За осмисляне - Иран твърдят че не са стреляли, пускали малки ракети кьорфишек, а в Тел Авив има разрушения от тях.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеСякаш прочетох "Мъжът и жената интимно". Всичко това е вярно (1), обаче. Проблемът не е в постиженията, а във възможността да запази постигнатото. Защото нещата хич не вървят в добра посока, което не е видно на улицата в Амстердам или Айндховен (2). Въпросът е защо след всичко разказано от теб Европа се втурна да накърнява интересите на Русия с проксито Украйна иизвади Мечката от бърлогата?(3) Това е фундаменталният въпрос. Това бе признато и от днешните шерифи във Вашингтон. Да си припомним думите на Бисмарк, дългогодишен дипломат в Руската империя и познавач на местните нрави - "Знам хиляди начини да изкарам Мечката от бърлогата, но не знам нито един да я върна обратно".Сега ще се милитаризираме поради екзистенциална необходимост - виждаш ли къде е фокусът на глупостта, която допусна Европа (4)? Да, прав си, превърнахме що-годе нормалните отношения на континента в арена на неизбежен сблъсък. Сега развий теорията за чугунените глави, които не вдяват цялата тази проста действителност.
2. Също така пак наскоро бях и във Видин. Улиците на Амстердам са Европа, но и бул. "Панония" е Европа. Има разлика голяма и моята кауза и мечта е тази разлика да се стопи. Просто няма как да мине тезата, че в Нидерландия е зле. Дори и във Видин не е зле на фона например на отсрещния Зайчар. Лошото е, че друг отстрещен град като Калафат е обидно добре...
3. Тотална пропагандна лъжа. Напротив. Европа проспа заграбването на Крим и 8 години финансиране на сепаратизъм в Донбас. Интересите на Русия бяха задоволявани щедро и щателно в този период, включително и с проект като Турски поток, платен от България. Реваншизмът на неонацисткия режим обаче нямаше как да бъде задоволен.
4. Виждам я и не спирам да я повтарям. Европа трябваше да се милитаризира по този начин през 2014 г., не през 2025 г. Липсата на милитаризация доведе до рухването на системите за сдържане. Респект (или ако искаш страхопочитание) се губи лесно, а след това трудно се печели. НАТО трябваше да има капацитет да спре Русия през 2022 г., за да има стратегически опции.
През есента на 2021 г. 120,000 руси правят учение в Гомел, Беларус. В Ново Село, Ямболско, има 3,500-4,000 човека контингент преко сили. В Михаил Когълничану са има - няма 8-10,000, по толкова са и край Сувалки. Нелепи бройки, но поне снимките от ученията ни са HD.
Неизбежният сблъсък го предопредели Русия. Тя е тази, която не се засити с Крим. Историята със Судетите от 1938 г. се повтори едно към едно.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
С мен ''дискусия '' - няма как ................
С мен , и такива като мен , ще трябва да воювате ............. няма какво да дискутираме...................
Но преди да сме си избили един друг, може ли да попитам какво те води във форума на инвестора? Препоръчай някоя акция, някой пазар, някой актив.
Коментар
-
Mateev, не съм ходил там, само в Гугъл мап гледах Архангелск, когато писахте тук. Улиците им широки с по минимум 4 платна, и прави в града. В България в столицата не са такива широки. Иначе се вижда, че е обезлюдено, а в миналото е строено много - големи жилищни сгради. Кой ли живее в тях, след като не се виждат много хора, по паркингите много места - празно. Сриват се демографски, но и ние сме така. Виж за Иран, те са с положителен демографски прираст, гледал съм и уеб камери на живо, въобще не се вижда да са с бурки и такива неща, което ни втълпяват за тях, явно лъжат и млади хора много се виждаха по улиците. Странно е.
Между другото постоянно предупреждават хората в Израел да не са в близост до военни обекти и да не разчитат на убежища към тях, цивилните да се махнат от такива места. Някакъв полковник има обръщетение в нета пуснато. Те казват, че още не са използвали големи и мощни ракети, натоварват само ПРО с малки. Също искат да се спре, съгласни били да затворят ядрените си обекти, като в замяна да им махнат ембаргото за износа.Last edited by supertrader; Вчера, 10:41.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
абе тука в България противоземетръсни шайби правят с плътни тухли 35см. Там зида 2 пъти по широк не било противоземетръсно. + това там земетресения НЯМА, няма никакви разломи
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеАко Тръмп удари Иран то ще загуби голяма част от авторитета си,който има в САЩ и по света.Не че съм защитник на режима на аятоласите, но това нападение ще е не с цел да свалят тоя режим (което бих подкрепил),а да угодят на Израел.
Проблем по-скоро е в железния купол. Трябва помощ от съюзниците за отбиване на ракетите. Там може да помага Тръмп.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
ТОВА и аз съм го виждал. Така е.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Русия не е сеизмична зона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеИ друго видях в Русия - нямат антиземетръсно строителство. Сградите им нямат вертикални колони. Плочата на всеки следващ етаж лежи само на тухлите на предишния. Вярно, стените са дебели по 40-60 и дори 80 см тухли, но липсата на вертикални колони ще доведе до лесно срутване на сградата при земетресение с хоризонтални вълни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеИ друго видях в Русия - нямат антиземетръсно строителство. Сградите им нямат вертикални колони. Плочата на всеки следващ етаж лежи само на тухлите на предишния. Вярно, стените са дебели по 40-60 и дори 80 см тухли, но липсата на вертикални колони ще доведе до лесно срутване на сградата при земетресение с хоризонтални вълни.
Коментар
-
И друго видях в Русия - нямат антиземетръсно строителство. Сградите им нямат вертикални колони. Плочата на всеки следващ етаж лежи само на тухлите на предишния. Вярно, стените са дебели по 40-60 и дори 80 см тухли, но липсата на вертикални колони ще доведе до лесно срутване на сградата при земетресение с хоризонтални вълни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПътищата им са зле, ако изключиш магистралите. Събират им пари и ги харчат за войни.
Също така в големите градове са асвалтирани главните улици и част от второстепенните, а междублоковите пространства нямат асфалт. Също като при селата са черни пътища, които след дъжд потъват в кал и локви. Това съм го виждал в 400-хиляден град - голяма улица в центъра и отклонения към жилищните квартали като черен път.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар