IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Ако не ти бяха гледали хората пресконференцията с Мая Манолова, да говориш за " лузъри" може би нямаше да звучи толкова нелепо ........
    Аха. Сигурно бе. Ня'а начин да не е тъй. Ти защо, мислиш, си спънаха кампанията?
    Last edited by Pyramid; 23.03.2025, 13:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Хора, НЕ-комунисти, вече ти го рекоха тук и днес: В България, комунизъм не е имало. Власт на ком.партията -да, комунизъм (по определение)- не. Това, че си навит като латерна и дъвчеш само едно и също, е твой си, личен проблем.
      Прав си-истински комунизъм имаше в Кампучия на Пол Пот и Северна Корея, както и в Китай на Мао.Там хората са живеели по-лошо и от скотове.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Ако не ти бяха гледали хората пресконференцията с Мая Манолова, да говориш за " лузъри" може би нямаше да звучи толкова нелепо ........
        Има ли линк някъде?

Коментар

Малкия, не лъжа. Аз го заварих лично. Не е като да съм гледал клипове с пуми, светодиоди и др.драматизации. и кило домати беше 30÷40ст.на пазара, а най-хубавото до 50. А аз за 114 кв.м апарта ент, плащам зимата по 60÷80 лв. в момента. Топля се с термопомпи, затова.
          И не е имало "редовно" режим на тока, а само през 1984-та. И какъв ти е проблемът със заплатата, ако покупателната и способност, беше кратно по-висока?
          Как да не лъжеш?Бензина е бил 26 стотинки сигурно 1960г.Когато и заплатите са били под 100 лв.
          И точно за домати не ми говори, щото нашите гледаха оранжерии и цената зависеше от сезона. Стотинки бяха юли и август. През май и юни не бяха стотинки. А след средата на октомври пък изобщо нямаше домати.
          И покупателната способност на сегашните заплати е в пъти по-висока.Един цветен телевизор беше 500 лв,пералня 450 лв.При средна заплата 180 лв.За качеството да не говорим.

Коментар

Не, хич.

Коментар

• Аз се чудя кога този народ ще се вдигне да помете тази система. Точно това говорят украинци гледах, те не са глупави хора както си мислите. В момента системата е - адски дънъци за народа, и данъци на вноса искат да сложат дори още..А в Азия имат данъци за износа си, за вноса няма и тези данъци харчи държавата там, народа данъци не плаща, никой не плаща за това че се е родил там. Тук от родилния дом почват да облагат бебетата. Укрите викат - да се вдигнем и да им счупим главите на тези мошеници ! В украинците ми е надеждата на мен.
              Вижте азиатците какво правят, дънъците да им ги плащат умнокросивите западняци, за тях няма данъци и живеят все по добре и по добре. А умнокрасивите все по зле и се хванаха вече за гушите.
              Last edited by supertrader; 23.03.2025, 12:47.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Selena2024, няма пари на данъкоплатци в тези пари от ЕС. Те ги получават от емисии на банката, точно това е че ЕЦБ може да емитира пари, а ФЕД не можел - емитират пари чрез заеми централните банки, фондовете са малка част от парите които се създават с тези заеми. Другите се харчат за евробюрокрация и лукс. В България данъците са стотици проценти, не са 10%.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Ееех!Защо ли Бог е мотал израилския народ 40г. из пустинята.Ами за да измрат тези които си спомнят за египетското робство.
                  Малко остана.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Всъщност комунизъм никъде по света не е имало. Затова днес е пълно с леви олигофрени, които копнеят да се пробват отново. Амо тоя път с истински комунизъм, направен както трябва - с трилиони пари от чужди джобове. .
                    - В Китай почнаха с ББД, това срещу което тук протестират - електронни пари, които имат срок на годност и списък от стоки за които могат да се похарчат. Разбира се че не може да си купи някой наркотици с тях, цигари за сега им дават да си купят.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ако по времето на комунизма можеше свободно да се живее в чужбина или дори в големите градове тия села още тогава щяха да замрат.А то дори в България не можеше свободно да се преместиш в голям град,какво остава за чужбина. Вие го идеализирате тоя живот в селата,ама тогава беше голяма мизерия, щото нямаше толкова автомобили като сега и се пътуваше в мизерни автобуси,селските магазини бяха празни,инфраструктурата беше много зле.
                      Хора, НЕ-комунисти, вече ти го рекоха тук и днес: В България, комунизъм не е имало. Власт на ком.партията -да, комунизъм (по определение)- не. Това, че си навит като латерна и дъвчеш само едно и също, е твой си, личен проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Мне точно, защото по линия не Европа моите данъци отиват за твоите пътища . А тука данъците не са 10%.
                        Иначе си прав - оня дебат вече го минахме.

Не разделяй!

Призивът беше към Ратко, щото неговия ум ще го разбере.
                        "По линия на Европа" ли? Развесели ме. И се сетих за един лаф от тогава:
                        Всяка крива линия, успоредна на Априлската линия, е права линия.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Лъжеш като дърта циганка. След 1985г бензин А 86 беше 90 стотинки,а А 93 1 лв.Тока може и да беше по-евтин,ама редовно имаше режим на тока.А и като платиш тока пак заплатата ти си остава ниска,а сега токът не е кой знае какъв разход.Аз за 140 квадратни метра жилище плащам по стотина лева ток извън зимните месеци. А у нас ползваме доста електроуреди.
                          Малкия, не лъжа. Аз го заварих лично. Не е като да съм гледал клипове с пуми, светодиоди и др.драматизации. и кило домати беше 30÷40ст.на пазара, а най-хубавото до 50. А аз за 114 кв.м апарта ент, плащам зимата по 60÷80 лв. в момента. Топля се с термопомпи, затова.
                          И не е имало "редовно" режим на тока, а само през 1984-та. И какъв ти е проблемът със заплатата, ако покупателната и способност, беше кратно по-висока?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

За съжаление системата не издържа. Защо не издържа - чети тук:

https://www.thetransitionthatneverha...an-English.pdf
                            Знам я отвътре. Беше си обречена.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

И вода, да не говорим за училища.
                              Ей го един 3-ти братчед, купи селското основно училище и го бутна. Викам му как мое да го бутнеш като и ти и баща ти и брат ти завършиха в него ,..
                              Вдига рамене - е ами ....
                              Ако по времето на комунизма можеше свободно да се живее в чужбина или дори в големите градове тия села още тогава щяха да замрат.А то дори в България не можеше свободно да се преместиш в голям град,какво остава за чужбина. Вие го идеализирате тоя живот в селата,ама тогава беше голяма мизерия, щото нямаше толкова автомобили като сега и се пътуваше в мизерни автобуси,селските магазини бяха празни,инфраструктурата беше много зле.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

и всеки шапкар - цар с жилище от държавата
                                тогава беше рай за настоящите лузъри, но лузъри държава на правят, а са паразит.
                                тогава со се цялата наборна армия имаше по малко повтарям ПО-МАЛКО паразити ако че всичко беше държавно.
                                Сега няма нищо държавно а паразитите повече
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X