Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Русия не е сеизмична зона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеИ друго видях в Русия - нямат антиземетръсно строителство. Сградите им нямат вертикални колони. Плочата на всеки следващ етаж лежи само на тухлите на предишния. Вярно, стените са дебели по 40-60 и дори 80 см тухли, но липсата на вертикални колони ще доведе до лесно срутване на сградата при земетресение с хоризонтални вълни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеИ друго видях в Русия - нямат антиземетръсно строителство. Сградите им нямат вертикални колони. Плочата на всеки следващ етаж лежи само на тухлите на предишния. Вярно, стените са дебели по 40-60 и дори 80 см тухли, но липсата на вертикални колони ще доведе до лесно срутване на сградата при земетресение с хоризонтални вълни.
Коментар
-
И друго видях в Русия - нямат антиземетръсно строителство. Сградите им нямат вертикални колони. Плочата на всеки следващ етаж лежи само на тухлите на предишния. Вярно, стените са дебели по 40-60 и дори 80 см тухли, но липсата на вертикални колони ще доведе до лесно срутване на сградата при земетресение с хоризонтални вълни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПътищата им са зле, ако изключиш магистралите. Събират им пари и ги харчат за войни.
Също така в големите градове са асвалтирани главните улици и част от второстепенните, а междублоковите пространства нямат асфалт. Също като при селата са черни пътища, които след дъжд потъват в кал и локви. Това съм го виждал в 400-хиляден град - голяма улица в центъра и отклонения към жилищните квартали като черен път.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеОтново недостатъците на Русия се опитваш да ги пробуташ на някоя друга държава. По много държави съм ходил и единственото място със слаба инсталация съм виждал само в Русия. Например в жилищен блок във Волгоград в квартирите имаше газ и поради тази причина инсталацията на тока беше изключително слаба. Само крушки, телевизор и максимум една ютия на квартира могат да бъдат включени едновременно. Предпазителя на квартирата беше 16А. Тоест максимум 3 kW едновременни товари. Като включиш ютията и остава само за крушките, телевизора и хладилника. Ако поискаш да включиш някаква малка ел. печка на ток и предпазителя пада.
Не само че са заредени с малки предпазители, но и жиците на инсталацията на квартирите са тънки, така че и да сложиш по-голям предпазител, жиците няма да издържат.
ПП: Само за сведение - в България жилищата са с 40А или по-новите с 64А предпазител (8 или 12 kW максимална мощност).Затова в България можеш да се топлиш на ток, а в Русия не можеш. И ако в Русия се повреди газоснабдяването, ще изпукат от студ. Така че ако реши, Зеленски знае как да замрази през зимата цял един многомилионен град само с 2-3 ракети.
Коментар
-
Mateev, Скоти гледал ли си му клиповете, той го обяснява и показва направо снимки на мрежата и казва - тук навсякъде е така, цяла Америка. Не съм ходил никога в Русия, но гледам че изкупуват на безпари разбира се японските електромобили и им въртят луди километри за нула време, защото едно зареждане на батерия е 50 стотинки, на големите батерии 1.80лв. Скоти е достоверен според мен, казваше че не харесва електромобили защо като лисицата за гроздето - кисело понеже не може да го стигне. Пътищата им са зле, ако изключиш магистралите. Събират им пари и ги харчат за войни.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВ Сащ не могат да си зареждат електромобили в къщи, защото електрическата инсталация слаба, с кабели пуснати по дърветата. .
Не само че са заредени с малки предпазители, но и жиците на инсталацията на квартирите са тънки, така че и да сложиш по-голям предпазител, жиците няма да издържат.
ПП: Само за сведение - в България жилищата са с 40А или по-новите с 64А предпазител (8 или 12 kW максимална мощност).Затова в България можеш да се топлиш на ток, а в Русия не можеш. И ако в Русия се повреди газоснабдяването, ще изпукат от студ. Така че ако реши, Зеленски знае как да замрази през зимата цял един многомилионен град само с 2-3 ракети.Last edited by Mateev; 17.06.2025, 06:26.
- 3 Харесвания
Коментар
-
В Сащ не могат да си зареждат електромобили в къщи, защото електрическата инсталация слаба, с кабели пуснати по дърветата. Харчат обаче по 1 трилион за издръжка на армия. Мъск направи хубави електромобили, с акумулаторни клетки издържащи по 15 години, подръжката е евтина и тока за едно зареждане там е 14лв. за 400км. - 3.5 лева за 100км. Ако имаха мрежа би продал 50 пъти повече коли до сега. Да изперкаш не ами направо с една ракета да емигрираш на Марс.D.Y.F-091066
Коментар
-
йордания
Прави ми впечатление че сигурно 90% от снимките и видеата са колко са зле евреите, имат убити около 25-30 човека, ранени около 300. Иранците- убити около 250, ранени не се знае- аз не знам. Но снимките от разрушени ирански градове, ударените рафинерии не се виждат никъде, да не говорим за ударените ядрени заводи
https://www.facebook.com/reel/1217946626475593- това дали е истинаLast edited by dmm; 16.06.2025, 22:28.
Коментар
-
Pyramid, ще си дадат петрола и газта, най големите запаси от природен газ на планетата, те това искат и не им пука кой управлява там.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗащо им е война, по добре да капитулират, да ги спрат тези ядрени проекти, те няма да им донесат мир. Сигурно така разсъждават, предполагам. Само че Израел не приемат, защото иранците това им предлагат още преди да ги нападнат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Съмнявам се.
D.Y.F-091066
Коментар
Коментар