Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Хора, НЕ-комунисти, вече ти го рекоха тук и днес: В България, комунизъм не е имало. Власт на ком.партията -да, комунизъм (по определение)- не. Това, че си навит като латерна и дъвчеш само едно и също, е твой си, личен проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Ако не ти бяха гледали хората пресконференцията с Мая Манолова, да говориш за " лузъри" може би нямаше да звучи толкова нелепо ........
Коментар
-
Малкия, не лъжа. Аз го заварих лично. Не е като да съм гледал клипове с пуми, светодиоди и др.драматизации. и кило домати беше 30÷40ст.на пазара, а най-хубавото до 50. А аз за 114 кв.м апарта ент, плащам зимата по 60÷80 лв. в момента. Топля се с термопомпи, затова.
И не е имало "редовно" режим на тока, а само през 1984-та. И какъв ти е проблемът със заплатата, ако покупателната и способност, беше кратно по-висока?
И точно за домати не ми говори, щото нашите гледаха оранжерии и цената зависеше от сезона. Стотинки бяха юли и август. През май и юни не бяха стотинки. А след средата на октомври пък изобщо нямаше домати.
И покупателната способност на сегашните заплати е в пъти по-висока.Един цветен телевизор беше 500 лв,пералня 450 лв.При средна заплата 180 лв.За качеството да не говорим.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не, хич..
- 5 Харесвания
Коментар
-
Аз се чудя кога този народ ще се вдигне да помете тази система. Точно това говорят украинци гледах, те не са глупави хора както си мислите. В момента системата е - адски дънъци за народа, и данъци на вноса искат да сложат дори още..А в Азия имат данъци за износа си, за вноса няма и тези данъци харчи държавата там, народа данъци не плаща, никой не плаща за това че се е родил там. Тук от родилния дом почват да облагат бебетата. Укрите викат - да се вдигнем и да им счупим главите на тези мошеници ! В украинците ми е надеждата на мен.
Вижте азиатците какво правят, дънъците да им ги плащат умнокросивите западняци, за тях няма данъци и живеят все по добре и по добре. А умнокрасивите все по зле и се хванаха вече за гушите.Last edited by supertrader; 23.03.2025, 12:47.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Selena2024, няма пари на данъкоплатци в тези пари от ЕС. Те ги получават от емисии на банката, точно това е че ЕЦБ може да емитира пари, а ФЕД не можел - емитират пари чрез заеми централните банки, фондовете са малка част от парите които се създават с тези заеми. Другите се харчат за евробюрокрация и лукс. В България данъците са стотици проценти, не са 10%.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Всъщност комунизъм никъде по света не е имало. Затова днес е пълно с леви олигофрени, които копнеят да се пробват отново. Амо тоя път с истински комунизъм, направен както трябва - с трилиони пари от чужди джобове. .
D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ако по времето на комунизма можеше свободно да се живее в чужбина или дори в големите градове тия села още тогава щяха да замрат.А то дори в България не можеше свободно да се преместиш в голям град,какво остава за чужбина. Вие го идеализирате тоя живот в селата,ама тогава беше голяма мизерия, щото нямаше толкова автомобили като сега и се пътуваше в мизерни автобуси,селските магазини бяха празни,инфраструктурата беше много зле.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Мне точно, защото по линия не Европа моите данъци отиват за твоите пътища. А тука данъците не са 10%.
Иначе си прав - оня дебат вече го минахме.
Не разделяй!
Призивът беше към Ратко, щото неговия ум ще го разбере.
Всяка крива линия, успоредна на Априлската линия, е права линия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Лъжеш като дърта циганка. След 1985г бензин А 86 беше 90 стотинки,а А 93 1 лв.Тока може и да беше по-евтин,ама редовно имаше режим на тока.А и като платиш тока пак заплатата ти си остава ниска,а сега токът не е кой знае какъв разход.Аз за 140 квадратни метра жилище плащам по стотина лева ток извън зимните месеци. А у нас ползваме доста електроуреди.
И не е имало "редовно" режим на тока, а само през 1984-та. И какъв ти е проблемът със заплатата, ако покупателната и способност, беше кратно по-висока?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
За съжаление системата не издържа. Защо не издържа - чети тук:
https://www.thetransitionthatneverha...an-English.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И вода, да не говорим за училища.
Ей го един 3-ти братчед, купи селското основно училище и го бутна. Викам му как мое да го бутнеш като и ти и баща ти и брат ти завършиха в него ,..
Вдига рамене - е ами ....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
и всеки шапкар - цар с жилище от държавата
тогава беше рай за настоящите лузъри, но лузъри държава на правят, а са паразит.
Сега няма нищо държавно а паразитите повечеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
Коментар