Първоначално изпратено от Агро
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеИ пенсията идва, и ежемесечните хонорари, чудя се как да ги похарча
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
За Полша съм абсолютно съгласен, но Унгария е извън всякакви сметки, докато Орбан е на власт. Тъй като рейтинга му пада, а икономиката е в регрес, вероятно ще го наследи консерватор, който обаче няма да е ок с това Русия да го разиграва и ще иска силна Унгария, а не някаква постсъвестка мизерия.
Блока, който се очертава, е Полша-Балтики-Финландия-Чехия-Румъния, вероятно и Хърватия и Словения.
Коментар
-
Ето го Томск: https://www.youtube.com/watch?v=Rg7T6Hir200
А сената може само да предложи нещо на конгреса, който да го разгледа и което ако Тръмп не одобри, ще трябва да се повтори процедурата вече с 2/3 мнозинство и без конкретика в случая за кои страни ще се прилага. https://topwar.ru/265039-amerikanski...vija-mira.html Даже если предложенные сенаторами санкции будут одобрены Конгрессом, Трамп может наложить на законопроект вето, и в этом случае авторам законопроекта потребуется 2/3 голосов, чтобы это вето преодолеть.
Коментар
-
Забрана на парите в брой предлага френски министър
Актуално
23.05.2025
Автор:Обективно
Френският министър на правосъдието Жералд Дарманен предложи премахване на плащанията кеш, твърдейки, че цифровите плащания – включително криптовалутите – са много по-лесни за проследяване от физическите пари и ще помогнат на властите да се борят с трафика на наркотици и други престъпни дейности.
Дарманен заяви в Сената, че „голяма част от ежедневната престъпност и дори престъпните мрежи разчитат на пари в брой“ и заяви, че „краят на парите в брой ще попречи на създаването на пунктове за търговия с наркотици“.
Дарманин, който преди това ръководеше публичните финанси като министър на публичните действия и сметките, призна, че забраната на парите кеш няма да премахне търговията с наркотици, но настоя, че „след като парите са проследими“, става „по-сложно“ както за потребителите, така и за дилърите да избягат от финансовия надзор.
Правосъдният министър заяви, че престъпните групи вероятно ще преминат към използване на криптовалути вместо пари в брой, но твърди, че това ще бъде напредък, тъй като „криптовалутите често са по-лесни за проследяване“ поради блокчейн записите и новите правила на ЕС за наблюдение на транзакциите. Съгласно новата директива на Европейския съвет, която ще влезе в сила през следващата година, доставчиците на криптоактиви ще бъдат задължени да събират и споделят данни за подателите и получателите с данъчните власти, като така на практика се прекратяват анонимните криптопреводи в рамките на блока.
Коментар
-
-
Какъв е резултата от руската пропаганда, която промива мозъците на своите деца:
https://www.facebook.com/reel/588998737542511
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Да добавя - колко от рос-отрепките в този форум живеят в Русия?
Живеят в Европа или в България, което е същото, а тръгнали да оплюват същата тази Европа.
Децата им учат в България или на запад, а тръгнали да оплюват същия този запад.
И на колко от росотрепките във форума спестяванията им са в рубли?
И защо така? Ами национални предатели и отрепки Уотсън ...
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеВ САЩ от 100 сенатора 81 вече подкрепят законопроекта за жестоки първични и вторични санкции срещу Русия. Когато се гласува, мнението на Президента Тръмп няма да има никакво значение. С такова мнозинство дори и президентско вето може да бъде преодоляно.
https://www.youtube.com/watch?v=bPDrQT9QA0E
Така че Путин да се стяга в кръста, щото нищо добро не чака Русия, ако не прекрати тази война.
Законопроектът за санкции срещу Русия, предложен от Греъм-Блументал, е получил подкрепата на 81 съвносители в Сената на САЩ.
наистина ще има "братски" американски санкции за Рашастана и ще им секне всичко още тази година, аз все си мисля че до края на лятото всичко ще е приключило.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
За Полша съм абсолютно съгласен, но Унгария е извън всякакви сметки, докато Орбан е на власт. Тъй като рейтинга му пада, а икономиката е в регрес, вероятно ще го наследи консерватор, който обаче няма да е ок с това Русия да го разиграва и ще иска силна Унгария, а не някаква постсъвестка мизерия.
Блока, който се очертава, е Полша-Балтики-Финландия-Чехия-Румъния, вероятно и Хърватия и Словения.D.Y.F-091066
Коментар
-
Съветът на ЕС ще обсъди спирането на правото на глас на Унгария
На 27 май Съветът по общи въпроси на ЕС ще разгледа прилагането на член 7 от Договора за ЕС спрямо Унгария, който позволява страната да бъде лишена от правото си на глас, ако "сериозно нарушава европейските ценности".
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
Не , не ми се иска ТСВ , изобщо ....
Ще ми се само Путин да удари и претроши ръчичките на европейските и нашите соросоидо - либерасти.
И както винаги предлагам бас , че ще се случи .....
Аз почти нямам загубени такива....
Като започтеш от ковида .... минеш през Тръмп - Президент и "Величие" в Парламента ...и свършиш до по дребни, касаещи я някой активи , я развитие на дадена ситуация .....
Като тази отдолу .....на снимката.....
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар