Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеСякаш прочетох "Мъжът и жената интимно". Всичко това е вярно, обаче. Проблемът не е в постиженията, а във възможността да запази постигнатото. Защото нещата хич не вървят в добра посока, което не е видно на улицата в Амстердам или Айндховен. Въпросът е защо след всичко разказано от теб Европа се втурна да накърнява интересите на Русия с проксито Украйна и извади Мечката от бърлогата? Това е фундаменталният въпрос. Това бе признато и от днешните шерифи във Вашингтон. Да си припомним думите на Бисмарк, дългогодишен дипломат в Руската империя и познавач на местните нрави - "Знам хиляди начини да изкарам Мечката от бърлогата, но не знам нито един да я върна обратно".Сега ще се милитаризираме поради екзистенциална необходимост - виждаш ли къде е фокусът на глупостта, която допусна Европа? Да, прав си, превърнахме що-годе нормалните отношения на континента в арена на неизбежен сблъсък. Сега развий теорията за чугунените глави, които не вдяват цялата тази проста действителност.
Остава въпросът защо предпочита да убие мечето си, вместо то да отиде при друга.
Липса на майчински инстинкт ми се чини.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
Доказателства че атентата е направен от хизбула има ли, все си мисля че родната полиция работи повече на вярвайте ми, отколкото да намери това или онова- хеле пък в него случай. Не мисля че полицаите са намерили надпис маде ин хизбула, на такова са способни само англичаните когато търсят башкиров и петровLast edited by mirodes; Вчера, 17:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДобре де ако са цигани, защо не кажат честните западняци че румънски цигани са причинили бунтовете ! Нали са честни уж. Между другото това са отрепките на румънските цигани, сигурно има и нормални хора румънски цигани.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
Скот ритър има предаване и снощи попаднах на него- иран и развял червения байрак че е на път да направи бомба- съобщил е това официално преди около 2 седмици
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Тоталитарните режими имат разлики,но и големи прилики.В случая не защитавам аятоласите, ама те са шиити ,а шиитите много рядко извършват терористични актове. Или ако правят такива те са по отношение на държави и организации, с които воюват, а не срещу мирни граждани в Европа.
Единствено атентата в Сарафово бе извършен от Хизбула, ама той бе срещу туристи от Израел,с който Хизбула са във война.А не срещу граждани на други държави.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
По принцип няма смисъл, защото подозирам, че твоето убеждение, че Европа си е еб@ла ма@мата, съответно фактите няма да имат значение. И все пак.
Високите технологии?
Това се управлява добре. Няма как всички открития и пробиви да се правят от европейци. Дори и по времето на Леонардо да Винчи не е такава ситуацията.
Мигрантите?
Смесен успех. В Европа работят и висококвалифицирани чужденци, и нископлатени нискоквалифицирани служители. Проблемът не е непременно в хората, още по-малко в цвета на кожата им, а в отделни провали на върховенството на закона без ситуацията да е безконтролна по какъвто и да било начин.
Финансите?
Абсолютно никакъв проблем след преодоляването на гръцката дългова криза, която се яви локална. Дисбалансите в националните бюджети се менажират на местно ниво и южният пояс намери начин да влезе в баланс със северняците.
Отбраната?
Има резерви. Превъоръжаването закъсня драматично най-вече поради бавното преодоляване на историческия срам на Германия.
Енергетиката?
Брилятно управление след избухването на войната в Украйна. Лошото наследство на Меркел беше преодоляно за три месеца и Европа се разкачи от Русия без проблеми. Никой не измръзна зимата и никой не фалира поради липсата конкретно на руски газ. Курсът към зелен преход е в бурно море, но Европа показва истинско лидерство и като част от нея можем да се гордеем.
Земеделието?
Никакъв проблем и тук. Европа е гарантирана продоволствено без да е зависима от никого извън ЕС. Общностното производство се нагоди и страните се специализираха. България е глобален фактор в производството на зърнени култури и слънчоглед.
Образованието?
Няма по-високообразован континент от Европа, нито по-висококвалифицирано население от това на ЕС сумарно. За съжаление тук България дърпа общността назад. Ако си намериш сам линк за някое изследване или за Education Index и го разбереш, значи си функционално грамотен. Ако смяташ, че Европа закъсва с образованието спрямо световната картина, Хюстън, имаме проблем.
Здравеопазването?
Тук има какво да се желае още както при отбраната и налагането на върховенството на закона сред малцинствените групи. Технологично ЕС отново е край върха, но липсата на здравни кадри и излишъци за социална здравна политика досяга миграционния въпрос, който пък създава това измамно впечатление за безконтролност. Липсата на бюджетни излишъци пък сега съвсем ще се възцари, тъй като да поставяме икономиката на военни релси вече не е въпрос на политики, а на екзистенциална необходимост.
Накратко, повечето ключови ресори в ЕС се управляват добре според данните, с които всички разполагат, но които малцина четат. Те не са четиво за всеки де, важното е управляващите и взимащите решения да се опират на тях, а не на настроенията на масите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Това е напълно ясно за пропагандиращите Иран да се сдобие с ЯО. Хич не си въобразяват че това ще доведе до равновесие, напротив - сигурни са че Иран ще го приложи върху Израел пет минути след като го разработи. И ще научим за това ЯО след като е вече гръмнало.
Всъщност, ние във форума сигурно ще научим първи от Матеев и неговите броячи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Може да погледнеш предните страници и да видиш ползотворна дискусия между хора на различно мнение, като теб те няма.
С мен ''дискусия '' - няма как ................
С мен , и такива като мен , ще трябва да воювате ............. няма какво да дискутираме...................
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Пак се издаваш, че не си българин.Тия са румънци, колкото са българи жителите на Столипиново. И всеки българин е наясно за какви "румънци "става въпрос.
D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
Коментар