IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

https://www.vesti.bg/sviat/kalin-dzh...i-nato-6222538

Бъдещият румънски президент, уличен преди броени дни в схема за търговия с влияние, вече не се и крие.
    И това ли е "жусуи" параноя?!?

Като ти излезат Унгария, Румъния, Словакия и България от ЕС и НАТО, къде ще влязат, ти, безпристрастно и обективно пиле?
    ​​​​​
    Кой е казал, че ще излязат? Аре стига вече глупости като с грипа, може ли, че ти поне там не беше заблуден - стойте си вкъщи, щото ще Омрем. Ако почнем наистина да мрем - това е щото не си стояхте достатъчно вкъщи и с достатъчно плътно затворени врати и прозорци и без да дишате, гиди копейки прости. Ако пък не мрем - това е защото жусуи умнокраставите си стояхме вкъщи и ръсихме захар против уроки, та нетирахме простотията на копейките, нали? Украйна е чао, приемете го, преживейте го и да вървим напред. Украйна не е в НАТО и ЕС и никога не трябва да влиза в тях - имаме си достатъчно проблеми, за да си създаваме нови, а печатането не безкрайна величина, за да покриват всяка прищявка

Черпя с един ИИ имидж от капитал

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
      Не се считам за умнокрасивитет, но искам да ти напиша нещо по тоя въпрос.Нещо, което съм сигурен,че знаеш. Наприемер Третият закон на Нютон ....Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие....Той е за предметите, но според мен важи за всичко. И за политиката. Всеки прави каквото иска, докато не срещне някой, които да го спре. Тогава иазпада в ситуация, в която да продължи напред на него ще му донесе повече щета отколкото полза. И той ако е разумен спира и равновесието се възстановява. Или воюва /печели или губи/ ....и равновесието се възстановява.
      Та след падането на Берлинската стена, Янките не си спазиха обещанието и тръгнаха /НАТО/ на изток. Да видят до къде могат да стигнат, защото нямаше равно по големина и противоположно по посока противодействие. И стигнаха до Украйна. Руснацитя казаха "Стига" и отговориха. Янките решиха, че вече руснаците ще са им приятели във връзка с неизбежната война с Китай и зарязаха не само Украйна, но и цяла Европа. Сега Русия ЩЕ продължи на запад и ЩЕ продължи да опитва да си възстанови влиянието си. И ЩЕ стигне дотам докъдето не срещне равно по големина и противоположно по посока противодействие....за да се възстанови равновесието. Затова и ЩЕ има война на САЩ + срещу Китай +.....за първото място в света. Така е било и така ще бъде. В интерес на истината това може да да се окаже първи път в историята, когато въздигащата се империя побеждава западащата империя и без война. Но се съмнявам, че янките ще се дадат без да гърмят........ За целта - „Принципи за справяне в променящия се световен ред“ на Рей Далио
      Разбрах те, Греъм, но според мен малко смесваш история, политика (реал политик, а не жусуи такава) и механика. Да, звучиш разумно, обаче:

- утре в САЩ идва друг президент, тип Обонго или Дедо, или лудата баба и кво прайм
      - в Европа има наслоени разни етнически неща, дето на Запад може и да са жусуи, ама на Изток не са - силно се съмнявам, че има и една държава (даже съм убеден, че няма нито една), дето да иска Руский мир, докато има папу и НПО кинтички от "прогнилия" Запад, особено от бившия СИВ. А случайно или не, Русия е обградена точно от такива на Запад
      - война в класическия смисъл на война вече е невъзможен, заради ЯО. Възможни са ташаци тип Украйна, щото, простете цинизма ми, но това си е една жусуи война - да, умират хора, ама територията, на която се водят действия, е една салфетка, буквално. Изцяло позиционна, тип ПСВ, пък се пазят, вместо да нрпавят в Киев бомбен килим и да го сринат до основи, пък да не ударим тази или онази рафинаерия или газорповод. Прощавай, ама наистина е смешна тази война. Подобна ще е и в Тайван, даже там силно се съмнявам, че изобщо е възможна, поради географията (говорим за остров все пак)

Та в този ред на мисли, не виждам какъвто и да е проблем за България от страна на орките. Откъм Турция може и да има, все пак иамме обща граница, но не и откъм Русия, просто няма как - география, кво да я правиш. А Украйна е курбан и толкова - сори, пак география. Русия ще си вземе нещо там, без да казвам какво точно, и ще се приключи. Най-много да го отнесе и Молдова, в зависимост от това дали ще падне Одеса (ако продължи войната, неизбежно ще падне - лично менние), но нищо повече. Затова и не разбирам този неистов зор за ескалация - ми не е морално, нарушени са международно признати граници на суверена държава - факт, но те и в Косово бяха нарушени, нали?
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
        Значи, условията за редките метали не знам да са обвързани с Путин, така и не знам какво представлява договора. Между другото, добив е силно съмнителен, кой ще вложи и 5 долара ако утре руснаците ще му гръмнат производството? А колко години трябват - 10 да кажем за разработка. Нали като даваш нещо и другия дава също. Украйна дава достъп до редкоземните си изкопаеми срещу гаранции, че няма повече да ги нападат. А Тръмп какво дава? Обещания, че ако има американски фирми Путин няма да ги стреля? А Путин знае ли?
        Защо им е на Украйна такъв договор?Та те вече имат подобен „за гаранции“ даден от САЩ,Великобритания и Русия.Поредната куха хартишка.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Не се считам за умнокрасивитет, но искам да ти напиша нещо по тоя въпрос.Нещо, което съм сигурен,че знаеш. Наприемер Третият закон на Нютон ....Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие....Той е за предметите, но според мен важи за всичко. И за политиката. Всеки прави каквото иска, докато не срещне някой, които да го спре. Тогава иазпада в ситуация, в която да продължи напред на него ще му донесе повече щета отколкото полза. И той ако е разумен спира и равновесието се възстановява. Или воюва /печели или губи/ ....и равновесието се възстановява.
          Та след падането на Берлинската стена, Янките не си спазиха обещанието и тръгнаха /НАТО/ на изток. Да видят до къде могат да стигнат, защото нямаше равно по големина и противоположно по посока противодействие. И стигнаха до Украйна. Руснацитя казаха "Стига" и отговориха. Янките решиха, че вече руснаците ще са им приятели във връзка с неизбежната война с Китай и зарязаха не само Украйна, но и цяла Европа. Сега Русия ЩЕ продължи на запад и ЩЕ продължи да опитва да си възстанови влиянието си. И ЩЕ стигне дотам докъдето не срещне равно по големина и противоположно по посока противодействие....за да се възстанови равновесието. Затова и ЩЕ има война на САЩ + срещу Китай +.....за първото място в света. Така е било и така ще бъде. В интерес на истината това може да да се окаже първи път в историята, когато въздигащата се империя побеждава западащата империя и без война. Но се съмнявам, че янките ще се дадат без да гърмят........ За целта - „Принципи за справяне в променящия се световен ред“ на Рей Далио
          Или един друг лаф (не помня точно, чий):
          ТОВА са принципите ми. Ако не ви гаресват, имам и други.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

И що не го направиха това 3 години?Да не би Тръмп да е управлявал тия три години?Ама него плюете.Що не плюхте Байдън,Камала, АНАЛена,Макрон и така нататък?Защо те не предоставиха на Украйна оръжията,които изброяваш?
            И да бяха ги предоставили, даже, ТОВА (предоставяне на тези оръжия), единствено, бинпооъложило Неизбежно. Разгрома. И какъв би бил Резултатът?
            - Повече жертви,
            - Повече разходи,
            - Съвсем изринати складове,
            - ФАКТИЧЕСКИ НУЛЕВА остатъчна боеспособност на НАТО,
            - Кратно снижена способност за отбрана и допълнителна мотивация на Русия, след пъл отопление разчистване на пътя пред нея, АКО пожелае, да размаже всяка западна демокрация.
            Е, НЕ ги садоха оръжията. Останаха налични са краен случай, дават шанс на мира и демотивират Мецана. Ами УМНО постъпиха.

Коментар

Кой ще те остави на 100 км от Проливите да си в съюз само с други малки държави?!? Особено па Русия. Ебаси смешката.
              Той доказва теоремата с допускане на противното

Коментар

Как се държат при условие, че Зеленски каза, че ще подпише договор със САЩ за редкоземните метали?
                Значи условията,които предлагат американците не са такива каквито ти казваш. Пишете измислици само да очерните Тръмп.
                Значи, условията за редките метали не знам да са обвързани с Путин, така и не знам какво представлява договора. Между другото, добив е силно съмнителен, кой ще вложи и 5 долара ако утре руснаците ще му гръмнат производството? А колко години трябват - 10 да кажем за разработка. Нали като даваш нещо и другия дава също. Украйна дава достъп до редкоземните си изкопаеми срещу гаранции, че няма повече да ги нападат. А Тръмп какво дава? Обещания, че ако има американски фирми Путин няма да ги стреля? А Путин знае ли?

Коментар

Чак ми е мъчно в какъв балон живееш.
                  Не можах да ти отворя линка.Какво искаш да кажеш?

Коментар

Не ве, руснаците ще са. Мирни, сговорчиви, честни.
                    Ами очертава се тяхна зона, каквото каже началникът - това. Мислиш, че като ревеш, ще го предотвратиш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ха-ха, какви проливи, бе? Европа отново ще бъде разделена на сфери на влияние, дано поне ни оставят хладилниците. Турците са първи дружки на британците. Ще си вземат от нас, каквото си поискат на някоя вечеря в Бъкингам. Британците ли ще са ти гарант, а, смешко?
                      Не ве, руснаците ще са. Мирни, сговорчиви, честни.

Коментар

Кой ще те остави на 100 км от Проливите да си в съюз само с други малки държави?!? Особено па Русия. Ебаси смешката.
                        Ха-ха, какви проливи, бе? Европа отново ще бъде разделена на сфери на влияние, дано поне ни оставят хладилниците. Турците са първи дружки на британците. Ще си вземат от нас, каквото си поискат на някоя вечеря в Бъкингам. Британците ли ще са ти гарант, а, смешко?
                        Ударих ти и едно палче, защото умни неща има малко в темата, давам лайкчета на всяка глупост - все пак е награда за усилието.
                        Last edited by pinoccio; 07.03.2025, 13:08.

Коментар

Не съм чул някой в България да иска излизане от ЕС и НАТО освен Възраждане. А другите държави са свободни да си решават бъдещето.
                          Чак ми е мъчно в какъв балон живееш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            ..... Путлерчо ще удари държава от НАТО - ама наистина ли го вярват, щото това е алфата и омегата за мен, всичко друго е жусуи простоиЙ
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ще си направят Варшавски договор, бе, защо задаваш такива глупави въпроси. Варшавски договор без СССР, както ще има НАТО без САЩ. Защо трябва да играем по свирката на бабоеби и пакистанци?

Коментар

https://www.vesti.bg/sviat/kalin-dzh...i-nato-6222538

Бъдещият румънски президент, уличен преди броени дни в схема за търговия с влияние, вече не се и крие.
                                И това ли е "жусуи" параноя?!?

Като ти излезат Унгария, Румъния, Словакия и България от ЕС и НАТО, къде ще влязат, ти, безпристрастно и обективно пиле?
                                ​​​​​
                                Ще си направят Варшавски договор, бе, защо задаваш такива глупави въпроси. Варшавски договор без СССР, както ще има НАТО без САЩ. Защо трябва да играем по свирката на мароканци и пакистанци?
                                Last edited by pinoccio; 07.03.2025, 12:54.

Коментар

Working...
                                X