IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • България гласува против резолюция на ООН за подвеждането на Израел под отговорност за военни престъпления

    АКТУАЛНО
    06.04.2024
    Автор:Обективно Източник: Съветът по правата на човека на ООН
    Съветът по правата на човека на ООН прие резолюция, призоваваща Израел да бъде подведен под отговорност за възможни военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени в Ивицата Газа, и настояваща за спиране на всички продажби на оръжия за страната. България не подкрепи резолюцията.

    Гласуването в петък бележи първия път, когато най-висшият правозащитен орган на ООН зае позиция относно шестмесечната война, предупреждавайки за геноцид в конфликта, при който загинаха повече от 33 000 палестинци.

    26 от 47-те държави членки на Съвета на ООН подкрепиха резолюцията, 13 се въздържаха и 6 бяха против. Единствените „против“ бяха България, САЩ, Германия, Аржентина, Малави и Парагвай.

    Според Съвета гласуването е необходима мярка, наред с други, „за предотвратяване на по-нататъшни нарушения на международното хуманитарно право и нарушения и злоупотреби с правата на човека“.

    Съветът на ООН подчерта, че Международният съд (МС) постанови през януари, „че има риск от геноцид“ в Газа, като изрази „силна загриженост относно съобщенията за сериозни нарушения на правата на човека … включително за възможни военни престъпления и престъпления срещу човечеството” в палестинската територия.

    През март Международният съд единодушно нареди на Израел да предприеме всички необходими и ефективни действия, за да гарантира, че основните хранителни доставки пристигат незабавно в Газа, предупреждавайки, че палестинците са изправени пред влошаващи се условия и че гладът се разпространява.

    „Символично това е важно. Това е първият път, когато висшият правозащитен орган взема позиция по този конфликт. Това е отражение на безпрецедентния характер на този [конфликт]“, каза пред „Ал Джазира“ Марк Оуен Джоунс, доцент по близкоизточни изследвания в университета „Хамад Бин Халифа“ в Катар.

    Резолюцията беше представена от Пакистан от името на всички държави членки на Организацията за ислямско сътрудничество с изключение на Албания.

    Мейрав Ейлон Шахар, посланикът на Израел в ООН в Женева, заклейми резолюцията като „петно ​​за Съвета по правата на човека и за ООН като цяло“.

    Коментар


    • [h=1]Харьков.

      https://www.youtube.com/watch?v=OtFoYGhK7II нещо сайта не пуска мненията

      хората бягат, бомбички почти непрекъснато

      Коментар


      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

        Значи и на друг доктор ще ходите освен на офталмолог

        Имаше танчик - няма танчик
        https://censor.net/ua/video_news/348..._bl_tank_y_net
        колегата ви путлераст и той много учуден
        Затка, едно от големите предприятия на хохланрия е унищожено, загуби за милиарди, но ти се кефиш на един унищожен танк

        Коментар


        • Битва за Часов Яр начинается: враг публикует карты и кадры прорыва к окраине города (КАРТА, ВИДЕО)

          05.04.2024 - 8:45

          Украинские военные аналитики публикуют новые карты и сообщают об опасном положении ВСУ в районе Часов Яра, к которому прорвались силы ВДВ.

          «Начинается этап ключевых боев в направлении города. Вчера российские подразделения при поддержке 32 единиц бронетехники перешли в атаку в направлении города Часов Яр. Штурмовой группе ВС РФ удалось достичь восточной части города, микрорайон „Канал”, высадить пеший десант и занять позиции вдоль улицы Зелёная в точке 48.59611, 37.8868», — сообщают они

          «Русские атаковали бронетехникой в нескольких метрах от первых домов Часов Яра. Десант занял окопы на окраине города, добрался до ул. Зеленой. Это крайняя улица города от Бахмута», — говорится в панических сообщениях.

          Ранее советник Главы ДНР Ян Гагин сообщил, что ВС РФ вошли в пригород Часов Яра. Украинские диверсанты на пяти лодках уничтожены при попытке высадиться на левый берег Днепра

          06.04.2024 - 13:06

          В Минобороны сообщили об уничтожении нескольких плавсредств ВСУ, на которых украинские диверсанты пытались переправиться на левый берег Днепра.

          «На херсонском направлении подразделения группировки войск „Днепр“ продолжали оборонять левый берег Днепра, наносили огневые удары по объектам, технике и артиллерии противника на правом берегу, уничтожали БпЛА противника.

          В ночное время велся контроль передвижения плавсредств по реке Днепр, пять лодок противника были поражены артиллерией и ударными БпЛА в местах загрузки десанта и при попытках приблизиться к левому берегу», — сообщил начальник пресс-центра группировки «Днепр» Роман Кодрян.
          Потери ВСУ составили до 30 военнослужащих, 2 автомобиля, САУ «Паладин», гаубицы M777, Д-20 и Д-30.

          Коментар


          • ВКС и ВМФ России нанесли массированный удар по целям на Украине (ВИДЕО)

            06.04.2024 - 9:04

            Ночью 6 апреля стратегические бомбардировщики ВКС России, а также российский флот нанесли массированный удар по целям на Украине.

            С кораблей ВМФ России в Чёрном море в направлении Николаева были выпущены ракеты «Калибр».

            Борта Ту-95 МС выпустили по целям крылатые ракеты.
            Украинские ресурсы сообщали о российских ракетах, летевших на Черкассы, Канев, Павлоград, в Киевскую и Винницкую области.
            В это же время по целям в западных областях Украины были запущены БПЛА-камикадзе «Герань».

            В Харькове удар, судя по кадрам из города, пришелся по энергетической инфраструктуре. «Русская Весна» следит за результатами «калибровки» и «геранизации» целей на Украине.


            Затка, а бе нали бяхте унищожили самальотите, откъде дойдоха тези? За корабите няма да питам, сигурно са взели рибарски лодки под наем

            Коментар


            • Там в момента няма нито един войник без детектор и заглушител за дронове, от руската страна всичките имат, същото нещо важи за всяко превозно средство. Украински танк ли са ударили, ако е с китайско дронче. Панченко обяснявала на украинците че руснаците са виждали перални и кани за гореща вода на ток и имат долу горе 3 пъти по висок стандарт на живот от украинците гледах сега. Те украинците нямат ли интернет да влязат да погледат малко клипове, то се вижда какъв е стандарта на руснаците, да не би в Украйна да са забранени всички руски клипове в нета и такива неща. Почвам да си мисля че тези са диваци. Тях властта им ги е държала бедни и мизерстващи 20 години защото те очевидно са обеднявали и оскотени накрая и за това са им казвали че е виновна Русия.
              Last edited by supertrader; 06.04.2024, 17:51.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Чувам нещо че са наискандерили мотор сич с няколко искандера
                Значи и на друг доктор ще ходите освен на офталмолог

                Имаше танчик - няма танчик
                https://censor.net/ua/video_news/348..._bl_tank_y_net
                колегата ви путлераст и той много учуден

                Коментар


                • Сибирския Бръснар, че няма да има победител е ясно много отдавна, но двама като се карат трети печели. Сащ като искат да продават оръжия просто трябва да измислят отбранителни които без да има войни и НАТО ще се продават като топъл хляб и много повече от сега тези измишльотини - уж сваля ракети, но те пак си падат. Изтрепаха народа който се връзва лесно.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • На този носа му е пострадал нещо ?
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Това на излизане от Русия ли , комсомолец...

                      Товарищ Путин им го каза право в очите ...

                      Що въй хатите???

                      Няма да можете да мигнете.....И победитель не будеть....


                      https://www.facebook.com/share/r/iMoxqh5R4HKGRSKJ/

                      Коментар


                      • Чувам нещо че са наискандерили мотор сич с няколко искандера

                        Коментар


                        • Украйна иска да управлява ЕС, тя не иска да влезе в него само а да го управлява. Там тоталитарната държава се завърна. Възможно ли е европейците да заживеят в тоталитарни държави, защото те ще искат да наложат това нещо.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Коментар


                            • Вземат един дрон от тези които се сглобяват от части и му слагат една голяма батерия, вземат граната от ер пе ге и я монтират с детонатора надолу така че като се удари да се взриви. Това нещо го управляват със стандартната електроника и камера. С него щели да вдигнат мост във въздуха и възрастни мъже го правят. Да им се чудиш на акъла. Там границата е огромна и не е блокирана въобще, ще вкарат пехотинци руснаците и това е якно отдавна.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

                                Това че са си качили нашенски космонавт на техен полет с пропагандна цел не ни прави космическа сила.
                                Ей, кви вицове имаше на времето с Гошо Космонавта, няма вече такива! Носталгия ме хваща като се сетя.

                                Коментар

                                Working...
                                X