгата на Миършаймър " Голямата заблуда".

Според американския учен Западът е влязъл в стратегически сблъсък с Русия, воден не от реализъм, а от идеологическо заслепение. Той е на мнение, че украинската криза е резултат от фатално погрешна политика на разширяване на НАТО и на опити за налагане на либерален хегемонизъм върху несъвместими културни и политически реалности.

По думите му, „САЩ тласкат света към многополюсен хаос, без да имат стратегия за мир“.

Миършаймър смята, че Европа се е поставила в зависимост от Вашингтон и вече не е субект, а обект на световната политика. Той подчерта, че Турция и Индия играят все по-самостоятелна роля, а Китай ще бъде централният съперник на САЩ в идните десетилетия.

Относно Украйна, професорът заявяви, че „тя бе използвана като инструмент, но ще понесе основната тежест на провала“. По думите му, конфликтът е загуба за всички – особено за украинския народ.

Миършаймър предупреди, че „идеологическият импулс на американската външна политика води до катастрофа след катастрофа“. Той посочи, че в основата на кризите е вярата в „универсалната приложимост на либералната демокрация“. Професорът окачестви тази вяра като наивна и самоунищожителна. „Ако не се върнем към реалполитиката, светът ще се движи от криза към катастрофа“.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Па те не са съседи - как да им откъсне. Понякога ме удивяваш - усещаш ли, че за да ударят Иран, еврейците са минали през териториите на 2 (две) суверенни държави! Две! И са ударили трета, която също е суверенна -това как е, добре ли е? Иначе Израел е отнел достатъчно територия от съседите си и е извършил етнически прочиствания в мащаби, които орките никога няма да могат да догонят (процентно). И въпреки това на мен не ми пука, точно както не ми пука и за Украйна - обаче лицемерчетата с жусуи нещо пак въртят задните части, за да се нагодят. А това вече не е ок - ако си мъж, селдва да имаш принципна позиция и да я следваш
        Ами радвам се, че и ти си открил една от десетките разлики между израелската интервенция срещу ядрената програма на Иран и рашисткия геноцид в Украйна. Има още 9 големи и 100 по-дребни разлики, които не позволяват никакви сравнения и съпоставки.

По жусуи и мусуи ти си специалистът, раздаваш ги на кило тези лафове. Ако искаш да се покажеш принципен, първо при никакви обстоятелства няма да сравняваш двете войни и второ, когато формираш прочит за Близкия Изток трябва да вземеш предвид санкциите на Съвета за сигурност на ООН и МААЕ срещу ядрената програма на Иран.

Хубав уикенд, стига борси и войни.

Коментар

• Посвещава се на всякакви миризливи долни гнусни антибългари

"Седмица след ликвидирането на Касем Солеймани, израелският в. The Jerusalem Post обяви атаката в Сарафово за една от най-значимите, в които Иран има участие. Същото съобщиха The Guardian, Business Insider, France24 и Business Standard.

За връзката на ген. Солеймани с терористичния акт говориха и български анализатори"

Коментар

• bota156, нищо няма да стане, Израел са ментърджии големи, и те са за това САЩ да им дава, няма да дава само на Украйна. На теб известно ли ти е нещо, което да е направено в тази страна различно от оръжие ? Май няма нищо израелско до сега, може някой ден да има. Днес се бият с арабите, утре се женят.
            D.Y.F-091066

Коментар

• bota156, нас ще ни съборят първо с приемане на еврото както сме във валутен борд. Аржетина махна нейния и от тогава са в амок. Ние така и не достигнахме това финансово развитие да можем да излезем от валутния съвет и да въведем пазарен курс на лева към еврото. Те си представят че България има 20 милиарда евро да ги похарчи за тази екстра - да си купи членство в ЕЗ. Валутния съвет се случва чрез еврото в частни банки на които БНБ е предоставила съответните суми в левове, които те гарантират с наличностите си в евро, в БНБ едва ли има евро, но тя си го е купила с левове и може да го поиска. Ще получат милиарден превод точно на муцуцок в ЕЦБ само ако се навият да му плащат много сочна лихва. Т.е. ЕЦБ да си ни преведе 25 милиарда евро както е и редно, присъединяват икономика с БВП към 50 милиарда евро.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

И кога перси са убивали българи ???? За евреи - знам..... Но перси......

Пак си я измукал тази фактология от най тъмни дебри , затка......
                Зацко има дълбоки дебри и вади всякакви небивалици оттам.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Смешен плач пинокио, Израел официално е във война със Сирия и Иран. като Иран нееднократно е заявявал че иска да избие евреите... Еми предоставят му за стотен път възможност

А би ли споделил, защо си загрижен за правата на хора убили българи в България? (минимум атентата в Бургас)
                  И кога перси са убивали българи ???? За евреи - знам..... Но перси......

Пак си я измукал тази фактология от най тъмни дебри

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

А пък ти откъде черпиш това си глуповато вдъхновение е истинска загадка. И наемник да съм на подобна пропаганда, би ми било трудно да вържа и две приказки, тъй като няма грам логическо и познавателно съдържание в това. Ще ми трябва аутокю с големината на светлинното табло на националния стадион, за да се справя.
                    Колко много си прав.......

Тази абезяна на аватара , май не е случайна......Предупреждава че написаното от въпросния ник , може да е като извадено от маймунски г...з

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                      ...

Впрочем имам информация, че Баташкото клане е инсценировка на Сорос, за да купи на безценица небостъргачите на Коч в Галата.

освен това е предсказано от Ванга !!!

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot_20250613_164220_YouTube.jpg
Views:	1
Size:	8.9 КБ
ID:	4278672

Коментар

Па те не са съседи - как да им откъсне. Понякога ме удивяваш - усещаш ли, че за да ударят Иран, еврейците са минали през териториите на 2 (две) суверенни държави! Две! И са ударили трета, която също е суверенна -това как е, добре ли е? Иначе Израел е отнел достатъчно територия от съседите си и е извършил етнически прочиствания в мащаби, които орките никога няма да могат да догонят (процентно). И въпреки това на мен не ми пука, точно както не ми пука и за Украйна - обаче лицемерчетата с жусуи нещо пак въртят задните части, за да се нагодят. А това вече не е ок - ако си мъж, селдва да имаш принципна позиция и да я следваш
                          евала груец. Обаче трябва да се поучим от чуждия опит на геницид над страната им и да се готвим за нашия. Не че не върви и ние доброволно сме в геноцид от назначените колониални сатрапи
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

отваряш Уики или питаш ИИ какво е "сламен човек", после прочиташ пак какво си написал и се пробваш да анализираш как си изпълнил на 100% предписанията Не, нищо от това не съм казал и не съм избягал пък от това, което вече съм казал, ще пробвам отново:
                            - водя се само от българската позиция, т.е. какво е добро за България
                            - след това се водя от истината
                            - и на трета място се водя от реалността такава, каквато е, а не такава, каквато ми се иска

Така, с оглед на горното, което явно не си разбрал, пак да го кажа:
                            - САЩ си играят тяхната игра и не се съобразяват с никого
                            - Израел, също като САЩ, си играят тяхната игра и не им дреме за никого
                            - Орки 1 се пробват да играят тяхната си игра, но с редица ограничения заради нефелността и слабостта на Путлер
                            - Орки 2 се пробват да си удържат измислената държавица от тотален разпад, защото няма как да върнат времето назад, а и нямат вече избор
                            - Китай си играе неговата игра, но с огромен лаг във времето, щото те по принцип не бързат
                            - ЕС, част от което сме ние, се чуди накъде да си завърти задника, за д ане би някой да се разсърди, че не ни е онодил навреме и с достатъчно качество

така достатъчно ясно ли е - аз се кефя и на САЩ, и на Израел, защото са абсолютно безпардонни и налагат своето със сила без да се съобразяват - една велика сила прави точно това. Орките се мъчат, но не им се удава по една или друга причина, докато ние - е, вече го казах. И това е драма, при това голяма. Поне според мен - ти си се отвличай с гълби, кемтрейлсове и пет джита, без да видиш същината
                            Остави ти сламените хора и иначе интелигентните такива, чиито мозъци са тотално изпържени от манджата от страхове, носталгия и пропаганда, която ни се поднася от поне десетилетие...

​​​​​​... кажи пак как Германия не искала да публикува ЕГН-тата на избитите в лагерите евреи, за да не лъснела Холокост измамата.

Да се чуди човек отде толкова самоубийства сред немските съседи на лагерите, откъде толкова ПТСР сред американските освободители, както и откъде се намериха тия милиони ползвани зъбни коронки, очила, обувки и часовници, както и такова количество черепи.

Впрочем имам информация, че Баташкото клане е инсценировка на Сорос, за да купи на безценица небостъргачите на Коч в Галата.

Коментар

• https://www.youtube.com/shorts/TD42LrpyrRM, за това става въпрос.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

И колко земи откъсна Израел от Иран дотук? Колко референдума проведе на иранска територия Израел, че изобщо да се говори за "нахлуване"?

Лоботомия барабар с костния мозък
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X