IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Радев след среща с Наташа Мусар: Тестват общественото мнение за изпращане на войски в Украйна

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Чета че имало предложение пред посолството на говедария в москва да се открие изложба на разбита говедарска техника. Вие как гледате на въпроса
      Като разрушат Ойкрайна/Запада, на парада на Червения площад може да провлачат смачкани "Патриот", "Ягуар", "Абрамс", Зеля в белезници, и да фърлат пленените им знамена на боклук – както вече е било.

      Коментар


      • ЧЕТВЪРТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е НА ПРАГА! ПОДПАЛВАЧИТЕ СА СЪЩИТЕ, КОИТО ПОДПАЛИХА И ПРЕДНИТЕ ТРИ!

        Вчера, 26.02. словашкият премиер Робърт Фицо беше първият, който откри завесата пред опасността от поредното грандиозно човешко жертвоприношение, което заплашва света.

        Относно Парижката среща на лидерите на ЕС той каза следното: “...редица страни от НАТО и ЕС обмислят да изпратят свои войски в Украйна на база на двустранни договори".

        Фицо заяви, че "го побиват тръпки" от изпратените материали за обсъжданията.

        По същото време френския президент Емануел Макрон съобщи, че допуска изпращането на военни контингенти от страните на ЕС в Украйна. “Днес все още нямаме официален консенсус за изпращане на сухопътни войски в Украйна, но това не е изключено”, заяви той, добавяйки, че западните страни ще направят всичко, за да не може Русия да победи в този конфликт.

        Горе долу по такъв начин започнаха и предните три световни войни. Ако питате защо да са три, то “трета” наричам студената война, която, слава Богу, не взе милиони жертви заради страха от ядреното оръжие, но си беше истински глобален конфликт.

        Кой и защо иска отново да се леят реки от кръв и отново светът да потъне в разрушения, страх и мъка?

        Пак са същите “стари познати” от лондонското сити, камарата на лордовете и Уолстрийт, като в съвремието към тях спокойно можем да добавим и участниците в Давоските позорища. Съвсем същите подпалиха предните три войни. Причината беше, че те изпадат в кръвожаден ужас от възможността един ден да не могат да мачкат, грабят и манипулират целия останал свят. Днес те за пореден път доказват, че са готови и на най-долни мерзости, за да постигнат целите си.

        Така беше преди 110 години, преди 85 години и в 1946. Така е и сега.

        Първата световна война започна през лятото на 1914 година. Формалният повод беше убийството на Австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд от сръбския националист Гаврило Принцип в Сараево. По тази причина Дунавската империя обяви война на Сърбия. Но всичко беше предварително подготвено от британските служби. Сърбия беше само повод. Реалната причина беше Англия да смаже новосъздадената и бързо развиваща се Германска империя, а заедно с това да отслаби цяла Европа и Русия. Германия, Русия, Франция, Румъния, Гърция, Италия, Сърбия, България проляха реки от кръв Общо в тази война загинаха над 18.5 милиона души, а единствен голям печеливш беше англосаксонската империя в лицето на Обединеното кралство и САЩ.

        Втората световна война не започна когато Германия нападна Полша на 01.09.1939, както пишат манипулираните училищни учебници, а два дни по-късно, когато Англия и Франция обявиха война на Германия, уж защото са поели гаранции за Полша. Разбира се, поляците в случая бяха само повод и пушечно месо. Целта на войната пак беше, за да се обезкръвят СССР, възродената националсоциалистическа Германия и Европа. И този път английските служби си бяха свършили работата перфектно. Отклониха германското внимание от себе си и сблъскаха Хитлер и Сталин. Загинаха между 60 и 70 милиона души. И накрая англосаксите пак се оказаха големите печеливши. Доларът стана световна валута и Западна Европа де факто стана англосаксонска колония.

        За двете войни умишлено не споменавам други театри на военни действия, поради краткостта на текста.

        Стигаме до третата световна война. Това беше студената война между доминирания от СССР социалистически блок и старите ни познайници от двете страни на атлантическия океан. Този конфликт започна веднага след първия. Германия беше завинаги унищожена като опасност, но англосаксите допуснаха СССР да извлече, макар и с цената на огромни жертви, значителни геополитически изгоди от Втората световна война. Те не можеха да допуснат съперници.

        На 05.03.1946 год. Уинстън Чърчил изнесе “знаменитата” си реч във Фултън, с която директно беше положено началото на третата световна. Разбира се, пак бяха използвани познатите от предните войни “дъвки” и клишета. Чърчил призова Великобритания и САЩ „неуморно и безстрашно“ да прокарват принципите на свобода и човешки права като „съвместно наследство на англоезичния свят“ и да се борят със СССР, тъй като той не споделял тези “принципи”.
        Още на 14.03. Йосиф Сталин определи речта на Чърчил като „опасен акт, който цели да се посее семето на раздора между съюзниците и да се затрудни сътрудничеството им“, а самият Чърчил нарича „подстрекател на войни“.

        Обаче студената война си продължи, като методите, манипулациите и провокациите бяха абсолютно същите като в предните два конфликта. Този път “гореща фаза” нямаше, тъй като горбачовска Русия капитулира без бой.

        Англосаксите отново станаха господари на света. Русия и държавите от нейния блок бяха подложени на поредно ограбване и за много години бяха изключени от световната надпревара.

        Така стигаме до наши дни и чукащата на вратата Четвърта световна. Причините за нея са абсолютно същите като в предните три, като разбира се, има малки, предизвикани от хода на историята нюанси, като например наличието на такива подконтролни на англосаксите структураи като ЕС и НАТО, напредналата глобализация (поредна мимикрия на англосаксонската империя) и възродения Китай, който днес също, заедно със събудилата се Русия, е първостепенен враг на т.нар колективен запад.

        В Украйна англосаксите видяха нова Сърбия и нова Полша, чрез която да смачкат Русия, а после да разчистят сметките си и с Китай. Разбира се, зад всичко отново са издигнати лозунгите за защита на демокрацията, свободата, отвореното общество, либералните ценности, свободния пазар и т.н.

        И отново Европа е театър на войната, а народите и - пушечно месо за постигане на англосаксонските интереси.

        Първият сигнал беше даден сключването между Великобритания и Украйна на
        безпрецедентно споразумение за сигурност на 12.01. тази година.Скоро такива споразумения бяха сключени с Германия, Франция, Италия и Канада. Те до болка напомнят за подобни споразумения преди първата и втората световни войни.
        Тъй като управляващите в ЕС са тотално подчинени на Лондон и Вашингтон, този път няма нужда от кой знае какви сложни операции и манипулации. Можем да дадем за пример споменатия вече Еманюел Макрон. Този бивш ротшилдов банкер е просто прислуга на англосаксите и е готов безпрекословно да изпълнява заповедите им. С изключение на Унгария и Словакия всички ръководства на държавите в ЕС са нещо подобно.

        Колкото до България - скорошното посещение на Дейвид Камерън е красноречиво доказателство, че вече сме включени в “списъка”. Неслучайно вчера съобщиха, че България също обмисля да подпише споразумение с Украйна.

        Всички тези договори са под натиска на Лондон и Вашингтон. Под същия натиск скоро войскови подразделения от много държави официално могат да влязат в Украйна, което неминуемо ще превърне конфликта в глобален. Може би днес единственият фактор, който забавя началото на тази поредна касапница е политическата нестабилност в САЩ.

        Как може да се спре това? Отговор отново ни дава Роберт Фицо: “Украйна, Русия и Европа се нуждаят от мир. И Украйна, и Русия се нуждаят от гаранции за сигурност от най-силните международни играчи. Не приемам аргумента, че взаимното избиване на украинци и руснаци трябва да продължи, за да може Украйна да договори по-справедливи условия за мир”.

        Дали светът ще успее да преодолее апокалипсиса на световната война, която е много вероятно да е ядрена, ще ни покаже само времето.






        Коментар


        • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

          Много простоват клип .... ......
          Нищо не разбираш, сега като бабоебеца изпрати международния легион, руснаците само като ги видят и ще измрат. Всъщност как смяташ дали ще изпрати тези които вагнеровците наритаха от африката или нови будали е намерил

          Коментар


          • Чета че имало предложение пред посолството на говедария в москва да се открие изложба на разбита говедарска техника. Вие как гледате на въпроса

            Коментар




            • Слева — иерей Роман Чебоненко. Справа — имам Хатиб Рафи Хамзат
              Смятай колко мразят всички религии хохълите
              Last edited by v_tin; 27.02.2024, 18:11.

              Коментар


              • Хуситы повредили подводные кабели глобального Интернета

                27.02.2024 - 8:02

                Йеменские хуситы нанесли повреждения четырем подводным кабелям, которые обеспечивают интернет-соединение между Европой и Азией, сообщает израильское издание Globes.

                «Четыре подводных коммуникационных кабеля были повреждены в Красном море между Джеддой в Саудовской Аравии и Джибути в Восточной Африке», — указано в материале.

                По данным израильского издания, поврежденные коммуникации принадлежат компаниям AAE-1, Seacom, EIG and TGN. Авария привела к «серьезным сбоям» в работе интернет-соединения между Европой и Азией. Сильнее всех пострадали пользователи из стран Персидского залива и Индии, сообщается в статье.


                Хуситы ранее угрожали обрубить межконтинентальные оптоволоконные кабели, проходящие по дну Красного моря, если США и Великобритания еще раз ударят по аэропортам Йемена.

                Интернет-кабели служат каналами связи между Европой, Африкой и Ближним Востоком. Если вывести их из строя, это нарушит международные линии связи, ударит по геополитической стабильности, глобальным финансовым рынкам и информационной безопасности, предупреждает Shafaq News.

                В Globes отметили, что ремонт коммуникаций займет не менее восьми недель.

                Хуситы, контролирующие большую часть йеменского побережья Красного моря, после обострения ближневосточного конфликта начали атаковать связанные с Израилем суда, из-за чего резко сократились морские перевозки через Суэцкий канал.

                https://rusvesna.su/news/1692209615

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Хихихи, [SIZE=22px][B]неприемливо било, че днес е свален Су34...

                  ето още неприемливо,
                  вече няколко дни А50 не е ползван от путлерчета ]
                  Российские системы ПВО и ЗРК сбили три украинских самолета

                  ТАСС: начальник расчета С-300 сообщил о поражении трех самолетов ВСУ

                  27 февраля 2024, 08:16

                  Средства противовоздушной обороны (ПВО) группировки «Днепр» в связке ЗРК С-300 и «Бук-М2» сбили три самолета Вооруженных сил Украины (ВСУ) на Запорожском направлении. Об этом рассказал ТАСС начальник расчета С-300.


                  ЗРК «Бук» предназначен для уничтожения самолетов, вертолетов, крылатых ракет, управляемых авиабомб и с различными элементами высокоточного оружия. Связка С-300 и «Бук-М2» создает защитный купол по всей территории Запорожской области, отметили в оборонном ведомстве.

                  По его словам, комплекс ПВО в работе с «Буком» показал себя в деле хорошо и цели были поражены. Все сбитые самолеты оказались ракетоносителями, которые взлетали с аэродромов. Комплекс «Бук» обнаруживал эти объекты, а ЗРК С-300 — сбивал.

                  До этого Минобороны РФ сообщало, что российские войска сбили два украинских самолета МиГ-29 в Донецкой народной республике (ДНР).

                  Ранее силы ПВО за ночь сбили три дрона над Брянской и Белгородской областями.

                  https://www.gazeta.ru/army/news/2024...22425949.shtml


                  "Русские идут": украинцы распродают жилье в Харькове, Одессе и Николаеве

                  3MV: украинцы массово "скидывают" жилье в Харькове, Одессе и Николаеве

                  26.02.2024 12:38

                  Украинцы бегут из городов, которые может забрать русская армия — в Харькове цены на квартиры уже упали в два раза, в Одессе уже регистрируется рост (даже по сравнению с 2022 годом) продажи жилья. В Николаеве, по данным риэлторов, сброс недвижимости только начинается.


                  "Люди, покидающие город, уезжая в другие регионы Украины или убегая за границу, продают жилье со скидкой до 50%. Это связано как с ожиданием того, что РФ рано или поздно заберет города, так и с чудовищным мобзаконом, принятым в стране", - рассказал 3MV риэлтор, который бежал из Украины, но чьё агентство продолжает работать в Незалежной.

                  "Такого глубокого кризиса на харьковском рынке недвижимости ещё никогда не было. Цены фактически находятся на самом дне, и квартиры стоят настолько дешево, потому что продавцы понимают, что возвращаться туда уже не будут", — сообщает эксперт.

                  "Втюхивают" (это цитата) такое жилье тем, кто живет ещё восточнее Харькова, а также жителям пригорода и Харьковской области — которые видят цены "в два раза ниже рыночной".

                  "В Одессе ситуация такова — количество объектов, которые выставляются на продажу, увеличилось на 35-41%%. Но Одесса — это "жемчужина у моря", а одесситы — особые люди, любящие считать деньги. Поэтому цены они выставляют высокие. Однако убегает немало людей — сложно понять, от будущей русской Одессы или от мобилизации с абсолютными полномочиями ТЦК забирать на фронт кого угодно", — добавляют риэлторы.

                  Они также отмечают, что часть одесситов скрывают надежды, что Одессу всё-таки не до конца разрушат при взятии, и у них есть планы "после прихода (России) продать богатым россиянам квартиры и участки. Одесситы вспоминают, как после присоединения к России выросли цены на жилье и участки в Крыму и даже в Донецке.

                  Кроме этого, зафиксировано "начало роста продаж, более высокого чем в другие годы" и в Николаеве.

                  Ранее украинские СМИ сообщали — элиты и чиновники Харькова, Николаева, Одессы уже начали срочно отправлять свои семьи поближе к польской границе во Львов. Об этом мы писали.

                  Отметим, что ведущие военно-аналитические центры Запада (такие как Stratfor, ISW, и т. д.) предположили (а военные специалисты Запада — подтвердили, пусть и с негодованием), что для создания буферной зоны Россия заберёт себе:

                  * Одессу и Одесскую область
                  * Николаев и Николаевскую область
                  * Харьков и Харьковскую область
                  * Черниговскую, Сумскую области
                  * Оставшиеся оккупированными ВСУ часть Херсощины и Запорожья.

                  Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1957329-realty2ua/

                  Коментар


                  • Да, да свален..те изобщо не летят вече. Те нямат работа за авиация там, ВСУ са толкова жалки че дори и пехота не са, САШ им дадоха едни боклуци уж за много пари и всичко е потрошено, не работи, не върви. Трябва един много Голям ТЪПАН който някой Тъпанар да го бие яко, че да се разбере че САШ там са в Амок..От колко време думкат холограми и сушки падат и по големи самолети падат и някой космически кораб може да нацелят - комически.
                    Last edited by supertrader; 27.02.2024, 17:47.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Хихихи, неприемливо било, че днес е свален Су34...

                      ето още неприемливо,
                      вече няколко дни А50 не е ползван от путлерчета

                      Хох
                      сушки:

                      Click image for larger version

Name:	SUoriginal.jpg
Views:	1
Size:	90.1 КБ
ID:	4160935
                      Last edited by satz; 27.02.2024, 17:22.

                      Коментар


                      • satz, загиналите украинци са 5 до 10 пъти повече, зависи как ще се погледне - бият се за руската армия, но са украинци и там повечето са такива. Така че вече липсват 2-2.5 милиона човека там. А руснаците нищо не са направили, така както медиите не ги отразяват, така и не биха могли да произведат високотехнологично н. оръжие. Това е направено от САЩ еднозначно.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                          Vие танк ИZZZZобщо vИЖдали ли сте даже и на картинка ))))))))))))
                          та да попитаме-АРМАТА кога на фронта?
                          Армата къде е ?
                          v лисабон краzzНАЯ армя кагда?
                          Герасиме, общо взето имаш правилен мироглед
                          Но започни да пишеш на правилен български, а не на бебешки език

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Да не са ти обещали (танк), пък да са те подминали? Каква жалост, а! Каква жалост! Горкото наше Герчо, подминато.
                            Vие танк ИZZZZобщо vИЖдали ли сте даже и на картинка ))))))))))))


                            та да попитаме-АРМАТА кога на фронта?

                            Армата къде е ?

                            v лисабон краzzНАЯ армя кагда?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                              Украинците взеха страха на руZкия Черноморски флот - враZжеските ракетоносци не са излизали в открито море от седмица
                              https://zonanews.bg/svetat/ukraintsi...e-ot-sedmitsa-
                              A ARMATA TANK кога??????????????
                              Да не са ти обещали (танк), пък да са те подминали? Каква жалост, а! Каква жалост! Горкото наше Герчо, подминато.

                              Коментар


                              • [QUOTE=barbaron;n4160844]












                                https://t.me/Crimeanwind/54353





                                Москва:



                                "Москва"




                                картина - мастер путлер:






                                някъде в Русия по време на СВОйната:












                                Допълних с още постижения, ще добавяме и още да са удобни за цитиране, срещу тъпи чаршафи
                                Last edited by satz; 27.02.2024, 14:00.

                                Коментар

                                Working...
                                X