IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Въпреки че влиянието на Азербайджан е повсеместно, те не са единствените, които наблюдават Нова Каледония и се възползват от настоящото напрежение, за да придобият влияние на архипелага. "Авторитарни режими като Русия и Азербайджан, но също и Китай, се възползват от най-малкия недостатък в нашите общества, за да "
    ТОест като цяло руснаците са виновни защо туземците се бунтуват.

    А за опита за убийство на мицо- все пак говедарите, франсетата и наглосаксите са недоволни от политиката на словакия и затова се опитаха да го убият

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      ХА! Да бе. Ти, току-що обясни, защо сега Русия съвсем няма да миряса, докато не се случи обща и безусловна капитулация. Отделно десетки причини има Украйна сама да се влее в Русия и първата е че, само така, изчезва задлъжнелият субект по космическите дългове за смърт към западните "съюзници" част от които, вече си поискаха едни лихви. ДОКАТО ИМА УКРАЙНА, Блекрок, Вангард и още редица тарикати има от кого да искат пари за мизериите, които ТЕХНИ хора, им сториха. И украинците, ги чака ТЕЖКА МИЗЕРИЯ И ТОТАЛНА БАНАНИЗАЦИЯ ЗА ПОНЕ ВЕК НАПРЕД. Едва ли им допада идеята.
      И достойният конкурент на supertrader по откриване на смислови връзки се обади

      Коментар


      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

        В интерес на истината смисловата връзка не му беше силна страна и преди войната.
        В интерес на Истината, дори са е малко странен Трейдърко, е много по свестен от всички ви, взети заедно.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


          Ето ги разрушените от путлеристите "военни обекти" в Украина !!!
          Да му мислят руснаците, които един век ще плащат репарации !!!
          ХА! Да бе. Ти, току-що обясни, защо сега Русия съвсем няма да миряса, докато не се случи обща и безусловна капитулация. Отделно десетки причини има Украйна сама да се влее в Русия и първата е че, само така, изчезва задлъжнелият субект по космическите дългове за смърт към западните "съюзници" част от които, вече си поискаха едни лихви. ДОКАТО ИМА УКРАЙНА, Блекрок, Вангард и още редица тарикати има от кого да искат пари за мизериите, които ТЕХНИ хора, им сториха. И украинците, ги чака ТЕЖКА МИЗЕРИЯ И ТОТАЛНА БАНАНИЗАЦИЯ ЗА ПОНЕ ВЕК НАПРЕД. Едва ли им допада идеята.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

            По- скоро е някакъв тип чат бот превеждащ с гугъл преводач на български. Тук не става въпрос, че има различно от моето мнение, а просто самата конструкция на изреченията и написаното нямат смислова връзка
            В интерес на истината смисловата връзка не му беше силна страна и преди войната.

            Коментар


            • Въпреки че влиянието на Азербайджан е повсеместно, те не са единствените, които наблюдават Нова Каледония и се възползват от настоящото напрежение, за да придобият влияние на архипелага. "Авторитарни режими като Русия и Азербайджан, но също и Китай, се възползват от най-малкия недостатък в нашите общества, за да поляризират обществения дебат и да създадат хаос", осъди в предаването Public Sénat евродепутатът Рафаел Глюксман, който председателства комисията на Европейския парламент за външна намеса.

              Ако Китай е хвърлил око на острова, то е преди всичко заради гигантските никелови мини, които мечтае да експлоатира. Както посочва L'Opinion, "каледонската земя съдържа втория по големина в света запас от този минерал", който е от съществено значение за производството на батерии за електрически автомобили. В момент, когато средната сила изпреварва значително Европа в инвестициите си в нови технологии, никеловите залежи са чисто злато, ако иска да запази хегемонията си в сектора.

              Що се отнася до Русия, тя се стреми, както вече прави в Африка, да разпространи антифренско и по-общо антизападно движение, подчертава разследването на franceinfo. Целта е "да се дестабилизира френското присъствие", казва пред колегите ни изследователят Бастиен Вандендик. Нещо повече, тъй като Азербайджан е проруска република, неговата стратегия за дезинформация обслужва същите интереси като тези на Москва и нейните поддръжници.

              Това на практика е "стратегия за отмъщение" от страна на Азербайджан, за да осъди осъждането от страна на Париж на офанзивите на азербайджанските сили в Нагорни Карабах - територия, населена с арменци, която престана да съществува през януари 2024 г., анализира за franceinfo Бастиен Вандендик, специалист по южната част на Тихия океан. "Азербайджан всъщност не се интересува от каузата за независимост. Той подкрепя FLNKS [Front de libération nationale kanak et socialiste]", за да "възпрепятства суверенитета на Франция", продължава той.

              Противоречията относно влиянието на Азербайджан се разрастват след подписването през април на меморандум за сътрудничество между Конгреса на Нова Каледония и Националното събрание на Азербайджан. Текстът имаше за цел "да повиши международната осведоменост за правото на народа на Нова Каледония на самоопределение".

              Малко преди това Азербайджан вече покани борците за независимост от Мартиника, Френска Гвиана, Нова Каледония и Френска Полинезия в Баку през юли 2023 г. Тази конференция даде началото на "Бакинската инициативна група" (БИГ), която има за цел да подкрепя "френските освободителни и антиколониални движения".

              Коментар


              • Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

                Това абсолютно НЕ е вярно и е част от руската пропаганда! /Примери и доказателства колкото искаш/
                Поредно недовдяване. Когато се маха с юмруци, все се случва и някой страничен да намаже. Това НЕ значи, че специално са го целили. Може да е рекушет, може да е отломки от улучен дрон, а може и "дружески" огън да е причината. ИНТЕНЗИВНОСТТА на огъня е МНОГО висока и никой и нищо не е и не може да бъде в пълна безопасност. Отделно е законът на Мърфи че, нещо може ли да се обърка, то се обърква.

                Коментар





                • Ето ги разрушените от путлеристите "военни обекти" в Украина !!!
                  Да му мислят руснаците, които един век ще плащат репарации !!!

                  Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Май, наистина, не ги разбираш: Те И ДО ДЕН ДНЕШЕН, ИЗБЯГВАТ жилищни квартали, училища, болници и обществени места. Бият по централи, подстанции и заводи, където биха могли да се правят военни изделия.

                  Коментар


                  • Яко пуцат, за вчера 15 катера потънали + Команден пункт на ЗРВ, в района на Харков, заедно с дивизион С-300 към него, с боекомплекта ракет и 150 военни към тях


                    Затка, амджина койдум , заповядай неща от извора/ по барби/

                    Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ проведоха най-масираната атака с дронове от началото на войната. Според руското министерство на отбраната са свалени 108 дрона - 51 над Крим, 44 - над Краснодарския край, 6 - в Черно море, 6 - над Белгородска област и 1 над Курска област.

                    Руското МО спестява факта, че има попадения, но местните жители пуснаха снимки и видеа в социалните мрежи с множество взривове и огромни пожари.

                    Два дрона са атакували нефтопреработвателния завод на "Роснефт" в Туапсе, който влиза в топ 10 на най-големите предприятия в тоя бранш в Русия и е единственият подобен завод на черноморското крайбрежие на Русия. Според местните власти при падането на един от тях е избухнал пожар, но пострадали няма. Според Shot е имало два взрива, като първият е бил в 5:20.

                    Това не е първата атака на този завод, който изнася продукция за Малайзия, Китай, Сингапур и Тайван. През януари той бе принуден да спре преработката на нефт, след като дрон взриви вакуумната му установка.

                    В Новоросийск местните жители са чули над 35 взрива, съобщи Телеграм каналът Astra. Мash пише, че е атакувано пристанището. Според "ВЧК-ОГПУ" след атаката в Новоросийск не работи общественият транспорт, отменени са занятията в училищата, затворени са няколко улици, а на жп гарата гори петролна станция. Губернаторът на Краснодарскияя край Вениамин Кондратиев заяви, че ВСУ "безуспешно са се опитали да атакуват граждански обекти на територията на Новоросийск", че ПВО е свалила над 10 дрона, при падането на част от които са възникнали пожари. Пострадали няма. Той не уточни кои обекти са атакувани или пострадали.

                    Губернаторът на анексирания Севастопол Михаил Развожаев твърди, че руските военни са унищожили "десетки дронове и над пет безекипажни катера". Пострадали няма. Повредена е подстанция "Севастопол", за чието възстановяване ще е нужно поне денонощие. "Докато текат ремонтните работи, градът може да изпитва недостиг на електроенергия и да има изключване на тока", каза той. Отменени са учебните занятия във всички училища и детски градини. Има проблеми с интернет.

                    Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че дрон камикадзе е попаднал в лек автомобил и са загинали двама души. Още един дрон е ударил бензиностанция край село Бесоновка и е предизвикал взрив.

                    Предишният масиран удар на ВСУ с дронове бе на 27 април. Тогава Краснодарският край бе атакуван от 66 дрона, които частично спряха работата на Славянския нефтопреработващ завод.



                    Равносметка



                    Два МиГ-31 и един Су-27 са унищожени при вчерашния удар с ракети ATACMS по военното летище Белбек на Кримския полуостров. Още един МиГ-31 е повреден, изгорял е и склад за горива. Това стана ясно от спътникови снимки, публикувани от военни анализатори в социалните мрежи. Военното летище бе атакувано в два последователни дни. Руски Телеграм канали пишат и за много убити и ранени войници.
                    Last edited by v_tin; 17.05.2024, 12:04.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      По военни обекти удряли, пишат тук путльофилите. А какви са фактите?
                      колатерал демидж, какво да се прави, стават такива неща, е например в сръбската война натовци Уцелиха и радиото и китайското посолство- какво стана- ами умните бомби станали глупави. Ади фостата

                      Я кажи нещо за нова каледония

                      Коментар


                      • А бе гледам в другия форум активно се обсъжда опита за убийство на мицо - някой дали ще каже и тук някоя добра дума за него



                        ..."..ми не искаше да изнася оръжия и боеприпаси за Украйна и затова... "- така разправят на видеото, гнусните британци от "Скай.нюз"!

                        А французите казват, че щото бил голям приятел на Путин!

                        Коментар


                        • По военни обекти удряли, пишат тук путльофилите. А какви са фактите?

                          Театърът в Мариупол, катедралата "Преображение Господне" в Одеса... Според изявления на ЮНЕСКО от февруари, войната в Украйна е причинила щети на стойност около 3,3 милиарда евро на културното наследство на Украйна, а повече от 340 културни обекта са били повредени. Особено два обекта на световното наследство на ЮНЕСКО - историческите центрове на Лвов и Одеса - бяха силно засегнати от руските бомбардировки.
                          В допълнение към разрушенията, причинени от бомбардировките, има и кражби. Журналисти и експерти отбелязват, че златните предмети от Скития са особено ценени от руските войници. Мелитополският музей е изпразнен от много от своите предмети и артефакти.

                          Според международното право умишленото унищожаване на културното наследство е военно престъпление. В Украйна много културни обекти са засегнати от бомбардировки, а музеите са разграбени.

                          Какво означава това унищожаване на практика за страна като Украйна? "В мащабите на страна като Украйна, за две години ЮНЕСКО е отбелязала, че 343 културни обекта са били повредени. Това са 127 религиозни сгради, 31 музея, 151 исторически сгради, 19 паметника, 14 библиотеки и един архивен център. Наистина имаме работа с явление от мащаба на територия като Украйна".

                          https://www.radiofrance.fr/francecul...tional-2671839

                          Коментар


                          • Смазване на резервите на Киев в Харков: украинските войници масово се предават - украинската отбрана в Липчи и Волчанк е "счупена" - War News 24/7 (warnews247.gr)

                            форзихт, форзихт- липски и волчанск капут, зеления глупак капут, передаьомся на харошии рускии салдат, ищо адин раз зеле капут

                            Основна загриженост в САЩ-Великобритания: руските сили обкръжават 45 000 украински войници по оста Волчанк-Купянск! - Военни новини 24/7 (warnews247.gr)

                            Коментар


                            • Kak сте братчеди, громите ли лошите рашки?? Барби, а бе къде се намира това нещо нова каледония, чета че сте изпратили войници полицаи и джандари да бият лошите туземци Азербайджан: Обвиненията на Франция за участие в безредиците в Нова Каледония са неоснователни и обидни - War News 24/7 (warnews247.gr) на жълти жилетки ми мирише пак

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Май, наистина, не ги разбираш: Те И ДО ДЕН ДНЕШЕН, ИЗБЯГВАТ жилищни квартали, училища, болници и обществени места. Бият по централи, подстанции и заводи, където биха могли да се правят военни изделия.
                                Това абсолютно НЕ е вярно и е част от руската пропаганда! /Примери и доказателства колкото искаш/

                                Коментар

                                Working...
                                X